Prajitura cu capsuni5

Am multe retete dar diferite cu capsuni deci asta este a cincea si vor mai urma pana cand voi gasi si eu niste capsuni bune la gust,sa simt ca mananc acest fruct,daca nu,vor ajunge din nou in tava la cuptor
AVEM NEVOIE DE
5oua
250g zahar
1cana cu faina(cana de 250ml lichid)
5linguri ulei
un praf de sare
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
 capsuni
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei,se amesteca apoi cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar vanilat 
Se rastoarna apoi in tava cu hartie de copt,deasupra se pun jumatati de capsuni apoi la cuptor va sta 35-40min la 170grade
Dupa ce s-a racit putin,se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


  

0

Plachie de peste cu stevie

Pentru prima data am facut aceasta reteta,am mancat la o prietena si mi-a placut foarte mult,are un gust putin deosebit fata de clasica plachie!
AVEM NEVOIE DE
1kg de peste eu am avut burta de crap
50ml ulei
1cana cu faina
3linguri pasta de ardei
2linguri bulion
2leg.stevie
1/2lamaie
2catei de usturoi
4cepe mari
sare
1frunza de dafin
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat,portionat,spalat,uscat cu hartie de bucatarie,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se rumeneste in ulei si scos pe farfurie 
In cratita se pun 4linguri de ulei de la prajit,curat sa fie,se soteaza ceapa taiata marunt,cu 1ceasca cu apa,dupa ce a scazut si ceapa s-a inmuiat,se adauga usturoiul taiat marunt,pasta de ardei,bulionul,stevia curatata,spalata,oparita 2min apoi scoasa si taiata,frunza de dafin,1/2lingurita cu sare, lamaia taiaia cubulete,1cana cu apa si se lasa pe foc mic 20min
Dupa acest timp se adauga pestele,se lasa pe foc 4-5min sa mai scada daca e nevoie,se potriveste de gust apoi se opreste focul 
 Se serveste optional cu mamaliga sau paine
NOTA:
Am spus in descriere ca stevia se opareste
Se procedeaza asa doar daca frunzele de stevie sunt mari si putin imbatranite,pentru ca se stie,sunt amare daca nu se oparesc,daca frunzele sunt mici si tinere nu se mai oparesc,doar se spala si se taie marunt
Pofta buna si sa va fie de folos!
 

0

Mousse de ciocolata alba si jeleu de pepene

Am luat o jumatate de pepene,parca am innebunit dau bani aiurea si bineinteles ca nu a fost bun deloc,mancam ceva zemos atat😠😠 asa ca l-am folosit la acest mousse daca tot aveam ciocolata
AVEM NEVOIE DE
JELEU
1felie mare de pepene
50g zahar
5g gelatina
50ml apa rece
MOUSSE
2galbenusuri
1lingura zahar
150ml lapte
4g gelatina
50ml apa rece 
200g ciocolata alba
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca galbenusurile cu zahar,se rastoarna apoi in vasul cu lapte pe foc,se amesteca continuu pana se ingroasa putin,se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita 3sec la microunde,apoi ciocolata rupta se da vasul deoparte si se amesteca energic pana se omogenizeaza bine,se pune o folie alimentara direct pe crema sa nu prinda crusta apoi la frigider sa se raceasca bine
 
  Dupa ce s-a racit,se amesteca usor cu frisca batuta apoi se imparte in cupe si se lasa deoparte

Pentru jeleu,miezul de pepene taiat cuburi,curatat de seminte,se paseaza la blender,rezultatul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si se lasa la fiert pana scade la jumatate apoi se da vasul deoparte si se amesteca cu gelatina hidratata si topita
Dupa ce s-a racit,se pun cate 2-3 linguri sau mai mult in cupe peste mouse se orneaza cu frunza de menta si felie de pepene apoi la frigider pana se intareste
Deliciu!

0

Tarta cu nutella

O tarta italiana,interesanta zic eu,mai am pe aici o astfel de prajitura  dar la mijloc cu mere rase
AVEM NEVOIE DE
2oua
4linguri zahar
60ml ulei
esenta de vanilie
100ml lapte
150ml apa rece
250g faina
1plic praf de copt
200g nutella
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat spuma ouale cuzahar si vanilie,se adauga cate putin ulei mixand in continuare bine,apoi laptele,apa foarte rece iar la final faina cu praful de copt
Se rastoarna in tava de tarta cu hartie de copt jumatate din compozitie
si se lasa la cuptor 20-25min apoi se scoate,se intinde nutella peste blatul cald,se acopera cu restul de aluat si la cuptor va mai sta30-40min
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste
Un deliciu aromat
Sa va fie de folos!



  

0

Prajitura cu mere si chefir

Asta este a doua prajitura facuta dintr-un mar!😅😅 da ati citit bine,vedeti reteta anterioara!
Buna,pufoasa,aromata si gust dulce acrisor!
AVEM NEVOIE DE
2mere obisnuite 
2oua
200g chefir
80ml ulei
250g faina
4linguri zahar
1plic praf de copt
1lingura scortisoara
esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine ouale cu un praf de sare,zahar si chefir,se adauga uleiul si se mixeaza bine in continuare,se eadauga apoi amestecul de faina si praf de copt iar dupa omogenizare se amesteca usor cu merele curatate si taiate cubulete,amestecate cu scortisoara
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Deliciu,sa va fie de folos!


   
0

Prajitura cu mere si gris

Am cumparat de la LIDL 2mere si au cantarit aproape 1kg,n-am mai intalnit asa ceva si cum eu nu pot manca mere,am facut dintr-un mar doua prajituri,incredibil dar adevarat!
AVEM NEVOIE DE
3mere(nu cred sa gasiti aceleasi mere mari sa scriu ca aveti nevoie de 1/2mar)
50g unt
3linguri zahar
ALUAT
200g gris
150g zahar
2oua
250g chefir
1lingurita bicarbonat
1lingura pudra de roscove
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste mai intai aluatul pentru ca trebuie sa stea deoparte sa se umfle grisul
In castron se amesteca grisul cu zahar si bicarbonat
Se bat bine ouale cu chefir,se adauga apoi amestecul de gris iar dupa omogenizare se lasa deoparte 20min
In acest timp intr-o tigaie se pune untul cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga felii de mar curatate,iar dupa ce s-au imbracat in caramel,se scot si se pun in tava cu hartie de copt cu tot cu sirop

  iar peste ele se rastoarna jumatate din aluat
in restul se adauga pudra de roscove iar dupa omogenizare se pune deasupra si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se rastoarna cu mare atentie pe un platou iar dupa ce s-a racit mai tare se pudreaza apoi se taie si se serveste
Deliciu!
sa va fie de folos!


 
 

0

Prajitura cu ciocolata,unt de arahide si migdale

Miera pofta de ceva dulce,am cautat prin frigider, am gasit un rest de unt de arahide si am facut prajitura dupa care fetele din Italia sunt topite,acum m-am topit si eu ca-i tare buna!
AVEM NEVOIE DE
200g unt de arahide
200g ciocolata neagra
200g zahar brun
5oua
200g pudra de migdale
1/2lingurita praf de copt
esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA
Se topeste pe bain-marie untul cu zahar si ciocolata iar dupa ce s-a omogenizat bine se da vasul deoparte

 
Dupa ce s-a racit putin,se mixeaza repede adaugand cate un ou,apoi pudra de migdale,praful de copt si rom
Dupa omogenizare,se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la foc mic
Se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme