Lipii cu bresaola rucola si parmezan

Cand eram la copii in Italia,o data sau de doua ori pe saptamana pregateam la fete asa ceva pentru pachetelul de la scoala,foarte gustos si hranitor si eu am mancat!😄😄
AVEM NEVOIE DE
1pachet lipii
1pachet bresaola
rucola 
100g parmezan
Pentru necunoscatori,bresaola este carne feliata foarte subtire de vita,afumata si uscata;este ca pastrama noastra
CUM SE PROCEDEAZA
Foarte simplu si rapid
In tigaia pe foc,se incalzeste pe rand cate o lipie ca sa se poata rula,se pune apoi pe un tocator apoi deasupra se pun 2-3felii de carne,parmezan feliat cu cutitul de legume,apoi cateva frunze de rucola,se ruleaza strans lipia,apoi se taie oblic si daca se mananca acasa,se pune pe farfurie,daca se pune la pachet asa cum am spus,se inveleste in folie
 
 Sa va fie de folos!

0

Galuste cu urzici

S-au terminat urzicile pe la noi si la cat de mult ne plac,nu am apucat sa cumpar decat odata pentru un bors,aceasta izolare m-a privat de libertatea de a-mi cumpara multe legume si verdeturi care apar foarte repede si tot atat de repede dispar,acum sa vad cu fructele cum ma descurc
Daca tot stau in casa,mi-am luat caietele de retete la verificat si am dat de multe care nu sunt scrise aici printre care si asta
Este o reteta gasita in fila de calendar,foarte gustoasa
AVEM NEVOIE DE
1kg urzici
1ou
1leg.usturoi verde
1leg.ceapa verde
4linguri faina
50g parmezan ras+50g pentru servit
un praf de nucsoara
50g unt
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Urzicile curatate bine,spalate in cateva ape reci,se oparesc 5min apoi bine scurse
Dupa ce s-au racit,se toaca marunt,se pun intr-un castron si se adauga ceapa,usturoiul curatate si taiate marunt,oul batut,parmezanul,sare,piper,nucsoara,faina apoi se amesteca totul bine
Daca este prea moale compozitia,se mai adauga putina faina
Se ia apoi din compozitie cu lingurita,cu palmele ude se formeaza mici sfere,se pun intr-un vas cu apa si sare pe foc
iar cand s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierte,se scot cu o spumiera,se pun pe farfurie,se pune deasupra unt topit si parmezan din belsug,un deliciu!
Pofta buna!
Atentie ca sunt foarte fragile!



   
0

Maioneza gata sub un minut

Doamne cat ma mai chinuiam eu la maioneza cand aveam nevoie la sarbatori,de multe ori renuntam pentru ca stricam si oua multe si nici nu-mi iesea
Asta sunt eu,am cateva chestii unde am doua maini stangi!!😂😂😂
Am vazut aceasta reteta pe net,am facut-o o data de proba si de atunci doar asa procedez cand am nevoie si am tinut sa impartasesc si cu voi poate sunt persoane care nu stiu de asa ceva.
Poza nu-i prea eleganta dar se vede bine asa cat de legata este maioneza
AVEM NEVOIE DE
300ml ulei
1ou crud
1lingurita cu mustar
1lingura zeama de lamaie sau mai mult dupa gust,dar totul se pune de la inceput
1/4lingurita sare
blender vertical
paharul din dotarea blenderului
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune in paharul gradat 300ml ulei,oul intreg,sare,mustar si zeama de lamaie
Se introduce in pahar blenderul sa atinga fundul paharului apoi se porneste
Atentie,nu aveti voie sa ridicati blenderul,faceti doar miscari de rotatie pe fund
Cand maioneza a crescut si se ridica deasupra blenderului,atunci se ridica usor si faceti miscari sus-jos,ca sa inghita restul de ulei
Dupa ce nu se mai vede ulei deasupra,e gata
Atentie cand ridicati blenderul,ca sar stropi

Sa va fie de folos!
 
 
0

Prajitura cu capsune

Au aparut capsunile,sunt foarte gustoase,dulci aromate dar daca nu le-ai mancat imediat,a doua zi jumatate le arunci,asa ca sa fiu sigura,am mancat jumatate iar cu restul am facut o prajitura italiana putin mai neobisnuita dar buna la gust
AVEM NEVOIE DE
5oua
200g iaurt
100ml ulei de masline
200g faina
1lingurita praf de copt
100g capsuni
sirop de artar dupa gust
un praf de sare
esenta de rom
 CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca galbenusurile cu siropul de artar dupa gustul fiecaruia,cat de dulce vrea,se adauga iaurtul si se mixeaza 1min apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu sare,esenta de rom
iar la final faina cu praful de copt
Se rastoarna in tava unsa cu ulei,se niveleaza suprafata si deasupra se pun capsunile taiate
La cuptor va sta 35min la 180de grade iar dupa ce s-a racit putin,se pudreaza cu zahar si se taie
Sa va fie de folos!



   
0

Tarta cu broccoli si carnati

Mai am o reteta cu broccoli si carnati de la Mihaela mea si-mi place mult,acum am adaugat si cateva buchetele de conopida daca tot o am si a iesit o super tarta,calda mai ales,mmmm!
AVEM NEVOIE DE
300g carnati afumati
2cartofi fierti
7buchetele de broccoli
7buchetele de conopida
100g rosii cherry
6oua
2cepe verzi
1lingura unt
2linguri ulei de masline
sare
piper
1lingura oregano
100g cascaval

CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu unt si ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga carnatii rondele,cartofii cubulete
se adauga apoi buchetelele de conopida si broccoli spalate si oparite 1min in apa cu sare,se amesteca bine totul si se lasa pe foc 5min dupa care se condimenteaza si se opreste focul
Se rastoarna intr-un vas termorezistent,se adauga ouale batute cu un praf de sare,deasupra se pun jumatatile de rosii si la cuptor va sta 25min
Dupa acest timp se scoate vasul,se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 10min sa se gratineze
Se serveste calda dar si rece este buna!
Pofta buna!




   
0

Prajitura cu banane

De cate ori cumpar banane,niciodata nu reusesc sa le mananc,trebuie sa ramana 1-2 si ca sa nu le arunc,le pun la cate o prajitura
AVEM NEVOIE DE
3banane
100g unt
100g zahar brun
100g faina
1lingurita praf de copt
2oua
2lingurite cu scortisoara
2linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Se topeste untul intr-un vas mic iar dupa ce s-a racit se amesteca cu 2 banane curatate si pasate dar nu pasate fin,
se adauga apoi zaharul,faina cu praful de copt,scortisoara,ouale si laptele
Dupa ce totul este bine amestecat,se rastoarna in tava mica,a mea a fost de 20x20cm,deasupra se pun rondele din banana ramasa si la cuptor va sta 30min
Dupa ce s-a racit
se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste cu toping de fructe de padure
Sa va fie de folos!




 

0

Snitele cu garnitura de cartofi

 Am facut aceste snitele cu o reteta total diferita de cum le faceam pana acum si mi-au placut
AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
4linguri faina
1lingura condimente pentru pui
1lingura boia dulce
1lingurita pudra de usturoi
5linguri pesmet
1ou
ulei pentru prajit
1cartof alb
4cartofi mov
sare
sos
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat fasii se lasa deoparte
Intr-un bol se bate oul si se lasa deoparte,in altul pesmetul iar in altul se amesteca faina cu boia,condimentele pentru pui si usturoi
Se pun fasiile de piept in bolul cu faina,se amesteca bine apoi se trec prin ou,pesmet si cate una se pune in tigaia cu ulei
Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie si se lasa deoparte
Cartofii curatati se pun la fiert intregi in vase separate,pentru 10-15min apoi se scot si dupa ce s-au racit se taie rondele
Pentru sos,am facut comanda pe sit-ul Vegis.ro de aceste pliculete pentru diferite sosuri,sunt bio,fara gluten si sanatoase zic eu,nu ca as avea nevoie de produse fara gluten,dar am cateodata un fel de mancare unde trebuie un sos si cu pliculetul respectiv,imediat l-am pregatit doar adaug o cana cu apa,las pe foc pana se ingroasa si la urma condimentez,super
Pe farfurie se pun intercalat rondele de cartofi,alaturi cateva snitele
apoi deasupra cateva linguri cu sos
Pofta buna!
2021 un alt an aceeasi reteta doar garnitura difera

 Acelas an 2021 dar luni diferite,Octombrie dar nu am mai folosit pesmet pentru ca nu stiu cum fac dar mereu se arde pesmetul si au un aspect urat!
Pofta buna si sa va fie de folos!







  






0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme