Prajitura cu nuca 2











Pentru ca urmaresc in mod aproape regulat postul TV PAPRIKA,mi-a atras atentia aceasta prajitura si o recomand tuturor,este foarte delicioasa si aromata;aceasta prajitura,mi-aduce aminte de turta dulce cumparata cand eram copil
Ingrediente:5oua,2linguri coniac,coaja rasa si zeama de la 1portocala,2linguri zahar,1/2lingurita scortisoara,1varf de lingurita cuisoare macinate,1lingura faina,2lingurite rase praf de copt,1mana de crutoane,200g miez de nuca
Sirop:4linguri zahar,150ml apa,3cuisoare,1baton de scortisoara,coaja si zeama de la 1lamaie
Scortisoara si cuisoare,nu puneti mai mult pentru ca-i schimba gustul
Se freaca bine galbenusurile cu zahar,se adauga coniacul,coaja si zeama de lamaie;
In blender se pun faina amestecata cu praful de copt,scortisoara,cuisoarele,crutoanele si nuca(150g);se blenduiesc toate pana se obtin niste granule fine,se adauga galbenusurile,apoi totul se amesteca usor cu o lingura cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;compozitia se toarna intr-o forma patrata(pe care eu nu o am)sau rotunda cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40-50min incercand cu o scobitoare;pentru sirop,se amesteca toate ingredientele,se tine pe foc un clocot,se strecoara si se da la rece;dupa ce prajitura s-a copt,se scoate din tava,se pune pe un platou,se inteapa pe toata suprafata cu o furculita,se presara cu restul de nuca macinata,apoi se toarna cu lingura sirop peste toata prajitura si se da la rece cateva ore inainte de servire.
0

Budinca de fructe la pahar







Aceasta budinca poate fi savurata si de persoanele cu dieta si cum mai aveam ceva fructe pe la congelator,le-am folosit impreuna cu capsune proaspete.
Ingrediente:fructe de padure proaspete sau congelate sau capsune,1plic praf de frisca sau frisca lichida,3-4linguri de whiskey sau coniac de buna calitate,1lingura miere(optional),2linguri faina integrala,4linguri fulgi de ovaz,zahar brun
Intr-o tava mica se amesteca faina cu fulgii de ovaz,se niveleaza suprafata apoi se acopera cu zahar brun;se da tava la cuptor 10-15min pana incepe sa se caramelizeze zaharul;in acest timp,se pregateste frisca,se adauga coniacul si faina din tava,amestecata repede sa nu se intareasca zaharul(nu se pune toata faina daca vi se pare prea mult;eu am pus doar 5linguri),se amesteca cu o lingura apoi in cupe se pun fructe,deasupra 2-3linguri de frisca,iar fructe,iar frisca, se orneaza cu fructe si se presara fulgi de ovaz.
1

Chiftelute de naut







Am citit prin alte parti ca acestor chiftelute li se spune FALAFEL;nu cunosc adevarata reteta de falafel,asa ca aceste chiftelute sunt doar chiftelute de naut
Ingrediente:500g naut,1capatana de usturoi,verdeata(marar,patrunjel),1lingurita de chimen macinat,1lingurita rasa de praf de curcuma,sare,piper,1ou,faina,ulei pentru prajit
Boabele de naut se aleg de impuritati,se spala si se pun intr-un vas cu apa calda,se acopera si se lasa pana a doua zi cand se scurge apa,se pun la fiert si se tin pe foc mic si cu capac 2 chiar si 3h;se scurg,se clatesc in mai multe ape reci,cojile care se ridica la suprafata se aduna si se arunca,boabele se scurg bine apoi se piseaza cu blenderul vertical;in piureul obtinut se adauga oul,mirodeniile,verdeata tocata marunt,cateva linguri de faina(2-3),usturoiul pisat,se amesteca bine cu mana,se fac mici sfere,se dau prin faina si se prajesc in baie de ulei;se scot pe hartie de bucatarie apoi se servesc cu diferite salate.
3

Salata de rosii cu mozzarella



Este o salata obisnuita de rosii pe care toate gospodinele o fac,doar ca se adauga branza mozzarella si se serveste drept aperitiv
Ingrediente:rosii,castraveti,ceapa,branza mozzarella,sare,ulei de masline(eu am folosit ulei de soia) si busuioc
Toate legumele spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia,asemenea si branza,se presara putina sare marina apoi ulei,busuioc taiat marunt,se amesteca bine si se serveste ornata cu o crenguta de busuioc verde
0

Miel cu cartofi elvetieni








O reteta super delicioasa,pe care v-o recomand.
Ingrediente:carne de miel,5linguri ulei de masline,3linguri otet balsamic,1lingura mustar de Dijon,1lingura miere,1lingura sos Worchester,sare,piper,patrunjel verde(eu am folosit oregano,pentru ca tot trebuia tuns)
Cartofi:500g cartofi,2cepe rosii(eu am folosit 1legatura de ceapa verde pentru ca nu am avut rosie),2linguri ulei,50g unt,2linguri pesmet,1lingura ierburi italiene,4linguri otet balsamic,250g cascaval ras,1lingurita pasta de ardei(daca este iute,va sfatuiesc sa puneti doar un varf)
Carnea se prajeste apoi se unge cu dresingul facut din amestecul ingredientelor de la carne,se pune carnea intr-un vas termorezistent(cu tot cu uleiul de la prajit),se presara pesmet deasupra si se da la cuptor 30min;in acest timp,cartofii curatati se fierb in apa cu sare,dupa ce s-au racit se taie rondele,jumatate se pun intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet,peste cartofi,jumatate din cascavalul ras,apoi ceapa care a fost calita in ulei si s-a adaugat sare,ierburi,otet si pasta de ardei,peste ceapa se adauga restul de cartofi si se acopera cu restul de cascaval;se da vasul la cuptor cateva min.pana se topeste cascavalul;se serveste pe farfurie carne,alaturi cartofi si salata verde;un deliciu!!
2

Sarlota cu capsune









Aceasta reteta am adus-o din Franta,este un desert frantuzesc foarte bun,foarte ieftin,foarte simplu de facut,racoritor,este un desert excelent pentru zilele de vara calduroase
Ingrediente:1pachet piscoturi de sampanie,500g capsune,2borcanele de iaurt simplu sau cu fructe,1cana suc de fructe fara acid;pentru aceasta reteta se pot folosi orice fel de fructe;daca sunt mici,intregi,daca sunt mari,taiate in cubulete,toping de capsune
Fundul si peretii formei speciale de sarlota sau o forma mare de savarina,se tapeteaza cu piscoturi inmuiate in suc;deasupra se pun 2-3linguri de iaurt amestecat cu fructe taiate,apoi iar piscoturi,iar iaurt,si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind piscoturi;se pune deasupra o farfurie dar sa intre in forma peste piscoturi si se da la frigider pana a doua zi,cand se scoate farfuria,se pune deasupra un platou si se rastoarna;se orneaza cu toping de capsune si fructe;pentru toping,am facut un piure din 1cana de capsune,l-am pus pe foc impreuna cu 1lingura de zahar pudra,l-am lasat sa fiarba incet 10min iar dupa ce s-a racit am turnat peste sarlota;in iaurt,cine doreste poate amesteca si 1-2linguri de menta verde tocata marunt.
1

Inghetata de capsune





Nici aici nu am folosit ingrediente cu masura;
capsune,1borcanel de iaurt,si ca sa nu mai pun zahar,am folosit tot lapte condensat pentru ca e suficient de dulce;
Fructele,curatate,spalate,zdrobite cu blenderul vertical,amestecat piureul cu iaurt si lapte condensat,am pus rezultatul intr-o tavita si trebuia sa o las la congelator 3-4 ore dar eu pur si simplu am uitat de ea,avand alte treburi si abia am reusit sa pun in cupe iar ca sa mai astept nu se putea;ei,cu alta ocazie voi fi mai atenta.
0

Milk-shake






Cu banane:depinde cat de mult doreste fiecare;eu am dat la blender bananele curatate,apoi am amestecat cu lapte condensat,lapte dulce si zeama de lamaie;
Cu capsune:ca o mica paranteza,cine citeste retetele mele cu acest fruct,sa stiti ca este corect capsune,nu capsuni;o capsuna,doua capsune(este de genul feminin);am facut aceasta paranteza,pentru ca cineva,undeva,mi-a facut o analiza pe un comentariu(m-am simtit ca la scoala)si nu mai vreau;consider ca stiu destula gramatica(scuzati paranteza)
Acum,la fel ca si la banane,am dat la blender fructele curatate,spalate,am amestecat cu lapte condensat,lapte dulce si zeama de lamaie;va intrebati poate daca nu se taie?nu pentru ca am amestecat zeama de lamaie imediat la fruct,apoi laptele condensat iar la urma laptele dulce rece;pe ambele le-am pus in pahare lungi si am pus si cateva cuburi de gheata.
0

Creier pane






Ingrediente:1kg de creier de porc,2oua,1cana cu faina,1cana cu pesmet,ulei pentru prajit,sare,piper,cimbru,praf de usturoi
Creierul tinut cateva min.in apa rece,se opareste 3min in apa cu 1lingura de sare si 1lingura de otet;se scurge bine si se mai lasa cateva ore sa se intareasca pentru a fi lucrat(eu l-am lasat la frigider pana a doua zi);intr-un bol se bat ouale cu putina sare,in alt bol faina iar in al treilea se amesteca in pesmet,piper,praf de usturoi si cimbru uscat;bucatile de creier care sunt mai mari se taie,se dau prin faina,ou,pesmet si se pun la prajit in mult ulei incins;se scot pe prosop de hartie,dupa care se servesc, cu lamaie.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme