Ficatei in sos de vin

Probabil cine citeste aici se va mira foarte mult dar bine ca nu stiu!!
Ei bine dragilor,va spun ca mie niciodata nu-mi reusea astfel de mancare cu ficatei pentru ca era amara!😞😞😞
Am incercat tot felul de retete dar nimic,rezultatul era la fel,pana azi cand am descoperit secretul,de fapt nu-i nici un secret,de fiecare data eu faceam greseli!!!!😉😉😉
AVEM NEVOIE DE:
500g ficatei de pui
1morcov
1ceapa
4-5linguri ulei
50ml vin alb
sare
piper
cartofi pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Ficateii taiati in doua si foarte bine curatati(eu nu-i mai curatam,in ideea ca sunt curatati din fabrica!!puteam sa-mi dau seama de ce era mancarea amara dar...!!!),apoi spalati,se pun intr-un vas cu apa si se lasa pe foc 15min,dupa care se scot pe o farfurie.
In cratita cu ulei se pun la calit ceapa taiata in sferturi,morcovul rondele,dupa 2-3min ficateiii,se lasa pe foc sa se rumeneasca 20min,se adauga vinul,daca e nevoie aceeasi cantitate de apa iar dupa ce a scazut,se condimenteaza.
Se servesc cu piure de cartofi doar ficatei si sos,sau pe farfurie ficatei si legume fara piure,este optiunea fiecaruia!
Vreau sa va spun ca a fost o nebunie!!! eeee,asa da!!😃😃😃

  

0

Tarta cu ciuperci

Imi plac ciupercile,imi place sa lucrez cu foietaj si de cate ori mi-e pofta de ambele,fac cate o tarta si adaug in compozitie ce mai gasesc prin frigider dar nu este aceeasi reteta cand le pregatesc,fiecare are reteta ei.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foitaj
600g ciuperci proaspete
1ceapa
100g bacon
4oua
100g smantana fermentata
2linguri ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Baconul taiat cubulete in calesti in ulei impreuna cu ceapa,se adauga ciupercile feliate
 se lasa pe foc pana scade apa din ele amestecand mereu,la sfarsit condimentezi cu sare,piper si se da deoparte 
O forma de tarta se capitoneaza cu foitaj,se rastoarna umplutura de ciuperci
deasupra usor cu o lingura se pune amestecul de oua batute cu un praf de sare si smantana
si la cuptor se lasa 30min
Se scoate pe un platou si se serveste fiecare cum doreste,calda sau dupa ce s-a racit.va dau eu un pont:calda si cu ketchup,ai impresia ca mananci pizza!!



 
 

0

Somon in crusta de parmezan

Am vrut la inceput sa pun cascaval in loc de parmezan dar m-am gandit ca se topeste prea repede si mi-a fost teama sa nu ramana crud pestele dar si parmezanul s-a topit la fel de repede asa ca trebuia pus cascaval avea un alt gust.
AVEM NEVOIE DE:
1kg rondele de somon
1lamaie
1ceasca cu parmezan
sare
piper
pudra de usturoi Kotanyi
busuioc si oregano Kotanyi
rosii cherry
3linguri ulei de masline
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,pudrat cu sare si piper,se pune in tava,se stoarce zeama de lamaie peste el,apoi pudra de usturoi,rondele de rosii
 parmezan deasupra apoi ulei peste tot pestele,rosiile ramase se pun alaturi si la cuptor 20min

Se serveste imediat.Un deliciu!
 

0

Costite rumene cu legume

Pfiii,ce pofta mi-era de astfel de costite;nu am stat mult pe ganduri si mi-am facut pofta,salivand numai la mirosul din bucatarie!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg costite de porc
1punga mix de legume mexican
1ceasca mica cu orez
50ml vin
4catei de usturoi
sare
piper
4linguri ulei
cimbru si oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Costitele spalate,uscate,pudrate cu sare si piper
se rumenesc in tigaie mai intai pe partea cu grasime apoi pe restul si se scot pe o farfurie
In tava sau un vas termorezistent se pune vinul,putina sare,usturoiul taiat marunt,1/2lingurita oregano,1/4lingurita cimbru,ulei de la prajitul costitelor,aceeasi cantitate de apa(ca si vin),
apoi costitele si la cuptor40min,timp in care se intorc
Dupa ce s-au rumenit bine,se opreste cuptorul si se lasa la cald
Pentru garnitura,se pun intr-un vas mic 2linguri ulei de masline,orezul spalat si scurs,se amesteca continuu sa nu se lipeasca iar cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga cate putina apa calda exact cum se face rizotto;
Cand orezul este aproape fiert se adauga legumele putina apa cat sa le cuprinda,1/2lingurita sare si se lasa la fiert 10min,se opreste focul si se pune capac
Are aspectul unui pilaf bulgaresc
Se serveste pe farfurie un inel cu legume alaturi costitele si sosul de la costite deasupra.
O nebunie!!








1

Tort cu mascarpone si roscove

De cand am cumparat pudra de roscove,ma bantuie mereu sa mai pregatesc cate ceva,atat e de buna,cel putin mie-mi place mult!
Daca tot am avut si o cutie cu mascarpone,am facut tortuletul asta iar rezultatul a fost divin!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
150ml margarina lichida(aveam o sticla si nu stiam unde s-o folosesc) sau 100g unt topit
esenta de rom
50g miez de nuca

CREMA MARO:
3linguri piure de castane
4linguri smantana
1lingura pudra de roscove
1plic foi de gelatina(10g)

CREMA ALBA:
250g mascarpone
3linguri smantana
100g zahar pudra
1plic foi de gelatina(10g)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in robot toate ingredientele de la blat,se proceseaza,se rastoarna in forma mica de tort,se preseaza bine,astfel format blatul se lasa la frigider.
Se mixeaza intr-un bol piureul de castane cu smantana,pudra de roscove,se adauga gelatina hidratata 5min in 25ml apa rece apoi dizolvata pe bain-marie,iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat si se lasa la frigider sa se intareasca
Se pune branza intr-un bol,se mixeaza cu zaharul pudra,cu smantana,se adauga gelatina la fel ca in crema maro iar dupa omogenizare se rastoarna peste crema maro cu conditia sa fie bine intarita.
se lasa la frigider pana a doua zi
Se trece usor cu un cutit in jurul tortului,se scoate din forma pe un platou
apoi se orneaza cu jumatati de biscuiti,miez de nuca si se pudreaza cu roscove apoi se taie si se serveste.




 

 


0

Chec cu mere intregi

Eeee,a venit prietena mea de suflet MARIA MIHALACHE, Medy cum o stie toata lumea, intr-o buna zi cu un chec care pe mine m-a dat pe spate,postat pe FB bineinteles!
Eu cum nu rezist la tot ce inseamna aspectuos si bun din ingredientele citite,m-am pus a doua zi pe treaba 😉😉😉😉
Ei bine,daca era cineva langa mine spunea ca sunt putin sarita😆😆😆,am avut mere foarte mari iar tot ce inseamna la mine tavi si forme de copt,le am cu peretii mici,am umblat cu marul in mana si am facut proba la toate formele pana cand am gasit ceva potrivit!!!
Bineinteles ca nu am fost multumita de rezultat,la aspect ma refer pentru ca asa cum sunteti obisnuiti cu mine,sunt foarte exigenta cu mine cand e vorba de aspectul din farfurie, dar voi repeta reteta cu mere mai mici,cat despre gust.....intradevar m-a dat pe spate asa cum am banuit cand am vazut-o!!Multumesc mult Medy a fost divin!!💋💋😍😍 
AVEM NEVOIE DE:
3mere
3batoane de scortisoara Kotanyi
2linguri faina
125g unt moale
2linguri zahar
2oua mari sau 3mici
150g faina
80g ciocolata cu lapte
2plicuri zahar vanilat
1/2plic praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele spalate,uscate,cu casuta de seminte scoasa,se pun pe o farfurie si se lasa la cuptor 6-7min;dupa ce s-au racit putin,se pudreaza cu faina,se pun in vasul de copt uns cu unt si tapetat cu faina,in goluri se pune cate un baton de scortisoara, apoi se lasa deoparte
 Se pregateste o crema fina din unt,zahar si zahar vanilat,se adauga pe rand galbenusurile mixand energic dupa fiecare,esenta de rom,albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se amesteca usor cu spatula
apoi se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt,ciocolata topita
se amesteca tot usor(eu am pus o ciocolata intreaga,de aceea mi-a iesit compozitia inchisa la culoare),
apoi se rastoarna peste mere.
Aici eu daca am avut mere mari,nu mi-am dat seama dar trebuia sa dublez cantitatile la ingrediente sa fie acoperite complet.
Se lasa la cuptor 30min sau mai mult,fiecare-si cunoaste "scula"cu care lucreaza,iar dupa ce s-a racit,se trece cu un cutit in jurul checului si se rastoarna pe un platou
Se pudreaza cu zahar apoi se taie.



 

 
 
0

Diplomat cu fructe

Cum l-am facut,cum s-a terminat!! atat de bun a fost!
AVEM NEVOIE DE:
5galbenusuri
500ml lapte
150g zahar
2plicuri zahar vanilat
10foi de gelatina
250ml frisca lichida
2-3portocale
2kiwi
1cutie compot de fructe tropicale Sun Food
 piscoturi de sampanie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca bine galbenusurile cu un praf de sare si zahar,se adauga laptele cald apoi pe bain-marie se amesteca continuu cateva minute,se da deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece iar dupa omogenizare se lasa la rece
Dupa ce s-a racit bine,se adauga frisca batuta tare
se amesteca bine cu telul apoi se lasa la frigider
In acest timp se curata portocalele si kiwi de coaja apoi se taie rondele,se scurg fructele din compot
Se capitoneaza forma mica de tort cu folie alimentara,in interior pe fund si pereti se pun intercalat rondele de portocala si kiwi,
in goluri se pun fructe din compot,se rastoarna jumatate din crema,dupa nivelare se pun fructe,deasupra piscoturi inmuiate in zeama de compot
se rastoarna restul de crema,dupa nivelare se pun piscoturi,se preseaza putin apoi se acopera cu folia cazuta pe margini
se lasa la frigider pana a coua zi,cand se descopera folia de deasupra,se rastoarnape un platou,apoi cu grija se desprinde restul foliei
Se taie si se serveste!






 
 

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme