Snitel in sos de ciuperci

Ingrediente:4buc.snitele de porc,3linguri faina,20ml ulei,sare,piper,250g ciuperci,1ceapa,3-4catei de usturoi,300ml smantana
Snitelele condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina,le prajim in ulei incins cate 2-3min pe fiecare parte,le scoatem pe farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa tocata marunt,la fel si usturoiul iar ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu apa,1/2lingurita sare,carnea si lasam sa fiarba incet cu capac 30-40min;dupa ce carnea a fiert,adaugam smantana,amestecam usor sa se mai ingroase sosul,apoi servim
0

Prajitura cu visine3

Cate prajituri cu fructe am pe aici,mai merge inca una si cate fructe mai am la congelator,mama...mama!!!
Ingrediente:1cana faina,1cana zahar,4oua,1/2cana ulei,1plic zahar vanilat,visine
Frecam galbenusurile cu 2linguri zahar,zahar vanilat si cate putin ulei;albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,le adaugam la galbenusuri apoi faina cernuta amestecand usor cu o lingura;daca mai e nevoie mai adaugam putina faina,compozitia vtrebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
In forma de chec unsa,rasturnam 1/3din aluat,deasupra punem visine bine scurse,acoperim cua doua treime de aluat,punem iar visine,apoi restul de aluat;nivelam suprafata si lasam la cuptor pana se rumeneste la foc mic,40-45min.depinde de cuptor.

0

Negresa cu ness si cocos

Ingrediente:6oua,200g unt,4linguri ness,200g faina,1cana zahar,1praf de copt,300ml lapte condensat,100g nuca de cocos
Facem o crema fina din unt la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale amestecand energic dupa fiecare,apoi nessul si la urma faina amestecata cu praful de copt;intr-un bol amestecam laptele condensat cu cocos apoi intr-o tava cu hartie de copt,rasturnam aluatul,deasupra din loc in loc punem cu lingurita gramajoare de cocos,apoi cu un bat de frigarui,amestecam compozitia si lasam tava la cuptor 40-50min.
Dupa ce s-a racit,scoatem prajitura din tava si pudram cu zahar.
Trebuia sa-mi iasa interior alb de la cocos dar eu am avut o cutie de Dulce de leche si asta-i maroniu la culoare;dar in rest este foarte gustoasa si se simte aroma cocosului.

1

Painici umplute cu branza

Ingrediente aluat:3cani faina,1plic drojdie,3linguri zahar,sare,50g unt topit,1ou,1cana cu lapte cald
Umplutura:250g telemea de oi sau orice branza sarata,2oua
In plus:1ou,3linguri iaurt gros
Oul batut bine cu un praf de sare si zahar;drojdia inmuiata in putin lapte cald,rasturnam in vasul cu faina cernuta,impreuna cu oul batut;amestecam bine turnand cate putin lapte,pentru a rezulta un aluat de paine,apoi framantam cateva minute cu untul topit;formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel amestecam branza rasa cu ouale batute,iar in alt castronel,iaurtul cu oul ramas;
Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,punem pe mijloc 1lingura de branza,strangem bine aluatul in jurul umpluturii,apoi punem painicile intr-un vas termorezistent uns cu unt;mai lasam 10min sa creasca apoi turnam deasupra iaurtul si lasam la cuptor40min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit le scoatem pe un platou si le putem servi calde dar si reci sunt nemaipomenit de bune.

1

Painici cu scortisoara

Ingrediente:3cani cu faina,1plic drojdie uscata,3linguri zahar,vanilie,sare,50g unt topit,,1cana lapte cald,1ou
In plus:200g zahar brun,2linguri scortisoara,100g unt topit
Frecam oul bine cu un praf de sare,zahar si vanilie;drojdia o inmuiem cu putin lapte cald apoi rasturnam impreuna cu oul in vasul cu faina cernuta;amestecam,turnam cate putin lapte iar cand ajunge la un aluat lipicios,incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce am terminat untul si aluatul nu se mai lipeste de palme,formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel punem untul topit iar in altul,zaharul brun amestecat cu scortisoara.
Dupa ce aluatul este crescut,rupem bucati egale,formam sfere,le trecem prin unt topit apoi prin zahar cu scortisoara si punem painicile intr-o forma rotunda cu hartie de copt;acoperim si lasam sa mai creasca,dupa care le dam la cuptor 40min;le scoatem imediat,altfel zaharul care s-a topit,se intareste si nu mai putem scoate painicile.
Incercati,sunt senzationale!
0

Cozonac turnat

Eeeei dragilor,v-am prezentat cu ceva timp in urma Placinta turnata,dar de Cozonac turnat,nu cred ca ati auzit sau poate da,cine stie!!!este un cozonac la fel de gustos,la fel de moale,la fel de aratos si cu un timp de pregatire mai scurt.
Ingrediente:1kg faina de buna calitate,1plicuri drojdie uscata,4oua,5linguri ulei cald,6linguri zahar,350ml lapte,100g stafide,200g ciocolata,arome
In vasul cu faina cernuta,punem drojdia inmuiata cu putin lapte cald,ouale frecate foarte bine cu un praf de sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,daca e nevoie mai adaugam putin lapte,pentru un aluat moale ca smantana;adaugam apoi stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca 30min;dupa ce a crescut,impartim aluatul in doua forme unse sau cu hartie de copt,daca sunt de silicon,nu e nevoie de uns,deasupra punem ciocolata topita,invartim cu o furculita apoi ungem cu galbenus amestecat cu 2linguri de lapte
Lasam la cuptor 45min,scoatem din forma si lasam sa se raceasca.
Sfat:dintr-un kg de faina,rezulta cu aceasta metoda 3cozonaci mici,sau doua forme mari;la cuptorul meu nu merg decat 2forme si am riscat;e adevarat ca a curs putin in cuptor dar......

1

Varza la butoi

Reteta de varza si muraturi,nu le dau pe nici o alta reteta pentru ca mi-au ramas "mostenire"de la parinti si sunt atat de bune ca toata iarna,aproape ca nu ne ajunge un bidon de 60l de muraturi,noi fiind 2persoane!!!!!
Cu varza iesim numai bine,nici nu ramane nici nu merg la piata sa cumpar!!
Ingrediente:varza,hrean,1sfecla rosie;sunt multe persoane care nu pun sfecla rosie nici la varza,nici la muraturi,dar mie nu-mi place ca zeama sa fie alba iar dupa cum am spus,reteta daca este mostenita, este cu sfecla;mai avem nevoie de frunze de stejar sau visin,aspirine,sare
Varza curatata de frunzele stricate,daca-i mare o taiem in jumate sau o lasam intreaga,pe fundul butoiului punem frunze de stejar,hrean curatat si taiat,sfecla de asemenea curatata si feliata;asezam varza in asa fel ca sa fie umplute toate golurile,mai punem bucati de hrean iar dupa ce s-a umplut butoiul,punem apa cu sare;pentru saramura,la fiecare 10 l de apa,punem 300g sare;pentru ca sarea sa se dizolve bine,punem intr-un vas mai mic apa si sarea pe foc,apoi amestecam cu restul de apa pana la 10l;procedam asa pana se umple butoiul cu saramura;acoperim iar dupa 2zile vanturam saramura;tot acum,dizolvam si aspirinele,cate 5la 10l de apa pusa;vanturam apoi zilnic timp de 1luna apoi acoperim bine si desfacem butoiul in Ajunul Craciunului.
Nu am pus cantitatile pentru ca fiecare are un vas mai mic sau mai mare.

0

Crema de ciocolata

Ingrediente:3oua,100g zahar,1plic zahar vanilat,100g ciocolata menaj,500ml lapte
Punem laptele pe foc cu zahar si vanilie,topim ciocolata in 2linguri cu apa si dupa ce s-a racit,amestecam cu ouale batute separat iar cand laptele a ajuns la punctul de fierbere,incorporam ouale cu ciocolata,amestecam totul energic,repartizam crema in forme mici,apoi le punem intr-o tava cu apa fierbinte si le lasam la cuptor la foc mic 40-50min.
Dupa ce s-au facut,le tinem la frigider sa se raceasca apoi le servim cu sos de ciocolata alba.
Pentru sos punem intr-un vas pe foc 100ml frisca lichida cu 50g unt,dupa ce a clocotit dam deoparte,adaugam ciocolata taiate si amestecam pana se topeste.
Sosul pus intr-un bol,fiecare serveste cat doreste.

0

Madlene cu afine

Ingrediente:3linguri faina,3linguri zahar pudra,60g unt,1ou,1lingura rom sau lichior de fructe,afine
Frecam oul foarte bine cu un praf de sare si zahar,adaugam untul topit si racit,lichiorul,faina iar la sfarsit afinele;amestecam bine cu o lingura apoi repartizam in forme,le lasam la cuptor 10min
iar dupa ce s-au racit le scoatem,le punem pe platou 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme