Conopida impanata cu cascaval

Este a doua reteta pregatita pentru Provocarea Weekend cu spor lua aceasta fiind gazda ELENA BITE
Pe langa reteta de post cu cartofi,am facut si acest aperitiv si a avut mare succes.
Am facut putin pentru ca nu am avut o conopida intreaga,si cascaval am avut feliat dar asta nu i-a schimbat gustul
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
200g cascaval
2linguri smantana
3oua
1ardei kapia
1lingura unt
sare
piper
boia
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida buchetele o fierbi in apa cu sare 5min apoi o scurgi;pui buchetelele in forma de yena unsa cu unt,jumatate din cascaval taiat baghete il pui printre conopida(eu am avut felii)iar restul deasupra
Tot deasupra pui si ardeiul taiat suvite,pudrezi cu sare,piper si putin boia de ardei
rastorni ouale batute cu smantana si la cuptor lasi pana se rumeneste.
Tai si servesti calda dar si rece este buna!
Multumesc Elena pentru reteta asta delicioasa!

0

Cartofi rantaliti

Am ajuns in Noiembrie cu Provocarea Weekend cu spor,gazda fiind in aceasta luna ELENA BITE
cu al sau frumos blog leniass.blogspot.ro
Elena ne-a selectat sa pregatim retete din
Aperitive
Retete de post
Dulciuri
Am cautat,am studiat,m-am gandit si la problemele de sanatate si pana la urma am ales aceasta retete de post,pentru ca mi s-a parut interesanta denumirea,Elena fiind ardeleanca,dar pana la urma mi-am dat seama ca-i o mancare de cartofi dar nu una oarecare ci foarte buna,mai ales alaturi fiind o felie de pepene murat!!
Multumesc draga mea!
AVEM NEVOIE DE:
6cartofi
1ceapa mare
4linguri ulei
5og masline feliate
1lingurita boia
sare
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,se pun la fiert in apa cu sare
In tigaia cu ulei se soteaza ceapa taiata marunt cu putina apa,eu am pus o ceapa galbena si una rosie si le-am taiat julien
   Dupa ce a devenit translucida,dai vasul deoparte,adaugi boia,cartofii scursi
apoi maslinele,potrivesti de gust,amesteci usor totul
pui pe farfurie cu putin patrunjel verde deasupra si daca-ti place mai ceri o portie dar te asigur eu ca-i super delicioasa,este ceva deosebit!
Inca o data multumesc Elena pentru reteta!



 
0

Tort cu mousse de ciocolata

A fost ziua noastra,aniversarea casatoriei iar pentru asta mi-am propus sa pregatesc o masa in familie doar noi si nepotii iar pe masa vor fi doar preparate romanesti traditionale.
Ei bine pe langa acest tort care bineinteles ca nu este romanesc,era in plan o placinta Dobrogeana dar sanatatea mea nu prea mi-a dat voie sa fac prea multe,asa ca m-am rezumat doar la tort.
AVEM NEVOIE DE:
Blat:
150g biscuiti digestivi
60g unt topit
Crema:
500g branza mascarpone
200g smantana fermentata
4oua
150g zahar
esenta de vanilie
Mousse:
150g ciocolata neagra
150ml frisca lichida
400ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii pisati in robot,adaugi untul iar dupa omogenizare,rastorni in forma de tort 28cm,presezi cu fundul unui pahar iar dupa ce s-a format blatul lasi deoparte.
Pentru umplutura amesteci toate ingredientele intr-un vas cu mixerul,apoi rastorni in tava peste blat
Pentru copt,infasori toata tava cu folie de aluminiu atentie doar tava nu acoperi si crema din interior,o pui intr-o alta cu apa pana la jumatate si o lasi la cuptor 1h
Se procedeaza asa pentru ca aceasta crema nu trebuie sa creasca,doar sa se inchege;daca totusi ignorati sfatul,cum am facut eu,va trebui sa taiati din crema pentru ca nu mai are loc mouss-ul
Deci dupa acest timp,se face proba cu scobitoarea sa nu ai surpriza ca mijlocul sa fie moale,in acest caz se mai lasa iar daca este facut,se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca.
Asa arata crema mea "decapitata"!!!
Pentru mousse,incalzeste frisca intr-un vas,adaugi ciocolata rupta,dai vasul deoparte si amesteci cu telul bine pana se omogenizeaza;dupa ce s-a racit,incorporezi cu frisca batuta  apoi rastorni in tava,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi.
Se pune forma pe un platou,se trece cu un cutit de jur imprejur,se scoate inelul,apoi se orneaza dupa imaginatie.Cu mare grija se poate indeparta si fundul formei de tort



 

0

Sandvis de vinete si cascaval

Mi-a trimis Mihaela mea din Italia reteta asta,am facut-o si s-a terminat imediat;bine nu a fost nici prea multa dar a fost buna.
AVEM NEVOIE DE:
2vinete
100g cascaval,eu am avut mozzarella
2oua
1cana cu pesmet
3linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vinetele spalate,uscate,le feliezi cate doua dar nu pana la capat,intre feliile de vanata pui felii subtiri de cascaval
le presezi bine apoi le treci de doua ori prin ou batut cu un praf de sare, pesmet apoi le pui in tava pe hartie de copt,le stropesti cu putin ulei de masline,daca ai sticle gen spray e mai bine,apoi la cuptor 30min la foc mic
Dupa ce s-au facut le scoti pe farfurie si, noi le-am mancat cu dulceata de ardei iuti;bune rau!!

 
 

0

Paste cu sos de ciuperci

Mi-am facut un stoc de paste de la LIDL,de cate ori era saptamana italiana direct la paste mergeam si daca era ceva deosebit ale mele erau
Ei bine acum am vazut ca nu prea am gatit paste pentru ca omul meu m-a cam dat peste cap cu regimul lui,fara paste si am facut putine doar pentru mine
AVEM NEVOIE DE:
cateva rozete de paste taglietelle
200g ciuperci
100g pastrama de curcan
50ml vin alb
3catei de usturoi
3linguri ulei de masline
200ml smantana lichida
busuioc verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui pastrama taiata marunt,usturoiul de asemenea
apoi ciupercile feliate
iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul si aceeasi cantitate de apa
lasi sa fiarba pana scade,adaugi smantana,amesteci usor cu focul mic sa nu se taie,la final condimentezi si dupa ce s-a ingrosat putin opresti focul si amesteci sosul cu pastele fierte si scurse
sau,pui pe farfurie paste si deasupra sosul apoi mananci cu pofta!



 
 
0

Supa de legume cu galuste

Eu cand cumpar piept de pui si-l dezosez,osul si pielea le pun la congelator iar cand s-au strans cateva,le pun in oala cu alte legume si fac supa
Tot asa am facut si acum, dar i-am spus supa de legume pentru ca ele sunt cele mai multe in oala,de aceasta data nu am avut decat un os de la piept.
AVEM NEVOIE DE:
oase de la piept de pui
1ceapa
2morcovi
1felie radacina de telina
1dovlecel mic
cateva rosii
3catei de usturoi
cateva ramuri de lamaita
Pentru galuste:
2oua medii
6linguri pline cu gris
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala la fiert impreuna cu oasele,lamaita si 1lingurita cu sare.
Dupa 30-40min,se strecoara,supa se pune intr-o alta oala, scoti pielea si oasele,legumele le pui in blender iar dupa procesare,rastorni piureul in oala
Pana incepe sa fiarba supa,bati ouale cu sare,adaugi grisul,amesteci bine iar cand clocoteste supa,pui cu lingurita galustele,dupa ce termini pui capacul la oala si lasi focul mic
Dupa 3-4min.opresti focul.



0

Pizza cu legume

Am facut aceasta reteta pentru o provocare de la o revista;cand m-am apucat de ea,am zis fie ce-o fi,vad eu ce va iesi la urma iar daca mie nu-mi place o mananca sotul meu ca doar e de regim cu legume!!
Ei bine,rezultatul a fost unul neasteptat de bun si am mancat amandoi!
Cine doreste s-o pregateasca pentru zile de post,cascavalul poate fi inlocuit cu cascaval vegetal.
AVEM NEVOIE DE:
1conopida mica
1brocoli tot mic
2morcov
1borcan cu ciuperci taiate
250g cascaval
1dovlecel
1ardei kapia
cateva rosii cherry
sare
oregano
1ceasca sos de rosii
ketchup
aluat de pizza
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu am avut conopida,brocoli si morcovul congelate dar daca sunt proaspete,morcovul curatat,spalat,taiat rondele sau cuburi,desfaci in buchetele mici conopida si brocoli,le speli apoi pe toate le pui intr-un vas cu apa si putina sare si le lasi 5min dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine
Pe tava de la aragaz cu hartie de copt,intinzi aluatul,indoi marginile spre interior,pui cateva linguri de sos de rosii apoi conopida,brocoli,ciupercile scurse din borcan
morcov,apoi rondele fine de dovlecel,rondele de ardei
jumatati de rosii,pudrezi cu putina sare,oregano,apoi din belsug cascaval ras.
Lasi la cuptor 30min,depinde de cuptor si dupa ce s-a facut,tai imediat,pui ketchup deasupra si o mananci cu pofta.

0

Prajitura cu albusuri

Iar mi s-au strans albusuri la congelator,iar trebuie sa fac dulciurele,nici o problema nepotii abia asteapta,mai ales ca am si forma noua care trebuie incercata!
AVEM NEVOIE DE:
12albusuri
8linguri zahar pudra
200g ciocolata
150g unt
150ml lapte
150g miez de nuca taiat cu cutitul
200g faina
1plic praf de copt
1varf lingurita bicarbonat
1lingura zeama de lamaie
esenta de rom
stafide
2linguri cu varf cu faina la nevoie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas mic pe foc lapte,unt,si ciocolata rupta,dupa ce s-a topit amesteci bine apoi lasi sa se raceasca.
Bati albusurile cu zahar pus cate o lingura,adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar dupa ce ai obtinut o bezea tare,torni in fir ciocolata topita si racita,amesteci cu o spatula,adaugi romul,faina cu praful de copt,apoi nuca si stafidele.
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de chec,altfel nuca si stafidele se lasa la fundul prajiturii,de aceea se poate adauga cele doua linguri de faina.
Rastorni aluatul in tava cu hartie de copt si lasi la cuptor 45min la foc mic.
Dupa ce prajitura s-a racit,o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar.


 
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme