Chec cu lapte condensat

Mda,laptele meu a fost pana la urma,crema de lapte sau Dulce de leche cum se mai spune pentra ca atunci cand am deschis cutia nu era alb era cafeniu si bineinteles cand m-am uitat pe cutie,asa era crema de lapte!!šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu lapte condensat De Latte
4oua
40g unt topit si racit
70g smantana fermentata
1plic praf de copt
190g faina
1plic zahar vanilat
esenta de vanilie
1cana cu afine
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale,adaugi laptele  untul si mixezi bine in continuare,apoi adaugi smantana,aromele,faina cu praful de copt
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt,deasupra pui afinele
si la cuptor 45min la foc mic
Dupa ce s-a copt si rumenit,scoti pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie.
Pofta buna!
0

Salata de vinete traditionala

Am facut salata de vinete doar dintr-una singura;sunt foarte bune vinetele mari de care lumea se fereste,sunt albe dupa copt,nu au seminte multe iar eu ma impac foarte bine cu ele
AVEM NEVOIE DE:
vinete
ulei
ceapa
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanetele spalate,uscate,le pui sa se coaca pe aragaz la flacara;nu trebuie lasate mult pentru ca pulpa devine iute de la foc,cand este moale atunci trebuie date deoparte
Cureti vinetele bine de coaja,le pui sa se scurga intr-o sita dar cel mai bine se scurg in chiuveta pe un tocator pus inclinat
Dupa ce s-au scurs bine,le toci,ideal ar fi sa fie tocate cu cutitul de lemn pentru ca altfel oxideaza!!!
Nu stiu cine a spus asa ceva dar eu pasez cu blenderul de ani buni si niciodata nu au fost oxidate(pareri si pareri!!)
Asta-i rezultatul dupa pasatul cu blenderul vertical
Acum cu mixerul  freci adaugand ulei cate putin,pentru ca asa se pregatea salata cu multi ani in urma dar daca vrei o salata de vinete alba fara sa adaugi maioneza sau sunt zile de post,sa folosesti ulei foarte fierbinte pus cate putin in timp ce mixezi.
La final adaugi sare,o ceapa taiata marunt si o mananci cu paine prajita sau nu si rosii

Pofta buna!
0

Vinete evantai

Cunosc gustul acestui preparat,imi place mult de aceea l-am repetat dar de aceasta data am lasat vanata cu cotor;o alta reteta facuta cu ceva ani in urma,era vanata rondele,pusa in tava si printre rondele alte ingrediente
In concluzie are un gust super bun!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata mare
100g bacon feliat
1-2rosii mari
4catei de usturoi
200g mozzarella rasa
frunze verzi de busuioc
sare
piper
oregano
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata spalata,uscata cu prosop de hartie,o tai pe lung in felii subtiri fara sa le desprinzi de cotor,o pui in tava pe hartie de copt,stropesti din belsug cu ulei de masline,pudrezi cu sare,piper si oregano printre felii
apoi printre ele pui,rondele de usturoi,cate o felie de bacon,2-3frunze de busuioc,o rondea de rosie si mozzarella tot din belsug
La final mai pudrezi cu putina sare,stropesti cu putin ulei si lasi la cuptor 30min
Dupa ce s-a copt,tai si pui pe farfurie cate felii doresti
SFATUL MEU:
va sfatuiesc sa alegeti vinete subtiri pentru ca altfel patiti ca mine;am ales o vanata mare si frumoasa,am tinut-o la cuptor mai mult de 30min de mi s-a scurs in tava toata branza si tot necoapta a fost(poate se observa),asa ca am pus-o din nou la cuptor cu coada taiata si alta branza intre felii dar de aceasta data am acoperit-o cu hartie de copt.
Asa trebuia de la inceput sa fac dar nu inveti pana nu te lovesti!
A doua oara a iesit super buna!
Este adevarat ca nu m-a ajutat nici cuptorul dar in lipsa de altul,e bun si asta!!
Pofta buna!
0

Somon cu sos de ciuperci

Am fost cu nepotii la cumparaturi in Moll si am gasit ce-mi doream sa gasesc si anume,multe feluri de ciuperci;ei bine nu mi-a venit in minte nimic altceva decat aceasta reteta care este super,mega!!
AVEM NEVOIE DE:
4rondele de somon
1lamaie
20ml ulei
sare
piper
oregano
SOS:
ciuperci urechi de lemn
ciuperci galbiori
ciuperci champignon brune
ciuperci pleurotus
250ml smantana lichida
50ml vin alb
1lingura unt
sare
piper
2catei de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:
Mai intai pestele spalat,uscat cu hartie de bucatarie,il pui intr-un vas,il pudrezi cu sare,piper,putin oregano,storci zeama de lamaie,adaugi si uleiul apoi amesteci usor sa se intrepatrunda toate aromele,acoperi cu folie si la frigider lasi pana a doua zi
Pentru sos pui ciupercile negre intr-un vas pe foc cu apa si putina sare,le oparesti 3-4min pentru ca altfel sunt usor amare,le scoti iar dupa ce s-au racit le tai suvite,le pui in vasul cu unt impreuna cu restul ciupercilor curatate, spalate si de asemenea taiate
adaugi si usturoiul zdrobit,amesteci totul iar dupa ce a scazut apa din ele adaugi vinul si lasi sa fiarba 10min apoi dai vasul deoparte, adaugi smantana si amesteci usor sa nu se taie,condimentezi dupa gust cu sare si piper  si pui din nou pe foc iar dupa 1-2clocote opresti focul si pui capac
Pestele il pui pe grilul bine incins iar dupa ce este rumenit pe ambele parti pui pe farfurii,alaturi sosul de ciuperci si se mananca cu felii de lamaie pe care eu le-am uitat in poza.
Pofta buna!
0

Dulceata de coacaze rosii

Aveam in "dulapul meu cu maimute"o punga cu zahar gelifiant cu indulcitor de la Green Sugar si mi-am propus s-o folosesc dar cum pentru toata punga imi trebuia 1kg de fructe,am impartit-o;jumatate am pus-o aici si jumatate la dulceata cu afine.
Acum am vazut ca a iesit bine dar voi vedea la iarna cand voi deschide borcanul!!
AVEM NEVOIE DE:
500g coacaze rosii(pentru ca am mai "furat"putin din ele,am completat cu ceva zmeura)
250g zahar gelifiant Green Sugar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Coacazele rupte de pe ciorchine,spalate,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zmeura,zahar si zeama de lamaie
Amesteci usor apoi lasi pe foc 10min nu mai mult,adunand spuma care se formeaza.
Pui dulceata fierbinte in borcane,le sprijini pe capace pana se raceste,apoi etichetezi si la camara.
Sa va fie cu folos!
Pentru cine doreste sa pregateasca asa ceva cu zahar normal,faci un sirop mai gros din 3cani cu zahar si 2cani cu apa,adaugi 500g coacaze curatate si spalate,amesteci adunand spuma care se formeaza,la final storci zeama de lamaie si pui fierbinte in borcane
Lasi sa fiarba 10-15min dar poti face testul;pui pe o farfurie putina dulceata si lasi la frigider sa se raceasca mai repede apoi vezi daca este facuta sau nu.

0

Tocanita cu cartofi dulci si naut

Am facut aceasta tocanita dupa o reteta marocana gasita in revista frantuzeasca,am incercat cartoful dulce pentru ca niciodata nu am facut ceva cu el iar rezultatul a fost unul foarte gustos si sanatos bineinteles.
Acest cartof chiar daca i se spune dulce,nu este deloc dulce in mancare asa cum am crezut eu.
Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet,datorita sodiului si potasiului imbunatatesc circulatia sangelui,continutul bogat in betacaroten,ajuta la prevenirea cancerului de prostata si a cancerului de colon,vitamina C intareste sistemul imunitar
In concluzie,este un foarte bun medicament natural.
AVEM NEVOIE DE:
1cartof dulce
1cutie cubulete de rosii Sun Food
1cutie cu naut Sun Food
500ml supa de legume
1ardei iute
1/2lingurita scortisoara
1/2lingurita pudra de ghimbir
1/2lingurita curcuma
1lingurita seminte de chimen
1lingurita paprika dulce
sare
coriandru
1ceapa
3catei de usturoi
3linguri ulei de masline
2cubulete de spanac congelat pe care eu nu le-am avut
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei calesti ceapa taiata marunt,adaugi usturoiul zdrobit,rosiile,restul mirodeniilor,sare,amesteci totul apoi supa si lasi sa fiarba 10min.
Adaugi apoi cartoful curatat si taiat cuburi potrivit de mari
apoi nautul
si lasi pe foc 30min
La final potrivesti de gust,adaugi spanacul,amesteci bine iar dupa 2min.opresti focul si pui in farfurie
Servesti cu patrunjel deasupra iar dupa gustul meu ar trebui o salata de castraveti.
Pofta buna!


0

Gem pasta de zmeura

Nu stiu ce s-a intamplat dar in acest an foarte multe astfel de fructe au fost pe piata si inca se mai gasesc,asa ca daca tot sunt preferatele mele,am profitat si am facut diverse dulciuri,am pus la borcane,la congelator dar am si mancat bineinteles!
Am facut acest gem pasta pentru iarna,cand am nevoie de o crema doar amestec cu frisca sau crema de unt si asa-mi trece pofta de zmeura in plina iarna.
I-am spus gem pasta pentru ca si gemul si pasta de zmeura au aceeasi reteta

AVEM NEVOIE DE:
1kg de zmeura
800g zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura cu coditele rupte,pusa intr-o sita,o speli cu apa rece apoi o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce incepe sa-si lase sucul,o pasezi cu blenderul
o treci prin sita pentru eliminarea semintelor,piureul rezultat il pui inapoi in vas impreuna cu zahar si zeama de lamaie apoi lasi pe foc pana se ingroasa adunand spuma care se formeaza
Pui jeleul in borcane,sprijini borcanele pe capace pana se racesc apoi le etichetezi si la camara
Sa va fie cu folos!

0

Pilaf cu ciuperci galbiori

Am cumparat o cutie cu 400g ciuperci galbiori si pentru ca sunt singura,am impartit-o in doua pentru doua feluri,cu smantana si aceasta reteta buna,foarte buna!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciuperci galbiori
1ceapa
2linguri unt sau 1ceasca ulei pentru zilele de post
1pahar cu orez(200g) dar poti pune orice cantitate,depinde cate persoane sunteti la masa
sare,piper
supa de pui sau de legume,de asemenea pentru zile de post
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile curatate si taiate coditele cu pamant,foarte bine spalate sub jet de apa rece,scurse apoi taiate si puse in vasul cu unt/ulei pe foc;adaugi ceapa taiata marunt,amesteci
adaugi orezul spalat si scurs,cu acelas pahar adaugi patru pahare cu supa de pui sau legume,1/2lingurita sare,amesteci totul si lasi vasul la cuptor 30min
Dupa acest timp,scoti vasul,amesteci,potrivesti de gust,pui capac si lasi deoparte
Servesti cald cu piper proaspat macinat si ceva acritura de sezon.
Pofta buna!


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme