Torta red velvet

Doamne cat de mult mi-am dorit sa fac si eu prajitura asta pentru ca ma fascina pur si simplu de cate ori o vedeam pe NET dar nu stiu ce m-a oprit pentru ca retete sunt foarte multe.
Fata mea din Italia,cunoscandu-mi dorinta,intr-o zi imi trimite aceasta reteta si-mi spune s-o fac apoi sa-i spun daca mi-a placut,n-am stat mult pe ganduri,am cumparat ce mi-a trebuit si m-am pus pe treaba.
Rezultatul???daca stiam ca este atat de buna,dublam ingredientele!!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
150g unt
250g zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
4oua
120ml ulei
270g iaurt
1,5lingurite bicarbonat
1lingura otet
440g faina alba
6linguri colorant alimentar lichid rosu sau 1,5 linguri colorant gel
CREMA
500g branza mascarpone
200ml frisca lichida
zahar dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca bine untul cu sare,zahar si esenta de vanile,iar dupa ce a rezultat o crema fina se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare apoi ulei cate putin si iaurt
 Dupa omogenizare se adauga bicarbonatul stins cu otet apoi colorantul si se amesteca totul bine
Urmeaza faina  iar la final albusurile batute spuma,adaugat cate putin si amestecat cu o spatula
Colorantul se pune cate putin nu tot odata si pe masura ce se inroseste,atunci te opresti
Dupa omogenizare daca nu sunteti multumita de culoare,se mai poate adauga fara grija, pentru ca nu se intampla nimic
Se poate folosi cacao in loc de pudra de roscove dar mie mi-a fost teama ca nu va fi pronuntata culoarea rosie de aceea am optat pentru roscove,avand o culoare putin mai slaba fata de cacao
Se rastoarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se coace 30min la 170grade
Tava mea are 35x25cm sau cine vrea tort,o tava de 26cm diametru
Cat timp se raceste blatul,se freaca branza cu un praf de sare apoi se amesteca cu frisca batuta si se lasa deoparte
Eu dupa cum se observa,in crema nu am pus zahar pentru ca nu mancam prea dulce dar cine doreste poate pune zahar dupa gustul fiecaruia

Blatul racit,se indreapta taind cate 1cm sau mai putin din margini,lasandu-le deoparte apoi se taie pe latime in doua, fiecare parte se taie tot in doua pe grosime,astfel am obtinut 4felii
Se pune pe  blat cate o foaie si cu cate 2-3linguri de crema intre ele

Cu crema ramasa se imbraca prajitura iar taieturile oprite,se pun in blender  se faramiteaza
si se presara deasupra.
Fiind pentru prima data cand o fac,nu prea am avut alte idei de ornat
Se lasa la frigider pana in momentul servirii,se taie si se pune pe farfurie





 

0

Inghetata de piersici cu banane

O inghetata care se pregateste foarte usor,foarte repede,foarte gustoasa dar mai ales cremoasa,dureaza mai mult cele 2h cat ingheata fructele
AVEM NEVOIE DE
2banane
300g piersici
1lingura cu miere de albine,optional(eu nu am pus pentru ca piersicile sunt deja destul de dulci)
cateva picaturi esenta de lamaie Coseli
CUM SE PROCEDEAZA
Bananele curatate,taiate rondele se pun intr-o punga la congelator pentru 2h,nu mai mult
Piersicile curatate de coaja,pulpa taiata cubulete,de asemenea puse in punga si la congelator 2h
Dupa acest timp,se scot de la congelator,se scot din punga,se pun intr-un blender mic,se adauga mierea cine o foloseste apoi se mixeaza bine totul
Se pune inghetata in cupe si se serveste cu toping de fructe de padure
Sa va fie de folos!

  

0

Briose aperitiv cu dovlecel

Am facut aceste briose pentru ca nu aveam ce sa mai fac cu dovleceiii de la gradina,este adevarat ca doar sotul le mananca dar ce nu fac eu pentru sotul meu!!!😉😉
AVEM NEVOIE DE
1dovlecel
4oua
3rosii
1lingurita rasa cu sare
piper dupa gust
2catei de usturoi
1lingurita praf de copt
5linguri cu varf de faina
1lingurita cu unt
100g mozzarella 
3-4ciuperci
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,usturoiul pisat,se adauga dovlecelul spalat,sters si ras pe razatoarea cu ochiuri mari,rosiile spalate si taiate cubulete,ciupercile fierte si taiate marunt,apoi faina cu praful de copt, cate o lingura amestecand dupa fiecare
Dupa omogenizare,in formele ramekin unse cu unt se pune pana la jumatatea formelor compozitie,deasupra cate un cubulet de mozzarella apoi se acopera cu compozitie si la cuptor vor sta 40-45min la 180de grade
Dupa ce s-au racit se scot pe un platou si se servesc!
Pofta buna!


 


0

Negresa de post

Am vazut aceasta negresa la o prietena draga mie,am cerut reteta chiar daca am multe negrese pe aici dar arata intr-un mare fel,am facut-o si da, este super gustoasa si de post!
AVEM NEVOIE DE
1cana cu zahar sau mai putin dupa gustul fiecaruia
1cana ulei
1cana apa minerala 
un praf de sare
1lingura bicarbonat
1lingura otet
coaja rasa de citrice
3linguri cacao
2,5cani cu faina
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se amesteca zaharul cu sare si apa iar dupa ce s-a topit,se adauga uleiul si se amesteca bine cu telul pana rezulta o compozitie albicioasa si putin ingrosata
Se adauga apoi coaja rasa de citrice,bicarbonatul stins cu otet iar la final faina cernuta cu cacao si miez de nuca taiat
Se rastoarna intr-o tava 25x35 cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste
Deliciu!

 

0

Prajitura cu coacaze

Imi plac mult mixurile de la Dr.Oetker,de multe ori cand mergeam la fete in Italia sau Franta si vedeam prin magazine alte mixuri fata de cele de la noi,ma intrebam oare noi cand ne vom bucura de asa ceva si da,acum pot spune ca oricand avem musafiri dar chiar si pentru familie,ne sunt de un mare ajutor,mai ales pentru mine
Am primit si eu astfel de mixuri si m-am bucurat tare mult dar avand multe alte probleme nu m-am putut ocupa de ele,nici acum nu sunt in regula dar printre picaturi voi face si un desert
Acum avand la congelator multe coacaze,am hotarat sa fac o prajitura cu ele iar rezultatul a fost unul WOW!!
AVEM NEVOIE DE
1plic Mix pentru ceva dulce
5oua
30ml apa
100g coacaze
1lingura pudra de roscove
In poza sunt toate care le-am primit
CUM SE PROCEDEAZA
Se rastoarna continutul plicului intr-un castron si se adauga ouala si apa,apoi se mixeaza la inceput la viteza mica apoi 5min.la viteza mare 
Dupa omogenizare,se rastoarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm diametru cu hartie de copt,sau orice alta tava,oprind cateva linguri care se amesteca bine cu pudra de roscove apoi se rastoarna in tava peste compozitia alba si se marmoreaza cu un bat de frigaruie
Se pun deasupra coacazele si la cuptor va sta 30-40min la 160de grade,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt,se scoate tava,nu inainte de a-i face testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a racit se scoate prajitura pe un platou,se pudreaza apoi se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!



 




0

Dovlecei pane

Pentru ca eu nu mananc dovlecei decat chiftelute si dovlecei umpluti dar mananc numai umplutura,am incercat tot felul de variante pentru pane dar nu m-au satisfacut nici una,pana cand am reusit in sfarsit sa fac ceva si sa mananc,nu am prea multe poze pentru ca nu-i atat de complicat, doar farfuria finala dar explicatia-i mai importanta zic eu.
AVEM NEVOIE DE
dovlecei
oua
sare
piper
oregano
3catei de usturoi
2-3linguri lapte
putin cimbru
faina
ulei pentru prajit 
Nu am pus cantitati fixe pentru ca fiecare face cat mananca,de la 1dovlecel,pana la cateva kg😂😂
CUM SE PROCEDEAZA
Dovleceii spalati,uscati cu hartie de bucatarie,taiati in doua apoi jumatatile taiate le feliez pe lungime,eu nu le tai rondele pentru ca-mi ia prea mult timp si cand mananc,eu pun peste o felie de dovlecel,o felie de branza topita sau cascaval feliat, le pun intre doua felii de paine si gata sandvisul
Feliile de dovlecel taiate le pun intr-o sita,pudrez sare peste ele,le amestec si le las uitate pana fac eu altceva
Intr-un castron pisez bine usturoiul,adaug ouale apoi sare,piper,putin cimbru,putin oregano,lapte si amestec totul bine iar in alt castron,faina
Peste feliile de dovlecel trec un jet de apa rece sa nu ramana prea multa sare pe ei apoi cu o hartie de bucatarie,presez putin peste ei sa se mai elimine apa,cu ceva timp in urma faceam cum va arat mai jos dar acum am spus ca merge si asa cum va spun,mai ales ca prea multa hartie consumam

 Mai departe  trec feliile prin faina,apoi prin ou si  pun repejor in uleiul incins,dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, scot pe o farfurie cu hartie
poate va intrebati daca merge si la cuptor fara prajeala,am incercat dar se scurge oul si ramane doar dovlecelul trecut prin faina,dar daca aveti voi o metoda,folositi-o
 Acest dovlecel pane se poate servi in multe feluri:
-sandvis cum am spus mai sus
-simple cu lamaie
-cu mustar
-cu mujdei
-cu sos de iaurt amestecat cu usturoi
-cu otet
Sa stiti ca tot gustul il da mirodeniile pe care le adaugati in ou dar va recomand ca usturoiul sa nu lipseasca
Sa va fie de folos!
 

2

Supa crema de dovleac si curcuma

Am avut pastrat din toamna un dovleac mare si printre alte reteta nu se putea sa lipseasca aceasta supa,am adaugat si curcuma iar finalul a fost unul super bun.
Curcuma noi o cunoastem ca fiind o pulbere galben-portocalie dar uneori se gaseste curcuma si bucati mici,acestea fiind rizomi si este asemanatoare cu ghimbirul facand parte din aceeasi categorie si se folosesc la orice mancare pusa cu moderatie pentru ca are un gust  apropiat de al ghimbirului
AVEM NEVOIE DE
2felii dovleac
1ceapa
2morcovi
2buc. curcuma
1cutie lapte de cocos
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de dovleac curatate de coaja si seminte,se taie cuburi si se pun intr-un vas cu apa la fiert impreuna cu ceapa,morcovii,curcuma curatate si 1lingurita cu sare
   Dupa ce au fiert bine si apa a scazut,se rastoarna in blender,se adauga laptele de cocos,se paseaza bine
Rezultatul se rastoarna in oala,se potriveste de gust apoi se serveste ornata cu busuioc si sare de Himalaya neagra
Pofta buna!

 

0

Ficatei cu fasole si porumb

Aceasta reteta trebuia sa fie o salata dar eu am facut-o ca un fel de mancare pentru ca in salata ficatul ar fi fost prea uscat si nu-mi place
AVEM NEVOIE 
1kg ficatei de pui
100g fasole pastai
1conserva mica de porumb
5catei de usturoi
1lingurita boia
3linguri ulei
marar
patrunjel
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Ficateiii curatati,spalati.uscati cu hartie de bucatarie,se pun in tigaie cu ulei sa se prajeasca,dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie iar in uleiul ramas se caleste usturoiul feliat cu boia si putin piper
Dupa ce si-au eliberat aromele,se adauga fasolea curatata si spalata,se amesteca bine sa se acopere in condimente,se adauga putina sare,1cana cu apa si se lasa la fiert pana scade putin apoi se adauga ficatul si porumbul,verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine,se potriveste de gust si dupa 3-4min se opreste focul
Se serveste imediat!
Pofta buna!


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme