Tiramisu reinventat

Voi incepe incet incet sa postez tot ce a ramas in urma chiar inainte de sarbatori
Incep cu aceasta prajitura super,mega delicioasa!

AVEM NEVOIE DE:
1pachet mic de piscoturi de sampanie
250g branza Mascarpone
200ml frisca lichida
200g crema Speculos(din comert LIDL)
1cutie de compot de ananas SunFood
1/2lingurita scortisoara macinata Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca branza cu frisca batuta separat,apoi cu crema Speculos si se lasa deoparte
Se capitoneaza o tava de chec cu folie alimentara,se pun piscoturi inmuiate in zeama de compot
apoi jumatate din crema de branza,se acopera cu alt rand de piscoturi apoi crema ramasa
Se acopera cu folia de pe margine si la frigider pana a doua zi

Se da deoparte folia de deasupra,se rastoarna cu atentie pe un platou lung,tot cu atentie se desprinde folia
Se pudreaza deasupra cu scortisoara si se orneaza cu jumatati de ananas din compot
Se taie si se serveste,un deliciu!


 

 

0

Stevie cu orez


AVEM NEVOIE DE:500g stevie,1legatura de leurda,1ceapa,1ceasca orez,1lingura bulion,3linguri ulei,sare

CUM SE PROCEDEAZA:Stevia,curatata de nervurile groase,spalata in multe ape reci,o pun intr-un vas cu apa care fierbe,pentru 3-4min;o scurg iar dupa ce s-a racit o tai;intr-un vas cu ulei,calesc ceapa,adaug bulionul,orezul spalat si scurs,stevia,amestec,pun 4cesti cu apa,cand incepe sa clocoteasca adaug leurda taiata marunt,condimentez si dau la cuptor pentru 15-20min.
Dupa ce s-a racit se serveste.
Pofta buna!
0

Sunt buzzer 3

Sunt #buzzdove si testez sapunul-lichid Original primit de la #buzzstore
Sunt pregatita pentru spalare cu sapunul-lichid Dove,care face o spuma parfumata,cremoasa,hidrateaza pielea mainilor pentru ca are in compozitie,unt shea.
Recomand tuturor acest sapun-lichid Dove si nu veti regreta!!
Multumesc  DOVE pentru ca existati!!
0

Sunt buzzer 2

Am primit pentru testare un kit de la #buzzstore ce contine
1 sapun crema lichid Dove 250ml si o rezerva Dove 500ml
2 x sapun-crema lichid Dove 250ml pentru 2prieteni sau colegi
5 brosuri informative
1 prosop de maini
1 ghid de Buzz
Acum am inceput impartirea brosurilor si a unui sapun-lichid, facandu-mi prietenii sa inteleaga cat de bun,natural si cat de mult iti catifeleaza pielea mainilor acest sapun.
Chiar daca stiam efectul acestul sapun,pentru ca folosesc produse Dove de mult timp,totusi eu am fost prima persoana care a studiat brosura dar fara poza!!!
Multumesc #buzzstore
Multumesc #buzzdove
Multumesc DOVE


2

Sunt buzzer

Postez tarziu primirea coletului pentru testare a sapunului lichid Dove pentru ca am avut probleme in familie si nici laptopul nu mi-a mers cum trebuie.
Da am primit,m-am bucurat mult cand l-am vazut dar bucuria mi se sterge incet incet,pentru ca nu ma pot conecta la cont sa postez in sectiunea My Buzz.
de un an de zile de cand ma chinui cu acest cont si tot nu s-a rezolvat nimic;am cerut ajutor echipei buzz,este adevarat ca mi l-au dat dar calculatorul buzz,nu vrea deloc sa-mi recunoasca acest nenorocit de cont(sunt deja foarte nervoasa!!)
Nu stiu cum se va rezolva dar eu sper ca bine,poate vor vedea si dumnealor cate mesaje de ajutor am trimis!!
Oricum eu multumescBuzz Store
Multumesc #buzzdove
Multumesc DOVE

0

Pilaf cu ciuperci

Imi place pilaful cu orice,imi plac ciupercile iar combinatia de orez cu ciuperci,adica pilaf asa cum il pregatesc eu,este o nebunie!!
Reteta de pilaf este una singura,doar metode de pregatire sunt mai multe,asta depinde de cine-l face si ce placeri are,adica mai zemos,mai legat,cu orezul care se risipeste,mai gras,mai putin gras!!
Placerea mea este una singura si veti vedea mai jos!
AVEM NEVOIE DE:
500g ciuperci
2cepe
50ml ulei sau grasime de pasare daca nu e post
1cana cu orez
sare
CUM SE PREGATESTE:
In cratita cu ulei ce caleste ceapa,se adauga ciupercile spalate si curatate daca e cazul apoi feliate
Dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cani cu apa,1lingurita rasa cu sare,1cana cu orez nespalat,apoi se lasa vasul la cuptor25-30min la foc mic
Dupa acest timp,se scoate,se amesteca putin,se potriveste de gust apoi se lasa deoparte cu capacul deasupra pana in momentul servirii
Este un pilaf asa cum ar trebui sa fie si anume,legat,cremos si gustos!
Mie imi place cremos si sa-l mananc fierbinte!
Imi plac mult ciupercile dar mai ales pilaful,de aceasta data in anul 2012,am pregatit acelas pilaf,dar cu ciuperci Shimeji care si ele-mi plac foarte mult



  





0

Bruschetta saporita

Toata lumea stie ce inseamna bruschetta,este paine prajita cu ceva deasupra;asta este cea mai simpla iar cine vrea se poate complica cu ulei de masline cu usturoi,etc iar saporita inseamna savuroasa.
Ei bine,aceasta bruschetta savuroasa,se pregateste intr-un alt mod si este super,super delicioasa!! ca doar de aceea i se spune savuroasa!!!
Se folosesc ingrediente foarte putine pentru o portie si taiate foarte marunt pentru ca altfel nu se face!
AVEM NEVOIE DE:
1felie de paine rotunda mare
1/4ardei gras rosu
1lingura cubulete mici de salam sau alt preparat
1lingura cubulete mici de bacon 1ou
2linguri mozzarella rasa
3linguri ulei de masline
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scoate miezul de la felia de paine cu atentie sa ramana coaja intreaga
In tigaia cu ulei se pun la calit salamul baconul si ardei
Dupa ce s-au rumenit putin,se aduna pe mijloc,se pune coaja in asa fel ca toate cubuletele sa fie in interior
deasupra se rastoarna oul batut cu cascaval
se acopera cu miezul,se preseaza putin sa intre in locasul lui,
apoi cu o paleta se intoarce sa se prajeasca 1min,dupa care se scoate pe farfurie si se serveste imediat
Deliciu!!




 
 
0

Pateuri cu salam si cascaval

Intr-o zi,era frig afara si eu nu ca nu as fi avut alta treaba,dar ma mancau degetele sa umblu la cuptor!😜😜😜
Am scos din congelator un pachet de foitaj,am pus pe el ce am gasit prin frigider si gata pateurile!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foitaj
3felii de salam(rotunde mari)
100g cascaval ras
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Foitajul dezghetat,se taie pe lungime in trei foi;daca aveam salamul felii mai mici,imi rezulta mai multe pateuri,asa am avut doar trei,suficient cat mi-am facut pofta.
Se pune intr-o margine felia de salam,deasupra cascavalul ras
se acopera cu partea de aluat ramasa libera
se sigileaza bine marginile,se pun in tava pe hartie de copt,deasupra se fac 2-3taieturi,se ung cu galbenus
apoi se lasa la cuptor 10-15min cat se rumenesc
apoi se servesc imediat;un deliciu!




  

0

Budinca de tapioca cu curcuma si aroma de violete

Am vazut la o prietena pe FB,postata astfel de budinca in diferite culori si mi-a ramas mintea la ea pentru ca tare frumos arata.
Acum am facut si eu cu ce am avut dar mai tarziu,pe la vara voi reveni;pentru aroma de violete,am pus putin sirop de violete adus din Franta,am crezut ca se coloreaza dar nu a fost sa fie,in schimb aroma a fost bestiala ca sa zic asa,cu cateva picaturi de esenta,tot din Franta.
AVEM NEVOIE DE:
5linguri tapioca
1cutie lapte de cocos
200ml lapte
1lingurita praf de curcuma de la Kotanyi
1varf de lingurita pudra de ghimbir de la Kotanyi
1lingura sirop de violete
1/2lingurita esenta de violete
1ceasca cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune tapioca intr-un vas cu apa rece pentru 20min sa se umfle,se scurge apoi se pune intr-un vas cu lapte si laptele de cocos pe foc,amestecand continuu sa nu se lipeasca.Dupa ce s-a ingrosat,se imparte in doua vase,intr-unul se amesteca curcuma si ghimbirul iar in al doi-lea siropul si esenta
Se pun in cupe intercalat din cele doua budinci iar intre ele zmeura;se lasa la frigider pana in momentul servirii si se orneaza cu zmeura deasupra.




0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme