Paste cu fructe de mare







Ingrediente:1cutie de paste,1punga de mix fructe de mare,2linguri ulei de masline,3catei de usturoi,1/2lingurita pasta de ardei iuti,1borcan de rosii cherry in sos de busuioc(facut de mine),sare,busuioc verde
In vasul cu apa,sare si putin ulei se pun pastele la fiert;in tigaia cu ulei se caleste usturoiul intreg,fara sa se arda,se adauga pasta de ardei,fructele de mare,dupa cateva minute sosul de la rosii si se lasa sa scada inabusit;dupa acest timp se adauga si rosiile,se amesteca cu pastele se condimenteaza si se serveste cu busuioc verde
0

Zacusca de vinete cu ciuperci







Ingrediente:1kg de ceapa,4kg de vinete,1kg de ciuperci,1kg de ardei gras sau kapia,2kg de rosii,1frunza de dafin,300ml ulei,2-3linguri de pasta de ardei(facuta de mine),sare,piper,1lingurita de zahar,2-3catei de usturoi
Dupa cum se observa,eu folosesc usturoiul aproape la orice;la final,ii da preparatului o aroma deosebita
In vasul cu ulei,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga ciupercile de asemenea tocate,dupa ce a scazut apa din ele,se adauga ardeiii copti si taiati,pasta de ardei,zahar,rosiile date la blender,vinetele coapte si tocate,1lingura de sare,usturoiul taiat,2cani cu apa dupa care se da vasul la cuptor amestecand din cand in cand pentru 1-2h la foc mic;dupa acest timp,se mai potriveste la gust,se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza 25-30min
1

Ciorba de perisoare






AVEM NEVOIE DE:500g costita de porc,1ceapa,1morcov,1telina mica,2ardei grasi colorati,1ardei iute,500g rosii bine coapte,3cartofi(optional),sare,1lbors,leustean,1dovlecel
PERISOARE:500g carne tocata,1ceapa mica,patrunjel verde,1ou,1lingura cu orez,sare,piper,putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:Costita portionata,spalata,o pun in oala sa dea cateva clocote dupa care searunca apa,se spala costita,daca oasele se desprind,se scot apoi carnea se pune in oala cu alta apa;dupa ce incepe sa fiarba,se adauga ceapa si ardeiii taiati marunt iar radacinoasele date pe razatoare;
intre timp,intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ceapa taiata marunt,verdeata de asemenea,sare,piper,cimbru,ou,orez,se amesteca bine si se da deoparte;in oala se adauga rosiile date la blender,cartofii taiati in sferturi iar dupa ce acestia sunt fierti se adauga borsul fiert in prealabil,se condimenteaza,cand incepe sa fiarba,se adauga perisoarele si leusteanul taiat;cand perisoarele se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,se opreste focul
Ehe,cam de mult nu am mai pus la aceasta ciorba o poza ca doar am mai facut pana acum;probabil ca nu arata farfuria bine,hihi!!!
2018 fiind in Italia la copii,le-am facut aceasta ciorba pentru ca niciodata nu au mancat(ma refer la nepoate),vinovat fiind fostul ginere care,daca lui nu-i placea ceva,nimeni nu trebuia sa manance!
Acum mi-am saturat eu fetele si au vazut ce bunatate au pierdut in anii din urma!
Pofta buna!

0

Ardei iuti la otet


Pana acum 2ani,foloseam alta reteta pentru ardei iuti;jumatate apa,jumatate otet;anul trecut am marit doza de otet,am pus treisferturi otet si un sfert apa dar tot nu mi-au iesit;cauza nu o cunosc sau otetul nu mai e bun sau ardeiii nu au fost suficient de copti,ca mana a fost aceeasi!!
Acum am pus doar otet
Ingrediente:1kg de ardei bulgaresti,2-3morcovi,3l de otet,3linguri de sare de muraturi
Am fiert otetul cu sare si l-am lasat sa se raceasca;in sticle cu gura larga am pus ardei si bastonase de morcov;eu pun morcov,ca le mai ia din iuteala ardeilor iar la urma se pot consuma si ei fiind la fel de iuti ca si ardeiii.
Am pus otetul peste ardei,am lasat sticlele pe masa si cand a fost nevoie am mai pus otet;in sticlele pe care le vedeti am pus aproape 2,7l
2

Sos de rosii 2







Coaja de rosii care iese prin separator,eu nu o mai trec o data prin masina si nici nu o arunc, ci fac un piure cu blenderul vertical,adaug putina sare,zahar,pun sosul in sticle mici de nectar,dopul infiletat bine apoi le fierb 1-2ore si le las sa se raceasca tot in oala.
Recomand tuturor aceasta reteta iar la iarna cand ve-ti face o varza la cuptor ma ve-ti pomeni!!
Este un super sos, fara sa mai cumparati alte rosii.
4

Suc de rosii galbene







Pentru ca avem la gradina multe rosii galbene si se stricau vazand cu ochii,am facut suc din ele;vad eu la iarna la ce-l voi folosi,ve-ti afla cu siguranta
Eu in fiecare an cand fac tot felul de conserve,am ajutor in bucatarie(sotul meu)
Nu am ingrediente fixe,cred ca nici voi;rosiile spalate,curatate le dau prin vechea masina de suc,pun sucul la fiert,adaug putina sare,zahar,las sa fiarba pana scade,apoi fierbinte pun sucul in sticle,le pun in patura pana se racesc.
La astfel de conserve,eu nu folosesc nici un conservant,nici sare multa,dupa cum am spus adaug sare 2-3linguri la un vas de 10l de suc si 1lingura de zahar;pun zahar pentru ca opreste fermentarea atat in sticle cat si la mancare.
2

Felii de tiramisu









Reteta o am de la fata mea din Italia si sa nu va imaginati ca este un tiramisu original;sunt doar felii dupa cum spune reteta doar pentru 1-2persoane,intr-un cuvant este o reteta de familie
Ingrediente:50ml cafea,3oua,175g zahar,60g faina,1lingura cacao,400g branza Mascarpone,50ml lichior de cafea;eu nu am avut lichior de cafea;am avut in schimb lichior de cocos,am amestecat cu 1lingura esenta de cafea si a iesit un super lichior de cafea
Se pun ouale si 75g zahar intr-un bol si se amesteca cu mixerul pe bain-marie,pana s-a format o crema pufoasa;se da vasul deoparte si se adauga faina amestecata cu cacao;se rastoarna in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 20min;dupa acest timp,se pune blatul pe un platou,se taie in 3felii,se stropesc cu lichior,intre felii se pune branza care a fost amestecata cu restul de zahar iar deasupra se pudreaza cu cacao si bilute de ciocolata.
1

Chifle umplute











Ideea o am de la Bucataresele vesele dar eu le-am facut intr-un alt mod
Ingrediente:2chifle mai vechi,1rosie,100ml lapte,50g unt,200g cascaval,1ardei rosu,100g bacon,1ou
La chifle se taie capace,se scobesc de miez,se stropesc in interior cu lapte,apoi se pune cubulete de rosie apoi bucatele de bacon prajit,deasupra cubulete de ardei,se acopera cu cascaval ras si un cubulet de unt.
In a doua chifle se punecubulete de rosie,bacon,se sparge un ou,se acopera cu rosii,cascaval si unt;se pun chiflele intr-un vas termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor 20min dupa care se servesc calde si sunt excelente!
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme