Ciambella cu ciocolata

Reteta este italiana cred ca v-ati dat seama si este super gustoasa!
AVEM NEVOIE DE
3oua
1pahar cu ulei
2pahare cu zahar(dupa gustul meu a fost suficient doar 1pahar)
3pahare cu faina
1/2pahar limoncello
 1/2pahar cu lapte
1plic praf de copt
fulgi de ciocolata
Paharul sa fie de 200ml lichid

CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine 10min ouale cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema albicioasa si spumoasa,se adauga uleiul cate putin
apoi faina cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,la final laptele si limoncello iar dupa omogenizare 3-4linguri cu fulgi de ciocolata si se rastoarna in forma de guguluf bine unsa si tapetata cu faina
apoi se presara deasupra fulgi si la cuptor va sta 45min la 180de grade
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste.



  

0

Conopida la cuptor

Din cand in cand mai rasfoiesc caietele mele cu retete nefacute si asta mi-a atras atentia,pentru ca tot suntem in sezonul legumelor
AVEM NEVOIE DE
1conopida
100g bacon feliat
2linguri faina
240ml lapte
1ou
sare
piper
240g mozzarella
100g cascaval
1leg.marar
patrunjel si parmezan pentru servit

CUM SE PROCEDEAZA
Conopida desfacuta buchetele,se fierbe 3-4min in apa cu sare apoi se scurge,se pune intr-o tava si deasupra se pun bucatele de bacon
Intr-un castron se amesteca oul batut cu sare,piper dupa gust,faina,lapte,jumatate din cantitatea de mozzarella rasa si cascaval la fel,mararul taiat marunt iar dupa omogenizare, se rastoarna peste conopida
Deasupra se pune restul de mozzarella si cascaval,apoi la cuptor va sta 20min la 180de grade
Se taie si se serveste pe farfurie cu parmezan si patrunjel taiat marunt
Pofta buna!


  

0

Mic dejun burger

Mi-era pofta tare de astfel de mic dejun si cand am mers la LIDL dupa ceva cumparaturi,am vazut burgeri de pui,am cautat si chifle,le-am luat si pe ele iar restul ingredientelor le aveam acasa,si uite asa mi-am facut pofta ce-am poftit!!!
AVEM NEVOIE DE
burgeri
chifle
2castraveti murati 
1ardei kapia
frunze de rucola
sos de usturoi
ketchup
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun burgerii pe grill si jumatatile de chifle la fel,doar cat se incalzesc,apoi pe fiecare jumatate de la baza se pun frunze de rucola apoi burgerul,rondele de castraveti,rondele de kapia
  
apoi sos de usturoi,ketchup,se acopera cu jumatatea de chifla ramasa si se serveste
Pofta buna!

0

Inghetata cu fructe din compot

Am facut un compot cu caise si cirese dar fiind prea mult si daca nu mai aveam loc in frigider,am pus zeama in sticle la rece iar fructele bine scurse si pasate le-am facut inghetata!
AVEM NEVOIE DE
2cani cu fructe din compot
200ml frisca lichida
2linguri miere de albine
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun fructele bine scurse in blender,se paseaza bine,apoi piureul rezultat se amesteca usor cu frisca batuta si miere
Dupa omogenizare se tine vasul 30min la congelator pentru ca trebuie sa fie foarte rece,apoi se rastoarna in masina de inghetata a carei cuva a stat la congelator 12h minim,se proceseaza 40min,apoi se serveste cu toping de fructe de padure
Se scoate inghetata ramasa intr-o cutie cu capac si se tine la congelator iar cand se serveste se lasa cutia pe masa cateva minute
Sa va fie de folos!
Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia dupa ce a fost amestecata bine intr-o cutie cu capac de preferinta rotunda si se lasa la congelator 2h,timp in care din 30 in 30de min.se scoate si se mixeaza bine,in felul asta se sparg acele de gheata.


  

0

Dorada la cuptor

Stiu ca acest peste este foarte bun,de aceea de cate ori se iveste ocazia si am bani,cumpar si apoi vad eu cum il pregatesc
Acum l-am pus la tava cu multe mirodenii si o cana cu bere,am vazut undeva la cineva,nu mai stiu dar nici nu mai pun vreodata pentru ca sosul a iesit amar ceea ce mie nu-mi place!!
AVEM NEVOIE DE
2dorada
5cartofi
2morcovi
1capatana de usturoi
300ml bere
3crengute de salvie
sare
piper
cimbru
oregano
5linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii curatati si taiati in sferturi,morcovul curatat si taiat rondele,se pun intr-un vas pe foc in apa si sare, se lasa la fiert doar 5-6min apoi se scurg iar dupa ce s-au racit se condimenteaza cu sare,piper,oregano,putin cimbru apoi se amesteca usor
Dorada curatata,bine spalata,pudrata cu sare si piper,se pune in burta cate o crenguta de salvie apoi se pun in tava
iar pe langa ele se pun cartofii,morcovii,deasupra crenguta de salvie ramasa,ulei peste tot,berea si usturoiul curatat si pus intreg
La cuptor va sta 30min pana se rumeneste
Dupa ce s-a rumenit se scoate tava,cu un cleste se aduna usturoiul,se pune in blenderul mic,se adauga 2-3linguri de sos din tava apoi se mixeaza bine apoi se rastoarna intr-un bol
Se serveste pe platou peste,alaturi cartofi si bolul cu sos
Pofta buna!



 

0

Prajitura cu cirese

Daca tot e sezonul cireselor si nu numai,daca tot mi-a adus omul de la gradina ultimile cirese mari carnoase si dulci,am mancat cat am putut,am facut si o prajiturica super gustoasa
AVEM NEVOIE DE
4oua
200g zahar
300g faina
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de copt
10 linguri lapte
70ml ulei
un praf de sare
esenta de vanilie
cirese
CUM SE PROCEDEAZA
Se face o crema spumoasa si albicioasa din oua mixate bine 10min cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat si esenta de vanilie,
Se adauga apoi cate putin din faina amestecata cu praf de copt,alternand cu ulei si lapte adaugat pe rand tot cate putin si se mixeaza bine pana se omogenizeaza bine totul apoi se adauga din nou
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra se pun ciresele curatate de samburi apoi la cuptor va sta pana se rumeneste,facand testul cu scobitoarea
Se scoate prajitura pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


 

 

0

Dulceata de visine cu rubarba

Am primit cateva visine  pentru dulceata,mi-au ramas cateva tije de rubarba,le-am amestecat si bine am facut pentru ca gustul este fantastic de bun,de aroma nu mai vorbesc!


AVEM NEVOIE DE
2kg visine
3tije de rubarba
1lamaie
2kg zahar
3cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Visinile spalate,curatate de codite si samburi,se pun in vas,se adauga rubarba cu capetele taiate,spalata apoi taiata rondele si zaharul
Se lasa acoperit 2h apoi se pune pe foc amestecand pana se topeste zaharul

Se da focul mare si se aduna spuma care se formeaza si amestecand continuu
Dupa 30-40min de fiert,daca s-a ingrosat suficient,se stroarce lamaia,se amesteca,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Poate va intrebati de ce nu fac testul sa vad daca este suficient de legata
Dragii mei,pana la varsta pe care o am,am facut dulceata si gem mai multe decat anii mei,asa ca nu mai am nevoie de testari,imi dau seama dupa lingura,daca se prelinge mai greu siropul de pe lingura de lemn,este gata dar daca totusi mi se pare ca ceva nu-i in regula,o las in vas pana a doua zi iar asta este cea mai sigura testare pentru mine,daca mai trebuie fiarta sau nu
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna borcanele sa se sprijine pe capace sa se formeze vidul iar dupa 20min se eticheteaza si se depoziteaza la camara

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme