Placinta cu rubarba si capsuni

Aceasta placinta seamana cu strudelul si este buna rau!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de foitaj
1cana cu rubarba taiata cubulete
1cana cu capsuni taiate
1cana zahar brun
1ou batut
1lingura amidon
CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunile,rubarba,amidonul si zaharul se pun intr-un vas,se amesteca se acopera si se lasa deoparte1h
  Dupa acest timp se pune vasul pe foc,dupa 5-6min se da deoparte,se paseaza cu furculita nu de tot si se lasa deoparte sa se raceasca bine
Se intinde pe foaia de aluat pasta de rubarba,se ruleaza stans,se pun foile pe tava de la aragaz cu hartie,se ung cu ou batut
apoi la cuptor vor sta18min la 180grade
Se scoate placinta pe un platou,se taie iar dupa ce s-a racit se mananca
Deliciu!


 

0

Gem de rubarba si ghimbir

O combinatie super gustoasa,de aceasta data nu am adaugat alte fructe dar am folosit de la rubarba doar capetele colorate,cu restul am facut compot
AVEM NEVOIE DE:
1kg rubarba
1kg zahar
3-4 cm radacina de ghimbir ras
coaja rasa si sucul de la 1lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba cu capetele taiate apoi taiata doar partea colorata,spalata, taiata cubulete,se pune intr-un vas impreuna cu zahar,sare,se amesteca,se acopera si se lasa deoparte 2h
Se pune apoi pe foc mare 30min,se aduna spuma care se formeaza,se amesteca continuu iar la final se adauga ghimbirul curatat si ras,coaja rasa de lamaie,zeama, se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5min.
Se pune fierbinte in borcane,bine infiletate apoi se sterilizeaza pentru siguranta,asa m-am obisnuit!
Sa va fie de folos!

 

0

Gem de rubarba cu zmeura

Pentru ca am mai spus si la gemul de caise despre aspect,voi spune si aici.
Dragilor,imi place rubarba am facut tot ce am vazut si auzit dar daca eu am o problema cu acest aspect,toate gemurile cu rubarba pe care le-am facut,am adaugat si alte fructe doar rosii sa fie,pentru a-i intari culoarea rubarbei.
Alte fructe adaugate, nu trebuie sa fie in cantitati egale cu rubarba sau mai mare pentru ca i se pierde gustul si atunci predomina al doilea fruct
Am crezut ca doar eu am ceva "pitici" pe creier dar cand am intrat pe Pinterest,unde si eu am acolo retete,am vazut zeci de retete de gem cu rubarba sau marmelada cum spun strainii, unde s-au adaugat si alte fructe rosii,deci mi-a crescut inima pentru ca nu sunt singura!😀😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
1kg rubarba
300g zmeura
1kg zahar
1lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba cu capetele taiate,spalata,apoi taiata cubulete,se pune intr-un vas cu zahar,un praf de sare si zmeura curatata si spalata
 se lasa la foc mare adunand spuma care se formeaza si amestecand continuu iar dupa ce s-a ingrosat bine,se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.
Se pune gemul fierbinte in borcane apoi se sterilizeaza 1h pentru siguranta
Sa va fie de folos!

 
 

0

Iepure cu ciuperci

Am avut un iepure si cum la masa suntem doua persoane,eu si sotul,l-am taiat in jumatate am gatit prima parte cu sos de usturoi care a fost nebunie iar acum am facut cu ciuperci,o alta nebunie!!😃😃
AVEM NEVOIE DE:
1iepure
1ceasca cu faina
300g ciuperci galbiori
50ml vin alb
100ml apa
2linguri ulei de masline
1lingura boia dulce
sare
piper
verdeata

CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,condimentata cu sare si piper,se trece prin faina apoi se rumenesc in ulei,se adauga apoi ciupercile cu atentie spalate(galbiorii sunt mai dificile) apoi taiate,dupa cateva minute se adauga apa,vinul,boia si se lasa la fiert 20min pana scade
 La final se potriveste de gust,se adauga verdeata apoi se serveste cu piure de cartofi sau cu ce doreste fiecare.
Pofta buna!

 
 

2

Inghetata de caise cu menta

Daca am facut gem de caise cu menta,de ce nu si inghetata?? daaaa super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg caise
250ml frisca lichida
1cana cu zahar
cateva fire de menta
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate,curatate de samburi se pun intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda si se fierb impreuna cu menta spalata
Dupa ce s-au fiert,se strecoara,se pun in blender impreuna cu frunzele de menta si se paseaza bine,se rastoarna intr-un bol si se lasa deoparte sa se raceasca
Separat se bate frisca bine cu un praf de sare si zahar,se adauga usor piureul de caise
iar dupa omogenizare se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30min.
Cine nu are masina,se rastoarna totul intr-o cutie de preferinta rotunda,se pune la congelator si din 30 in 30de minute se scoate cutia si se amesteca energic cu o lingura de lemn sau se mixeaza
Sa va fie de folos!


  

2

Gem de caise cu menta

Am incercat si aceasta combinatie iar rezultatul este unul pe masura,doua arome intr-unul singur,deliciu maxim!
AVEM NEVOIE DE:
eu orice fac,doar cate 2kg de fructe folosesc pentru ca nu am vas mare iar eu fierb la foc mare si va dati seama daca vasul ar fi plin ce s-ar intampla
2kg caise
1kg zahar
1lamaie
cateva fire de menta verde
un praf mic de sare,da nu va mirati pentru ca eu folosesc la orice sare,nu o lingurita,nu jumatate de lingurita,doar cat se ia intre degete
CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate,se pun intr-o oala pe foc impreuna cu menta spalata si se oparesc 5-6min,se scot cu atentie iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si samburi
  se pun caisele in blender,se adauga frunzele,doar frunzele de menta si se paseaza totul
Piureul obtinut se rastoarna in vas,se adauga zaharul,se fierbe la temperatura mare adunand spuma care se formeaza,atentie pentru ca spuma neadunata imediat,va da peste vas,deci trebuie sa stati langa vas cu lingura in mana amestecand continuu
Dupa ce s-a ingrosat,nu e nevoie de test pentru ca se vede,se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.
Se pune gemul in borcane curate si pentru siguranta se sterilizeaza borcanele1h
Se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
SFATURILE MELE:
1* poate va intrebati,de ce oparite?;ei bine,va spun ca ma saturasem sa deschid iarna borcane cu gem de caise iar culoarea sa fie pamantie,sunt persoane care nu dau importanta pe aspect dar nu sunt eu acea persoana iar cand am gasit la un vestit bucatar aceasta metoda,de 5-6ani cred,doar asa fac gemul si sunt super incantata!
Sa nu-mi spuna nimeni ca fac gem de caise cu coaja,fiert cate 1-2ore la foc mic si rezultatul este unul wow,nu mai am 20de ani!!
2* la fel poate va intrebati de ce la foc mare?,tot din experienta va spun, pentru ca astfel fructele raman cat de cat intregi daca e vorba de dulceata,isi pastreaza culoarea apoi e vorba de timp,eu in 30min am facut acest gem,pana la faza de sterilizat, acolo nu trebuie sa stau langa borcane cand fierb
3* de asemenea poate va intrebati,de ce pasate?cu aceasta metoda am ramas fixata cum se zice,de cand erau fetele mici pentru ca nu mancau gem unde intalneau fructe,dulceata o pastram pentru musafiri,de aceea eram nevoita sa le pasez dar pe atunci cum nu aveam blender,treceam fructele prin masina de tocat cu sita deasa apoi le fierbeam
Sa va fie de folos!

 

0

Pateuri cu branza

De ani buni nu am mai facut asa ceva iar acum daca am o branza din Italia care este super buna si am achizitionat un aparat de taiat,am facut cateva pateuri care s-au terminat intr-o clipa mai ales calde!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de foietaj
branza
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Se intinde aluatul dezghetat pe masa,se presara putina faina deasupra sa fie mai usor de lucrat,sa nu se lipeasca apoi cu forma de taiat se ruleaza peste aluat,astfel se taie patrate
Pe jumatate din patratele taiate se pune branza
apoi se acopera cu restul patratelor sigiland bine marginile
Se pun in tava de la aragaz cu hartie de copt,se ung cu galbenus si la cuptor va sta 10min la 200grade

Se scot pe un platou si se servesc!
Deliciu!
 

0

Prajitura cu branza si ciocolata

Aceasta prajitura este facuta din resturi ca sa zic asa,bine nici chiar resturi dar asa vine vorba!😃😃😃
Aveam ceva branza Mascarpone in frigider cumparata pentru o alta reteta dar n-a fost sa fie;bun zic,branza o am acum mai departe,daca nu am avut biscuiti pentru Cheesecake si nici piscoturi pentru Tiramisu,am facut un blat micut de pandispan si mi-a iesit atat de bun si pufos de parca nu mai facusem niciodata(de retinut!!!)
Deci sa nu mai lungim vorba,finalul a iesit unul magic,mancat mai ales de la frigider!!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
6linguri faina
6linguri zahar
2lingurite cacao
un praf de sare
1/2fiola esenta de vanilie DR.Oetker
 CREMA:
500g branza mascarpone(2cutii)
250ml frisca lichida
100g zahar pudra
1/2fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
un praf de sare
1plic foi de gelatina Dr.Oetker
GLAZURA:
150g ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin,se adauga galbenusurile pe rand,se amesteca usor apoi faina cernuta si adaugata cate putin sa nu se formeze cocoloase iar dupa omogenizare,se da deoparte 3-4linguri si se amesteca cu cacao si esenta de vanilie
Se rastoarna compozitia alba in forma de tort cu pereti detasabili de 24cm,cu hartie de copt,deasupra compozitia cu cacao,cu o furculita se marmoreaza putin,se niveleaza suprafata si la cuptor va sta 25min la 170grade
Se lasa pe gratar sa se raceasca si in acest timp se pregateste crema.
Se amesteca branza cu zaharul pudra,sare si vanilie,se incorporeaza apoi frisca batuta tare,se topeste gelatina pe bain marie hidratata 5min in 20ml apa iar dupa ce s-a racit se amesteca cu crema de branza
Se pune blatul in inelul de la forma apoi pe un platou,se rastoarna deasupra crema de branza,se niveleaza si se lasa la frigider 2h
Pentru glazura,se pune ciocolata rupta intr-un vas pe bain marie impreuna cu frisca lichida,cand incepe ca se topeasca se da vasul deoparte si se amesteca energic cu un tel,se scoate platoul din frigider,se toarna glazura deasupa,se niveleaza,apoi se lasa la frigider pana a doua zi,cand se trece cu un cutit de jur imprejurul prajiturii,se scoate inelul apoi se orneaza dupa imaginatia fiecaruia
Eu i-am pus imediat cum am turnat glazura cateva bomboane si am presarat zahar aurit!
Se taie apoi si se serveste!
Deliciu maxim!




    
  




0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme