Pui pane si cartofi ducess

Cartofii ducess,e o garnitura pentru orice fel de carne,inclusiv peste;e un piure de cartofi,sus in  posh facute stelute direct in tava si lasate  la cuptor pana se rumenesc;de altfel acesti cartofi, sunt foarte buni,interior moale si exterior usor crocant
Ingrediente:1piept de pui,2oua,sare,piper,2lingura de ulei de masline,putin cimbru,1lingurita boia iute,1catel de usturoi,2linguri faina,500g cartofi,un praf de nucsoara,1ou,ulei pentru prajit
Pieptul de pui spalat,feliat ca pentru snitele apoi taiat in suvite late de 2degete,il condimentam cu sare,piper,usturoiul bine pisat,cimbru,ulei,amestecam bine sa se patrunda aromele si lasam deoparte;intr-un castron batem ouale cu un praf de sare,amestecam cu boia iute si faina;trebuie sa rezulte un aluat ca de clatite putin mai gros;rasturnam aluatul peste carne,amestecam bine sa se prinda aluatul de carne,luam cate o bucata de carne si o punem in tigaia cu ulei incins.
Dupa ce am prajit toata carnea lasam deoparte pe farfurie.
Din cartofii curatati si fierti,facem un piure,amestecam cu oul batut,sare,piper,nucsoara.omogenizam totul foarte bine apoi lasam sa se odihneasca si sa se intareasca putin;in tava de la aragaz cu hartie de copt,facem cu poshul stelute din piure,deasupra presaram boia iute si lasam la cuptor pana se rumenesc
Servim pe farfurie bucati de pui pane alaturi de cartofi ducess.

0

Gratar cu legume mexicane

Ingrediente:4cotlete de porc,5linguri ulei de masline,1/2lamaie,sare,piper,putin cimbru,1punga de mix legume mexicane cu orez, 1lingura unt,1pahar mic cu vin alb,frunze de busuioc
Carnea usor batuta cu ciocanul de snitele,o punem intr-un castron cu sare,piper,cimbru,ulei,zeama de lamaie,amestecam sa patrunda bine,acoperim si lasam 30min.
In tigaia cu unt incins,rasturnam punga cu legume,adaugam vinul,dupa ce a scazut condimentam cu sare si piper,adaugam busuiocul taiat marunt si servim pe farfurie alaturi de gratar
Aici nu am prea multe poze,pentru ca am avut musafiri si am sarit peste acest procedeu.

0

Spanac la borcan

Mi-am pus anul trecut spanac la congelator si nu mi-a placut;acum incerc alta varianta,adica la borcan.Tin minte ca in vremurile de demult,se gaseau in comert borcane cu spanac si tare bun era
Ingrediente :spanac,borcane,sare
Curatam spanacul de nervurile groase,il spalam in multe ape reci,il oparim 3-4min intr-un vas mare cu apa si cate 1lingura rasa de sare la2l de apa(nu trebuie sa fie sarat ca altfel spanacul nu mai are nici un gust),il scoatem cu o spumiera fara sa aruncam apa,punem spanacul in borcane nu indesat apoi umplem cu apa de la oparit;infiletam capacele bine,le sterilizam1h,le lasam in apa pana a doua zi apoi le scoatem si le depozitam la rece.

1

Guguluf de Paste

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,120g zahar,160ml lapte caldut,100g unt,4oua,sare,coaja de lamaie si portocala,stafide
Glazura:250g zahar pudra,1lingura suc de lamaie,
Dizolvam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,faina,lasam sa dospeasca 30-40min;ouale batute cu un praf de sare,zahar,arome,amestecam cu aluatul dospit,framantam adaugand cate putin unt topit,inglobam si stafidele(eu am pus merisoare),punem aluatul in forma de guguluf,ungem cu galbenus deasupra,lasam sa creasca apoi dam la cuptor 4050min.in acest timp pregatim glazura;intr-un vas mic amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si 4linguri de apa fierbinte
Dupa ce guguluful este copt,turnam glazura deasupra si presaram drajeuri mici deasupra
Mie pentru ca nu mi-a iesit glazura,am pus deasupra toping de ciocolata alba.

0

Cuib cu oua

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,150g zahar,sare,2oua,50g unt,coaja rasa de lamaie si portocala,fulgi de ciocolata,150ml lapte caldut
Frecam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,facem o gaura in mijlocul fainii cernute amestecam acolo cu putina faina si lasam sa dospeasca;in acest timp frecam ouale cu un praf de sare,restul de zahar,coaja de citrice,rasturnam peste faina,amestecam cu cate putin lapte(daca faina mai cere lapte,mai adaugati),apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa creasca
Dupa ce a crescut suficient de mult,rupem din aluat bucati egale,intindem foi cu sucitorul,presaram fulgi de ciocolata,rulam,apoi rasucim in forma de melc si punem melcii in tava
Tava este o forma rotunda de tort sau alta forma,tapetata cu hartie de copt,in mijloc punem un inel din inox iar in jurul inelului asezam melcii;lasam sa creasca,ungem cu galbenus,presaram deasupra fulgi de ciocolata apoi lasam la cuptor la foc mic 50min
Dupa ce s-a racit,scoatem din tava si umplem golul cu oua de ciocolata.

0

Placinta napoletana

Aceasta placinta,se poate servi si ca aperitiv.                                                                                           Ingrediente:4foi de placinta,200g paste scurte,500g carne macra de curcan sau vitel,1lingurita maghiran,2oua,150g parmezan ras,1cana sos picant de rosii,verdeata,sare,piper,2linguri ulei de masline,50g unt
Tapetam o tava unsa cu foile de placinta iar restul de unt il punem peste foi;punem apoi pastele fierte si bine scurse,deasupra carnea tocata condimentata cu sare si piper,intindem uniform pe toata suprafata,presaram deasupra maghiranul,ouale batute,sosul de rosii,parmezanul,verdeata tocata marunt iar la final stropim totul cu ulei de masline si lasam la cuptor 30min pana se rumeneste
Se serveste calda cu salata verde.

1

Colacel cu nuca si scortisoara

Am vazut acest colacel pe FB la Violeta,era atat de frumos incat nu am rezistat sa nu-l fac si eu;acum am avut ocazia sa testez o faina pentru cozonaci cu care nu am lucrat niciodataRezultatul a fost unul de exceptie si la gust dar si aspect!
AVEM NEVOIE DE:1kg de faina de foarte buna calitate Grania,4oua,1ceasca cu miere de albine,70g unt,350ml lapte,50g drojdie,200g nuca macinata,1lingura zahar pudra,1linurita scortisoara sau mai multa cine doreste,coaja rasa de lamaie
Pentru uns:3galbenusuri,3linguri lapte,1lingura miere,putina apa(3-4linguri)
CUM SE PROCEDEAZA:drojdia dizolvata cu putin lapte cald o lasam la dospit,intr-un vas amestecam laptele cald cu mierea,ouale batute cu 1lingurita rasa de sare si coaja de lamaie,rasturnam peste faina si drojdia,amestecam bine apoi framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;lasam sa creasca apoi rupem bucati din aluat,intindem foi nu prea subtiri,le ungem cu galbenus,presaram deasupra amestecul de nuca,zahar pudra si scortisoara,rulam apoi taiem rulourile in triunghiuri;punem triunghurile in tava rotunda cu hartie de copt,le ungem cu galbenus si lasam tava la cuptor la foc mic pana se rumeneste,nu inainte de a face testul cu scobitoarea.cat este fierbinte colacelul il ungem cu un sirop din zahar si apa;eu dupa cum se observa la toata reteta am folosit miere de albine.
Nu va imaginati cat de bun a fost!!spun a fost pentru ca a disparut imediat de pe platou.

2

Omleta cu urda

Cui nu-i place omleta??mie foarte mult dar azi am facut-o putin mai deosebita
Ingrediente:4oua,100g urda,100g cascaval,1lingurita unt,1ardei kapia rosu
2fire de ceapa verde,cateva frunze de busuioc,sare,piper
Pregatim o omleta clasica din oua batute cu un praf de sare,le rasturnam intr-o tigaie de tefal cu untul incins,lasam focul foarte mic,punem capac iar dupa 4min intoarcem omleta cu o paleta,dupa alte 4min sau mai putin,scoatem omleta pe o folie de aluminiu
punem deasupra amestecul de urda pasata cu o furculita si cascaval ras,apoi frunzele de busuioc taiate marunt, cubulete mici de ardei si ceapa de asemenea taiata marunt;pudram cu sare si piper,rulam omleta ajutandu-ne de folie,strangem bine capetele,punem ruloul intr-o tava si lasam la cuptor 15-20min.
Desfacem ruloul cu grija pentru ca sunt aburi fierbinti,taiem omleta,o punem pe farfurie si o servim calda cu salata.Sfatul meu e ca sa pregatiti o omleta mai mare ca sa fie mai subtire sa se poata rula mai bine,eu am avut tigaia mica si mi-a iesit cam groasa

0

Prajitura cu fructe si pandispan

Am facut aceasta reteta din cartea de bucate a SILVIEI JURCOVAN
Daca nu v-ati cumparat cartea e timpul s-o faceti pentru ca are retete mult prea ispititoare
Pentru aceasta prajitura am golit sertarul cu fructe pe care le-am pus din vara trecuta;nu va imaginati ce bunatate a iesit
Ingrediente:6oua mari,120g zahar,120g faina,15ml rom sau zeama de lamaie,1kg amestec de fructe(eu am avut mai putine pentru ca si tava a fost mai mica)150g unt,200g zahar
Ungem o tava cu tot untul inclusiv pe margini apoi presaram la baza tot zaharul(200g);asezam fructele curatate de coaja si seminte sau samburi care au,taiate care sunt mari apoi dam tava la cuptor 20-30min pana se formeaza un sirop;in acest timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar,rom,adaugam galbenusurile mixand energic apoi faina si amestecam usor cu telul
Dupa ce fructele s-au inmuiat si s-a format siropul,rasturnam aluatul peste ele,nivelam suprafata si lasam la cuptor 30min,fara sa deschidem usa
Dupa ce s-a copt,trecem cutitulpe marginea prajiturii,punem deasupra un platou mai mare si rasturnam
Se poate servi calda sau rece ornata cu frisca.

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme