Peste cu legume la cuptor

O alta reteta pentru MONICA HOROIU la provocarea Weekend cu spor.
Vreau sa spun ca farfuria ei arata intr-un mare fel motiv pentru care am vrut s-o pregatesc dar nu prea mi-a iesit la fel stiu eu de ce dar nu spun!!!
Am avut un pastrav mare,nu l-am taiat pentru ca l-am vrut intreg sa troneze pe platou,am scos tot arsenalul din dotare cu tigai,am facut proba sa vad in care intra pentru ca trebuia prajit,pana la urma am gasit tava lui nea Varlan si am rezolvat situatia.
Bun,bun la gust pestele mancat de mine dar si lui Costel al meu i-au placut legumele,pentru ca sunt foarte grijulie cu sanatatea lui!!😂😂😂😂 
AVEM NEVOIE DE:
1peste mare intreg sau bucati
2felii de dovleac
1dovlecel
2morcovi
1ardei gras rosu
ciuperci Shimeji albe
4catei de usturoi
1/2sfecla rosie
1lamaie
100ml vin alb
sare
piper
ulei
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat,pudrat cu putina sare,il treci prin faina si-l prajesti cate putin pe ambele parti in cateva linguri cu ulei
Toate legumele curatate,spalate,taiate cum vrei,le pui intr-un castron
inclusiv ciupercile,le amesteci cu sare,piper,usturoiul pisat,putin cimbru,putin rozmarin,3linguri ulei de la prajit,vin apoi rastorni in tava;nivelezi suprafata,deasupra pui pestele,acoperi cu folie de aluminiu si la cuptor lasi 45min
Pui pe farfurie si servesti imediat cu lamaie
Multumesc Monica!



 
 
 
0

Gofre fara gluten

Imi plac gofrele dar nu am avut forma sa le fac,nu m-a interesat sa caut pe sit-uri speciale pentru ca de fiecare data intervenea o alta urgenta iar cand am vazut-o la LIDL,am spus,a mea esti(era singura ramasa)!!
Am ajuns acasa,acum cauta retete,am intrat pe net si prima care mi-a iesit in "calea ochilor"am si rezolvat-o!!
Eeeei dar nu va spun ca forma fiind noua,prima tura de gofre am ratat-o cu un deget fript 😀😀😀a doua tura de gofre ratata cu alt deget fript si uite asa am ajuns sa-mi frig degetele si sa raman doar cu jumatate din compozitie pana i-am invatat dichisul!!!😄😄😄
Of Doamne ce ti-e si cu incepatoarele astea ca mine,strica tot si se mai si accidenteaza!!😞😞😞
AVEM NEVOIE DE:
80g malai
2oua
100ml chefir
un praf de scortisoara
un praf de anason
coaja rasa de lamaie
1plic zahar vanilat
1lingura zahar brun
30ml ulei de cocos
1praf de sare
1cana fructe de padure,eu am avut mure pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci intr-un vas toate ingredientele mai putin uleiul,le mixezi bine,la final adaugi uleiul cate putin mixand continuu.
Umpli locasurile de la forma cu aluat,inchizi bine apoi tii pe aragaz 4-5min.intorcand-o pe cealalta parte,dupa care le scoti pe farfurie
Dupa ce le-ai terminat de facut,pui intr-un vas mic fructele pe foc impreuna cu 2-3linguri zahar,dupa ce zaharul s-a topit si s-a format o mica dulceata,dai deoparte,pasezi cu blenderul vertical,treci totul prin sita si pui sosul in bol
Cosmetizezi gofrele curatand aluatul de pe margini,le pui pe o farfurie si sos deasupra

 

0

Salata de paste cu ciuperci si masline

Aceasta este una din retetele pentru Provocarea Weekend cu spor,in aceasta luna fiind gazda prietena mea draga si scumpa MONICA HOROIU
Ei bine Monica noastra a ales din toate minunatiile ei de pe blog,sa pregatim 
- retete cu peste
-gustari aperitive
-dulciuri
iar reteta de suflet,pentru ce este si o astfel de reteta,sa facem paine de casa
A fost o foarte buna alegere,mai ales pentru  ca sunt o mare consumatoare de peste,ciuperci,paste iar acum dupa marele consum de carnuri,sunt binevenite astfel de bucate
Multumesc din partea mea pentru alegere,tot ce am facut au fost super,mega delicioase!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste scurte
200g ciuperci1ceapa
1ardei kapia rosu
100g masline verzi
1ceapa mica
sare
piper
ulei
otet de mere
 CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu apa si sare fierbi pastele 4-5min apoi le rastorni intr-un castron dupa ce sunt scurse
Ciupercile vor primi acelas tratament de oparire dar foarte putin timp,sub un minut;eu am folosit ciuperci SHIMEJI ALB care se mai numesc si ciuperci de fag,sunt originare din Asia si cresc pe tulpina fagului
Am gasit aceste ciuperci,le-am cumparat din curiozitate si daca mi-au placut,le-am adaugat in cateva retete.
Odata oparite ciupercile,scurse,le adaugi si pe ele in castron,apoi ardeiul taiat fasii,ceapa julien,maslinele,sare,piper dupa gust,ulei si otet tot dupa gust,
amesteci totul bine,lasi deoparte 10-15min sa se intrepatrunda gusturile(asta am vazut la Paprika tv.si se adevereste)apoi servesti in boluri!

  
 
0

Orez cu lapte

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat acest minunat desert??spun desert pentru ca in copilaria mea nu existau prea multe deserturi decat gogosi si placinte iar cand mama ne pregatea orez cu lapte eram cea mai fericita!!
Acum cand dau timpul inapoi,nu stiu de ce,de prea multa saracie sau nu faceau femeile nimic pe atunci ca sa se inspire una de la alta!!
Acum cand am facut acest deser si cand toata bucataria era invadata cu aceste arome de lapte care fierbe cu orez si la final scortisoara,am stat pe loc cateva minute ca si cand as fi pastrat un momente de reculegere pentru anii copilariei care nu se mai intorc!!!👭👭👭👭
AVEM NEVOIE DE:
500ml apa
500ml lapte
200g orez
un praf de sare
4linguri zahar(dupa gust)
2linguri unt
2linguri apa de flori de portocal
scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui un vas cu apa pe foc impreuna cu sare si zahar iar cand incepe sa fiarba adaugi orezul;poti folosi orice orez dar de preferat este orezul cu bob rotund;eu am acest orez din Franta care este special pentru deserturi,fiind aromat,nu e nevoie sa mai adaugi tu arome.
Cred ca toata lumea stie ca mai intai se fierbe orezul in apa pentru a-si elimina amidonul iar cand apa a fost absorbita de orez,pui laptele si amesteci sa nu se lipeasca,pana este absorbit si laptele;eu am lasat putin mai mult pe foc,pentru ca nu-mi place zemos!!
Dupa ce s-a racit putin orezul,adaugi apa de flori de portocal,amesteci si pui in boluri iar deasupra scortisoara;in lipsa acestei arome,poti adauga orice aroma-ti place dar orezul trebuie sa fie putin rece pentru ca altfel nu se simte mirosul.

 
 

0

Placinta cu branza reinventata

Dragilor,atunci cand va pregatiti sa faceti o placinta cu branza pentru diverse ocazii sau pur si simplu va e pofta si v-a ramas foi dar si umplutura,folositi aceasta metoda si va garantez succesul!
Mie mi-a ramas foarte putina umplutura de la sarbatori si am adaugat branza dar o puteti incerca asa direct,nu neaparat din resturi!
Ei bine veti spune,ce succes ca de fapt e tot o placinta,e adevarat dar nu o placinta oarecare prin aspectul ei!!😍😍😍
AVEM NEVOIE DE:
250g branza proaspata de vaci
250g cas de oi usor indulcit cu sare
250g smantana fermentata
3linguri zahar(dupa gustul fiecaruia)
esenta de rom
100g unt
6oua
stafide
8foi de placinta(sunt suficiente pentru aceste ingrediente)
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron mare pui branzeturile,le pasezi cu furculita,adaugi zahar,un praf de sare daca mai e nevoie
smantana,ouale batute,stafidele,romul sau alte arome,amesteci totul apoi lasi deoparte
4foi de placinta le rupi si le pui pe hartie in tava de la aragaz si le coci cateva minute
Dupa ce s-au racit,le strangi in palme dar nu prea mult si le adaugi in compozitia de branza
Rastorni in tava cu hartie de copt unsa cu ulei,deasupra pui jumatate de unt cubulete
apoi acoperi cu restul foilor la fel coapte si stranse in palme iar restul de unt deasupra
La cuptor va sta 40min la foc mic iar dupa acest timp,scoti tava,o acoperi cu un prosop de bucatarie mai gros si o lasi 30min apoi o pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie
Fiind o placinta mai deosebita,o mananci cu furculita!







   


0

Cozonac fara gluten

Am facut cozonac cu faina speciala fara gluten,foarte bun la gust,moale dar greseala mea a fost ca am deschis usa cuptorului cand nu trebuia si mi s-a lasat la mijloc!!deh,curiozitate specific femeilor!!
AVEM NEVOIE DE:
500g mix faina fara gluten
300ml lapte cald de migdale
50g smantana fermentata
50g drojdie proaspata
20g margarina moale
2galbenusuri
arome

UMPLUTURA:
1albus
5linguri nuca macinata
2linguri cacao
ciocolata(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Freci drojdia cu lapte cald pana se dizolva,rastorni in bolul robotului peste restul ingredientelor si procesezi 20min cu carligul de aluat
  Dupa acest timp,imparti compozitia in doua tavi mici,deasupra pui amestecul de albus batut spuma,nuca si cacao,marmorezi cu o furculita,mai adaugi si cateva patratele de ciocolata in aluat,apoi acoperi tavile si lasi sa creasca 30min.
 Dupa ce si-au dublat volumul,ungi cu galbenus si la cuptor vor sta 50min la foc mic fara sa deschizi usa in primele 25min
Dupa ce s-au racit,se trece usor cu un cutit in jurul lor apoi se rastoarna pe un platou
Foarte bun la gust,foarte pufos,bineinteles ca nu se ia pale cum suntem noi obisnuite pentru ca aluatul este moale dupa cum s-a observat,asta e un fel de struto-camila,e ceva intre chec si cozonac!!


 
 
0

Invartita cu dovleac si mere

Nu-mi place placinta cu bostan si daca tot vine Costel acasa in fiecare zi cu cate unul,mai fac placinte dar adaug si alte fructe nu las bostanul singur,acum am adaugar mere;mai am asa ceva pe aici dar sub alta forma;acum aveam un pachet de foi Brick la congelator din Franta si l-am scos la consum
De fapt aceste foi sunt speciale pentru baclava fiind foarte subtiri,pentru pachetele chinezesti dar merg si la placintele noastre!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu foi Brick
4felii dovleac
1kg de mere
1lingura scortisoara
1lingura unt
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte
 rase,le pui intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt si zahar dar si un praf de sare,
 Dupa ce a scazut tot sucul din ele dai deoparte sa se raceasca apoi adaugi scortisoara,coaja de lamaie ,nuca si amesteci totul
Din sulul de foi,tai cate o faie lunga cat ai nevoie,pui deasupra 3-4linguri cu umplutura,rulezi si pui intr-o forma rotunda
Lasi la cuptor 40min la foc mic apoi dupa ce s-a racit rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar
Se serveste fiecare cum doreste,calda sau rece.
A iesit inchisa la culoare datorita scortisoare iar foile fiind foarte subtiri sunt si transparente,dar nu a fost un motiv sa nu se manance;cu foile noastre aspectul e altul bineinteles!!



 
 

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme