Pastrav gratinat







Ingrediente:1pastrav,zarzavat pentru supa,3catei de usturoi,100g unt,200ml smantana,1lingura faina,1cutie cu ciuperci,sare,piper,1mana buna de parmezan ras
Pestelecurata,spalat,il pui sa fiarba impreuna cu zarzavatul,usturoiul si sare;in acest timp faci un sos bechamel din unt,faina,si smantana,condimentezi cu sare,piper si un varf de cutit de nucsoara;daca sosul e prea gros,adaugi putin lapte;intr-un vas termorezistent,pui jumatate din sos,jumatate din peste dezosat,deasupra ciupercile care au fost calite,restul de peste,restul de sos,parmezanul,dai la cuptor 30min,apoi servesti cald.
1

Somon umplut




Ingrediente:200g file de somon afumat
Salata ruseasca:1morcov si 2cartofi fierti,1castravete murat,3linguri mazare din conserva,3linguri de fasole pastai taiate marunt,tot din conserva,1lingurita mustar,2linguri maioneza,sare,piper
Intr-un bol faci salata din morcov si cartofi taiat cubulete mici,castravetele curatat de coaja si seminte daca e cazul si de asemenea taiat cubulete,mazarea,fasolea,sare,piper dupa gust,maioneza amestecata cu mustar,totul omogenizat si pui pe fiecare bucata de peste cate 1-2 lingurite,rulezi si le pui pe platou,le pui la frigider pana la servire,
2

Frigarui exotice







Ingrediente:1piept de pui,100ml lapte de cocos,2linguri sos de soia,1lingura ulei de masline,1lingura condimente indiene,eu am folosit chinezesti,100g caise confiate,1ceapa rosie
Pieptul taiat in cubulete,il amesteci cu condimentele din belsug,ulei,sosul de soia,lapte,acoperi bolul cu o folie si lasi la frigider pana a doua zi;faci frigarui alternand carnea cu bucati de ceapa si caise,le prajesti pe gratar si le servesti calde cu garnitura de orez si salata.
6

Pui cu lapte de cocos








Ingrediente:1piept de pui,2oog orez fiert,200g lapte de cocos,1ardei iute rosu,2linguri ulei de masline,1lingura coriandru,sare,piper,condimente indiene,eu am avut mexicane de la Afaf
Pieptul taiat cubulete,il condimentezi din belsug,il; prajesti in ulei,dupa ce s-a rumenit,il pui intr-un vas,peste el orezul fiert,sare,coriandru,lapte,faci o gaura in mijloc ,pui ardeiul intreg,apoi dai vasul la cuptor la foc mic 30min;este foarte delicios,un gust deosebit.
2

Prajitura cu branza si zmeura








Ingredientele la aceasta reteta sunt complete;eu in poze am redus din cantitati pentru ca nu am avut zmeura suficienta;este o prajitura dulce acrisoara si aromata
Ingrediente:200g piscoturi,125g unt,6foi de gelatina,200g branza mascarpone,75g zahar brun,400g zmeura congelata sau proaspata,1lingurita suc de lamaie,1plic praf de frisca
Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,pui compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si formezi o margine putin mai inalta si dai la rece;branza amestecata cu 50g zahar,zeama de lamaie,adaugi frisca pregatita dupa instructiunile de pe plic,omogenizezi bine,rastorni peste piscoturi si dai din nou la rece;gelatina o tii in apa rece 10min;in acest timp intr-un vas zdrobesti cu furculita zmeura,lasand cateva pentru ornat,adaugi 4-5linguri apa,restul de zahar,pui pe foc doar cat se topeste zaharul apoi amesteci bine cu gelatina rastorni peste branza,decorezi cu fructele oprite si dai la rece pana a doua zi cand o tai si o servesti.Ultimile poze sunt facute la lumina becului si nu sunt prea reusite.
3

Sabloane








Am promis ca postez aici sabloanele pe care le pun pe torturi si diferite prajituri pe care le-am adus din Italia
De asemenea ve-ti observa cate o data prin pahare cu bauturi ceva colorat;sunt cuburi de gheata refolosibile pe care le-am adus din Franta;aceste cuburi sunt foarte bune pentru ca nu dizolva bautura prin topirea lor,doar o raceste;dupa terminarea continutului din pahar le spal si le pun din nou la congelator;daca vedeti pe la noi sa le cumparati pentru ca sunt foarte practice
1

Orange Cadillac



Ingrediente:40ml amareto,20ml rom alb,50ml suc de ananas,50ml suc de portocale,felii de portocala si alte fructe
In shaker pui 2-3cuburi de gheata,amareto,romul,sucurile,agiti bine,rastorni in pahar lung si servesti in interior si ornat cu fructe
1

Kangaroo Jumper



Ingrediente:20ml vodka,30ml crema de cocos,20ml curacao blue,30ml suc de ananas
Pui totul in shaker,agiti si servesti cu gheata
1

Blue Hawaian




Ingrediente:40ml rom alb,20ml curacao blue,20ml crema de cocos,zeama de la 1/2lamaie,60ml suc de ananas
Pui totul in shaker,agiti bine,si servesti cu gheata sfaramata si pai
1

Bahia-Frappe



Ingrediente:60ml rom alb,60ml suc de ananas,20ml crema de cocos
Pui totul in shaker,agiti si servesti cu gheata sfaramata deasupra si felii de ananas
0

Bahia




Ingrediente:30ml rom alb,50ml crema de cocos,40ml suc de mango
Pui totul in shacher impreuna cu 2-3cuburi de gheata,agiti pana rezulta o crema spumoasa si servesti cu pai
0

Black-Daisy



Mai pun cateva bauturi;sa nu va imaginati ca suntem niste betivani!!!retetele dupa cum am mai spus le am de la Liviu ginerele din Italia,ingredientele tot el mi le-a cumparat iar eu aici cand am cate un musafir,rude,prieteni sau vecini impresionez  cu cate un pahar special.
Ingrediente:50ml rom alb,30ml sirop de zmeura,sucul de la 1/2lamaie,putin sifon,zmeura
Pui in shaker 2-3cuburi de gheata,rom,sirop,zeama de lamaie,rastorni in pahar lung,pulverizezi putin sifon si servesti cu fructe in interior.
0

Premii


Am mai primit doua premii de la draga mea Medi si Dana Cristea pentru care le multumesc,a fost o mare surpriza ca s-au gandit la mine,eu care nu sunt atat de cunoscuta printre bloggeri dar probabil retetele mele spun totul si ajung de la inima mea la inima tuturor cititorilor mei;inca o data MULTUMESC!!
Si cum pentru fiecare premiu primit exista cate o regula,ma conformez si raspund la intrebari
1-Care este produsul de machiaj preferat?
Poate nu va vine sa credeti dar in viata mea nu m-am machiat si asta nu pentru ca nu m-a lasat mama ci pentru ca am ochii foarte sensibili si fac alergie imediat;de cand am iesit la pensie am inceput sa ma dau cu o crema de la VICHY,ca deh,varsta-si spune cuvantul!!
2-Care a fost trendul in 2011
Nu sunt o persoana de fite sa fiu interesata de tot felul de trenduri
3-Care este desertul preferat
Niciodata nu mi-au placut dulciurile dar imi place sa le fac pentru familie si prieteni;totusi ma opresc la Panna cotta cu zmeura
4-Culoarea preferata
Cand eram adolescenta,majoritatea hainelor mele erau bleu-ciel,acum sa nu radeti,mi s-a pus pata pe rosu
5-Pisici sau caini
Sunt o mare iubitoare de animale,de orice fel dar cum eu am o pisica,raman la pisici
6-Care este prenumele meu
Lubita sau sa se inteleaga mai bine Lubitza
7-Ultima melodie ascultata
De cateva zile ascult melodia de la Talisman Eu te-am iubit care-mi place tare,tare mult
8-Ce nu am spus pe blog
Pai nu am spus nimic pe blog;nu am spus ca sunt o fire foarte sensibila(plang din orice),sentimentala,iubesc viata si tot ce e frumos in ea,nu-mi plac oamenii mincinosi,fatarnici,rai.
Acum la randul meu trebuie sa daruiesc acest premiu;fara sa se supere nimeni pe mine,pentru ca asa cum am spus,nu sunt cunoscuta si nici eu nu cunosc,voi darui acest premiu tuturor celor care-mi trec pragul si-mi viziteaza blogul,cu mare drag si din toata inima;va pup si va imbratisez!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme