Snitele cu cascaval

Recomand tuturor aceste snitele super delicioase,doar daca urmati intocmai reteta
Ingrediente:500g muschi de porc,2oua,1cana pesmet,100g cascaval ras fin,3linguri faina,sare,piper,putin cimbru,2catei de ustroi mici,ulei pentru prajit
Carnea taiata in felii,batuta cu ciocanul de snitele,condimentata cu sare si piper,o lasam deoparte;
Intr-un bol pisam usturoiul,spargem ouale,adaugam sare,piper,cimbru,amestecam totul bine,punem si faina sa rezulte un aluat de clatite putin mai gros;daca mai trebuie subtiat,adaugam apa minerala.
Feliile de carne le trecem prin cascaval,prin aluat,apoi prin pesmet si le punem la prajit in mult ulei incins;le scoatem pe prosop de hartie si le servim calde impreuna cu cartofi natur.

5

Tarta tatin cu caise

O tarta delicioasa!
Ingrediente:500g caise,300g zahar,50g unt,4oua,100ml iaurt cremos,200g faina,1zahar vanilat,1praf de copt
Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda(cratita) iar dupa ce s-a caramelizat,adaugam untul si lasam pe foc pana devine un caramel fin;dam deoparte si miscam vasul astfel incat caramelul sa se intinda si pe pereti;
Caisele spalate,curatate de samburi,le punem in vas cu taietura in sus;
Intr-un bol facem o bezea cu albusurile batute cu un praf de sare si restul de zahar,adaugam pe rand galbenusurile,iaurtul,vanilia,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta,apoi amestecam usor cu o lingura;rasturnam peste caise,nivelam suprafata si lasam la cuptor 40min;dupa acest timp,rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.

3

Crema de somon

Am facut 2retete din revista pentru copii Pap Tot,si au fost minunate;pentru aceasta crema am inlocuit tonul cu somon pentru ca  nu am avut 
Ingrediente:1conserva de somon in ulei,100g iaurt cremos,4linguri capere,cateva fire de verdeata,1lingurita zeama de lamaie,sare daca e nevoie,piper optional
Scurgem somonul,il punem intr-un bol,il pasam bine cu furculita,adaugam iaurtul apoi uleiul din conserva,adaugam verdeata taiata marunt si caperele de asemenea;omogenizam bine,mai condimentam dupa gust si putem servi cu paine prajita si rosii

1

Somon cu orez rosu

A venit si randul orezului rosu sa-l gatesc si cum altfel decat cu peste si nu orice fel de peste!!
Ingrediente;1ceasca orez rosu,250g somon,1lingura condimente pentru peste,sare,piper,1ceapa,2linguri ulei de masline,frunze de salvie
In vasul cu ulei cali ceapa tocata marunt,adaugam pestele taiat cubulete,amestecam continuu altfel se lipeste si se rupe,adaugam 21/2ceasca cu apa,orezul care a stat in apa rece 2h,condimentele,3frunze de salvie si lasam la cuptor 1h;dupa ce a scazut complet,mai condimentam dupa gust apoi servim cu lamaie.

4

Prajitura cu zmeura si caise

Nu ma satur niciodata de aceste prajituri cu fructe mai ales vara cand se gasesc fructe din belsug dar si iarna pentru ca avem congelatoare si depozitam fructele in ele.
Ingrediente:400g faina,250g margarina,200g zahar,5oua,2linguri cacao,1praf de copt,50ml lapte+2linguri,fructe
Facem o crema pufoasa din margarina si zahar,adaugam pe rand ouale amestecand energic dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu laptele;impartim aluatul in doua,in una din ele amestecam cacao si 2linguri lapte;in tava cu hartie punem cu lingura aluat in sir unul alb si unul cu cacao;deasupra pe fiecare punem fructele;caisele le punem cu taietura in sus iar in gol punem cate o migdala sau chiar samburele spart.lasam la cuptor 40min iar dupa ce s-a racit o taiem,o pudram cu zahar si o servim.

5

Budinca de orez cu nectarine

Aveam cateva nectarine pe care nu le manca nimeni si ca sa nu le arunc,le-am curatat si am facut gustoasa budinca
Ingrediente:1ceasca orez,2cesti smantana lichida,2cesti lapte,2linguri zahar,3pastai de cardamom,1pastaie de vanilie,1anason stelat,500g nectarine+2linguri zahar
Intr-un vas punem pe foc laptele,smantana,orezul spalat,zahar,si mirodeniile;lasam la fiert 20min amestecand mereu apoi dam deoparte;in alt vas tot pe foc punem nectarinele curatate,taiate marunt si zahar;lasam pe foc pana se topeste zaharul si nectarinele sunt moi;oprim focul si pasam putin nectarinele cu o furculita,amestecam cu orezul,scoatem pastaile de vanilie,cardamom si anasonul,portionam in vase mici apoi dam la cuptor pana se rumenesc deasupra.
Le servim cu o dulceata oarecare sau un sos de vanilie.

1

Musaca de conopida

Mi-a adus sotul de la gradina niste conopida,nu am stiut ce sa fac cu ea pentru ca arata urat si eu cum sunt bolnava dupa aspect,ma gandeam s-o arunc dar tot eu m-am intrebat oare daca o oparesc sau o fierb putin in lapte se intampla ceva???ei bine,da;va spun ca s-a albit,ce-i drept am stricat 1l de lapte,a mai cazut si pe aragaz,dar intr-un final mi-a iesit ce mi-am dorit.
Ingrediente:1conopida,500g carne tocata de curcan,2-3linguri ulei,4oua,200g smantana fermentata,4catei de usturoi,1ceasca suc de rosii,sare,piper,lapte,1legatura de patrunjel
Buchetelele de conopida le fierbem 5min.in lapte in care am adaugat 1lingura rasa cu sare;le scurgem si la lasam deoparte;carnea o amestecam cu sare,piper,usturoi pisat si o calim intr-o tigaie adaugam sucul de rosii iar dupa ce scade oprim focul si adaugam patrunjelul taiat marunt
Intr-un vas termorezistent punem jumatate din conopida taiata marunt,apoi carnea,acoperim cu restul de conopida,deasupra varzam ouale batute cu sare,piper si smantana si lasam la cuptor 45min.
Dupa ce s-a racit o servim.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme