Pulpe cu salata de cruditati




Un al doilea pachetel de la AROME SI GUSTURI NATURALE este AMESTEC PENTRU GRATAR
este incredibil de bun;dat fiind faptul ca se foloseste la gratar,eu am folosit la pulpe in tava;rezultatul???excelent!!!
Ingrediente:pulpe de pui,3-4lingurite de amestec pentru gratar,sare,1 pahar mic de vin alb
Salata:2morcovi,1ceapa rosie,4mere acrisoare,1telina mica,4castraveti,1mana de alune sau miez de nuca,sare,1/2lamaie,ulei de masline,1ardei gras rosu
Pulpele curatate,spalate uscate,le presaram cu sare,apoi cu amestec pentru gratar din belsug;asezam pulpele in tava,rasturnam vinul,acoperim cu o folie de aluminiu si dam tava la cuptor la foc mic,30min;dupa acest timp,eliminam folia,dam focum tare,intoarcem pulpele cu grija si mai lasam 15min;intr-un castron,dam pe razatoare morcovii,telina castravetii,merele(bineinteles curatate si spalate),ardeiul taiat julien,ceapa la fel,condimentam cu sare,stoarcem lamaia si adaugam putin ulei de masline;amestecam si servim cu pulpele.
Optional salata se poate amesteca si cu iaurt.
4

Paine umpluta








Am achizitionat cateva pachetelele cu diferite condimente de la AROME SI GUSTURI NATURALE si a trebuit sa le folosesc ca doar nu le-am luat sa le pun la pastrare
Am o reteta de la Mihaela mea din Italia si cum se potriveau ingredientele,m-am pus pe treaba
Am facut totusi o greseala ca din 500g de faina trebuia sa fac doar o paine iar eu am facut doua si fiind aluat putin nu sunt prea crescute;nu-i nimic gustul este mmmmm!!!!!
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie,1lingurita zahar,piper(optional),sare,40ml ulei de masline,200-250ml apa calduta
Umplutura:1ardei gras rosu,100g somon afumat,200g cascaval,2linguri AMESTEC ITALIAN,2linguri lapte
SE face un aluat de paine din faina,drojdie,zahar,ulei,sare,apa,se framanta bine cu mana,se face o bila,se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 40min
Intr-un bol se taie ardeiul cubulete si somonul,cascavalul ras si totul se amesteca cu ierburile italienesti;aluatul dupa ce a crescut se aplatizeaza cu palmele,se pune umplutura,se ruleaza si se pune in tava unsa si tapetata cu faina;se mai lasa 10-15min sa creasca apoi se da la cuptor 30min iar cand se scoate se unge cu lapte deasupra;eu inainte de coacere am presarat cateva seminte de chimion;este buna si calda,dar abia a doua zi se simt toate aromele din interior.
2

Cherry cu sos de busuioc





Tot mereu cumparam borcane cu rosii cherry in sos de busuioc iar anul asta mi-am propus sa fac si eu;a iesit foarte bun(am facut proba la reteta Paste cu fructe de mare)doar ca mai trebuia busuioc;la fiert si-a cam pierdut din aroma
Ingrediente;1kg de rosii cherry,1mana de busuioc verde,1lingurita praf de usturoi,sare,piper,1ceasca de pasta de rosii dizolvata cu apa sau suc de rosii proaspat facut
Fierbem sosul intr-un vas adaugand toate ingredientele,intre timp rosiile spalate le punem in borcane,turnam sosul peste ele,infiletam bine capacele si sterilizam 30min dupa care le tinem in patura.
Se poate folosi la paste dar foarte bine merge si la o friptura cu sos
1

Somn cu sos aromat






Ingrediente:1kg de somn,1ceapa mica,4catei de usturoi,1/2lingurita pasta de ardei iute,1/2lingurita zahar,1crenguta de rozmarin,1/2pahar vin alb,sare,piper,ulei,faina alba
Pestele curatat,portionat,spalat,bine scurs,il presaram cu sare iar peste cateva minute il trecem prin faina si-l punem la prajit in ulei incins,doar 1-2min pe ambele parti si-l scoatem pe servetele de hartie;luam 1-2linguri din uleiul de la prajit,calim ceapa tocata foarte marunt,adaugam rosiile date la blender,zaharul,pasta de ardei iar dupa cateva clocote adaugam usturoiul pisat,sare,piper daca mai e nevoie,rozmarinul,vinul,pestele si dam la cuptor 15-20min dupa care-l servim cu mamaliga
2

Chiftelute si legume la tava






Aceasta reteta,am facut-o intr-o zi cand aveam prea multe chiftelute si nu le mai manca nimeni;recunosc,este un fel de mancare cam grea avand in vedere ca are carne,oua,smantana cascaval;dar pana la urma nu o fac in fiecare zi,se merita
Ingrediente:200g carne tocata,1ceapa mica,3-4catei de usturoi,verdeata,sare,piper,2cartofi,2morcovi,brocoli,o mana de pastai,cateva rosii cherry,50ml ulei,2oua,100ml smantana,100g cascaval
Se fac chiftelutele din carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt,usturoi pisat,sare,piper si verdeata,se prajesc apoi se scot pe prosoape de hartie;in tava termorezistenta unsa cu unt se pun legumele curatate,spalate,fierte si taiate,printre legume se pun chiftelutele,deasupra se rastoarna ouale batute cu smantana si cascavalul ras;se da tava la cuptor 20min.
Sfat:aceasta reteta se poate face cu orice friptura rece ramasa da la masa de pranz iar chiftelutele se pot pune printre legume si crude,in acest caz se tine mai mult in cuptor
0

Paste cu fructe de mare







Ingrediente:1cutie de paste,1punga de mix fructe de mare,2linguri ulei de masline,3catei de usturoi,1/2lingurita pasta de ardei iuti,1borcan de rosii cherry in sos de busuioc(facut de mine),sare,busuioc verde
In vasul cu apa,sare si putin ulei se pun pastele la fiert;in tigaia cu ulei se caleste usturoiul intreg,fara sa se arda,se adauga pasta de ardei,fructele de mare,dupa cateva minute sosul de la rosii si se lasa sa scada inabusit;dupa acest timp se adauga si rosiile,se amesteca cu pastele se condimenteaza si se serveste cu busuioc verde
0

Zacusca de vinete cu ciuperci







Ingrediente:1kg de ceapa,4kg de vinete,1kg de ciuperci,1kg de ardei gras sau kapia,2kg de rosii,1frunza de dafin,300ml ulei,2-3linguri de pasta de ardei(facuta de mine),sare,piper,1lingurita de zahar,2-3catei de usturoi
Dupa cum se observa,eu folosesc usturoiul aproape la orice;la final,ii da preparatului o aroma deosebita
In vasul cu ulei,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga ciupercile de asemenea tocate,dupa ce a scazut apa din ele,se adauga ardeiii copti si taiati,pasta de ardei,zahar,rosiile date la blender,vinetele coapte si tocate,1lingura de sare,usturoiul taiat,2cani cu apa dupa care se da vasul la cuptor amestecand din cand in cand pentru 1-2h la foc mic;dupa acest timp,se mai potriveste la gust,se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza 25-30min
1

Ciorba de perisoare






AVEM NEVOIE DE:500g costita de porc,1ceapa,1morcov,1telina mica,2ardei grasi colorati,1ardei iute,500g rosii bine coapte,3cartofi(optional),sare,1lbors,leustean,1dovlecel
PERISOARE:500g carne tocata,1ceapa mica,patrunjel verde,1ou,1lingura cu orez,sare,piper,putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:Costita portionata,spalata,o pun in oala sa dea cateva clocote dupa care searunca apa,se spala costita,daca oasele se desprind,se scot apoi carnea se pune in oala cu alta apa;dupa ce incepe sa fiarba,se adauga ceapa si ardeiii taiati marunt iar radacinoasele date pe razatoare;
intre timp,intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ceapa taiata marunt,verdeata de asemenea,sare,piper,cimbru,ou,orez,se amesteca bine si se da deoparte;in oala se adauga rosiile date la blender,cartofii taiati in sferturi iar dupa ce acestia sunt fierti se adauga borsul fiert in prealabil,se condimenteaza,cand incepe sa fiarba,se adauga perisoarele si leusteanul taiat;cand perisoarele se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,se opreste focul
Ehe,cam de mult nu am mai pus la aceasta ciorba o poza ca doar am mai facut pana acum;probabil ca nu arata farfuria bine,hihi!!!
2018 fiind in Italia la copii,le-am facut aceasta ciorba pentru ca niciodata nu au mancat(ma refer la nepoate),vinovat fiind fostul ginere care,daca lui nu-i placea ceva,nimeni nu trebuia sa manance!
Acum mi-am saturat eu fetele si au vazut ce bunatate au pierdut in anii din urma!
Pofta buna!

0

Ardei iuti la otet


Pana acum 2ani,foloseam alta reteta pentru ardei iuti;jumatate apa,jumatate otet;anul trecut am marit doza de otet,am pus treisferturi otet si un sfert apa dar tot nu mi-au iesit;cauza nu o cunosc sau otetul nu mai e bun sau ardeiii nu au fost suficient de copti,ca mana a fost aceeasi!!
Acum am pus doar otet
Ingrediente:1kg de ardei bulgaresti,2-3morcovi,3l de otet,3linguri de sare de muraturi
Am fiert otetul cu sare si l-am lasat sa se raceasca;in sticle cu gura larga am pus ardei si bastonase de morcov;eu pun morcov,ca le mai ia din iuteala ardeilor iar la urma se pot consuma si ei fiind la fel de iuti ca si ardeiii.
Am pus otetul peste ardei,am lasat sticlele pe masa si cand a fost nevoie am mai pus otet;in sticlele pe care le vedeti am pus aproape 2,7l
2

Sos de rosii 2







Coaja de rosii care iese prin separator,eu nu o mai trec o data prin masina si nici nu o arunc, ci fac un piure cu blenderul vertical,adaug putina sare,zahar,pun sosul in sticle mici de nectar,dopul infiletat bine apoi le fierb 1-2ore si le las sa se raceasca tot in oala.
Recomand tuturor aceasta reteta iar la iarna cand ve-ti face o varza la cuptor ma ve-ti pomeni!!
Este un super sos, fara sa mai cumparati alte rosii.
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme