Budinca de legume cu pui








Ingrediente:3morcovi,1telina mica,1ceapa,1dovlecel mic,2cartofi,1/4conopida(eu nu am avut),150g branza de vaci,2linguri smantana,400g piept de pui,2oua,sare,piper,1/4pachet de unt,patrunjel
Legumele curatate,spalate,se pun la fiert impreuna cu pieptul in apa cu sare pentru 30min.Dupa ce au fiert si racit,se toaca marunt,se adauga branza,smantana ,1ou batut,patrunjelul tocat,condimentezi si amesteci bine compozitia;pui totul intr-un vas termorezistent uns cu unt,nivelezi suprafata,deasupra ungi cu oul ramas si pui cateva cubulete de unt;dai la cuptor 40min.este buna si calda si rece.
2

Mucenici muntenesti


Nu stiu daca intradevar este reteta originala,doamnele din muntenia sa ma contrazica,am auzit de aceasta varianta de mucenici,am gasit reteta si am incercat;nu pot sa spun ca este grozava,poate ca nu am gasit reteta cea mai buna
Ingrediente:1kg faina,50ml ulei,apa calda
Pentru fiert:2l de apa,5linguri zahar,arome
Pentru servit:200g nuca macinata,scortisoara
Faci un aluat din faina,ulei si apa calduta,intinzi o foaie nu mai groasa de 1cm,cu forma speciala tai cifra 8;eu cum nu dispun de forma,am luat cate putin din coca,am facut sul si am impletit cifra 8(chin mare,vreau sa spun)le lasi pe masa sa se mai usuce apoi le pui la fiert in oala amestecand usor sa nu se lipeasca intre ele;se servesc pe farfurie cu putina zeama de la fiert si cu multa nuca amestecata cu scortisoara.
Mie nu prea mi-au placut cu zeama,asa ca am strecurat cativa si i-am amestecat intr-un bol cu nuca si scortisoara;fiecare cu gustul lui!!
4

Mucenici moldovenesti


Ingrediente varianta de post:1kg de faina,1cub de drojdie,100g margarina,3linguri zahar,sare,coaja de lamaie,200g nuca macinata,1borcan mic cu miere de albine,scortisoara optional
Ingrediente varianta de dulce:1kg de faina,1cub de drojdie,4oua,1/2pacht de unt,1cana cu lapte,sare,arome
Intr-un vas mic dizolvi drojdia cu putina apa calduta,amesteci cu 1lingura de faina si lasi sa-si dubleze volumul acoperit;amesteci apoi cu faina,margarina frecata cu sare,zahar si arome,framanti un aluat nu prea tare adaugand apa calda la nevoie,il acoperi si-l lasi la crescut la calura;dupa ce a crescut,imparti aluatul in bucati de marimea unei portocale,il faci sul,il impletesti sub forma cifrei 8,ii pui in tava cu hartie de copt,mai lasi in tava 15-20min apoi dai tava la cuptor 30min;dupa ce s-au copt torni peste ei miere lichida si-i tavalesti prin nuca macinata amestecata cu scortisoara(optional)
Pentru varianta de dulce,este acelasi procedeu,doar ca se inlocuieste margarina cu unt, apa cu lapte si adaugi oua;este o mica deosebire(eu asa procedez),cand framant,adaug unt topit iar ouale le adaug la faina mixate foarte bine cu zahar si arome.
Eu in fiecare an,folosesc varianta de dulce.
Un alt an 2018,aceeasi reteta

2

Salata pesti in lac






Aceasta este un fel de salata orientala dar prezentata sub alta forma
Ingrediente:200g sprot afumat,2cartofi,2morcovi,1ceapa rosie,2oua,50g cascaval,400ml maioneza,frunze de ceapa verde,sare,piper,patrunjel
Cartofii si morcovii fierti(nu tare),dati pe razatoarea mare sau tocati marunt,amestecati cu ceapa tocata marunt si 2linguri maioneza,pui compozitia intr-un vas;pestele taiat pe jumatate,partea de la coada il pui deoparte iar di restul alegi carnea de pe oase cat se poate si o pui peste cartofi,razi cascavalul,razi ouale care au fost fierte,acoperi cu maioneza ramasa din belsug,deasupra cozile de peste infipte in maioneza,printre ele frunze de ceapa taiate ,crengute de marar si frunze de patrunjel;
un sfat,maioneza o pui intr-un pos,altfel nu o poti aseza deasupra cartofilor si peste
2

Prajitura cu mango









Ingrediente:1fruct de mango copt,5linguri zahar,2oua,125ml iaurt,120ml ulei,coaja de lamaie,170g faina,1praf de copt,2linguri fulgi de cocos
Ouale batute bine cu zahar,putina sare,adaugi uleiul cate putin,coaja de lamaie apoi faina amestecata cu praful de copt si cocos;in tava cu hartie de copt,pui felii de mango asezate precum tiglele iar deasupra rastorni aluatul;dai la cuptor la foc moderat 50min,dupa 30min scoti tava si pui o hartie deasupra sa nu se rumeneasca prea tare;dupa ce s-a copt si racit o rastorni pe un platou o pudrezi cu zahar amestecat cu putina scortisoara (optional) si se serveste simpla sau cu inghetata.
1

Minitarte cu sunca







Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g sunca mai slaba sau orice alt preparat,200ml smantana,50g cascaval ras sau parmezan,rosii cherry,1ou,1lingura faina,sare
Aluatul dupa decongelare il pui in forme;intr-un bol amesteci oul batut cu faina,smantana,sunca taiata in cubulete foarte mici,condimentezi apoi portionezi in forme iar deasupra presari cascaval si in mijloc pui cate o rosie;dai la cuptor 30min
0

Minitarte cu ciuperci








Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,1ceapa,500g ciuperci,1ceasca vin alb,sare,piper,50ml smantana,1ou,1lingura faina,3linguri ulei,marar,patrunjel
Foitajul dupa ce s-a decongelat,il pui in formele de minitarte sau forma mare de tarta;
ceapa tocata marunt o calesti impreuna cu ciupercile taiate felii,condimentezi cu sare,piper,adaugi vinul si lasi sa fiarba pana scade lichidul;intr-un bol amesteci oul batut cu faina,smantana,verdeata tocata marunt,sare dupa gust,amesteci cu ciupercile si portionezi compozitie in forme;deasupra optional poti pune cascaval ras sau parmezan;le tii la cuptor 30-40min
0

Posetutele doamnei Udrea







Nu stiu ce mi-a venit,dar faptul este consumat si ramane asa;este cel mai simplu aperitiv
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g bacon felii foarte subtiri taiate pe lung,1galbenus,seminte de susan negru
Dupa ce aluatul s-a decongelat,il mai intinzi putin cu sucitorul,tai fasii de 10/15cm(acestea le tai in functie de marimea ruloului de bacon),felia de bacon o rulezi,o pui pe aluat,unesti capetele,deasupra lipesti o fasie ingusta drept toarta,le pui in tava pe hartie,le ungi cu galbenus,le presari cu susan si le coci 15-20min(depinde de cuptor);se servesc bineinteles alaturi de un pahar cu bere
1

Tarta cu lamaie







Ingrediente:250g biscuiti simpli,125g unt,4oua,400ml lapte condensat,200ml zeama de lamaie proaspat stoarsa,200g zahar
Biscuitii sfaramati,amestecati cu untul topit,dupa omogenizare se intinde pe fundul formei cu pereti demontabili;galbenusurile mixate cu 100g zahar pana-si dubleaza volumul,adauga laptele si zeama de lamaie,amestecand pana devine o crema fina;aceasta crema se rastoarna peste blatul de biscuiti,se niveleaza iar deasupra cu posul zimtat faci un decor cu bezea (din albusuri si restul de zahar);se coace la foc potrivit 35min.Eu m-am cam grabit si nu am tinut-o suficient,bezeaua trebuie sa fie rumenita.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme