Prajitura cu ciocolata

O alta prajitura cu ciocolata super delicioasa!
AVEM NEVOIE DE BLAT:
4oua
4linguri zahar
2linguri ulei
2linguri cacao
4linguri faina
1lingurita praf de copt
CREMA:
200ml frisca lichida
200g ciocolata cu lapte
60g zahar
60g unt
5foi de gelatina
GLAZURA:
200g ciocolata neagra
100ml frisca lichida
1lingura unt
un praf de sare
SIROP:
150ml apa
4linguri zahar
esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat se bat bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema spumoasa,se adauga ulei cate putin,se mixeaza energic in continuare apoi se adauga cate putin albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt,cernute si se amesteca cu o spatula,eu doar tel folosesc
Se rastoarna in tava de 25x35cm cu hartie si la cuptor va sta 15-20min la 160grade sau depinde de cuptor iar dupa ce s-a copt se lasa deoparte sa se raceasca
Pentru crema se pune frisca intr-un vas pe bain marie impreuna cu zahar,ciocolata rupta,cand incepe sa se topeasca se amesteca energic cu telul apoi se adauga untul,continuand sa se amestece apoi se lasa vasul la frigider sa se raceasca bine1-2h
Dupa acest timp,peste crema rece se adauga gelatina hidratata  in 50ml apa rece apoi topita 2-3sec la microunde iar dupa omogenizare se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa
Pentru glazura,se pune frisca intr-un vas pe foc mic,cand incepe sa fiarba se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta,se lasa 2min deoparte apoi se amesteca energic cu telul,se adauga untul apoi se mixeaza la viteza mare 2min
Se taie blatul pe orizintala in doua foi,se insiropeaza,se pune crema intre foi,se preseaza usor  apoi se toarna glazura se niveleaza cu o spatula si se orneaza cu jumatati de nuca,apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii cand se taie si se pune pe platou!
Eu pe fiecare bucata portionata,am presarat si zahar aurit


Sa va fie de folos!
        

0

Prajitura cu pepene si ciocolata

Am ceva mai multa ciocolata,nu am reusit s-o mananc oricat mi-ar place,nu pot sa devorez o ciocolata odata si uite asa ma trezesc cu un mic depozit apoi le folosesc in diverse retete si pentru ca suntem in sezonul pepenilor,s-a nimerit bine!😃😃
 AVEM NEVOIE DE BLAT:
3oua
3linguri zahar
3linguri faina
un praf de sare
esemta de vanilie
CREMA CU PEPENE GALBEN
1pepene mic galben
2linguri zeama de lamaie
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
250ml frisca lichida
zahar dupa gust
CREMA DE CIOCOLATA:
200g ciocolata neagra
200ml frisca lichida
1felie de pepene rosu(pulpa)
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bat bine albusurile cu sare si zahar iar dupa ce s-au format creste,se adauga galbenusurile pe rand si vanilia amestecand cu o paleta
Se adauga apoi faina cate putin si tot cu paleta se amesteca usor cu miscari verticale iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort sau alta forma cu hartie apoi la cuptor va sta 35min la 170grade
Pentru crema de pepene,se curata pepenele de coaja si seminte,pulpa se taie cuburi,se pune in blender si se paseaza,in piureul obtinut se adauga zahar daca e cazul,gelatina hidratata in 150ml apa rece pentru 10min apoi dizolvata pe bain marie,se amesteca totul bine iar la final se adauga frisca batuta tare
Se pune blatul racit in inelul de la forma apoi pe platou,se rastoarna crema,apoi se lasa la frigider 1h pana se intareste
Pentru crema de ciocolata,se topeste ciocolata rupta intr-un vas pe bain marie impreuna cu frisca lichida iar cand incepe sa se topeasca se amesteca energic cu un tel apoi se adauga frisca hidratata in 150ml apa rece iar dupa omogenizare se adauga pulpa de pepene rosu pasata
Se rastoarna peste crema de pepene galben,se niveleaza si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate cu atentie inelul trecand usor cu un cutit in jurul prajiturii,apoi se orneaza cu mici sfere scoase din pulpa de pepene galben si rosu apoi se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii





      
0

Cozonac cu iaurt

De aceasta data am o alta incercare, pentru ca vreau sa creez o reteta de cozonac,sa nu mai fiu nevoita sa fac cine stie ce alte minuni cu el dupa 2-3zile pentru ca deja este uscat
Ei bine de aceasta data am nimerit-o pentru ca este sau mai bine zis a fost super pufos,s-a terminat imediat dar surpriza mea cea mai mare,a fost ca dupa aproape 2saptamani,am gasit in camara dupa oale si ce mai am eu pe acolo(nu stiu cum o fi ajuns),o bucata de cozonac si era tot atat de moale de parca ar fi fost facut cu o zi in urma,ei asa da!!!😍😍
AVEM NEVOIE DE ALUAT:
1kg faina
5galbenusuri
300g zahar
1lingurita rasa cu sare
1pachet unt topit
coaja rasa de lamaie si portocala
400g iaurt gras
100ml lapte la nevoie
2plicuri drojdie uscata
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1cana nuca macinata
3linguri zahar pudra
2linguri cacao
2albusuri
SIROP:
100g zahar
200ml apa
150ml coniac
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile frecate bine cu sare si zahar,se rastoarna in vasul robotului peste faina cernuta si se adauga in continuare drojdia,aromele,iaurt si se mixeaza la viteza mica iar dupa ce s-a omogenizat,se schimba carligul pentru aluat si se mixeaza in continuare
      
Dupa 5min de invartit,daca e nevoie se adauga cate putin lapte cald iar dupa alte 5min se adauga unt cate putin si se mixeaza in continuare 10min.pana se termina untul
Se rastoarna intr-un castron uns,se acopera si se lasa deoparte sa creasca
Pentru umplutura,se amesteca intr-un castron toate ingredientele(albusul nu se bate),apoi se lasa deoparte
Dupa ce a crescut aluatul,se imparte in sfere egale,se intinde cate o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei,se pune umplutura pe toata suprafata apoi se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie
Am facut o alta incercare,am pus pe o foaie unsa cu umplutura,o alta foaie rulata
Dupa ce au crescut si in tavi,se ung cu galbenus,se presara seminte de mac si la cuptor vor sta 45min la 170grade
Dupa ce sunt scosi din cuptor,imediat cat sunt fierbinti,se insiropeaza cu cate 2-3linguri de sirop nu mai mult apoi imediat se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca
Sa va fie de folos!




0

Stufat de miel

Am facut anul trecut o reteta mai sofisticata de stufat dupa reteta Laurei Laurentiu,mi-a placut mult,foarte mult dar in acest am din lipsa de timp si bunadispozitie,am simplificat-o si a iesit tot atat de buna!cred ca cineva,  va spune ca asta nu-i stufat,da se poate sa nu fie stufat,mai ales ca i-am pus si cartofi!😅😅😅 dar unde merge stufatul,merge si tocana!!😋😋😋
Deci aceasta reteta trebuia postata din Aprilie cand a fost Pastele,Doamne cate retete am de recuperat!🙈😎
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de miel
10fire ceapa verde
10fire usturoi verde
1cutie rosii cubulete Sun Food
1leg.patrunjel
1leg.marar
50ml vin rosu
2-3cartofi
sare
piper
putin leustean tocat pentru aroma
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,se lasa deoparte sa se scurga apoi se condimenteaza cu sare si piper
In cratita cu cateva linguri de ulei se pune carnea sa se rumeneasca apoi se scoate si in uleiul ramas,se adauga ceapa si usturoiul curatate si taiate marunt,cartofii curatati si taiati cubulete
  se amesteca iar dupa 2-3min.se adauga carnea, rosiile,vinul,apa cat sa acopere carnea,sare si piper apoi se lasa vasul la cuptor 30min.pana scade
 Se scoate vasul,se adauga verdeata taiata marunt,se potriveste de gust,se amesteca totul apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie cu mamaliga si salata verde!
Pofta buna!
 

0

Cozonac cu kefir

Daca am vazut cat de pufoase sunt branzoaicele din R Moldova,mentinandu-se mult timp,am incercat sa fac si cozonac dupa acelas model adica laptele inlocuit cu kefir si da,a functionat,foarte bun,pufos si s-a mentinut asa cateva zile! pentru poze,doar asta mai saracut in umplutura a ramas,restul s-au evaporat cat ai zice cozonac!!😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
1kg faina
500ml kefir
3oua
200g zahar
1lingurita rasa cu sare
2plicuri drojdie uscata
100g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1cana nuca macinata
2linguri zahar pudra
2linguri cacao
50ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca bine ouale cu sare si zahar pana se topeste,se rastoarna in vasul robotului si se adauga restul ingredientelor mai putin unt,se proceseaza iar dupa 15min se adauga untul,se mixeaza in continuare 15min apoi se rastoarna intr-un castron uns,se acopera cu un prosop si se lasa deoparte sa creasca
Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in patru bucati,se aplatizeaza fiecare bucata pe masa de lucru,se pune umplutura,se intinde pe toata suprafata,se ruleaza apoi se pune in tava cu hartie
Se lasa in tava sa creasca,se ung cu galbenus,se presara seminte de mac si la cuptor vor sta 10min la 180grade apoi 20min la 165 de grade,dupa care se scot pe gratar sa se raceasca
Cine doreste cald,foarte bine dar cine nu,mananca dupa ce se raceste daca mai ramane!😅😅😅



     
0

Clafoutis cu merisoare

Cam de mult nu am mai facut clafoutis iar acum daca s-au copt la gradina prima reteta cu merisoare este aici!
AVEM NEVOIE DE:
2cani cu merisoare
5oua
un praf de sare
250ml lapte
100g zahar
100g faina
esenta de vanilie
100g unt

CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat ouale intr-un castron cu sare,zahar si vanilie cu furculita pentru ca nu trebuie sa faca spuma,se adauga apoi faina,laptele,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase apoi se lasa deoparte
Tava de tarta unsa cu unt din belsug,se pun fructele spalate si bine scurse,se rastoarna compozitia si la cuptor va sta 30min la 165grade
Se serveste fiecare cum doreste,mie-mi place calda!


 
  

0

Perojoace

Am vazut asa ceva pe un grup unde sunt inscrisa si unde majoritatea doamnelor sunt din Republica Moldova.
Eu stiam de foarte multi ani ca femeile de acolo sunt super gospodine  si fac niste mancaruri de nu-ti mai vine sa te scoli de la masa iar acum mi-a intarit convingerea
Am vazut un filmulet cu aceste branzoaice sa spun mai pe romaneste si doamna le strangea in mana ca pe un burete,ei bine pe loc mi s-a umplut gura cu apa iar a doua zi le-am facut si eu!😋😋😋
Eu nu am facut filmulet dar aveti incredere in ce va spun!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
2oua
5-600 ml kefir
2lingurite rase cu sare
1lingura zahar
3linguri ulei
2plicuri drojdie uscata
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci proaspata
500g telemea
2oua  
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun toate ingredientele pentru aluat in robot sau masina de paine,dupa 10min de mixat se rastoarna intr-un castron uns cu ulei,se acopera si se lasa deoparte sa creasca
Cine nu are nici robot nici masina de paine,se pune faina cernuta intr-un castron,se adauga drojdia,kefirul,ouale batute bine cu sare si zahar,se amesteca totul bine apoi se framanta adaugand ulei
Sa nu va mirati dar aluatul este putin moale si asa va ramane,nu se mai adauga faina.doar cand se lucreaza
Aluatul dupa ce a crescut,se rastoarna pe masa,se imparte in bucati de marimea unei mingi de tenis apoi fiecare se intinde cu palmele sau cu facaletul in foaie ovala,nu prea subtire
Se pune pe fiecare foaie cate 1lingura cu branza cum se vede in poza,se aduna marginile pe latime,se sigileaza bine apoi se pun la prajit in mult ulei dupa care se scot pe hartie de bucatarie
Umplutura de branza nu trebuie sa fie moale

Asa ceva intradevar nebunie curata!
  
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme