Prajitura cu smochine

 O prajitura cu fructe de sezon,gustoasa si aromata!

AVEM NEVOIE DE
1cana cu zahar
1cana cu ulei
1cana cu lapte
4oua
1plic praf de copt
1lingura cacao
2cani cu faina
un praf de sare
300g smochine proaspete
arome preferate
In functie de tava,folositi cana la orice dimensiune doriti,eu am folosit o tava mai mare cu diametru de 26cm iar cana de 250ml lichid
CUM SE PROCEDEAZA
Freci galbenusurile cu jumatate din zahar iar dupa ce si-au dublat volumul,adaugi uleiul in fir mixand continuu apoi lapte cate putin,faina cernuta cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma separat cu un praf de sare si restul zaharului

 

Dupa omogenizare,imparti aluatul in doua boluri,intr-unul amesteci cu aromele preferate,coaja de lamaie,portocala,esenta de vanilie iar in al doilea cacao
In tava cu hartie de copt si unsa toata cu ulei,rastorni aluatul alb,deasupra cel cu cacao
cu o furculita marmorezi suprafata si pui smochinele spalate si taiate sferturi

 


La cuptor va sta 30min la 170 de grade sau pana este coapta,facand testul cu scobitoarea,asta depinde de cuptorul fiecaruia
Desprinzi inelul tavii,pui prajitura pe un platou,pudrezi cu zahar ,tai si pui pe farfurie

 


Pofta buna si sa va fie de folos!
0

Pui piccata

 Cat au fost fetele in vacanta la noi,am mai adaugat cateva retete (Italia si Franta),nici nu aveam..... dar stiti voi ce-i nou parca e mai bun,chiar daca reteta respectiva nu are cum sa fie noua,doar pentru mine,da!!!
Dupa ce au plecat,eu in linistea si cu gandurile mele am facut reteta si ne-a placut maxim chiar daca nu am avut capere si chiar daca a fost putin zemoasa pentru ca mai trebuia lasata pe foc.

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui mai mare
1cana cu supa de pui daca ai,daca nu faci repede dintr-un cub de gaina amestecat pe foc cu 1l apa si putina sare
100g faina
100ml vin alb de buna calitate
80ml smantana lichida
2linguri zeama de lamaie
5linguri ulei
10g unt
1lingura capere
3catei de usturoi
sare,piper,verdeata
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua,feliat,pudrat cu sare si piper,il treci prin faina apoi il prajesti in ulei la foc mic si-l scoti pe farfurie la final
in uleiul ramas adaugi untul,vinul,usturoiul pisat,supa,capere,zeama de lamaie,carnea si lasi sa fiarba pana scade putin

 
Dupa acest timp,dai focul la minim,adaugi smantana si amesteci usor sa nu se taie,potrivesti de gust iar dupa 1min opresti focul
Puiul piccata,se serveste pe farfurie cu patrunjel deasupra si felii de lamaie pentru cine doreste,gustul este senzational!

 
Pofta buna!
 

0

Costita pe varza la cuptor

 De fiecare data cand imi este pofta de varza calita,doar asta e reteta asa cum o pregatea mama,acum am modificat-o putin,am pregatit carnea separat si am pus-o deasupra si gustul a fost suuuper bun!

AVEM NEVOIE DE
1varza mare,cam 2-3kg
2kg rosii bine coapte
1kg ardei gras
1ceapa
1morcov
1ardei iute
sare
1cana cu bors
5linguri cu ulei
1crenguta de cimbru
GARNITURA
2kg costita de porc
 1lingura condimente pentru carne de porc
1lingurita cimbru uscat
piper dupa gust
100ml vin alb
5linguri cu ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Varza curatata de frunzele ingalbenite,taiata fideluta,o pui intr-un castron si o lasi deoparte.
Aici as face o remarca pentru faptul ca eu nu frec niciodata varza cu sare din doua motive
-se spune ca varza nu face bine la stomac nefrecata,ok daca nu face bine la stomac,atunci nu mai gatesc varza,logic nu???
-varza fiind verde,este frageda,o mai las si la fiert 1h,ce se mai alege din ea??mie personal imi place sa simt varza cand o mananc,sa nu fie ceva moale nedefinit 
Astea fiind zise sa trecem mai departe
Rosiile spalate,taiate cubulete,ardeiii inclusiv cel iute de asemenea,le pui intr-un alt castron
Ceapa curatata si taiata marunt,morcovul curatat si ras fin,le pui intr-un vas de tuci cu ulei incins pe foc si amesteci apoi lasi pana se rumeneste si opresti focul,dupa care pui in interior crenguta de cimbru,apoi jumatate din cantitatea de varza,peste varza jumatate din cantitatea de rosii cu ardei  
acoperi cu restul de varza,restul de rosii cu ardei,presari o lingurita cu sare,cana cu bors,si o cana cu apa,acoperi vasul cu capac daca are sau folie de aluminiu si lasi la cuptor 1h la 160de grade

 

In acest timp,costita portionata,spalata,tamponata cu hartie de bucatarie,condimentata cu sare,piper,cimbru si restul condimentelor,o prajesti in ulei pe ambele parti iar dupa ce s-a rumenit adaugi vinul,o cana cu apa,usturoiul pisat,pui capac si lasi sa fiarba la foc moderat

Dupa ce carnea este fiarta,opresti focul si dai vasul deoparte
Dupa ce vasul cu varza a stat 1h,scoti,amesteci totul bine,daca e nevoie sau dupa preferinte,mai poti adauga 1cana cu suc de rosii(eu adaug pentru ca nu-mi place mancarea alba fara rosii,suc de rosii sau bulion),amesteci din nou bine,potrivesti de gust si mai lasi la cuptor 20min dupa care opresti focul si scoti vasul
La servire,pui varza pe farfurie,deasupra costita si pofta buna!
la momentul respectiv,eram prea flamanda sa mai fac mamaliga pentru ca varza fara mamaliga e ceva nedefinit!!😃😃 asa ca am mancat-o cu paine!!

 
Sa va fie de folos!

0

Tort cu ciocolata si fructe

 Cand mi-au venit acasa copiii si nepotii,s-a intamplat ca nepotica frantuzoaica sa implineasca 9ani si ce sa-i pregateasca bunica,decat un tort ciocolatos cu fructe care a fost super bun si lumea multumita mai ales ca a fost si putin vegan!!💓💓


AVEM NEVOIE DE
BLAT
250g faina
400ml lapte de cocos
40g cacao
1/2lingurita bicarbonat
150g zahar
80g ciocolata neagra
60ml ulei
2linguri miere de albine
un praf de sare
esenta de vanilie
CREMA
125ml lapte de cocos
50g zahar
130g ciocolata neagra
80g unt de arahide
1borcan gem de fragi
fructe pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA
Topesti intr-un vas mic ciocolata in 70ml lapte,la final amesteci energic cu telul apoi lasi sa se raceasca

 
Intr-un castron pui restul de lapte,mierea,zahar,ulei,un praf de sare,esenta de vanilie,si amesteci cu telul pana se topeste zaharul,adaugi apoi ciocolata topita,amesteci bine iar la final faina,cacao si bicarbonatul cernute iar dupa omogenizare,rastorni in tava de 22cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 50min la 170de grade

 Pentru crema,intr-un vas pe foc pui lapte,zahar si ciocolata,amesteci iar dupa 2-3min adaugi untul de arahide apoi amesteci energic pana rezulta o crema fina si lasi la frigider 30min

 

Blatul dupa ce s-a copt si racit,indrepti suprafata apoi il tai di doua,pui primul blat in inelul de la forma de copt pus pe un platou,deasupra pui cateva linguri cu gem,nivelezi,apoi jumatate din crema,nivelezi apoi lasi la frigider 15min sa se intareasca putin


Dupa ce scoti de la frigider,pui alte cateva linguri cu gem,nivelezi,acoperi cu al doilea blat,presezi usor sa se fixeze,urmeaza restul de gem,dupa nivelare usor restul de crema,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi,cand scoti inelul,ornezi cu fructe apoi servesti




 

La multi ani Eva-Crina!💓
0

Bibilica la cuptor

 Am cumparat o bibilica,tacamul l-am pus la bors cu taitei iar pulpele si pieptul le-am pus la tava
Cateva cuvinte pentru persoanele care nu cunosc bibilicile;sunt pasari domestice de marimea unei gaini si este originara de pe continentul african.Are pene negre-cenusii impestritate cu alb,capul fara pene sau puf si o proeminenta cornoasa dura pe frunte,deasupra ciocului,ne spune Wikipedia.

AVEM NEVOIE DE
pulpele si pieptul de la bibilica
2capatani de usturoi
1lingura condimente pentru pui
sare si piper dupa gust
putin cimbru
500ml suc de rosii
50ml vin alb
1/2lingurita cu zahar
500g cartofi
1lingura unt
3linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua pe lung,si pulpele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,le condimentezi cu condimente,sare daca e nevoie,piper,apoi le pui in tava si usturoiul curatat deasupra

 
 
Separat amesteci sucul de rosii cu vin,putina sare,zahar si rastorni peste carne
Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac daca are si la cuptor lasi 45min la 180de grade
Dupa acest timp,scoti tava intorci carnea si mai lasi 15min

 

Cat timp a stat carnea la cuptor,cartofii curatati,taiati cubulete fierti in apa cu sare,dupa ce au fiert,scursi,pasati,amestecati cu unt bine,la final putina sare daca mai e nevoie si laptele
Pe farfurie pui carne cu sos si alaturi piureul cu castraveti murati
Pofta buna!

0

Negresa cu unt de arahide

 Aceasta negresa dar in special untul de arahide,este preferata nepoatei mele,cand au venit in vacanta,am facut-o odata si nici nu se termina ca trebuia s-o mai repet;intradevar are un gust deosebit de bun!


AVEM NEVOIE DE
200g unt
200g ciocolata neagra
100g ciocolata cu lapte
200g zahar
6oua
150g faina
3linguri unt de arahide
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un bol pe bain marie,topesti untul impreuna cu ambele ciocolate rupte iar la final amesteci energic cu un tel

 
 
Separat,mixezi bine ouale cu un praf de sare,zahar si vanilie,dupa ce ai obtinut o compozitie cremoasa,adaugi ciocolata topita si racita apoi faina cernuta si amesteci usor
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt25x35cm,deasupra pui alune taiate si din loc in loc bucatele de unt de arahide

 


La cuptor va sta25-30min la 180de grade iar dupa ce s-a racit putin,portionezi,pudrezi cu zahar si pofta buna!



Sa va fie de folos!
Sursa de inspiratie Madi Marin,multumesc!
0

Tort vegan

 Un tort cu un gust senzational, putin costisitor e adevarat dar cand e vorba de o persoana cu probleme de sanatate care nu consuma nimic din ce inseamna lactate sau oua,mai facem un sacrificiu


AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g migdale crude
50g curmale moi si fara samburi
5linguri cafea tare
50g fulgi fini de ovaz
3linguri Rom Havana Club
2linguri cacao
1lingura sirop de artar
CREMA
300g nuci caju crud
125ml apa
5linguri ulei de cocos
esenta de vanilie
2linguri Psyllium pulbere amestecata cu 100ml apa
80ml sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA
De seara pui in boluri diferite migdalele si caju acoperite cu apa si le lasi pe masa pana a doua zi
A doua zi scurgi migdalele,le speli,scoti coaja,le pui in blender, adaugi restul ingredientelor si mixezi totul foarte bine
Daca intampini greutati pentru ca avem putin lichid,adaugi 150ml apa iar la final completezi cu fulgi de ovaz pentru a rezulta o compozitie putin mai tare pentru a fi folosita pentru blat

 

 
Imparti compozitia in doua,tava mica de 20cm diametru cu pereti detasabili o capitonezi cu folie alimentara si pui in interior prima compozitie pentru blat,nivelezi,presezi cu fundul unui pahar si lasi la congelator 30min

 Pentru crema,speli caju,il pui in blender cu restul ingredientelor,mixezi bine totul pana rezulta o crema fina si pufoasa
Scoti tava din congelator,pui peste blat jumatate din crema,nivelezi si mai lasi la congelator 2h

 


Dupa ce s-a intarit crema,pui al doilea blat,presezi bine apoi restul de crema,acoperi cu folia de pe margini si lasi la congelator 3-4h

Dupa ce s-a intarit bine,scoti din forma si pui pe platou,elimini folia,mai lasi 10-15min la temperatura camerei apoi pudrezi cu cacao,deasupra cateva boabe de cafea,tai,pui pe farfurie si pofta buna!

 
S va fie de folos!



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme