Icre de fasole





Ingrediente:1cana fasole,2cepe,1lamaie,1ceasca cu ulei,sare
Fasolea pusa la umflat de seara,a doua zi o pui la fiert in alta apa,dupa ce a fiert 30min o scurg,o clatesti cu apa rece apoi o pui din nou la fiert cu apa calda,1lingura de sare si o ceapa taiata marunt;lasi sa fiarba bine pana ce fasolea este foarte fiarta;o scurgi,o pisezi cu blenderul vertical apoi o freci punand cate putin ulei si zeama de lamaie;o condimentezi daca mai e nevoie apoi adaugi ceapa taiata foarte marunt;o pui in boluri,o ornezi deasupra cu masline si servesti cu paine prajita.
3

Cubulete cu menta








Ingrediente:300g faina,3oua,1borcanel de iaurt,280g zahar,130ml sirop de menta (facut de mine)60g cocos verde,100ml ulei,250g ciocolata neagra,1praf de copt,vanilie
Ouale cu putina sare le mixezi impreuna cu zaharul pana-si dubleaza volumul si capata un aspect spumos,adaugi uleiul cate putin,iaurt,cocos,sirop,vanilia si faina amestecata cu praful de copt;in tava cu hartie de copt,pui ciocolata taiata cubulete iar deasupra aluatul;dai la cuptor 30-40min.iar dupa ce s-a racit o rastorni,scoti hartia si o tai cubulete.Parerea mea e ca trebuia facuta intr-o tava mai mare cum e tava de la aragaz,pentru ca este prea crescuta,iar cubuletele se pot numi "turnuri",cand o voi mai face,voi tine cont de tava.
Dar pana la urma in orice tava ar fi facuta,este o prajitura pufoasa si delicioasa!
2

Chec cu lavanda si ciocolata






Ingrediente:250g faina,200ml lapte,100g unt,2oua,150g zahar,1praf de copt,zahar vanilat,2linguri lavanda(din comert),sare,zahar pudra cu lavanda
Galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi treptat untul topit si racit,zaharul vanilat,lapte,faina amestecata cu praful de copt,lavanda iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare;rastorni compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra razi ciocolata din belsug si dai la cuptor la foc moderat 40min;dupa ce se raceste in tava pudrezi checul cu zahar pudra.
Sfatul meu:este bine sa lasati checul in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca,evitati (cum mi s-a intamplat mie)sa se lase la mijloc deoarece aluatul este o spuma iar la diferenta de temperatura se lasa imediat
4

Budinca de legume cu pui








Ingrediente:3morcovi,1telina mica,1ceapa,1dovlecel mic,2cartofi,1/4conopida(eu nu am avut),150g branza de vaci,2linguri smantana,400g piept de pui,2oua,sare,piper,1/4pachet de unt,patrunjel
Legumele curatate,spalate,se pun la fiert impreuna cu pieptul in apa cu sare pentru 30min.Dupa ce au fiert si racit,se toaca marunt,se adauga branza,smantana ,1ou batut,patrunjelul tocat,condimentezi si amesteci bine compozitia;pui totul intr-un vas termorezistent uns cu unt,nivelezi suprafata,deasupra ungi cu oul ramas si pui cateva cubulete de unt;dai la cuptor 40min.este buna si calda si rece.
2

Mucenici muntenesti


Nu stiu daca intradevar este reteta originala,doamnele din muntenia sa ma contrazica,am auzit de aceasta varianta de mucenici,am gasit reteta si am incercat;nu pot sa spun ca este grozava,poate ca nu am gasit reteta cea mai buna
Ingrediente:1kg faina,50ml ulei,apa calda
Pentru fiert:2l de apa,5linguri zahar,arome
Pentru servit:200g nuca macinata,scortisoara
Faci un aluat din faina,ulei si apa calduta,intinzi o foaie nu mai groasa de 1cm,cu forma speciala tai cifra 8;eu cum nu dispun de forma,am luat cate putin din coca,am facut sul si am impletit cifra 8(chin mare,vreau sa spun)le lasi pe masa sa se mai usuce apoi le pui la fiert in oala amestecand usor sa nu se lipeasca intre ele;se servesc pe farfurie cu putina zeama de la fiert si cu multa nuca amestecata cu scortisoara.
Mie nu prea mi-au placut cu zeama,asa ca am strecurat cativa si i-am amestecat intr-un bol cu nuca si scortisoara;fiecare cu gustul lui!!
4

Mucenici moldovenesti


Ingrediente varianta de post:1kg de faina,1cub de drojdie,100g margarina,3linguri zahar,sare,coaja de lamaie,200g nuca macinata,1borcan mic cu miere de albine,scortisoara optional
Ingrediente varianta de dulce:1kg de faina,1cub de drojdie,4oua,1/2pacht de unt,1cana cu lapte,sare,arome
Intr-un vas mic dizolvi drojdia cu putina apa calduta,amesteci cu 1lingura de faina si lasi sa-si dubleze volumul acoperit;amesteci apoi cu faina,margarina frecata cu sare,zahar si arome,framanti un aluat nu prea tare adaugand apa calda la nevoie,il acoperi si-l lasi la crescut la calura;dupa ce a crescut,imparti aluatul in bucati de marimea unei portocale,il faci sul,il impletesti sub forma cifrei 8,ii pui in tava cu hartie de copt,mai lasi in tava 15-20min apoi dai tava la cuptor 30min;dupa ce s-au copt torni peste ei miere lichida si-i tavalesti prin nuca macinata amestecata cu scortisoara(optional)
Pentru varianta de dulce,este acelasi procedeu,doar ca se inlocuieste margarina cu unt, apa cu lapte si adaugi oua;este o mica deosebire(eu asa procedez),cand framant,adaug unt topit iar ouale le adaug la faina mixate foarte bine cu zahar si arome.
Eu in fiecare an,folosesc varianta de dulce.
Un alt an 2018,aceeasi reteta

2

Salata pesti in lac






Aceasta este un fel de salata orientala dar prezentata sub alta forma
Ingrediente:200g sprot afumat,2cartofi,2morcovi,1ceapa rosie,2oua,50g cascaval,400ml maioneza,frunze de ceapa verde,sare,piper,patrunjel
Cartofii si morcovii fierti(nu tare),dati pe razatoarea mare sau tocati marunt,amestecati cu ceapa tocata marunt si 2linguri maioneza,pui compozitia intr-un vas;pestele taiat pe jumatate,partea de la coada il pui deoparte iar di restul alegi carnea de pe oase cat se poate si o pui peste cartofi,razi cascavalul,razi ouale care au fost fierte,acoperi cu maioneza ramasa din belsug,deasupra cozile de peste infipte in maioneza,printre ele frunze de ceapa taiate ,crengute de marar si frunze de patrunjel;
un sfat,maioneza o pui intr-un pos,altfel nu o poti aseza deasupra cartofilor si peste
2

Prajitura cu mango









Ingrediente:1fruct de mango copt,5linguri zahar,2oua,125ml iaurt,120ml ulei,coaja de lamaie,170g faina,1praf de copt,2linguri fulgi de cocos
Ouale batute bine cu zahar,putina sare,adaugi uleiul cate putin,coaja de lamaie apoi faina amestecata cu praful de copt si cocos;in tava cu hartie de copt,pui felii de mango asezate precum tiglele iar deasupra rastorni aluatul;dai la cuptor la foc moderat 50min,dupa 30min scoti tava si pui o hartie deasupra sa nu se rumeneasca prea tare;dupa ce s-a copt si racit o rastorni pe un platou o pudrezi cu zahar amestecat cu putina scortisoara (optional) si se serveste simpla sau cu inghetata.
1

Minitarte cu sunca







Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g sunca mai slaba sau orice alt preparat,200ml smantana,50g cascaval ras sau parmezan,rosii cherry,1ou,1lingura faina,sare
Aluatul dupa decongelare il pui in forme;intr-un bol amesteci oul batut cu faina,smantana,sunca taiata in cubulete foarte mici,condimentezi apoi portionezi in forme iar deasupra presari cascaval si in mijloc pui cate o rosie;dai la cuptor 30min
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme