Vinete umplute cu carne

Aceasta reteta este o versiune in miniatura a musacalei,eu daca am avut carne putina,am adaugat si 3ciuperci tot ramase de la o alta reteta si bun a fost,foarte bun!
AVEM NEVOIE DE
2vinete
UMPLUTURA
300g carne tocata
1ceapa mica
2catei de usturoi
1ou
sare
piper
3ciuperci medii,optional
3linguri pesmet
1ardei kapia
SOS
2linguri ulei de masline
500ml suc de rosii
50ml vin alb
sare
100ml apa
1crenguta rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun pe rand cate o vanata pe un tocator,apoi se trece peste ea cu un sucitor,cum ar fi un aluat,pana cand vanata va fi moale dar nu sparta apoi se taie pe mijloc dar nu de tot si se lasa deoparte
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,ciupercile de asemenea taiate marunt,ardeiul cubulete mici,sare,piper,ou,pesmet si se omogenizeaza bine totul
Se umplu apoi vinetele cu carne cat se poate,cu restul de carne ramasa se fac mici perisoare si se lasa deoparte pe un tocator
Intr-o cratita pe foc se pune ulei,sucul de rosii,vin,apa,rozmarin,putina sare iar cand incepe sa fiarba,se adauga vinetele,se pune capac si se lasa la foc mic 20min
Dupa acest timp se adauga perisoarele si se lasa in continuare inca 20min
Se serveste pe farfurie vanata,perisoare,sos si patrunjel deasupra,deliciu!
Pofta buna!



      


0

Vinete acordeon

Mi-am adus aminte ca de foarte mult timp am facut aceasta reteta dar cu alta umplutura si a fost super buna,acum am repetat-o!
AVEM NEVOIE DE
2vinete
100g mozzarella
3rosii
putina sare
putin piper
1leg.patrunjel
4catei de usturoi
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Vinetele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se feliaza rondele dar nu de tot,se desfac putin si se presara putina sare,piper apoi in fiecare taietura se pun cate o felie de mozzarella si o rondea de rosie
la final se presara peste tot sare si piper,apoi patrunjelul taiat marunt si amestecat cu usturoiul bine pisat,ulei de masline peste toata vanata si la cuptor v-a sta 45min la foc mic,intr-un vas termorezistent
Se pune vanata pe farfurie si se serveste imediat
Pofta buna!

0

Somon la cuptor cu cartofi noi

Am luat cativa cartofi noi mici,mici,as fi vrut o alta reteta dar daca aveam si cativa cartofi mov,i-am pus la cuptor cu somon si a fost un deliciu
AVEM NEVOIE DE
1buc.somon(pentru 1persoana)
6cartofi mov
6cartofi albi
sare
piper
usturoi granulat
3linguri ulei de masline
25ml vin alb
1crenguta rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii curatati,spalati,se pun intr-un bol si se amesteca cu putina sare,putin piper,usturoi,ulei si vin apoi se rastoarna in forma termorezistenta cu crenguta de rozmarin deasupra,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor 30min.
Dupa acest timp,se scoate vasul,se pune deasupra pestele condimentat cu sare,piper si usturoi,si se mai lasa la cuptor 20min
Se serveste pe farfurie cu lamaie
Pofta buna!

  

0

Brownie

Ce sa fie,ce sa fie,brownie sau negresa?acum abia am inteles ca brownie la aspect seamana cu negresa doar ca interiorul este putin moale si exteriorul crocant in schimb negresa este pur si simplu o prajitura fara nici un alt indiciu!
Am facut reteta de la prietena mea o fosta concurenta la Master Chef  Madi Botezatu si mi-a placut foarte foarte mult,am mancat-o pana la ultima bucatica,ceea ce rar mi se intampla!
AVEM NEVOIE DE
75g unt
140g ciocolata cu lapte
5linguri zahar
1lingura cu varf pudra de roscove am avut eu sau cacao
3oua
1/2lingurita sare
3linguri faina
coaja rasa de portocale
fructe de padure
50g ciocolata cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA
Se topeste intr-un vas ciocolata cu unt,se amesteca energic apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema spumoasa,se adauga ciocolata racita,apoi faina cu pudra de roscove cernute si se amesteca foarte bine
La final se adauga bucatele de ciocolata cu zmeura,o ceasca cu zmeura,se amesteca usor apoi  sa nu se zdrobeasca zmeura si se rastoarna in tava cu hartie de copt
La cuptor va sta 30min la 170de grade
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou si se pudreaza,sau se taie din tava si se pune pe farfurie
Un gust senzational!
Sa va fie de folos!


  
0

Sarmale cu ciuperci cu frunza de vita

Pentru ca a aparut frunza de vita si pentru ca mi-era pofta de sarmale cu ciuperci le-am facut
Super bune,super delicioase!
AVEM NEVOIE DE
1kg ciuperci de orice fel
4cepe mari
3morcovi
50ml ulei
2linguri pasta de ardei
1cutie rosii in bulion
250g orez
sare
piper
cimbru
marar
patrunjel
frunza de vita
1leg.de leustean
500ml suc de rosii
CUM SE PROCEDEAZA
In primul rand se oparesc frunzele 2-3min intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc,apoi se scot pe o farfurie si se lasa deoparte
In cratita in care se fierb sarmalele,se pun pe fundul ei cateva crengute de leustean spalate,se acopera cu frunze de vita oparite si se lasa deoparte
Intr-un alt vas cu ulei,se caleste ceapa taiata marunt,morcovii curatati si dati pe razatoare,apoi ciupercile curatate daca e cazul si taiate cubulete,apoi se amesteca bine totul
Dupa ce a scazut apa din ciuperci,se adauga pasta de ardei,rosiile,1lingura rasa cu sare,1lingurita piper,1lingurita cimbru,1cana cu apa si se lasa la fiert 10min
dupa care se adauga orezul spalat si scurs,verdeata taiata marunt,se mai lasa 5min amestecand sa nu se lipeasca apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Dupa ce s-a racit umplutura,se formeaza sarmalutele,se aseaza in cratita deja pregatita,iar dupa ce umplutura s-a terminat,se acopera cu frunze apoi se pune sucul de rosii deasupra,2-3cani cu apa,depinde cat de mare este cratita dar apa trebuie sa treaca de sarmale,se poate adauga si o ceasca cu bors,se mai adauga 1lingurita cu sare,se acopera cu o farfurie pusa direct peste sarmale pentru ca la fiert este posibil sa se desfaca
Se dacratita la cuptor pentru 1h,verificand din cand in cand daca trebuie sa se mai adauge apa,dar cu siguranta va trebui,pentru ca orezul in apa se umfla,altfel ramane nefiert
Se servesc dupa preferinta calde,reci,cu smantana,fara smantana,cu mamaliga sau cu paine!
La mine,se observa din poze cum le-am servit,in plus au fost fierbinti pentru ca asa-mi place!🙈🙈
Sa va fie de folos!






  

0

Prajitura fara faina

Am aceasta reteta de la fata mea din Italia,o pregateste deseori pentru nepoate si este foarte gustoasa,nici nu se observa ca nu are faina
Este potrivita pentru persoanele cu intoleranta la glutenul din faina si cu boala Celiaci
AVEM NEVOIE DE
300g ciocolata amaruie
150g unt
200g zahar pudra
un praf de sare
esenta de vanilie
coaja de portocala confiata
6oua 
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc se topeste ciocolata si untul iar dupa ce s-a racit foarte bine,se mixeaza cu sare,zahar adaugat cate putin,esenta de vanilie,apoi ouale adaugate pe rand,mixand energic dupa fiecare iar la final cubuletele de coaja de portocala
 
 Se rastoarna in tava cu hartie de copt,eu am pus in tava de tarta pentru ca am redus din cantitati
si la cuptor va sta 30min,facand testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar pudra,se taie si se serveste
Sfat:
Pentru cine doreste sa pregateasca aceasta reteta,foarte important e ca sa nu se schimbe sau inlocuiasca nimic pentru ca nu va iesi
Este foarte important ca sa se foloseasca ciocolata amaruie si aceeasi cantitate de zahar nu mai putin si mixat energic
Sa va fie de folos!

 

0

Supa crema de conopida si broccoli

Aveam cateva buchetele de conopida si broccoli prin frigider ramase da la alta reteta,am adaugat si alte legume si a iesit o supa crema super delicioasa!
AVEM NEVOIE DE
5buchetele de conopida
5buchetele de broccoli
1ceapa
1morcov
1telina apio
1/2 curcuma
3catei de usturoi
1cutie lapte de cocos
sare
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA
Toate legumele inclusiv usturoiul,curatate,spalate,taiate,se pun in oala cu unt pe foc si se calesc putin amestecand din cand in cand
Se adauga apoi 4cani cu apa,1lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert
Dupa ce legumele sunt fierte si apa a scazut,se rastoarna in blender,se paseaza bine,rezultatul se pune din nou in oala pe foc,se adauga laptele,se amesteca bine,se potriveste de gust iar dupa 2-3clocote se opreste focul
Se serveste simpla sau eu am avut fulgi de ovaz si am amestecat in supa
Sa va fie de folos!


 
 

0

Paste cu branza

Mi-am achizitionat cateva farfurii mai deosebite pentru prezentarea unor bucate tot deosebite,dar pentru inceput,daca tot mi-era pofta de niste paste doar cu branza,ce sa fac....am trecut la treaba!
AVEM NEVOIE DE
telemea de vaca Hohland
spaghete
unt
sare
Nu am pus cantitatile pentru ca am facut doar o portie pentru mine
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas cu apa si sare,se pun pastele cand clocoteste apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand 8min
Se scurg, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt pe foc,se amesteca bine sa se lipeasca bine untul de paste apoi se adauga branza rasa si se amesteca din nou
Se presara busuioc uscat daca nu aveti verde apoi se servesc imediat
Foarte bune dar probabil ca si branza a avut un rol important,fiind foarte buna,cremoasa si nu exagerat de sarata
Pofta buna!
 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme