Pizza cu carne tocata

Reteta este dupa Nigella,vazuta pe tv.Paprika;arata super bine,am facut-o si eu iar gustul este super bun.
Ingrediente:500g carne tocata de vita,vitel,1ou,2linguri ulei,3catei de usturoi,verdeata,3felii de paine inmuiate in lapte,sare,piper,1borcan rosii taiate in bulion,100g mozzarella,1lingura oregano,1lingura busuioc,ceapa verde
Intr-un castron amestecam carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,2fire de ceapa verde,verdeata,ou batut,painea iar dupa ce totul este omogenizat,punem carnea in tigaia cu ulei sa se caleasca
Dupa ce carnea s-a strans si si-a schimbat culoarea,o rasturnam in forma de tarta,nivelam suprafata,rasurnam cutia cu rosii pasate cu furculita,presaram coriandru deasupra apoi dispunem pe toata suprafata bastonase de mozzarella si busuioc printre ele.
Lasam la cuptor 30-40min apoi servim imediat.
Pofta buna!

1

Parjoale cu mix mexican

Ingrediente:500g carne tocata de curcan,1ceapa,sare,piper,putin cimbru,1ou,2felii de paine inmuiate in lapte,ulei pentru prajit,4linguri faina,1punga mix mexican,1lingura unt,verdeata
Intr-un castron amestecam carnea cu ceapa tocata foarte fin,sare,piper,oul batut,painea,omogenizam totul foarte bine apoi formam chiftelute plate sau rotunde,le trecem prin faina si le prajim in ulei dupa care le scoatem pe prosoape de hartie
Legumele mexicane le punem intr-un vas cu apa si putina sare pe foc pentru 10-15min;le scurgem,le adaugam in tigaia cu unt incins si le lasam 2-3min
Servim pe farfurie legumele alaturi de parjoale.

0

Desert la pahar

Ingrediente:4galbenusuri,6linguri zahar,1l de lapte,esenta de vanilie,1plic amidon alimentar(150g),ornamente de ciocolata sau 200g ciocolata rasa
Jeleu:1borcan compot de caise,2plicuri gelatina,2linguri zahar
Punem laptele pe foc impreuna galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se formeaza o budinca;dupa ce s-a racit foarte bine,incorporam ciocolata,umplem paharele pana la jumatate si le dam la rece.
Scurgem caisele din compot,facem un piure,adaugam zeama din compot,punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,amestecam pana se topeste fara sa lasam sa fiarba,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata;cand compozitia este gelatinoasa,impartim in pahare peste crema si decoram cu suvite de lamaie.
Lasam la frigider pana in momentul servirii.

0

Paste gratinate cu carne tocata

Aceasta reteta e un fel de budinca dar facuta mai altfel
Ingrediente:1 punga cu paste scurte,500g carne tocata de curcan,1ceapa,1morcov,2linguri ulei,2linguri bulion,sare,piper,1pahar mic cu vin alb,2oua,2linguri smantana,200g cascaval
in tigaia cu ulei calim ceapa,morcovul ras mare sau cubulete,adaugam carnea,vinul,bulionul si lasam sa fiarba pana scade apoi condimentam si oprim focul
Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt,punem pastele fierte si bine scurse,acoperim cu carnea iar deasupra ouale batute cu sare,piper,smantana apoi cascavalul ras;lasam la cuptor 30min apoi servim cald dar si reci sunt bune

0

Duo de peste

Nu mi-am imaginat ca aceasta reteta va fi atat de buna;daca filetam mai mult peste,le pregateam si fara somon,de dragul sosului.
Ingrediente:4fileuri de pastrav,150g somon afumat,frunze de salvie,20ml ulei de masline,1crenguta de rozmarin
Sos:2-3linguri ulei ramas de la prajit,3fire ceapa verde,3legaturi usturoi verde,10cubulete de spanac congelat,150ml vin alb,100ml smantana lichida,sare,piper,1lamaie
Pe fileurile de peste,punem 1frunza de salvie sau mai multe daca sunt mici cum au fost ale mele,apoi le infasuram in fileul de somon sau o bucata daca este mai mare si prindem cu scobitori;trecem rulourile prin faina apoi le prajim in ulei incins cu rozmarin si cateva frunze de salvie apoi le scoatem  pe farfurie
Pentru sos,punem in tigaie 3linguri de ulei de la prajitul pestelui,calim ceapa si usturoiul tocate marunt,adaugam spanacul,vinul,lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul,adaugam smantana,condimentam cu sare,piper,zeama de lamaie dupa gust
Servim pe farfurie rulourile de peste cu lamaie si alaturi sos.

0

Prajitura cu miere

Va recomand aceasta prajiturica DE_LI_CIOA_SA!!!!
Ingrediente:2oua,1lamaie,100g unt,200ml miere,200g faina,30ml lapte,1ceasca afine,1plic praf de copt
Intr-un vas pe foc punem untul,mierea,coaja rasa de lamaie si zeama,lasam sa fiarba pana se omogenizeaza,apoi dam deoparte,adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare,amestecam energic sa nu ramana cocoloase,apoi incorporam laptele;sa nu mai adaugati nimic la reteta,aluatul este moale si curge dar stand la cuptor aproape 1h,va deveni buna,buna de tot.
Rasturnam aluatul in forma unsa cu unt,daca e din silicon,nu e nevoie de uns,deasupra punem afinele apoi lasam la cuptor 45min la foc mic;dupa ce s-a racit,o rasturnam si servim cu sos caramel,sau toping de fructe de padure(din comert)sau miere

0

Bors de miel

In sfarsit sunt si eu bagata in seama si cat mi-am dorit!!am primit invitatia de la Sidy pe blogul ei          
http://sidyskitchen.blogspot.ro sa particip la PARADA DE SARBATOARE cu tema MIELUL DE PASTE
Am raspuns prezent pentru ca e o tema care-mi place,imi place mielul,imi plac Sarbatorile Pascale
Pentru aceasta parada voi prezenta o reteta mostenita de la mama,nu o schimb cu nici o alta reteta,pentru ca, poate nu ma credeti,dar eu m-am invatat sa mananc miel cu acest bors si garantez gustul
AVEM NEVOIE DE:cap,gat,codita,oasele ramase de la dezosarea pulpelor,intestinele,cateva costite,1ceapa,1morcov,1telina mica,1legatura de ceapa verde,2legaturi de stevie,2legaturi de loboda rosie,1l de bors proaspat,2legaturi de leustean,sare,1ardei gras,1ardei iute,1cutie de rosii in bulion,1lingura de orez,2oua
CUM SE PROCEDEAZA:Carnea portionata,spalata,intestinele de asemenea bine spalate si taiate le punem pe foc intr-un vas mai mare,o lasam sa dea cateva clocote,pana se aduna deasupra o spuma neagra,oprim focul,aruncam apa,spalam carnea si o punem din nou pe foc cu apa rece, 1lingura de sare si 1/2lingurita zahar;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate si taiate cubulete iar radacinoasele date pe razatoare;lasam sa fiarba incet cu capac,20-30min dupa care adaugam rosiile pasate cu furculita,stevia,loboda spalate si taiate marunt;dupa alte 20min,condimentam dupa gust,adaugam orezul spalat,borsul fiert in alt vas,leusteanul de asemenea taiat marunt si cine doreste cele doua oua batute;spuneti probabil ca nu-si au rostul iar eu spun ca-i schimba gustul in ceva si mai bun decat este.
Un sfat din partea mea,nu uitati sa scoateti oasele care nu au carne pe ele,si-au facut treaba,lasand in oala gustul bun!
Pofta buna si incercati reteta mea ca n-o sa va para rau!!

3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme