Flan de ciocolata cu ghimbir

Va spusesem alta data ca am o carte cu retete foarte usoare,si delicioase de la Ana mea din Franta;am facut cateva si voi mai face;acest flan este deosebit si aromat cui ii place aroma ghimbirului.
Ingrediente:5oua,1l lapte,150g zahar pudra,100g faina,100g ciocolata neagra(merge mai mult),ghimbir confiat dupa gustul fiecaruia,eu am pus 4cubulete,aluat de foitaj
Ouale batute bine cu un praf de sare,zahar si faina,adaugam laptele in care am topit ciocolata si ghimbirul taiat marunt;mai lasam pe foc 4-5min sa se mai ingroase putin apoi rasturnam in tava mica pe care am capitonat-o cu foitaj;lasam la cuptor 40min la foc mic si 2h sa se raceasca;la servire,taiem flanul si pudram cu zahar.

0

Flan de capsune

Ingrediente:400ml smantana lichida,300g pulpa de fructe(eu am avut doar capsune si caise),260g zahar,10g gelatina,20ml rom iar pentru decor creme anglaise care merge foarte bine cu dulciurile cu fructe si bineinteles fructe
Intr-un vas amestecam smantana cu zahar si pulpa fructelor mixata care a stat la macerat 10min cu rom;punem pe foc mic,amestecam bine sa se topeasca zaharul apoi dam deoparte si adaugam gelatina care a stat la hidratat cateva minute;amestecam totul bine apoi rasturnam compozitia in forme mici unse cu cateva picaturi de ulei de migdale,fistic sau nuca sau orice alt ulei dar foarte putin;dupa ce le-am uns,le lasam cu gura in jos pe servetele apoi le lasam la frigider pana in momentul servirii dar nu mai devreme de 2h;rasturnam pe farfurii de desert formele si punem deasupra crema iar alaturi fructe;eu pentru ca am uitat sa opresc 2-3capsune,am ornat cu cirese

0

Prajitura cu iaurt si cirese

Aceste prajituri cu fructe,majoritatea au acelasi aspect,ingredientele difera pe aproape doar la cantitati
Ingrediente:300g unt,220g zahar pudra,5oua,350g faina,1/2plic praf de copt,1zahar vanilat,esenta de lamaie,180ml iaurt,200g cirese,100g migdale maruntite
Untul moale il mixam bine cu zahar pana devine o crema spumoasa,adaugam galbenusurile pe rand,iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,aromele,albusurile spuma batute cu un praf de sare,iar la final,amestecand usor,ciresele curatate de samburi;rasturnam in tava termorezistenta unsa cu unt,deasupra presaram migdalele si lasam la cuptor 40min iar dupa ce s-a racit o taiem si o servim;daca mai ramane,dam si la vecini dar va garantez ca nu ramane!!

1

Musaca cu dovlecei

Ingrediente:500g carne tocata de curcan,1ceapa,2catei de usturoi,1ardei gras rosu,1pahar vin alb,500ml suc de rosii,2dovlecei mai mari,4rosii mari,2oua,200ml smantana,20ml ulei,sare,piper,putin cimbru,verdeata
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt,sare,piper,cimbru,verdeata tocata marunt,ardeiul taiat in cubulete mici,dupa care o punem intr-o tigaie fara ulei,amestecam continuu pentru ca altfel se lipeste iar dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,putina apa si putin suc de rosii;lasam sa fiarba incet pana scade tot sosul iar cand e gata,adaugam usturoiul pisat dupa care lasam deoparte;in acest timp,dovlecelul spalat,sters,taiat in doua pe latime,apoi jumatatile obtinute in felii pe lungime;pudram cu sare,lasam sa se scurga 10min apoi prajim in ulei si-i scoatem pe o farfurie;
Pentru cine nu doreste prajirea,trecem feliile de dovlecel prin ulei apoi punem in tava pe hartie de copt si-i tinem la cuptor 10min timp in care-i intoarcem;este important sa trecem prin ulei feliile de dovlecel,pentru ca altfel se usuca in cuptor;intr-un castron,batem ouale cu smantana
In tava punem putin suc de rosii(eu am mai gasit ratacita prin camara o sticla de suc de rosii galbene si am folosit-o acum),punem apoi rondele de rosii,felii de dovlecel,carnea,peste carne jumatate din cantitatea de smantana,acoperim cu felii de dovlecel,rondele de rosii,restul de suc de rosii amestecat cu restul de smantana,turnat deasupra;dam la cuptor la foc moderat mai mult de 1h(depinde de cuptor).
Un deliciu!!
2

Prajitura cu fructe

I-am spus prajitura cu fructe,pentru ca in perioada verii,va fi o avalansa de prajituri cu visine sau cirese
Ingrediente:8oua,10linguri zahar,150g unt,1praf de copt,esenta de vanilie,12linguri faina,500g cirese
Facem o crema pufoasa din unt moale,5linguri zahar si galbenusurile adaugate pe rand;separat batem albusurile cu un praf de sare,restul de zahar si arome,mixam in continuare apoi adaugam cate putin din crema de unt,presaram usor faina amestecata cu praful de copt,amestecam cu o lingura si turnam in tava mica cu hartie de copt,punem ciresele deasupra si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit,taiem prajitura,o pudram cu zahar sau eu am folosit creme anglaise,pentru ca o am si trebuie s-o folosesc,altfel isi pierde valabilitatea.
0

Dulceata de nuci

Am intalnit multe retete de astfel de dulceata,oparite si rasoparite,tinute in zeama de var si sincera sa fiu nu stiu de ce aceste persoane folosesc aceasta metoda pentru ca nu mai are nici un gust nici o aroma.
Spun asta,pentru ca am facut si eu asa ceva in urma cu multi ani,eram tanara si m-am bagat direct la dulceata de nuci......ceva mai simplu nu puteam sa fac!!!asa ca am luat cartea de bucate,pe atunci nu era decat Sanda Marin si am facut dupa reteta;vreau sa va spun ca mi-a iesit o dulceata cu ceva bucatele gumate,ca nuci nu le puteam spune!!!!!
Au trecut foarte multi ani cand am incercat din nou dar nu am folosit nici o reteta,am facut-o dupa capul meu,este foarte buna,miroase a nuca,se cunoaste ca servesti o dulceata de nuci!!!!!
AVEM NEVOIE DE:1kg de nuci curatate de coaja si cantarite,1kg de zahar,1lamaie,2l de apa
Pentru ca este o treaba foarte migaloasa curatatul nucilor,nu mai vorbesc de petele ramase pe degete,norocul nostru ca se gasesc manusi,pregatim un vas cu apa rece si sare de lamaie,la 1l de apa,adaugam un pliculet de sare,si pe masura ce curatam nucile,le punem in aceasta apa,pentru a evita innegrirea lor apoi facem un sirop bine legat din apa si zahar,adaugam nucile,lasam sa fiarba la foc mare(pentru a-si pastra culoarea)20-30min,cand este gata adaugam si zeama de lamaie apoi punem dulceata fierbinte in borcane curate si le depozitam la camara.
Va garantez succesul pentru mult timp;eu ultimul borcan il am din 2010!!!!

6

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme