Prajitura cu iaurt si pere

Mi-a trimis Mihaela mea din Italia o poza cu aceasta prajitura facuta de ea si arata intr-un mare,mare fel dar la mine probabil am avut vasul prea mare!nu a ramas nemancata dar eu cum sunt obsedata de aspect......!!!!!!!
AVEM NEVOIE DE:
CARAMEL:
150g zahar
50g unt
3pere mari

ALUAT:
4oua
400g iaurt
60g faina
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
1lingura zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o tava sau poate fi si o cratita cu diametrul de 20-22cm,pui zaharul sa se topeasca,dupa ce s-a facut auriu,adaugi untul mai lasi pe foc 1-2min miscand vasul in miscari circulare apoi cu aceleasi miscari intinzi caramelul si pe peretii vasului cu mare atentie apoi dispui pe fund felii de pere spalate,curatate de casuta cu seminte cu aparatul de curatate semintele la mere si taiate subtiri
Faci o crema fina din galbenusuri si zahar adaugi apoi iaurtul,coaja de lamaie,faina,amesteci bine iar la final incorporezi usor albusurile batute spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie
Rastorni peste pere,nivelezi suprafata si la cuptor va sta 1h la foc mic;dupa ce s-a copt,lasi tava cu usa deschisa la cuptor 20min apoi cu foarte mare atentie o rastorni pe un platou mai mare decat diametrul tavii
Dupa ce s-a racit,tai si pui pe farfurie
Avand doar 2linguri cu faina,finalul acestei prajituri e ca o budinca,de aceea trebuie lasata mai mult sa se raceasca apoi taiata
Sa va fie de folos!




  
 

0

Tagliatele cu fructe de mare

Imi plac mult fructele de mare de aceea din cand in cand imi permit sa cumpar cate o punga si-mi fac pofta pentru ca numai eu le consum!!
De aceasta data le-am facut cu sos alb diferit de cel rosu,chiar daca la final am adaugat cateva rosioare cherry si foarte bune au fost!!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga mix fructe de mare
1lingura unt
3catei de usturoi
4-5rosii cherry
200ml smantana lichida
50ml vin alb
sare
piper
oregano
busuioc
CUM SE PREGATESTE:
In vasul cu unt se caleste usturoiul taiat,adaugi fructele de mare,dupa 1min.vinul si lasi pe foc pana scade

Un sfat,cu fructele de mare se lucreaza la foc mare foarte repede,altfel se intaresc si nu mai sunt bune.
Se adauga apoi smantana,rosiile,
se amesteca,se potriveste de gust cu sare si piper,se adauga oregano si busuioc apoi pastele fierte si scurse.
Se servesc imediat!
Pofta buna!


   
0

Supa crema de cartofi mov cu hrisca

Poate stiti dar va mai spun si eu de ce pregatesc tot mai multe retete cu astfel de cartofi.
CARTOFUL MOV,ca si cartoful obisnuit,este bogat in vit.C,potasiu,calciu,fier,proteine si carbohidrati;in schimb cartoful mov fata de cel obisnuit,este mult mai bogat in antioxidanti iar culoarea mov este data de antocianine,care fiind antioxidanti puternici,protejeaza organismul impotriva cancerului
Un alt beneficiu important adus corpului,este scaderea tensiunii si pentru ca acesti cartofi nu contin grasimi,se pot folosi si in dietele de slabire.
HRISCA,nu este o cereala cum mi-am inchipuit eu si ca mine probabil multi dintre voi,este samanta unui fruct din aceeasi familie cu rubarba si macesul
Hrisca nu contine gluten,scade colesterolul,stabilizeaza glicemia,contine vit.B1,B3,B6,fier,zinc,potasiu,reduce riscul dezvoltarii de pietre sau nisip la vezica biliara datorita continutului de fibre,de asemenea contine antioxidanti puternici,reducand riscul aparitiei bolilor cardiace si al dezvoltarii cancerului la san.
Datorita Wikipedia,aflam multe beneficii pentru organism de care ar trebui sa tinem cont atunci cand pregatim ceva de mancare.
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi mov
1ceasca cu hrisca
1/4varza rosie
1lingura vegeta naturala
1lingura ulei de masline
200ml smantana lichida de orez sau cocos
1cm radacina de ghimbir
2fire ceapa verde
1/4radacina de telina
sare
piper
Borcanelul cu vegeta naturala,facuta in casa din legume taiate fin si uscate in aparatul special
CUM SE PROCEDEAZA:
Hrisca spalata in cateva ape reci,se pune intr-un bol si se adauga apa cat s-o acopere apoi se lasa deoparte 2-3ore
Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun in oala,se adauga hrisca si apa din bol,se completeaza cu apa,se adauga vegeta si 1lingurita cu sare apoi se lasa la fiert 30-40min.
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna in blender
se paseaza bine,se trece prin sita,rezultatul se pune in oala se adauga smantana,se potriveste de gust apoi se opreste focul si se serveste in bol alb pentru a iesi in evidenta culoarea,deasupra cu ceapa verde si optional o felie de lamaie.
Deliciu,pofta buna!


 
 
 

0

Tarta cu budinca de orez si mere

Am raspuns la o provocare dintr-o revista si am facut,de fapt am creat aceasta reteta care m-a dat gata si pe mine dar mai ales pe Costel sotul meu cu gustul incredibil de bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
1l de lapte
1cana cu orez
1baton de scortisoara
1anason stelat
1lamaie
3linguri de zahar,dupa gustul personal
4oua
3mere mari
250g Mascarpone
2linguri zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe orezul intr-un vas mai mare pentru ca laptele se umfla si da pe afara,impreuna cu zahar,scortisoara,coaja de lamaie taiata in spirala doar partea galbena,anasonul,un praf de sare si se amesteca continuu iar dupa ce orezul a absorbit tot laptele se da deoparte
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zaharul brun,se amesteca sa nu se lipeasca iar cand zaharul s-a topit si merele s-au inmuiat,se paseaza cu furculita dar nu de tot,sa mai ramana mici bucatele de mar
Se rastoarna apoi peste orez,se scoate coaja de lamaie,anasonul si scortisoara,se mai adauga branza,galbenusurile,se amesteca foarte bine
apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma
Se rastoarna in forma de tort 28cm capitonata cu foietaj si pe pereti,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun felii  de mere taiate subtiri iar deasupra se presara putina scortisoara
La cuptor va sta 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit foarte bine,se scoate din forma,se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se pune pe farfurie
Sa va fie de folos!





 
 

0

Supa crema de cartofi mov

Mai am din cartofii mov pe care i-am primit si am facut aceasta supa cu un gust fantastic.
AVEM NEVOIE DE:
6cartofi
1lingurita seminte de fenicul macinate
200ml smantana lichida de cocos
2lingurite ulei
1fir  de praz
1ceapa mica 
3cani supa de legume sau de pui cand nu este post
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun semintele macinate in cratita pe foc mic amestecand iar dupa ce si-au lasat aroma se adauga smantana,se amesteca bine iar cand da semne ca incepe sa fiarba,se opreste focul
Cartofii cubulete,ceapa si prazul doar partea alba taiate marunt,se calesc in ulei iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga supa si dupa ce totul este fiert se adauga smantana
Se rastoarna in blender,se paseaza totul foarte bine
se pune rezultatul din nou in oala,se potriveste de gust apoi se serveste intr-un bol alb ca sa iasa in evidenta culoarea iar deasupra cateva seminte de fenicul!
Pofta buna!



 
 

0

Pui coquelet la punga

Am cumparat doi puisori frantuzesti pentru ca tare-mi sunt dragi cand ii vad asa mici,unul pus pe farfurie e mancarea mea pentru toata ziua!😂😂😂😂
Pentru ca nu stiu cat de repede fierbe,am cumparat si o punga magica Knorr si am rezolvat problema!
AVEM NEVOIE DE:
1pui coquelet
punga magica Knorr
50ml vin
 GARNITURA:
500g cartofi
cateva frunze de ceapa verde
1lingura unt
sare
piper
 CUM SE PROCEDEAZA:
Puiul spalat,uscat,condimentat cu condimentele din dotarea pungii
este pus apoi in punga,se adauga vinul,se sigileaza punga,se pune in tava si la cuptor va sta 1h la foc mic
Cat a stat puiul la cuptor,se curata cartofii,se spala,se taie cubulete,se fierb in apa cu sare iar cat fierb cartofii,intr-un vas cu unt sa inmoaie frunzele de ceapa taiate marunt,se adauga cartofii fierti si scursi,sare,piper,se amesteca usor iar dupa cateva secunde se opreste focul
Pe o farfurie se pun cartofi,deasupra puiul,se stropeste cu sosul din punga si se serveste cu salata de varza rosie.Un deliciu!!
Pofta buna!



  

0

Peste cu sos de rosii si masline

Aveam cateva masline prin frigider putin cam sarate si nu au avut trecere sa fie consumate,asa ca le-am adaugat la aceasta mancare si a rezultat un gust deosebit.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste cod argintiu
1cana cu faina
1kg de rosii bine coapte
1ceapa
4catei de usturoi
50g masline
ulei pentru prajit
50ml vin alb
sare
piper
1frunza de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,portionat,spalat,uscat,pudrat cu sare,se trece prin faina si se prajeste putin in ulei incins,dupa care se scoate pe un platou cu hartie de bucatarie pentru eliminarea excesului de ulei
In cratita cu cateva linguri ulei,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga rosiile pasate,iar cand sosul a scazut,se adauga,piper,dafin si vin(sare la urma dupa ce au fiert maslinele)
Dupa cateva minute,timp in care s-a evaporat alcoolul,se adauga maslinele,pestele si usturoiul pisat
Din acest moment nu se mai foloseste lingura pentru amestecat,doar se apuca vasul din ambele parti si se fac miscari rotative iar dupa 1-2min.se opreste focul si se pune pe farfurie alaturi de mamaliguta!
Pofta buna!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme