Peste pane cu garnitura de broccoli

Am tot facut peste prajit dar pane nu am mai facut de cativa ani buni si cum mi s-a deschis pofta de broccoli le-am unit si buuun a fost!
AVEM NEVOIE DE:
fileuri de cod congelat
2oua
4catei de usturoi
sare
piper
oregano
1ceasca cu faina
cimbru
1cana cu pesmet
ulei pentru prajit
2linguri unt
broccoli
conopida
CUM SE PROCEDEAZA:
Fileurile decongelate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,condimentate cu sare si piper,se lasa deoparte
Intr-un castron se bat ouale,se adauga sare,piper dupa gust,putin oregano,usturoiul bine pisat,,pitin cimbru,faina si se amesteca bine
Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat aluatul de clatite iar daca este nevoie,se subtiaza cu apa minerala
Intr-un alt vas se pune pesmetul
Se trece pestele prin aluat,apoi prin pesmet,se scutura suplusul si se prajeste in ulei incins
Se scoate pe farfurie cu hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei si se lasa deoparte
Buchetelele de broccoli,eu am avut si conopida,se oparesc in apa cu sare 3-4min din momentul in care incepe sa fiarba apa apoi se scot cu o spumiera
In tigaie cu unt incins se pun buchetelele,se amesteca bine sa absoarba untul,dupa cateva minute se condimenteaza cu sare si putin cimbru apoi se opreste focul

Se serveste pe farfurie peste iar alaturi conopida,broccoli si lamaie


  
 

0

Pui la tava

Am plecat la magazin sa cumpar mancare pantru Mita pisica mea draga dar am venit acasa cu mancare si pentru noi chiar daca nu era nevoie si asta pentru ca am plecat flamanda😅😅
Am vazut jumatati de pui mari,frumosi,proaspeti si pe loc l-am vazut in tava la cuptor!!!!😀😀
AVEM NEVOIE DE:
1/2de pui
1ceasca cu vin alb
1ceasca cu apa
sare
fulgi de chili
1capatana de usturoi
1lingura boia dulce
cimbru
3-4linguri ulei de masline
cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca vinul,apa,sare,fulgi de chili,1/2lingurita cu cimbru,boia si ulei
Jumatatea de pui spalata,uscata,taiata in doua,se pun bucatile in tava,se rastoarna marinada,usturoiul curatat se pune intreg deasupra,se acopera cu folie de aluminiu daca tava nu are capac si la cuptor va sta 45min la foc mic
Dupa acest timp se descopera tava si se mai lasa 10min sa se rumeneasca apoi se scoate
Se serveste cu piure de cartofi si gogosari la otet sau muraturi,eu am optat la muraturi!!
Pofta buna!


  

0

Pandispan cu fructe de padure

Au aparut in comert de la Dr.Oetker,mixuri pentru Ceva dulce,ceva sarat si pentru ca a fost o provocare,am cumparat si eu,am facut aceasta prajitura si a fost super buna!
Nu m-am aventurat sa fac ceva sofisticat cu creme,pentru ca nu am stiut cum se compporta mixul dar cand am vazut rezultatul,mi-am cumparat cateva pungi sa am rezerva dar de aceasta data voi face ceva mai deosebit!
AVEM NEVOIE DE:
1punga mix pentru ceva dulce Dr.Oetker
1cana fructe de padure
5oua
30ml apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat ouala impreuna cu apa rece,se adauga mixul si se mixeaza 2min la viteza mica apoi 10min la viteza mare
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,eu am pus intr-o forma de silicon,deasupra se pun fructele de padure si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Dupa ce s-a racit putin,se scoate pe un platou,se orneaza cu fructe si toping de fructe de padure,se taie si se serveste.
Pofta buna!


  

0

Prajitura cu biscuiti

Intr-o zi eram acasa doar eu si gandurile mele si mi-am adus aminte cum faceam eu prajitura cu biscuiti cand mi-era pofta de ceva dulce iar mama ne facea placinta dar eu nu mancam cum de altfel nici acum nu mananc!
Prin anii 60-65 nu erau sucuri doar sirop concentrat de toate fructele,de nutella nici vorba sau mascarpone cum de altfel se face aceasta prajitura acum dar eu gaseam mereu inlocuitori
Faceam o crema din marmelada care era atat de buna si aromata,si o amestecam bine cu margarina(untul era scump) dar margarina aproape ca nu se deosebea de unt,nu ca acum!
Pentru sirop faceam pe foc apa cu zahar si la final zahar vanilat iar mai departe procedeul era acelas ca si acum.
Ei dragilor astea au fost vremurile,si aici m-au dus gandurile mele!
AVEM NEVOIE DE:
2pachete de biscuiti simpli
250g mascarpone
4linguri crema de migdale
4linguri nutella
1ceasca miez de nuca
1cana cu cafea fara zahar
50ml Amaretto(lichior de cirese)

CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca cafeaua strecurata cu lichior si se lasa deoparte
In alt castron se muxeaza branza cu crema de migdale si nutella 
  Se iau cate doi biscuiti,se pune putina crema intre ei,se fixeaza bine,se trec prin cafea si se pun pe un platou lung
Se procedeaza la fel cu urmatorii doi biscuiti doar ca se pune putina crema si intre ei si primii biscuiti sa stea lipiti unul de altul si tot asa pana se termina biscuitii sau nu mai e loc pe platou.
Atentie,nu faceti exces de crema pentru ca e nevoie si de imbracat prajitura
Crema ramasa se pune deasupra si cu grija se imbraca prajitura
Miezul de nuca se taie marunt,se presara peste crema si pe margini daca se poate apoi se lasa la frigider 1-2h sa se mai intareasca crema dupa care se taie pe diagonala
Sa va fie de folos!

 

0

Prajitura cu fructe de padure

Daca nu am fost multumita de aspectul prajiturii cu castane,a trebuit sa fac o alta prajitura dar de aceasta data cu fructe de padure;ei de aceasta data am fost mai calma si rezultatul a fost unul pe placul meu si aspect dar mai ales gust!
AVEM NEVOIE DE
BLAT:
4oua
4linguri zahar
2linguri apa rece
75g faina
30g amidon
30g cacao
1lingurita praf de copt
CREMA:
400ml frisca lichida dulce
1cana mix fructe de padure
3linguri zahar
sucul de la 3-4portocale
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga apa rece mixand in continuare iar dupa ce s-au format creste,se opreste mixerul si se cerne deasupra faina amestecata cu amidon,cacao si praf de copt apoi se amesteca cu o paleta usor
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,se niveleaza suprafata si la cuptor va sta 30min la foc moderat
In acest timp se paseaza fructele,se trece prin sita,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce s-a ingrosat se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine
Se amesteca apoi usor cu o spatula cu frisca batuta tare si esenta de vanilie si se lasa deoparte
Blatul racit,se taie in doua pe orizontala,o foaie se pune pe un platou,se insiropeaza cu suc de portocale proaspat stors,se pun 4-5linguri cu crema
Se niveleaza,se acopera cu a doua foaie,se preseaza usor apoi se insiropeaza su suc de portocale,se imbraca cu crema ramasa,se orneaza cu fructe si se lasa la frigider pana in momentrul servirii.
Deliciu maxim,sa va fie de folos!

   

0

Prajitura cu castane

Am raspuns la provocarea din revista Practic in bucatarie sa facem o reteta cu ingredientele pentru blat date de ei iar mai departe sa inventam noi
Ei bine si daca tot suntem in plina toamna calendaristica si daca tot a fost Sarbatoarea castanelor si am avut ingredientele necesare,am facut aceasta prajitura dar,pentru ca intotdeauna exista un dar,eu cum nu m-am simtit bine,m-am grabit putin si aspectul nu-i dupa cum as fi vrut eu sa fie,in schimb gustul este bun,bun de tot!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
4linguri zahar
2linguri apa rece
75g faina
30g amidon
30g cacao
1lingurita praf de copt
CREMA:
1borcan piure de castana
4linguri unt de migdale
400ml frisca lichida dulce
1pachet castane fierte si decojite din comert
In plus
sucul de la 3-4portocale
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,se adauga apa rece mixand in continuare apoi galbenusurile odata toate si se mixeaza la viteza mica doar cat se omogenizeaza
Se opreste mixerul,se cerne faina  cu amidon,cacao si praful de copt direct peste albusuri apoi se amesteca usor cu o spatula
Se pune compozitia in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la foc mediu
Se poate folosi tava de tort cu diametru de 24cm,patrata sau eu am avut tava mare de cozonac ramasa mostenire!!
Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa deoparte sa se raceasca pe un gratar
Pentru crema,se amesteca intr-un castron piureul de castane cu untul de migdale,la final cu 200ml frisca lichida batuta tare apoi se lasa deoparte 

Blatul racit,se taie in doua pe orizontala,se pune o foaie pe un blat,se insiropeaza cu sucul de portocala proaspat stors,se pune jumatate din crema,se niveleaza suprafata,se acopera cu a doua foaie,se preseaza usor,se insiropeaza si se lasa deoparte
Crema ramasa,se amesteca usor cu restul de frisca batuta tare,
Se imbraca prajitura,cu ajutorul unui posh se orneaza cu crema,pe mijloc se pune cate o castana iar restul de castane ramase se taie marunt cu cutitul si se presara deasupra
Deliciu maxim,sa va fie de folos!


 
  

0

Prajitura cu mere

O prajitura usor de facut,cu ingrediente putine ,pufoasa si delicioasa,o puteti incerca
AVEM NEVOIE DE:
4oua
125ml ulei
1iaurt mic(125g)
1cana cu zahar
200g faina
1lingurita praf de copt
3-4mere depinde de marimea lor
2linguri pudra de roscove
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca galbenusurile cu ulei cate putin,se adauga iaurtul,dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar iar la final,tot usor cu o spatula,se amesteca cu faina si praful de copt
Se imparte apoi compozitia din doua,in una se amesteca merele curatate si taiate cubulete iar in a doua se amesteca cu pudra de roscove
Se rastoarna in tava cu hartie de copt aluatul cu mere,deasupra aluatul cu roscove,se trece cu o furculita prin aluat si la cuptor va sta 30min la foc mediu
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie
Deliciu maxim!


  

0

Tort vegan

Am vazut la prietena mea Ramona Constantinescu avand pe blogul ei  numai postari sanatoase,bio,vegane,vegetariene si tot ce ai nevoie,acest super tort iar eu cum in "depozitul"meu am tot felul de minuni,am gasit si ingredientele de care aveam nevoie si imediat l-am facut.
Ei bine,gustul este de senzatie,este asemeni unui  mousse de ciocolata iar pentru ca trebuie sa stea la congelator,cand se serveste trebuie sa fie usor moale nu tare,de aceea e nevoie sa stea pe masa pana ajunge la temperatura camerei.
AVEM NEVOIE DE:
200g caju crud tinut 4h in apa
40g ulei de cocos(pentru cine nu stie,am folosit grame,pentru ca uleiul de cocos este solid,doar cand este incalzit se lichefiaza)
5linguri crema de cocos tinuta in frigider de seara
70ml sirop de artar
100g unt de arahide
4linguri espresso
2banane mari bine coapte
esenta de vanilie
3masuri Optifibre achizitionate de la orice farmacie
pentru decor,zmeura,toping de zmeura,menta
CUM SE PROCEDEAZA:
Nucile caju tinute in apa,se scurg,se clatesc bine cu apa curata,se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor dar fara optifibre si se mixeaza totul foarte bine pana rezulta o crema fina
Se adauga apoi optifibrele,se mixeaza 2-3 minute in continuare apoi se rastoarna intr-un bol
Se rastoarna crema intr-o forma de tort de 20cm diametru sau in doua forme mici de silicon cum am facut eu,se niveleaza suprafata apoi se lasa la congelator 3-4h
dupa acest timp,daca este prea tare se lasa sa ajunga la temperatura camerei,apoi se rastoarna pe un platou,se decoreaza cu zmeura,toping de zmeura si menta.
Sa va fie de folos,merita sa-l incercati!



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme