Omleta cu ceapa verde si marar

Reteta super delicioasa pregatita tot pentru Provocarea Weekend cu spor unde gazda este NATALIA MOCANU
De aceasta data nu mai am poze,preocupata fiind cu gandurile mele,am si uitat de poze,bine ca am facut-o si pe asta,zic!!
AVEM NEVOIE DE:
2oua
1ceapa verde
cateva fire de marar
3linguri ulei de masline
3linguri apa
sare
piper
1carnacior pentru servit
rosii
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati ouale intr-un castron cu apa,sare, piper, ceapa si marar taiate marunt,dupa omogenizare,rastorni in tigaia cu ulei,lasi focul mic,pui capacul iar dupa 2-3min o intorci
Dupa ce s-a facut scoti pe farfurie omleta si o servesti alaturi de un carnacior prajit separat si salata de rosii
Buna rau omleta asta,multumesc Natalia!
 
 
0

Zacusca cu vinete

Particip si in aceasta luna la Provocarea Weekend cu spor apoi ma retrag pentru ca toate fetele care s-au inscris de la inceput,acum au diferite alte grupuri unde-si posteaza retetele lor sau cine stie care-i motivul!
In aceasta luna gazda este NATALIA MOCANU mama prietenei mele din Grecia VIRGINICA
Natalia nu are blog,gateste din pasiune dar cand gateste o face cu mare responsabilitate,dupa cum arata farfuriile si pentru asta zic "BRAVO NATALIA"!!
Toate retetele,inclusiv provocarea,este pusa pe blogul Virginicai GATESTE SANATOS SI GUSTOS 
Pentru ca-mi place ce am gasit,am ales mai multe retete,o parte le-am facut,o parte urmeaza pe masura ce ma aprovizionez cu ingrediente
Acum am facut zacusca,nu era in program dar am luat 2vinete mari,cu ideea sa-mi fac o salata dar am fost neinspirata si le-am copt in cuptor,nu mi-au placut pentru ca nu erau albe si uite asa am schimbat foaia!
AVEM NEVOIE DE:
1kg vinete
500g ceapa
500g rosii
2morcovi
3ardei grasi
1ardei iute
1cana cu ulei
1cana suc de rosii
2frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Mai intai se coc vinetele,se curata de coaja apoi se lasa sa se scurga pe un plan inclinat sau intr-o sita
  Intr-un vas de tuci sau unul cu fundul dublu,pui uleiul apoi ceapa,ardeiii,morcovii rasi,lasi sa se caleasca cateva minute apoi adaugi rosiile pasate cu blenderul,sucul de rosii,vinetele coapte si bine scurse,1lingurita cu sare,1/2lingurita zahar,dafin,amesteci bine totul apoi lasi vasul la cuptor 40min.
Dupa ce a iesit uleiul la suprafata,semn ca zacusca este gata,opresti cuptorul si pui fierbinte in borcane curate,infiletezi bine borcanele si le fierbi la foc mic 1h
Eu de aceasta data nu am facut pentru iarna.

 
 
0

Tort de inghetata cu lapte condensat si zmeura

Am facut foarte multe retete de inghetata dar de cate ori vad cate una mai deosebita imediat o fac,chiar daca eu nu mananc si-mi place mult!!
Asa s-a intamplat cu aceasta reteta,am vazut la prietena mea Rocsy Ciobanu si nu am rezistat tentatiei,eu facand-o putin modificata iar finalul a fost unul super bun!
AVEM NEVOIE DE:
300g iaurt grecesc
1cutie lapte de cocos
1cutie lapte condensat caramel
400g zmeura
2linguri fulgi de ciocolata
2linguri zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura spalata,scursa,o pasezi cu blenderul,o treci prin sita si o lasi deoparte
Scurgi apa din cutia cu lapte de cocos iar crema o mixezi bine,adaugi iaurtul,zeama de lamaie,dupa cateva minute laptele condensat si continui mixatul
Rastorni intr-un vas 1/3din compozitie,amesteci cu piureul de zmeura si lasi deoparte
 Capitonezi o tava de chec sau alta forma cu folie alimentara,pui cu un polonic din compozitia alba,deasupra pui fulgi de ciocolata
acoperi cu compozitie cu zmeura,deasupra pui zmeura
si tot asa pana termini,pe ultimul strat nu mai pui nimic
Dupa ce s-a terminat,acoperi cu folia de pe margini si la congelator lasi pana a doua zi
Descoperi inghetata,scoti din tava,desprinzi folia,o pui pe un platou,deasupra torni sos caramel,ornezi cu zmeura si frunze de lamaita,mai lasi cateva minute inghetata pe masa apoi tai si pui pe farfurie



 
 

0

Plachie de pastrav

Intr-o zi ma uit in calendar si vad ca se mananca peste si cum aveam in congelator un pastrav l-am scos dar as fi vrut sa-l fac intr-un anume fel si nu stiam cum.
Ei bine de fiecare data salvarea mea este prietenul meu Marcel Iorga,un blogger,un bucatar si un om deosebit care este un mare specialist in preparate cu peste,vanat si nu numai.
Am gasit la el aceasta reteta dar cand am vazut plachie,m-am gandit ca-i reteta traditionala pe care majoritatea gospodinelor o fac dar nu,aceasta reteta este intradevar traditionala dar foarte,foarte veche,cu mici adaugiri!
Am facut aceasta reteta si intradevar,batranele noastre stiau sa pregateasca mancare super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1pastrav
1ceapa rosie
1ardei kapia
4rosii
1ceasca sos de rosii
1frunza de dafin
sare
piper
cimbru
100ml vin alb
4catei de usturoi
3linguri capere
faina ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat cu prosop de hartie,condimentat cu sare si piper,interior si exterior,il treci prin faina si-l rumenesti in ulei apoi il scoti pe farfurie
Separat in cratita pui 3linguri de ulei,ceapa,ardeiul si rosiile taiate julien
dupa ce s-au inmuiat adaugi sosul de rosii,vinul,dafin,sare,piper si lasi sa fiarba pana scade iar la final adaugi usturoiul pisat,caperele,pestele deasupra,peste peste rondele intercalate cu rosie si lamaie apoi la cuptor lasi 20min
Se serveste imediat,ar fi fost buna o mamaliga dar nu am mai avut rabdare s-o fac!

 
 

0

Paste colorate cu sos de ciuperci

Mi-am adus din Franta ceva paste mai deosebite colorate pe care nu le gasesc la noi si daca am avut ciuperci,am facut ceva gustos.
AVEM NEVOIE DE:
1punga paste colorate
5ciuperci mari
200g sunca de pasare
200ml smantana lichida
1ceasca cu parmezan ras
100ml vin alb
50g unt
sare
piper
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in tigaie unt, sunca taiata suvite iar dupa ce s-a rumenit adaugi ciupercile curatate si feliate,dupa ce si-au lasat apa,adaugi vinul si lasi sa fiarba pana scade
adaugi acum smantana,parmezan,lasi sa fiarba incet sa se ingroase,apoi condimentezi si opresti focul
Pe farfurie pui pastele fierte si scurse,deasupra sos si ornezi cu busuioc


 
 

0

Chec marbre duo

V-ati dat seama ca-i o reteta frantuzeasca si nu-i nimic altceva decat un chec marmorat cum facem si noi pe aici foarte des
AVEM NEVOIE DE:
200g faina
200g zahar
3oua
1lingura cacao
6linguri lapte
1plic praf de copt
125g unt
1lingurita extract de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron pui untul moale,zaharul si amesteci pana rezulta o crema fina,adaugi galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare,faina cu praful de copt,laptele si mixezi totul bine;
Incorporezi usor cu o spatula albusurile apoi imparti compozitia in doua boluri,inunul amesteci extractul de vanilie iar in altul cacao
In forma de tort cu hartie de copt rastorni compozitia alba,deasupra compozitia cu cacao,cu o furculita marmorezi suprafata si la cuptor lasi 40min la 180grade
Dupa ce s-a racit putin,scoti din tava,elimini hartia,pui pe un platou,pudrezi cu zahar apoi tai si pui pe farfurie

  In 2022,am vazut pe You Tube cum o doamna facea un astfel de chec cu ajutorul unui pet taiat
Bineinteles ca m-am pus si eu pe treaba pentru ca arata prea frumos la final si bineinteles ca nu mi-a iesit dar nemancat nu a ramas!

 





0

Paste cu fructe de mare

De foarte mult timp nu am mai cumparat fructe de mare chiar daca-mi plac mult,pentru ca sunt foarte scumpe dar acum am inchis ochii!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu spaghete
1punga mix fructe de mare
50g unt
50ml ulei de masline
4catei de usturoi
100ml vin alb
sare
piper
sos de rosii provensal special pentru paste
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu unt si ulei,calesti usturoiul taiat marunt,adaugi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,pui fructele de mare,sosul si lasi sa fiarba 5min
La final condimentezi,potrivesti de gust apoi opresti focul
Pe farfurie pui pastele fierte si bine scurse,deasupra fructele de mare cu sos si ornezi cu busuioc

  

0

Tarta cu branza si zmeura

Dulciurile cu branza,le mananc mai putin spre deloc!!le fac pentru ca are cine sa le manance pana la ultima bucatica!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
250g branza proaspata
200ml frisca lichida
200g zahar
1plic zahar vanilat
250g zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Capitonezi forma de tarta cu foietaj,intepi cu o furculita apoi o lasi deoparte

Intr-un vas amesteci branza cu zahar,zahar vanilat si un praf de sare,apoi usor incorporezi frisca batuta tare
   Dupa omogenizare rastorni in tava
apoi deasupra pui zmeura spalata si bine scursa
Lasi la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit o tai


 
0

Flan cu fistic

Imi place fisticul mancat asa ca semintele dar imi place si adaugat in diverse preparate dulci.
Am gasit in Franta  fistic verde ceea ce pe la noi nici prin sit-urile unde mai fac eu comenzi nu am vazut iar cand am ajuns acasa am facut la urgenta acest flan,reteta specific frantuzeasca,pentru ca fiind cald capata un iz de ranced si apoi plang dupa bani!!
AVEM NEVOIE DE:
600ml lapte
60g fistic crud
1ou
2galbenusuri 
60g zahar
6foi de gelatina 
CUM SE PROCEDEAZA:
Fisticul curatat,il pui in blender,il macini fin apoi il lasi deoparte
Intr-un vas pe foc mic pui laptele,fisticul,separat bati ouale bine cu zahar,rastorni apoi in vasul cu lapte,amesteci iar dupa ce s-a topit zaharul si compozitia ajunge la puncuti de fierbere,dai vasul deoparte,incorporezi gelatina hidratata in apa rece,dupa omogenizare rastotni in forme mici sau o singura forma cum doresti si lasi la frigider pana a doua zi
Scoti flanul pe farfurie si torni deasupra putin sos caramel

 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme