Placinta quatro formaggi

Daca se face Pizza quatro formaggi,de ce nu s-ar face si Placinta quatro formaggi???ia priviti aici!!
Ingrediente:1pachet foi de placinta,1/2pachet de unt,100g stafide,5oua,200g branza dulce de vaci,200g mozzarella,200g ricotta,200g feta,200ml iaurt,4linguri zahar(dupa gustul fiecaruia),sare,coaja de la 1lamaie,2linguri smantana;toate lactatele si-au dat intalnire in placinta mea.Intr-un castron se amesteca cele 4 branzeturi pisate cu furculita,impreuna cu zahar,sare,coaja de lamaie,4oua si iaurt;tava de placinta se unge cu unt topit cu pensula,se pun foile de placinta in asa fel ca sa cada peste marginea tavei,se unge fiecare foaie,se pune umplutura intre foi,peste umplutura se presara stafide;dupa ce s-a terminat branza,se aduna in interior foile care au stat pe marginea tavii,deasupra se pun alte 2foi,se rastoarna oul ramas amestecat cu smantana si se da la cuptor la foc moderat pana se rumeneste;se poate servi dupa preferinta si calda si rece alaturi de un pahar cu bere rece!!!Placinta dupa ce este scoasa din cuptor,se pun 2prosoape curate de bucatarie deasupra iar dupa 30min se taie si se pudreaza cu zahar.
4

Friptura de porc la tava

Pentru ca am facut suc de rosii galbene,am incercat cu o friptura sa vad daca sosul ramane galben;ei bine,nu ramane galben este aproape ca sucul de rosii obisnuit.
Ingrediente:4cotlete de porc,1plic de condimente pentru carne de porc,1cana suc de rosii galbene,3linguri ulei,500g cartofi,1crenguta de rozmarin,4-5catei de usturoi
Cotletele spalate,uscate,condimentate din belsug,se pun in tava cu ulei,sucul de rosii,1pahar cu apa,crenguta de rozmarin,usturoiul pisat,se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40-50min dupa care se serveste cu cartofi natur sau piure si castraveti murati
1

Pui cu smantana 2

Este reteta mea preferata.
ingrediente:1pui,50ml ulei,200ml smantana lichida,1capatana mica de usturoi,cateva fire de sofran,condimente pentru pui,1/2pahar cu vin alb,sare,piper,1/2lamaie
Puiul curatat,portionat,spalat,se prajeste in ulei,si se scoate pe prosoape de hartie;in alt vas,se pune 1lingura de condimente,2-3rondele de lamaie si putina coaja rasa,vinul,1cana cu apa,carnea,sofranul si usturoiul pisat;se lasa la fiert 15-20min se condimenteaza dupa gust,se adauga smantana si se mai lasa la fiert sa se ingroase sosul dupa care se serveste cald,cu mamaliguta bineinteles!!
1

Prajitura cu visine

Ingrediente:6oua,13linguri zahar,13linguri faina,3linguri ulei,2linguri apa fierbinte,1/2lingurita amoniac stins,visine dar se pot folosi orice fel de fructe
Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare pana devine sticloasa,se adauga usor galbenusurile frecate cu ulei(se amesteca cu o spatula),apoi faina,apa si amoniacul stins;se omogenizeaza apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt iar deasupra fructele;se coace la foc mic 30-40min iar dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
1

Gulas arabesc

Aceasta reteta o am de la Ana mea din Franta,a facut-o cand am fost la ei,dar trebuia s-o experimentez si eu acasa;imi place mult gulasul indiferent de ce origine este.
Ingrediente:200g muschi de vita(vitel),2cartofi,1ceasca cu orez,1ceapa,5-6catei de usturoi,1lingura boia dulce,1frunza mica de dafin,1fir rozmarin verde,1lingura amestec de condimente(cate 1/2lingurita din:piper,cumin,scortisoara,boabe de coriandru macinat,praf de ghimbir,praf de scortisoara),sare,ulei de masline
In 3linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga carnea cubulete,dupa 5min se adauga boia,condimentele,dafin,rozmarin,sare,piper si 2cani cu apa fierbinte lasand acoperit vasul sa fiarba incet 1h;intre timp,cartofii curatati,spalati,taiati cubulete mai mari se prajesc in ulei mult pana se fac aurii iar cand este fiarta carnea se adauga cartofii iar daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte;o data cu cartofii se adauga si usturoiul zdrobit si se lasa la fiert pana scade;se potriveste la gust si se serveste cu orez fiert si castraveti murati.
0

Chec cu banane

Am facut multe retete de chec,dar acesta nu mi-am putut imagina ca va iesi atat de fraged si pufos
Ingrediente:2oua,100g unt,100g zahar pudra,100g faina,2banane coapte bine,zahar vanilat,1/2plic praf de copt,migdale
Intr-un castron se freaca untul cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga 1ou si zahar vanilat,se adauga al doilea ou si 1lingura de faina,bananele facute piure,praful de copt stins si restul de faina;se rastoarna in tava unsa si tapetata sau doar cu hartie,deasupra se pun migdale taiate marunt si se lasa la foc mic 30min,verificand cu scobitoarea;nu se scoate din tava decat dupa ce s-a racit,pentru ca este foarte fraged si riscati sa se rupa.
2

Prajitura cu fructe

Dupa cum am spus si alta data,trebuie sa scap de fructele puse la congelator pentru ca m-am aglomerat prea mult;am vazut aceasta reteta i n revista Libertatea pentru femei,mi s-a parut interesanta si am facut-o;dar nu numai interesanta,va spun ca este foarte delicioasa.
Ingrediente:2oua,6linguri ulei,lapte,zahar vanilat,11/2pahar zahar,11/2pahar faina,1/2plic praf de copt,scortisoara,fructe(eu am pus caise)
Ouale se sparg intr-un pahar de 250ml,peste oua se adauga cele 6linguri ulei si se completeaza cu lapte pana se umple paharul,dupa care se rastoarna intr-un castron;se adauga acelasi pahar cu zahar,zahar vanilat si praful de copt;se amesteca pana se topeste zaharul,se incorporeaza faina,tot cu acelasi pahar si se amesteca pana ce compozitia devine omogena;se rastoarna in tava unsa si tapetata cu faina,deasupra se pun fructele,se presara cu zahar amestecat cu scortisoara si se coace la foc mic 40min.
0

Pilaf cu ciuperci

Cand vine vorba de ciuperci,eu am niste reguli pe care le urmez in totalitate
Niciodata nu cumpar ciuperci daca nu sunt proaspete,la ciupercile proaspete nu se vad lamelele,sunt infundate;astfel ori ce mancare fac cu ciuperci nu va fi neagra,nu-mi place chiar daca are gust bun;spunea o data un mare bucatar ca mancarea se gusta in primul rand cu ochii!!
Ingrediente50ml ulei,1ceapa,500g ciuperci,1ceasca cu orez,4cesti cu apa,sare,piper,
Calesc ciupercile in tigaie cu ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,iar dupa ce a scazut apa din ele,adaug apa,cand incepe sa fiarba adaug orezul spalat apoi dau vasul la cuptor la foc mic pana scade.

Se poate servi simplu sau ca si garnitura la ceva;eu am servit cu snitele si pulpe prajite.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme