Cotlet de miel cu migdale si sos wasabi

Cand a fost ziua sotului meu Costel,pentru ca stiam ca nu avem musafiri nu m-am pregatit cu nimic dar pe ultima suta de metri si-au anuntat finii nostri,la mare viteza am facut preparatul si am fost la inaltime cu el;intradevar,este minunat cu un gust deosebit
Ingrediente:1kg cotlete de miel,2linguri condimente speciale pentru miel,1lingura sare aromatizata,1ceasca pudra de migdale,1pahar vin alb,20ml ulei de masline
Cartofi aurii:500g cartofi mari noi,sare,1lingura praf de usturoi,1lingura paprika,3linguri ulei de masline,1crenguta de rozmarin
Sos:2-3cm din tub de pasta wasabi,sos soya,sos brun,apa
Sosul il facem in functie de cati invitati sunt la masa
1-Cotletele condimentate cu sare,si condimente speciale,le punem deoparte pentru 15min,apoi le trecem pe fiecare prin pudra de migdale,le punem in tava cu ulei,vin si 1pahar cu apa;acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30-40min;descoperim si mai lasam 10min sa se rumeneasca.
2-Punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati,netaiati si lasam sa fiarba pe jumatate;scoatem cartofii,taiem in sferturi,ii punem intr-un vas de yena,ii condimentam cu sare,usturoi,boia,stropim cu 3linguri ulei de masline,adaugam cenguta de rozmarin,acoperim vasul si lasam la cuptor 20min,dupa care descoperim si lasam sa se aureasca 10min.
Pentru sos,amestecam intr-un bol pasta wasabi cu sos de soia,iar pentru ca sosul soia este foarte sarat,trebuie sa amestecam si un sos dulceag si cel mai potrivit este sosul brun(din comert);amestecam bine,potrivim de gust si mai adaugam putina apa.
Servim pe farfurii cotlete infasurate cu staniol la capete,alaturi cartofi si cate un bol mic cu sos;optional salata verde.

2

Spuma de cafea

Ingrediente:200ml lapte,2oua,40g zahar,2linguri cafea preparata,esenta de vanilie,un praf de sare,fructe
Frecam bine galbenusurile cu zahar si vanilie apoi peste aceasta crema turnam putin lapte,amestecam si adaugam restul;punem vasul pe foc mic amestecand mereu iar cand crema se lipeste de lingura adaugam 1lingura de cafea  si dam deoparte;albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar dupa gust si restul de cafea,le incorporam cu crema de galbenus,amestecand usor;impartim compozitia in cupe,deasupra punem felii fine de banana si zmeura,dam la frigider pana in momentul servirii.
Pentru ca fructele sa nu oxideze,le punem deasupra atunci cand le servim.

0

Branzoaice cu mac

Pentru ca mi-a ramas aluat de la COLACEL CU MAC,si pentru ca aveam prin frigider si ceva branza,am facut cateva branzoaice
Ingrediente:pentru aluat urmariti aici
Umplutura:
200g branza proaspata de vaci,2linguri zahar,1lingurita de coaja de lamaie rasa,2oua,sare,cateva stafide
Intr-un bol,amestecam toate ingredientele pentru umplutura,apoi facem o foaie din aluat nu subtire,taiem bucati de 10x10,pe mijloc punem1-2linguri de branza apoi adunam colturile,lipind bine sa cu curga umplutura la copt;punem branzoaicele in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt,ungem cu galbenus si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-au copt,le pudram cu zahar si sunt mai bune dupa ce se racesc.

1

Colacel cu mac

Mi-a venit pofta de paine calda si m-am apucat sa fac eu,nu la masina;nu am facut un aluat de paine,am pus si oua,si putin zahar,am framantat cu lapte si a iesit ceva minunat dar nu dulce.
Ingrediente:1kg de faina,1lingurita sare,1cubulet drojdie,2oua,1cana cu lapte,100g mac,100g unt
Drojdia dizolvata in putin lapte caldut,o rasturnam in vasul cu faina cernuta,ouale batute cu sare si 1lingura zahar,macul,amestecam si turnam lapte cate putin;dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat,si aluatul este lipicios,framantam adaugand cate putin unt topit si racit;cand nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa creasca 1h;mie ca niciodata dupa 15min era aluatul cat vasul
Formam sfere egale din aluat,le punem intr-o forma rotunda unsa cu unt,lasa ma creasca apoi o ungem cu galbenus si dam la cuptor 30-40min;dupa acest timp,scoatem forma si turnam cu lingura pe toata suprafata 100ml lapte indulcit cu 1lingurita miere si mai dam la cuptor 10min;dupa ce s-a racit scoatem colacelul din forma si servim.

0

Tarta cu cascaval afumat

Recomand tuturor aceasta delicioasa tarta cu un gust deosebit.
Ingrediente blat:200g faina,sare,75g unt,2linguri apa
Umplutura:300g cascaval afumat,200ml smantana lichida,200ml lapte,2oua,sare,piper,frunze de ceapa verde si putin marar(optional)
Pentru blat amestecam intr-un bol toate ingredientele,formam o sfera si o tinem la frigider 30min,dupa care facem o foaie cu palmele direct in tava de tarta si o intepam cu furculita
Pentru umplutura de asemenea intr-un castron amestecam ingredientele cu cascavalul ras si rasturnam in tava;lasam la cuptor 30-40min,depinde de cuptor;eu cum am un cuptor mai lenesh,am tinut-o aproape 1h;dupa ce se raceste o scoatem din tava si o servim taiata alaturi de ceva rece!!!

0

Gem de capsune

Am cumparat niste capsune,mai ieftine ce-i drept,ca sa la mananc;cand am ajuns acasa,surpriza a fost mare cand  nu erau bune de mancat,asa ca am facut cu ele gem
In concluzie,nu tot ce este ieftin e si bun!!!
Este pentru prima data cand folosesc Gelfix;eram total impotriva lui dar acum mi-am spus ca daca nu au murit pana acum toti cei care folosesc acest praf,nu voi muri nici eu....asa ca m-am pus pe treaba,am iesit si mai ieftin la portofel si dulceata sau gemul facut,cu o culoare minunata,nu-i rea de loc,ba din contra nici nu se simte ca este facuta cu Gelfix
Ingrediente:1kg de capsune,1plic Gelfix2:1700g zahar
Intr-un vas punem fructele curatate,foarte bine spalate,plicul cu Gelfix,2linguri zahar si amestecam bine pe foc mic;cand incepa sa fiarba,adaugam si restul de zahar;continuam fierberea,cu ajutorul blenderului vertical pasam fructele dar nu de tot iar dupa 3min de fiert,oprim focul dar nu inainte de a aduna spuma formata;punem fierbinte in borcane curate,infiletam capacul,rasturnam borcanele 5min,apoi le depozitam in camara.

0

Pui in sos de bere neagra

Ingrediente pentru 1persoana:2copanele,1/2 cutie de bere neagra,2linguri ulei de masline,3catei de usturoi,1lingura amestec de buquet garni,1lingura sos curry,1lingurita boia,1lingura Delikat de gaina,busuioc uscat sau verde,sare.
Pentru garnitura:pastai congelate,baby carotte,1lingura unt,1catel de usturoi
Intr-un bol amestecam pasta curry,buquet garni,boia,delikat,sare si ungem copanelele cu pasta obtinuta dupa care le punem intr-un vas termorezistent cu ulei,bere,usturoiul pisat si busuioc;acoperim si lasam la cuptor 20min iar dupa acest timp,descoperim si mai lasam 10-15min sa se rumeneasca;in acest timp,in tigaia cu unt incins,calim usturoiul intreg fara sa se arda,adaugam pastaile si morcovul iar dupa ce s-au sotat si a scazut apa din ele,servim pe farfurie copanelele cu sos,alaturi pastaile sotate si de asemenea salata verde.

3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme