Tarta turceasca cu lapte condensat si fistic

 Am primit un set de carti de bucate cu retete turcesti de la prietena mea casatorita si care locuiestie in Turcia, Andreea Bakkaloglu unde am gasit aceasta reteta incredibil de buna,nici nu ma asteptam cat de simplu de pregatit si cat de gustoasa e
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi subtiri de placinta
1cutie lapte condensat 397g
200ml smantana lichida
2linguri fistic taiat
20g unt
CUM SE PROCEDEAZA
In tava unsa cu unt,pui cate o foaie de placinta,pliata,puse una langa altamai lejer nu ingramadite,apoi la cuptor va sta tava 5min la 200de grade pana se rumenesc

 
Scoti apoi tava,pui deasupra laptele condensat cu atentie ca cuprinda toate foile,ce se vede la mine deasupra peste foi,e smantana care s-a format ,apoi presari fisticul granule care poate fi mai mult daca aveti

La cuptor va sta 15min la 180de grade
Tai,pui pe farfurie si savurezi,este incredibil de buna,crocanta si cu un gust irezistibil!

 




Sa va fie de folos!


0

Tiramisu cu fistic

 Doamne ce bunatate de tiramisu am facut si nu,nu sariti ca asta nu-i tiramisu si da,este adevarat,stiu reteta originala de tiramisu dar daca in crema am adaugat pasta de fistic si blatul nu-i din biscuiti ci din piscoturi,nu-i nici o tragedie si ca sa stie toata lumea,reteta este facuta si de cunoscutul bucatar cu al sau blog numit Bucatar maniac,important e ca gustul e demential!

AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi de sampanie
250ml cafea de fistic fara zahar
50ml lichior de fistic
250g Mascarpone
200ml frisca lichida neindulcita
3linguri crema de fistic
2linguri cacao
2linguri fistic taiat
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava,pui piscoturi inmuiate in cafea racita si amestecata cu lichiorul de fistic apoi lasi deoparte

 


Intr-un castron mixezi branza cu crema de fistic,dupa omogenizare amesteci usor cu frisca batuta tare apoi jumatate din crema o pui peste piscoturi,dupa nivelare pui din loc in loc cu lingurita cate putina crema de fistic,acoperi cu alt rand de piscoturi inmuiate in cafea,nivelezi si la frigider pana a doua zi


A doua zi scoti tava din frigider,pudrezi cacao deasupra,apoi granule de fistic,tai si pui pe farfurie

 


Sa va fie de folos!
0

Mic dejun cu mini baghete

 Am vazut pe Net un filmulet cu astfel de mic dejun,mi s-a parut interesant,l-am facut si intradevar a fost nu numai interesant ci si gustos dar as avea o singura remarca,acest mic dejun este interzis persoanelor cu diete,noi nu avem asa ceva asa ca l-am facut,l-am mancat si a fost super delicios!
AVEM NEVOIE DE
2 minibaghete
4oua
150ml lapte
20g unt topit
6felii de sunca presata sau alt preparat
6felii de branza topita
1fir de ceapa verde
6rosii cherry
2linguri masline taiate rondele
200g cascaval ras
sare si piper dupa gust
Ingredientele sunt pentru doua persoane
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron amesteci ouale  cu putina sare si piper dupa gust,lapte si untul topit apoi inmoi bine jumatatile de minibaghete taiate,dupa care le scoti in tava pe hartie de copt
Peste fiecare jumatate,pui cate o jumatate de felie de sunca presata,sau daca vrei o lasi intreaga dar o indoi de la jumatate pentru ca este prea mare,pui apoi branza topita la fel taiata sau indoita


 
Peste branza puirondele de rosii cherry,rondele de masline,printre ele rondele de ceapa si acoperi cu cascaval ras din belsug

 


Eu la momentul respectiv nu am avut cascaval si am pus parmezan
La cuptor vor sta 20min la 190 de grade iar dupa ce s-au copt se servesc pe farfurie cu salata de rosii

 

Pofta buna!
0

Chec marmorat cu ciocolata si migdale

 Checurile marmorate sunt preferatele mele si le pregatesc cu orice ingrediente,marmorat sa fie!Acum combinatia de faina de migdale si ciocolata e ceva senzational!
AVEM NEVOIE DE
150g ciocolata neagra
180g unt
100g zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingurita extract de vanilie
4oua
100g faina de migdale
`100g faina alba de grau
1plic praf de copt
100ml lapte
3linguri migdale taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine untul  moale cu jumatate de zahar si zahar vanilat,adaugi galbenusurile pe rand mixand bine apoi faina de grau si de migdale cernute cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar.
Dupa omogenizare imparti aluatul in doua boluri,in primul amesteci extractul de vanilie si migdalele maruntite,amestecate separat intr-un bol cu 30ml lapte apoi adaugate in aluat amestecand usor
In al doilea amesteci ciocolata topita separat pe bain marie impreuna cu laptele ramas,amesteci energic cu un tel daca s-a topit iar dupa ce s-a racit bine,o incorporezi in aluat,amestecand usor cu telul sau o spatula


 
In forma de guguluf de 20cm diametru unsa cu unt pui alternand cele doua aluaturi si la cuptor va sta 45min la 170de grade

 
La final treci cu o furculita prin aluat cu miscari verticale si-l marmorezi,apoi la cuptor



Scoti checul din forma pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti

 
Deliciu maxim,pofta buna si sa va fie de folos!

0

Placinta sarbeasca

Am vazut un filmulet prezentat de Madi Botezatu finalista care a participat la emisiunea Chef la cutite cu aceasta placinta si cum mie imi plac mult placintele sarate,am facut-o dar nu inainte de a ma documenta pe Google pentru ca nu stiam cantiatile!
Ei bine,acolo nu am gasit doua retete care sa se asemene dar bineinteles ca toate spuneau ca-i reteta originala,aiurea originala,asa ca eu am folosit procedeul lui Madi iar cantitatea ingredientelor le-am folosit dupa gustul meu!
Acum cu siguranta cine va citi va spune ca nu-i placinta sarbeasca,asa este,de acord dar niciuna din retetele de pe Google nu e placinta sarbeasca,tot dupa gustul fiecaruia sunt facute!
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi subtiri de placinta
IMPLUTURA
6oua
200g telemea de oi
500 g branza proaspata de vaci
200ml smantana lichida
4linguri smantana fermentata
50g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA
Pui intr-un vas ouale batute,telemeaua rasa,branza de vaci,smantana lichida si cea fermentata,amesteci bine totul iar daca este prea groasa compozitia,mai adaugi putin lapte
In tava unsa cu unt,pui 2foi de placinta cat este fundul tavii,le ungi cu unt topit,apoi iei cate o foaie ,o mototolesti in mana ca pe o hartie dar nu tare,o inmoi in amestecul de branza,o scoti si o pui in tava,mai departe procedezi la fel cu restul de foi,le pui una langa alta fara distanta intre ele,rastorni compozitia ramasa deasupra,la fel si untul ramas si la cuptor va sta 45min la 170de grade
Dupa ce s-a racit,tai din tava si servesti pudrata cu zahar sau nu




 
Nu am facut mai multe poze pentru ca nu a avut cine sa-mi faca eu fiind murdara pe maini
Sa va fie de folos!



0

Pastrav somonat la cuptor

 A fost sarbatoarea Floriilor,s-a mancat peste,dar la noi cand e vorba de peste,nu trebuie sa asteptam ca sa fie o sarbatoare,este preferatul nostru
 

 AVEM NEVOIE DE
1pastrav somonat
150g cuscus
50g unt
sare
3linguri ulei
SOS
200ml suc de rosii
sare dupa gust
3fire usturoi verde
putin fulgi de chili
5catei de usturoi
3linguri ulei
200ml vin alb
1lingura ierburi de Provence
putina apa 
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat,spalat,capul si coada eliminate si pastrate pentru un viitor bors de peste apoi portionat,bucatile taiate,pudrate cu sare,le pui in tava sau un vas de yena uns cu ulei si lasi deoparte
 
Pui intr-un bol toate ingredientele de la sos,curatate,spalate si taiate,amesteci totul bine,potrivesti de gust si vezi daca mai e nevoie de sare,apoi rastorni in tava peste bucatile de peste si lasi la cuptor 30min la foc mic apoi opresti focul 

 


In acest timp fierbi cuscusul in apa cu sare si cateva picaturi de ulei,dupa ce a fiert,scurgi apa ramasa,amesteci cu unt si putin busuioc,formezi apoi un pat de cuscus pe un platou,deasupra pui bucati de peste cu sos si servesti
Pofta buna!
 

 
0

Prajitura cu mere

 Mai am o stfel de reteta pe aici,facuta cand am fost la copii in Italia,atunci reteta am luat-o de pe un site italian iar acum am gasit-o intr-o fila de calendar dar nu e aceeasi reteta in schimb e foarte buna si aromata!

AVEM NEVOIE DE
1kg mere aromate
100g faina
100ml lapte
2oua
30g unt
30g zahar
1lingurita rasa praf de copt
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,feliate subtiri,le stropesti cu zeama de lamaie sa nu oxideze,amesteci usor apoi lasi vasul deoparte
 
Mixezi bine untul cu zahar,adaugi ouale pe rand,coaja rasa de lamaie,un praf de sare si mixezi bine in continuare adaugi apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt si rastorni peste mere amestecand usor
 
Rastorni in tava de 24cm cu hartie de copt,presari deasupra miez de nuca taiat marunt si la cuptor va sta 30min la foc mediu,pana trece testul cu scobitoarea

 
Dupa ce s-a copt,scoti pe platou,tai si servesti
 

 

Sava fie de folos!

0

Chec aperitiv

 Nu am facut checul in tava mica,pentru ca am patit odata,fiind aluat mai mult,mi-a ramas crud la mijloc si nici nu-l puteam pune in doua tavi pentru ca era prea putin,asa ca de aceasta data l-am facut in tava 24x24cm si foarte bine am facut!
 

AVEM NEVOIE DE
5oua
150ml lapte
50ml ulei
250g faina
1lingurita praf de copt
200g cascaval ras
200g sunca presata
cateva cozi de ceapa verde
1ardei kapia rosu
10-15 masline fara samburi
100g ciuperci fierte
putina sare dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron pui sunca presata,ceapa,ciupercile,taiate cubulete mai mari,ardeiul taiat fasii,maslinele rondele si cascavalul ras apoi lasi deoparte
 

Mixezi bine ouale cu un praf de sare si piper,adaugi ulei cate putin apoi laptele iar dupa omogenizare rastorni toate ingredientele taiate,amesteci totul apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt,iar daca vi se pare compozitia groasa,mai adaugati 1 sau doua linguri cu lapte
Dupa omogenizare rastorni in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt,deasupra cateva masline si la cuptor va sta pana se rumeneste 30-35min la 180de grade
 

 



Dupa ce s-a copt si racit putin,tai si servesti!

Pofta buna!
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme