Tort cu crema de nuci

SARBATORI FERICITE,UN CRACIUN FERICIT,DORESC TUTUROR PRIETENILOR DAR SI NEPRIETENILOR CARE_MI VIZITEAZA BLOGUL IN ACEASTA PERIOADA,IN ASTEPTAREA SFINTELOR SARBATORI SI VA DORESC UN AN MAI BLAND,INCARCAT CU MULTE BUCURII,SANATATE SI SA FITI FERICITI IMPREUNA CU CEI DRAGI VOUA!!
 LA MULTI ANI!!
 Va recomand un tort delicios,poate va inspirati pana la sarbatori
Ingrediente blat:2oua,2cani cu zahar,3cani cu faina,2linguri unt,1praf de copt,1cana cu lapte
Ingrediente crema:1pachet unt,200g nuca macinata,100g zahar,200ml cafea preparata2-3linguri cacao,50g stafide
Ouale frecate cu un praf de sare,zahar si unt pana rezulta o crema,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele;dupa ce am omogenizat bine,rasturnam in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,daca folositi o forma de silicon,nu e nevoie de uns;lasam forma la cuptor 30-40min la foc mic dar facem si testul cu scobitoarea;pentru crema,punem intr-un vas pe foc sa se opareasca nuca in cafea,supa cateva minute adaugam cacao si stafidele,amestecam bine apoi lasam sa se raceasca.

Intr-un bol facem o crema fina din unt si zahar,adaugam nuca foarte bine racita iar daca se intampla sa fie prea moale,se poate adauga 2-3linguri de pesmet alb;blatul dupa ce s-a copt si racit,il taiem,il insiropam(optional)cu orice sirop avem,punem crema intre foi,pe margini punem stik-uri de ciocolata,il legam cu panglica de sarbatoare iar la sfarsit ornam deasupra cu sablon;dam tortul la frigider pana in momentul servirii.Acum vin cu un sfat din propria mea greseala:daca folositi sablonul la tort,lasati la sfarsit;eu am folosit imediat si deja incepuse sa mi se topeasca zaharul pudra pana l-am terminat de ornat!!!

4

Cartofi cu oua la cuptor

La prima vedere pare ceva banal dar daca gustati asa ceva,veti descoperi ceva deosebit
Ingrediente:5oua,4-5cartofi mari,1ceapa,50g unt,200g cascaval,1lingurita faina,250ml lapte,sare,piper
Cartofii fierti in coaja,apoi taiati rondele;intr-un vas de yena sau o tava unsa cu unt,asezam un rand de cartofi,deasupra felii de oua fierte,condimentam cu sare si piper,urmeaza un alt rand de cartofi,oua si tot asa pana se termina,avand grija ca ultimul sa fie cartofi;intr-o cratita,punem 30g unt,calim ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit,adaugam faina,stingem cu lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca smantana,adaugam apoi cascavalul ras,condimentam cu sare,piper si rasturnam in tava peste cartofi;lasam la cuptor 40min apoi servim cald.

1

Colacei cu branza

Am participat la un concurs si am castigat si eu alaturi de alte fete "puternice"
Sponsorul fiind DELACO,am primit bineinteles produse bune,bune de tot de branzeturi iar cu 2cutii cu branza fina si smantana am facut acesti pufosi colacei.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,250ml lapte caldut,coaja rasa de lamaie,50g unt,1ou,sare
Umplutura:500g crema de branza sau branza proaspata cu smantana,100g stafide,2linguri gris,3linguri zahar,esenta de vanilie
Pentru aluat,amestecam toate ingredientele,framantam un aluat adaugand cate putin unt topit,acoperim vasulsi lasam sa creasca;intr-un castron amestecam ingredientele pentru umplutura,oprind cateva stafide pentru copt
Dupa ce aluatul este crescut,rupem din aluat bucati,intindem cu sucitorul foi dreptunghiulare,punem 1-2linguri de branza,rulam,capetele le rasucim in forma de melc(colacelul sa arate in forma literei S),asezam in tava pe hartie de copt,ungem cu galbenus,punem pe capete stafide si lasam la cuptor 30-40min pana capata o culoare aurie;servim colaceiii calzi cu o cana cu lapte dar si reci sunt buni.

1

Sarmalute in cuib cu afumatura

In fiecare an de Anul Nou fac aceste sarmalute cu un gust minunat
Ingrediente:750g carne de porc grasa,300g carne de vita,1ceapa mare,2linguri bulion de ardei,2linguri bulion de rosii,5-ml ulei,100g orez,1lingurita cimbru uscat,sare,piper,3-400g kaizer afumat,1varza murata,2-3crengute de cimbru uscat,1cana cu suc de rosii
In tigaia cu ulei incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam pasta de ardei,pasta de rosii iar dupa ce a scazut,rasturnam in vasul cu carne tocata;aici adaugam sare,piper,cimbru,orezul spalat si scurs,amestecam bine cu mana apoi lasam sa se odihneasca;dupa cum observati,eu la sarmalutele cu varza nu pun verdeata.
In acest timp pregatim varza;scoatem frunza de pe cotor,taiem nervura groasa si le punem intr-un vas cu apa rece;in vasul in care punem sarmalutele punem crengutele de cimbru,acoperim cu varza tocata fin,apoi cuiburile.
Pentru cuiburi procedam asa:punem pe masa o frunza mare,in interior punem 4sarmalute mici,apoi infasuram acest cuib ca si cum ar fi o singura sarmaluta;peste primul rand de cuiburi punem felii de kaizer,urmeaza alt rand de cuiburi,la sfarsit acoperim cuiburile cu varza tocata,deasupra punem restul de laizer,adaugam sucul de rosii,completam cu apa,acoperim vasul si-l lasam la cuptor la foc mic 1-2h,timp in care mai
verificam daca mai trebuie apa si de asemenea gustam si din zeama
Dupa ce au fiert,servim cuiburile pe farfurie alaturi de 1lingura din varza care am pus-o deasupra si bineinteles 1-2felii de kaizer si cum altfel se poate servi decat cu mamaliguta.
Cred ca v-am facut pofta!!
In anul de gratie 2016,nu am mai facut aceste sarmalute cu afumatura,pentru ca nu mai pot manca afumatura,pur si simplu n-o mai suport!!!!anii isi spun cuvantul!!

4

Cartofi la cuptor cu costita

Eu asa fac acesti cartofi la cuptor si va garantez succesul!!
Ingrediente:1kg cartofi,1kg costita de porc,2cepe,2linguri bulion de ardei,1cana rosii pasate sau 2linguri bulion de rosii,1capatana de usturoi,2linguri boia,sare,piper,cimbru uscat,2linguri untura
Costita spalata portionata,o punem in tigaia fara untura cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem iar dupa ce s-a rumenit si racit,o condimentam cu sare,piper,boia si o lasam deoparte.
In aceeasi tigaie punem untura,calim ceapa taiata marunt,adaugam pasta de ardei,si rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,amestecam cu cartofii curatati si taiati in felii groase;punem cartofii in tava,deasupra punem costita iar peste carne si cartofi,punem cu lingura usturoiul pisat amestecat cu putina apa;mai adaugam 1cana cu apa,acoperim tava si lasam la cuptor 40-50min,timp in care intoarcem carnea;
Servin cartofii cu acritura de sezon;eu am servit cu sfecla rosie la otet.
Aici avem o varianta mai recenta cu costita neprajita,doar condimentata cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat,apoi asezata peste cartofi

0

Pui la gratar cu mix mexican

Nu va imaginati ce bunatate este!!
Ingrediente:1piept mare de pui,sare,piper,1lingurita praf de curry,1lamaie,4linguri ulei de masline,1cutie Bonduelle Mix mexican,1lingura cu unt
Pieptul dezosat,spalat,feliat,condimentat cu sare,piper si curry il punem intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie si uleiul de masline;amestecam bine,acoperim bolul si lasam cel putin 1h;in acest timp,rasturnam conserva scursa in tigaia cu unt incins,sotam cateva minute apoi impartim pe doua farfurii mixul iar alaturi pieptul facut la gratar si servim.

1

Briose cu mere2

De data asta nu am facut briosele in formele speciale,ci am pus in formele de sufleuri,mi-au iesit mai putine si s-au terminat imediat,dar cine doreste sa incerce reteta,se pot face in formele mici
Ingrediente:100g unt,100g zahar,200g faina,1plic praf de copt,2oua,100ml lapte rece,1lingurita scortisoara,2mere
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,alternand cu lapte;tupa ce totul este omogenizat,adaugam merele curatate de coaja,samburi si taiate cubulete,amestecam cu lingura si umplem formele unse cu unt.
Lasam la cuptor 30min iar dupa ce le-am scos din forme le pudram cu zahar si le servim;un deliciu!!

0

Kuglof

Inca o poveste si gata pe ziua de azi.
Checul este deosebit de popular in Alsacia regiune care de mai multe ori in ultimile secole a apartinut Frantei,Germaniei si de asemenea in Austria,astfel incat este foarte complicat sa se determine locul aparitiei sale.Fiecare regiune are reteta sa recunoscuta,care se deosebeste de celelalte prin fructele uscate diferite,alcoolul si uneori chiar prin ingredientele mai iesite din comun cum ar fi ciocolata sau cafeaua amestecate in aluat.
Ingrediente:2oua,1pachetel de drojdie,250ml lapte caldut,1/2lingurita sare,3linguri zahar,450g faina,125g unt la temperatura camerei,50g fulgi de migdale,150g stafide,4linguri coniac
Intr-un bol punem stafidele impreuna cu alcoolul si lasam pana a doua zi;
Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam untul taiat apoi cate o lingura de faina amestecata cu sare si drojdie,alternand cu lapte;mixam bine cu accesoriile pentru aluat iar la sfarsit adaugam stafidele cu tot cu alcool si amestecam cu o paleta.
In forma de guguluf,unsa cu unt,punem fulgii de migdaleapoi aluatul,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 30-40min la loc cald;lasam apoi la cuptor 40-50min la foc mic,dupa ce s-a racit rasturnam pe un platou si pudram cu zahar.
1

Fursecuri de Anglesey

De anul Nou,copiii de pe insula Anglesey care apartine Tarii Galilor,merg din casa in casa la urat,ca si copiii nostri cand merg cu sorcova;in schimbul urarilor,gazdele le dau astfel de fursecuri cu dulceata.
Ingrediente:225 g unt la temperatura camerei,125g zahar tos fin sau pudra,350g faina,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita sare,dulceata de zmeura
Facem o crema fina din unt si zahar apoi amestecam cu faina,praful de copt si sare;formam o sfera de aluat iar dupa ce s-a odihnit 15min la frigider,intindem o foaie groasa de 6mm,decupam forme,aluatul ramas in strangem,intindem iar o foaie,iar decupam si tot asa pana se termina aluatul.
La jumatate din fursecurile decupate,cu o forma mica rotunda(eu am folosit dopul de la o sticluta de esenta de rom),decupam centrul apoi le punem in tava pe hartie de copt si le lasam la cuptor pana se rumenesc;dupa ce s-au racit,ungem cu gem fursecurile intregi,lipim cu fursecurile decupate,le punem pe un platou si le pudram cu zahar

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme