Curcan cu rosii

Eram intr-o pana de idei,cand brusc mi-am adus aminte de tocanita de pui a mamei,facuta doar cu rosii din gradina;cat de buna era cu mamaliguta si castraveti murati de vara;sincera sa fiu nu prea merge cu castraveti pentru ca acest sos este putin acrisor de la rosii;eu nu am facut mamaliguta si am fiert un cartof;a fost un deliciu!!
Ingrediente:500g carne de curcan sau 1aripa portionata,4linguri ulei,1ceapa,1ardei gras,500g rosii,verdeata,2-3catei de usturoi
Calim in vas carnea cu ceapa taiata marunt si usturoi,adaugam ardeiul de asemenea,rosiile taiate in cubulete mai mari, sare,piper si putin zahar,dupa ce s-au calit,adaugam 1pahar cu apa si dam vasul la cuptor la foc mic pana ce sosul scade;scoatem vasul,potrivim de gust si adaugam verdeata tocata
servim imediat cu mamaliguta sau cu cartofi fierti
Sfat: rosiile trebuiesc oparite si curatate de coaja,ceea ce eu nu am facut!!!

1

Chesecake cu mango

Ingrediente:200g biscuiti obisnuiti,2linguri zahar,100g unt topit
Umplutura:2borcanele crema de branza Almette,1borcanel smantana,4linguri zahar,vanilie,3linguri faina,4oua
Jeleu de mango:2mango,1lingura zahar,3foi de gelatina
Punem in blender biscuitii rupti cu zahar iar cand s-au facut pesmet,adaugam untul topit,amestecam bine apoi rasturnam in forma de tort unsa cu unt;nivelam suprafata,presam bine si dam la cuptor 10min.
Intr-un castron amestecam branza cu smantana,un praf de sare,zahar,vanilie,adaugam pe rand ouale apoi faina si rasturnam compozitia peste blat;nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 30-40min;
Dupa ce s-a racit foarte bine,scoatem tarta pe un platou,turnam jeleul deasupra si ornam cu felii de mango.
Pentru jeleu,dam la blender pulpa de mango,oprim cateva felii pentru ornat,piureul obtinut il punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si 1ceasca cu apa;lasam sa fiarba 5min,dam deoparte iar dupa ce s-a racit putin amestecam cu gelatina hidratata

0

Friptura de oua

Cand ma simt obosita sau cu sanatatea nu stau prea bine cum s-a intamplat in aceste zile,rasfoiesc reviste si uite asa am dat peste aceasta reteta intr-o revista mai veche adusa de mine din Franta;acolo mancarea din farfurie,arata minunat de aceea m-a tentat s-o fac si eu.
Vreau sa va spun ca la viata mea am facut multe fripturi de la cele mai simple,la cele mai complicate dar aceasta friptura,pe mine pur si simplu m-a dat pe spate,atat de buna ce a fost;de aceea recomand tuturor aceasta reteta cu un singur sfat:folositi oua de prepelita,sunt mai sanatoase si mai usor de manevrat.
Ingrediente:10 oua de prepelita,10 felii subtiri de bacon,1piept de pui mai mare,sare,piper,1/2pahar vin alb,500g rosii,5-6ciuperci potrivit de mici,50g masline fara samburi,100ml ulei,2cartofi,2morcovi,patrunjel verde,ata de bucatarie
Ne ocupam in primul rand de piept,in timp ce ouale sunt puse la fiert;pieptul feliat,batut putin cu ciocanul,taiem suvite cat latimea unui ou,le condimentam cu sare,piper si le punem intr-o farfurie;ouale fierte,le scurgem si le tinem in apa rece,asa vor fi curatate mai repede si mai usor apoi fiecare ou infasurat in felia de bacon urmand felia de piept,legam oul cu ata alimentara ca si un pachet,punem ouale in vasul cu ulei incins si le prajim,dupa ce s-au rumenit adaugam vinul,sare,piper,dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaugam piureul de rosii facut cu blenderul vertical,lasam sa fiarba 15min,dupa acest timp adaugam ciupercile curatate,spalate,lasate intregi,maslinele si lasam la fiert alte 20min;scoatem apoi ouale pe o farfurie,taiem atele,le taiem in jumatati,le punem pe un platou cu taietura in sus,alaturi garnitura de cartofi si morcov fierti si taiate cubulete,patrunjel deasupra si bineinteles minunatul sos dupa care se poate servi.
POFTA BUNA!!

6

Cordon feu

Am ajuns la ultimul cordon facut;in cateva zile voi mai face cateva dar asa cum am spus si la prima reteta de cordon,trebuie sa-mi procur ingredientele necesare;daca este cineva curios sa le incerce,va asigur ca sunt delicioase si fiecare din ele are ceva deosebit;acestui cordon i se spune foc,pentru ca salamul din interior este picant;ei,nu-i atat de picant incat sa-ti ia gura foc!!!iar pentru cine doreste,aceste asa zise snitele umplute,pot fi puse si la cuptor in tava pe hartie de copt.
Ingrediente:4felii de carne,16felii de salam picant cu boia,100g cascaval,sare,piper,1ceasca faina,1ceasca pesmet,ou,ulei pentru prajit
In buzunarele feliilor de carne,condimentate,punem cate 4felii de salam si 1felie de cascaval;prindem marginile cu scobitori,apoi le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le rumenim in ulei mult,le scoatem pe hartie de bucatarie si le servim cu salata.

2

Cordon vert

Ingrediente:4felii de carne,2legaturi de patrunjel,200g cascaval,50g alune,sare,piper,1ceasca faina,1ou,ulei pentru prajit
Intr-un bol facem un amestec dintr-o legatura de patrunjel taiata marunt si cascavalul taiat cubulete mici;punem in buzunarele feliilor de carne condimentate in prealabil acest amestec,prindem cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut,iar la sfarsit prin alunele zdrobite si amestecate cu restul patrunjelului tocat fin;punem la prajit in mult ulei sau unt dupa care se servesc cu salata verde.
Datorita alunelor,acest cordon are un gust minunat de bun

0

Cordon rouge

Ingrediente:4felii de carne,1ardei gras rosu,1mana de frunze de busuioc,1rosie,2linguri ulei de masline,100g parmezan ras,100ml smantana,sare,piper,1lingurita boia,1ceasca pesmet,1ceasca faina,ulei pentru prajit
Ardeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate marunt,le punem in blender si le pasam bine,adaugam uleiul,sare,piper si-l rasturnam intr-un bol;dam deoparte intr-un alt bol 2linguri din acest sos,restul il amestecam cu3/4din cantitatea de parmezan,umplem buzunarele la carne cu acest amestec si prindem cu scobitori;cele doua linguri de sos puse deoparte le amestecam cu smantana iar in alt bol amestecam pesmetul cu restul de parmezan si boia
Carnea pregatita,o trecem prin faina,apoi prin amestecul de ardei,apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins.
Le servim cu salata verde,rosii si ardei.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme