Tarta cu ciocolata si zmeura

 Cel mai simplu desert,cu ingrediente putine si cu un gust dulce acrisor  minunat!!
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa ajung la reteta cu numarul 3000 dar daca nu eram furata ca-n codru cum se spune,acum aveam 5000 de retete,am stiut ca se intampla asa ceva dar nu am putut sa-i opresc pana cand nu le-am spus ca merg la Politie,de ce oare nu le-am spus asa de la inceput??pur si simplu mi-au furat munca mea!!

AVEM NEVOIE DE
400g aluat de foitaj
200g ciocolata neagra
200g zmeura
100g unt
2oua+2galbenusuri
2linguri rom negru
2linguri cu zahar
CUM SE PROCEDEAZA
In tava pentru tarte de 20-22cm pui aluatul si lasi deoparte
Intr-un bol pe bain marie,topesti ciocolata cu unt iar la final amesteci energic,incorporezi romul si lasi deoparte sa se raceasca

 
Mixezi bine ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce au devenit cremoase,adaugi cate putin ciocolata racita iar dupa ce omogenizezi rastorni peste blat iar deasupra zmeura si la cuptor va sta 30min la 170de grade








Sa va fie de folos!
0

Ficatei pe pat de cuscus de legume

 Am gasit si am cumparat cuscus de legume,mi s-a parut intersant si am facut o garnitura la ficatei,foarte bun a fost!

AVEM NEVOIE DE
500g ficatei de pui
50g unt
sare
condimente pentru ficatei
20ml vin alb
4linguri ulei
1lingurita pudra de usturoi
200g cuscus de legume
CUM SE PROCEDEAZA
Ficateiii bine spalati,sunt pusi intr-un vas cu apa si putina sare pe foc,cand clocoteste apa si-i lasi 4min,dupa care-i scoti intr-o sita sa se scurga bine
In tigaia cu ulei si jumatate unt,pui ficatul condimentat si amesteci apoi lasi pe foc cu capac sa se rumeneasca,adaugi vinul iar dupa ce a scazut,potrivesti de gust si opresti focul
In acest timp,pui cuscusul intr-un vas cu apa si sare sa fiarba iar dupa ce s-au umflat,scurgi apa ramasa,amesteci cuscusul cu untul ramas si sare daca e nevoie

 

Pe farfurie faci un pat de cuscus,deasupra pui ficatei cu sos si servesti cu acritura de sezon


 Pofta buna!


0

Tartite de curcan la cuptor

 Nu de mult am descoperit gustul acestor tartite,eu spuneam ca sunt foarte grase ceea ce nu-i deloc adevarat.Am vazut la o prietena astfel de tartite facute la cuptor si aratau intr-un mare, mare fel,bine mie nu mi-au iesit la fel,pentru ca nu m-a ajutat cuptorul,are si el un rol in ceea ce facem,zic!!!
AVEM NEVOIE DE
500g tartite de curcan
1lingura condimente pentru pui
ierburi aromate preferate
1lingura pudra de usturoi
1ceapa
1tija de telina
4-5cartofi
condimente pentru cartofi
sare la nevoie
CUM SE PROCEDEAZA
Tartitele curatate,spalate,scurse,le pudrezi cu sare si piper apoi cu restul condimentelor si ierburile preferate,dupa care le pui in tava cu capac daca ai,tai ceapa in sferturi,telina cubulete si le pui printre tartite
Acoperi tava si lasi la cuptor 20min la 180de grade
Scoti tava,intorci tartitele cu un cleste,pui cartofii curatati si taiati in sferturi sau mai mici printre ele,acoperi si mai lasi 30min
Dupa acest timp,descoperi tava si mai lasi 10min sa se rumeneasca

 

Servesti la masa cu patrunjel deasupra si acritura de sezon

 
Pofta buna!



  
0

Chec marmorat cu ciocolata si migdale

 Imi plac mult astfel de checuri,mai ales cand in compozitie intalnim amestecul de faina de grau cu faina de migdale,gustul e deosebit de bun!
AVEM NEVOIE DE
150g ciocolata neagra
180g unt moale
100g zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingurita extract de vanilie
4oua
100g faina de migdale
100g faina alba de grau
1lingurita praf de copt
100ml lapte
3linguri migdale taiate
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine untul cu jumatate din zahar si zahar vanilat,adaugi galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare apoi cele doua fainuri cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar
Imparti compozitia in doua boluri si intr-unul amesteci extractul de vanilie cu migdalele taiate si 30ml lapte iar in al doilea ciocolata topita pe bain marie cu restul de lapte,dupa ce s-a racit
In tava rotunda de 20cm diametru si unsa cu ulei,pui cele doua aluaturi intercalat cu o lingura mare apoi la cuptor va sta 45min la 170de grade

 



 



Dupa ce s-a racit putin,scoti pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie
Sa va fie de folos!
 

0

Ficatei cu cartofi rantaliti

 Am mai facut astfel de cartofi cu ceva timp in urma pentru o provocare,nu stiam ce inseamna rantaliti,mi-am dat seama dupa ce am terminat de facut reteta,este un regionalism ardelean si inseamna zdrobiti si se fac in multe feluri, de aceasta data sunt amestecati cu paste,se pot manca asa simplu dar eu am pus alaturi cativa ficatei daca tot i-am facut si au fost super buni!

AVEM NEVOIE DE
500g ficatei de pui
3linguri ulei
50g unt
50ml vin alb
3catei de usturoi
sare
piper
CARTOFI RANTALITI
500g cartofi
2cepe
sare
piper
3linguri ulei
150g paste 
1lingurita cu boia
CUM SE PROCEDEAZA
Ficatul curatat,bine spalat,il pui in oala cu apa si sare cand clocoteste si-l lasi 5minute sa fiarba dupa care-l scoti intr-o sita si-l lasi sa se scurga bine
In tigaia cu unt si ulei,adaugi ficatul,amesteci din cand in cand,adaugi usturoiul zdrobit,vinul,putina apa si-l lasi sa fiarba pana scade iar la urma condimentezi cu sare,piper si putin cimbru
Cartofii curatati,spalati,taiati cuburi,fierti in apa cu sare pana se fac moi si apoi strecori
Intr-o tigaie cu ulei calesti ceapa,adaugi sare si piper dupa gust,boia dulce sau iute dupa preferinta,adaugi cartofii si amesteci bine totul apoi cu o furculita incepi sa zdrobesti totul dar nu de tot iar la final adaugi pastele fierte si bine scurse



Pe farfurie pui doua trei linguri cu cartofi,alaturi ficatei,sos si pofta buna!
 

 

0

Chec marmorat

 Am cumparat de la Auchan un chec marmorat,asa pe pofte,a fost foarte bun,mi-a placut dar respectivul chec,era adus din Franta,totul pe cutie era scris in franceza
Ei bine nu m-am lasat pana nu am gasit aceasta reteta,am gasit-o,am facut checul si pentru ca mai aveam putin din cel cumparat,am facut o degustare din ambele si sa nu credeti ca ar fi fost ceva care sa le deosebeasca pe cel facut de mine cu cel cumparat,au fost identice,a fost pentru mine cea mai mare surpriza placuta,incredibil,aveau acelas gust!!
AVEM NEVOIE DE
3oua
100g faina de migdale
75 g faina alba
100g zahar
100ml ulei
50g unt moale
un praf de sare
50ml lapte
20g cacao
1lingurita extract de vanilie
1/2lingurita bicarbonat
1lingura cu zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate cu jumatate din cantitatea de zahar pana rezulta o crema spumoasa,adaugi untul moale si mixezi bine apoi ulei cate putin cum faci la maioneza,apoi laptele si amesteci incet,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,cele doua fainuri apoi omogenizezi
La final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,imparti compozitia in doua boluri,in primul amesteci cacao si daca e nevoie,adaugi 1 lingura cu lapte iar in al doilea esenta de vanilie

 
In tava rotunda de 20cm diametru cu hartie sau unsa,pui intercalat cu o lingura mare din cele doua aluaturi,eu am folosit tava inima

La cuptor va sta 45min la 180de grade iar dupa ce s-a copt,scoti pe platou si pudrezi sau nu
 

S-a crapat dar dupa ce se raceste putin se aseaza
 



 Sa va fie de folos!


0

Cartofi gratinati cu ciuperci

 Imi plac ciupercile,imi plac mancarurile in care adaug ciuperci,au un gust deosebit si de aceasta data am facut un amestec cu ce am gasit prin frigider,le-am gratinat si la cuptor cu ele
Bun,foarte bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
500g cartofi
200g ciuperciShimeji
1ceapa
3linguri ulei
100g bacon
50ml vin alb
1/2lingurita cimbru
5fire usturoi verde sau 5catei
sare
GRATEN
3oua
2linguri smantana fermentata
100g cascaval ras
parmezan
CUM SE PROCEDEAZA
Fierbi cartofii curatati in apa cu putina sare doar 10-15min,dupa care-i scoti intr-un vas
In acest timp,in tigaia cu ulei calesti ceapa taiata marunt si firele de usturoi sau cateiii zdrobiti,adaugi baconul taiat cubulete,apoi ciupercile,amesteci totul bine iar dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaugi vinul,lasi 2min.sa fiarba apoi opresti focul,condimentezi cu sare,piper,cimbru si amesteci apoi lasi deoparte
 
Zdrobesti cartofii cu o furculita dar nu tare,pui intr-o tava sau vas de yena,deasupra amestecul de ciuperci,intinzi pe toata suprafata iar la final pui deasupra cu lingura,amestecul de oua,cascaval,smantana si dupa nivelare,parmezan din belsug

 

 


 

La cuptor va sta 30-40min la 180de grade
Dupa ce incepe sa se desprinda de margini si s-a rumenit deasupra,scoti tava si pui pe farfurie daca va place calda,mie da!


Pofta buna!
  

0

Gulas

 Cand am facut cumparaturi la Kaufland,am cumparat un plic pentru gulas iar cum imi place foarte mult,l-am gatit
Este mancarea traditionala a ungurilor dar s-a raspandit si pe la noi,mai ales prin Ardeal,nu intru prea adanc in descrierea acestui preparat pentru ca nu stiu si apoi pe mine personal,ma intereseaza mai mult gustul decat istoricul!
Din cate stiam si eu pentru ca mai am pe aici retete de gulas,apoi cu ajutorul plicului,am reusit sa finalizez un super gulas,cu galuste la fel de bune
 

AVEM NEVOIE DE
1plic condimente pentru Gulas
600g carne de vita
100ml ulei
100ml vin alb
5catei de usturoi
4cartofi
4cape
2ardei grasi rosii
1frunza de dafin
1borcan rosii cubulete
GALUSTE
100g faina
1ou
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Prajesti carnea spalata si uscata intr-o tigaie cu ulei incins,apoi o scoti in cratita si adaugi ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,borcanul cu rosii,continutul plicului,4linguri cu ulei de la prajit,1cana cu apa,dafinul,vinul si lasi la fiert incet cu capac30min,amestecand din cand in cand
Dupa acest timp,daca carnea este aproape fiarta,adaugi cartofii taiati in sferturi,ardeii suvite,mai completezi cu apa  si lasi sa fiarba in continuare
In acest timp,faci amestecul pentru galuste,formezi un aluat potrivit de tare,il rulezi pe masa infainata intr-un sul cate grosimea unui deget de barbat,apoi tai sului in portii mici de 1cm,le amesteci cu faina sa nu se lipeasca intre ele si le mai lasi putin deoparte pana clocoteste apa cu sare de pe foc

 
Pui galustele intr-o sita si cerni excesul de faina apoi le dai drumul in oala cu apa si lasi sa fiarba10min,incerci una cu o furculita sa nu fie tare la mijloc,apoi le strecori 
Carnea si cartofii daca sunt fierti,adaugi galustele,mai lasi 5min sa-si ia toate aromele iar dupa ce a scazut putin,potrivesti de gust,adaugi patrunjel,amesteci si opresti focul

 
 

 

     
Pofta buna!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme