Cod argintiu in sos de rosii

 Chiar daca sunt o mare iubitoare de peste pentru ca m-am nascut si am trait intr-o comunitate de pescari,la noi in familie la 2-3zile,se manca peste,indiferent de care si indiferent cum,aici contibutia a avut-o mama,a fost o foarte buna bucatareasca,am avut de la cine invata
Deci,dupa cum spuneam,voi ramane in continuare fanul pestelui dar preferatul meu este macroul congelat pentru saramura si de asemenea tot congelat,imi place codul argintiu
Multe persoane nu sunt de acord cu pestele congelat,ca are nu stiu ce...ca miroase a nu stiu ce... si asa mai departe dar va spun ca cine mananca la mine o saramura facuta din macrou congelat,arunca cu caciula in caini",nu va speriati,este o vorba din familia mea,atunci cand vrei sa spui de o mancare ca este foarte buna!
ÄVEM NEVOIE DE
1kg cod argintiu
1ceapa
3catei de usturoi
4linguri ulei de la prajitul pestelui
sare
1frunza de dafin
1cutie rosii cubulete
50ml vin alb
1cana cu faina si ulei pentru prajit
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat,bine spalat,portionat,pudrat cu sare,il lasi putin deoparte sa intre sarea in el,apoi il treci prin faina si-l prajesti in ulei incins pe ambele parti dar nu tare doar 2-3minute pe fiecare parte dupa care-l scoti pe farfurie
Poate vi se pare ciudat ca prajesc pestele pentru aceasta reteta,ei bine sa stiti ca am incercat sa pregatesc si cu peste crud dar nu mi-a placut pentru ca mirosea puternic a balta si de atunci am ramas la reteta mea de familie si e foarte buna iar pestele daca-l prajesc nu-l prajesc tare,doar cat sa-i iasa mirosul de care v-am spus
In cratita cu 4linguri ulei curat de la prajit,calesti ceapa taiata marunt si usturoiul,adaugi rosiile,vinul si lasi sa fiarba 15min incet,dupa care pasezi cu blenderul vertical,adaugi frunza de dafin,un pahar cu apa,pestele si lasi pe foc 10min,dupa care potrivesti de gust,adaugi patrunjel verde si opresti focul
 
Sa nu vi se para ciudat faptul ca pasez sosul,este metoda mea personala,atunci cand vreau un sos mai fin
 
Pofta buna!



0

Mic dejun cu oua si spanac

 Daca nu ati facut un astfel de mic dejun,va recomand pentru ca are un gust foarte bun si e foarte sanatos!
 
AVEM NEVOIE DE
2linguri ulei de masline
2ciuperci champignon
2catei de usturoi
1rosie
100g baby spanac
3oua
100g cascaval ras
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei pui usturoiul curatat,dupa ce si-a eliberat aroma,adaugi ciupercile feliate,rosia cubulete mici,lasi pe foc 2minute amestecand,adaugi apoi spanacul spalat si bine scurs,amesteci pana se inmoaie 
 
Adaugi apoi ouale batute separat,cascavalul si amesteci,de sare nu e nevoie,pentru ca are cascavalul sare
 
Aici aveti doua variante,sau amestecati cu o lingura pana ouale sunt prajite si bine omogenizate cu restul ingredientelor sau pui capac,dai focul mic si astepti ca se coaca micul dejun ca o clatita
Oricare ar fi variata voastra,dupa ce s-a facut bine,scoti pe farfurie si optional,mancati cu cascaval ras deasupra,paine prajita si alaturi un pahar cu chefir facut de mine
Cine ma urmareste,cred ca ati vazut reteta de chefir facut in casa cu granule de chefir
Pofta buna!






0

Salata de paste si avocado



 Cam de mult nu am mai facut astfel de salata si daca tot aveam cateva avocado care erau numai bune de consumat,am facut aceasta super salata!
AVEM NEVOIE DE
200g paste scurte
cateva buchetele de broccoli
2rosii
cateva masline fara samburi
3linguri iaurt grecesc
2avocado
1/2ceapa rosie
CUM SE PROCEDEAZA
Pui la fiert pastele intr-un vas cu apa si sare,spre final adaugi si buchetelele de broccoli,ele nu trebuie sa fiarba,doar cat se oparesc,apoi strecori tot
Rastorni in castronul de salata si adaugi rosiile taiate cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa julien,pulpa de avocado feliata,iaurtul si amesteci totul bine

Dupa ce ai omogenizat,pui pe farfurie si servesti
 
Pofta buna!



0

Supa crema de ridiche neagra

 Ne plac supele crema,am facut din tot ce am crezut ca va fi o supa buna,de aceasta data am folosit ridichea neagra,stiind ca aceasta este foarte buna atunci cand esti racit,si supa va fi un foarte bun remediu pentru raceala
AVEM NEVOIE DE
1ridiche neagra mai mare
2cartofi
1ceapa
4catei de usturoi
50g unt
sare
piper
1cutie lapte de cocos
crutoane pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Ridichea,cartofii,si ceapa curatate,spalate,taiate cuburi,le calesti in vasul cu unt,adaugi si usturoiul curatat,amesteci totul bine,adaugi sare,1l de apa sau supa de legume facuta dintr-un cub Maggi si lasi sa fiarba pana scade si legumele sunt bine fierte



Dupa ce a scazut,strecori legumele daca mai au zeama,le adaugi in blender cu laptele de cocos si mixezi totul bine
Rastorni apoi continutul in sita pusa deasupra pe oala pentru a avea supa o consistenta mai fina
Pui vasul din nou pe foc,potrivesti de gust,mai lasi 2-3clocote apoi opresti focul
Servesti cu crutoane!
Pofta buna!




0

Piept de rata asiatic

 De cate ori am rata,indiferent daca-i din magazin sau de la tara,opresc pieptul pentru ca-mi place sa ma "joc"cu el in diferite retete,de aceasta data fiind o reteta mai dificila,am intrat pe Google si m-am documentat
In anii din urma,am facut cu portocale,cu fructe de padure,cu litchi,cu ciuperci,cu sos de vin si multe ca nici eu nu le mai stiu si parca mi s-au parut mai simple,dar nu mai conteaza,important e ca mi-a reusit ceva
De aceasta data am alesc reteta asiatica,pentru ca am in"depozitul" meu cum imi place mie sa-i spun,multe ingrediente si tot felul de sosuri asiatice  si daca tot am vazut la Kaufland legume asiatice congelate,am zis ca am si garnitura,super,super mi-a iesit!
AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
sare grunjoasa
MARINADA
3portocale
2linguri sos de soia
3catei de usturoi
putin ghimbir ras
un varf de cutit pudra de anason
1lingura otet de orez
2lingurite zahar brun
100ml vin alb
GARNITURA
1punga cu legume asiatice congelate
1lingura cu unt
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul curatat daca e cazul,spalat,tamponat cu prosoape de hartie,crestata pielea,pudrata cu sare grunjoasa,il pui pe farfurie si-l lasi deoparte
In castron,razi o portocala si le storci pe toate trei,adaugi sosul de soia,usturoiul pisat,ghimbirul ras,pudra de anason,atentie nu adaugati mai mult pentru ca are aroma puternica si va strica tot gustul dar se poate elimina,mai adaugi otetul de orez,zaharul brun,vinul,amesteci totul bine sa se topeasca zaharul,adaugi pieptul cu pielea in sus,ca toate aromele si toate gusturile sa intre in carne,acoperi castronul si lasi la frigider 24h dar cel mai usor,este asezand pieptul la fel cu pielea in sus intr-o punga,rastorni marinada,legi punga, o pui intr-un vas si o  lasi la frigider,acuma...fiecare-si alege varianta dorita
A doua zi,scoti pieptul,il stergi cu hartie de bucatarie,il pui pe o farfurie si mai lasi deoparte 1h, sa ajunga la temperatura necesara,pentru ca nu se prajeste nici o carne rece in tigaia incinsa,astfel carnea se intareste
In tigaia rece pui pieptul cu pielea in jos,dai drumul la foc mediu si lasi incet sa se topeasca grasimea,dupa 4min,cu un cleste intorci si lasi tot atatea minute
Dupa acest timp,pieptul fiind gros,are nevoie sa fie patruns si sa se rumeneasca,de aceea,il pui intr-o tava mica la cuptorul incalzit pentru 4min la 180de grade,de regula pentru aceste retete e nevoie de termometru cine vrea o farfurie perfecta dar eu dupa atatea retete cu piept de rata,mi s-a obisnuit ochiul ca sa zic asa
La inceput am folosit si eu termometrul dar sa fiu sincera,nu m-a ajutat,mai mult m-a incurcat!
Dupa ce ai scos pieptul din cuptor,acoperi tava sa stea la cald si pui legumele in tigaia cu unt,adaugi sare si piper,amesteci cateva minute apoi opresti focul
Eu la aceste legume,am adaugat cateva linguri de marinada in care a stat pieptul,ca sa le dea un pic de gust
Pentru servire,feliezi pieptul oblic,il pui pe farfurie,alaturi legume si putin sos deasupra
Foarte foarte bun a fost,nu am poze mai multe,pentru ca a trebuit sa fiu concentrata la ce fac sa nu gresesc ceva
Pofta buna!




0

Prajitura cu piscoturi si fistic

 Daca am intrat pe teritoriul fisticului,nu ma mai opresc pentru ca-mi place mult,cred ca si voua de ce fac eu pe aici!!

AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi de sampanie
200ml cafea pregatita
75ml lichior Amaretto
250g Mascarpone
 200ml frisca lichida neindulcita
5linguri crema de fistic
3linguri lichior de fistic
PENTRU ORNAT
toping de fistic
miez crud de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Scoti inelul de la o forma detasabila si-l pui pe un platou,in interior pui piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu Amaretto si lasi deoparte
Intr-un castron amesteci Mascarpone cu crema de fistic si lichiorul de fistic iar dupa omogenizare amesteci cu frisca batuta tare
Ce se vede pe margini este lichiorul de fistic
Dupa omogenizare,pui jumatate de crema peste piscoturi,acoperi cu alt rand de piscoturi inmuiate apoi restul de crema,nivelezi si la frigider va sta pana a doua zi
A doua zi,scoti cu atentie inelul trecand usor cu un cutit de jur imprejur,decorezi cu miez de fistic crud pe marginea prajiturii
pe interior trasezi linii cu toping de fistic,apoi tai si servesti
Sa va fie de folos!








0

Creme brulee cu fistic

 Eee,cum era sa uit eu de fisticul meu preferat?
Am facut aceste creme si cu fistic dar nu vreti sa stiti ce gust au avut,ceva senzational!
AVEM NEVOIE DE
350ml smantana lichida
120ml lapte
70g zahar pudra
4galbenusuri
60g pasta de fistic
esenta de fistic
PENTRU SERVIRE
toping de ciocolata
toping de fistic
zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc mic pui laptele si pasta de fistic si amesteci pana se dizolva
Amesteci bine galbenusurile cu zahar pana se albesc,adaugi smantana,apoi laptele racit,esenta de fistic iar dupa omogenizare,imparti compozitia in forme,le pui in tava cu apa fierbinte si lasi la cuptor 15min sau pana nu se mai misca crema in forme




Dupa ce s-au racit putin,le pui la frigider iar in momentul servirii,pui topingul preferat sau presari deasupra zahar brun si caramelizezi cu arzatorul
Sa va fie de folos!

0

Creme brulee cu ghimbir

 De sarbatori am primit de la copii tot felul de carti cu retete una mai deosebita decat alta si am inceput usor,usor sa le pregatesc sa vad ce iese
Pentru inceput daca tot am avut ingredientele necesare,am facut aceste creme de care eu sunt indragostita maxim iar rezultatul a fost unul WOW!!!!
AVEM NEVOIE DE
350ml smantana lichida
100ml lapte
60g zahar pudra
5galbenusuri
60g ghimbir confiat
50g zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA
Tai ghimbirul foarte marunt,sau il pui in blenderul mic,apoi amesteci intr-un vas pe foc mic, cu laptele si smantana,dupa care dai vasul deoparte sa se raceasca putin
Galbenusurile frecate cu zahar pana se albesc si la final,amesteci cu laptele apoi strecori compozitia
Dupa omogenizare,imparti in forme,le pui in tava cu apa si la cuptor vor sta 15min sau pana nu se mai misca in forme crema
Dupa ce sunt gata,le scoti si le pui la frigider pana in momentul servirii
Pui deasupra zahar brun,caramelizezi cu arzatorul apoi se servesc
Am facut poza direct pe carte,pentru ca atat a ramas si mai,mai s-o pierd si pe asta!
Sa va fie de folos!





0

Crema de vinete cu avocado

 In revista Good Food am gasit cateva retete mai deosebite si am inceput sa le fac.
Aceasta crema este prima dintre ele si ne-a placut foarte mult,este o reteta vegana,dar asta nu are importanta,gustul conteaza!
AVEM NEVOIE DE
2avocado
2vinete mici
50ml ulei
2rosii
1catel de usturoi
1lamaie
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Pui in blender pulpa de la 1 avocado,usturoiul curatat,sare,piper dupa gust,1lingura zeama de lamaie,ulei si mixezi bine,pana rezulta o crema cum e maionezaScoti crema intr-un bol si o lasi deoparte
Vinetele coapte,curatate,le lasi sa se scurga,le tai grosier impreuna cu pulpa de la al doilea avocado si rosiile iar dupa omogenizare,amesteci bine cu crema 
 
La final potrivesti de gust,sare, piper si zeama de lamaie
 
Servesti crema pe paine prajita
 
si un pahar cu chefir,foarte bun!
sa va fie de folos!





0

Chec biovegan

 De cate ori merg la cumparaturi si vad astfel de mixuri pentru prajituri,le cumpar,nu ma intereseaza parerile nimanui ca nu sunt bune sau nu sunt sanatoase,daca nu ar fi,nu ar mai exista pe rafturi in magazine iar eu de cand cumpar asa ceva si daca as fi avut probleme,va dati seama ca m-as opri sa mai cumpar!!
AVEM NEVOIE DE
1cutie mix chec biovegan
300ml lapte de soia sau alt lapte vegetarian
100g margarina moale
CUM SE PROCEDEAZA
In cuva mixerului rastorni mixul,adaugi laptele rece,margarina moale,mixezi 2minute la viteza mica apoi 5minute la viteza mare
 

 
Rastorni apoi in tava cu hartie si la cuptor va sta 30minute la 180de grade
Eu i-am pus deasupra pepite de ciocolata alba,fara sa-mi dau seama ca se vor topi😂
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou,tai si servesti
 
Sa va fie de folos!







0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme