Mancare de dovlecei cu paste

Am avut de la gradina dovlecei incat nu mai stiam ce sa fac cu ei si am facut pentru sotul meu mancare dietetica!!
AVEM NEVOIE DE:
1-2dovlecei
1ceapa
2rosii
1lingura boia dulce
1ardei gras
4linguri ulei
3catei de usturoi
paste mici
sare
verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei si o ceasca cu apa sotezi ceapa,ardeiul si usturoiul toate taiate marunt,dupa ce s-au inmuiat si a scazut,adaugi rosiile taiate cubulete,adaugi boia,dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete,amesteci totul bine
apoi adaugi 2cani cu apa,1/2lingurita sare iar dupa ce totul a scazut si legumele sunt fierte,potrivesti de gust apoi amesteci cu pastele fierte separat si scurse si verdeata
Dupa ce s-a racit se serveste
Pofta buna!

  

0

Iepure in sos de ardei copti

Din cand in cand mai cumpar cate un iepure daca gasesc,asa ca sa-mi fac pofta dar mai ales pentru ca-mi aduce aminte de iepurii crescuti de tata;pe atunci nu erau retete sofisticate cum sunt acum,mama il punea in tava si la cuptor cu el.Eu tot la cuptor l-am pus dar cu un sos foarte gustos!
AVEM NEVOIE DE:
1iepure(1,5kg)
1kg ardei kapia
1capatana de usturoi
1lingurita cimbru
2frunze de dafin
300ml vin alb
4linguri ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeiii spalati,copti,curatati de coaja,dupa ce s-au racit se taie marunt apoi se lasa deoparte

In cratita cu ulei se prajeste iepurele portionat,spalat,uscat pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie
   In uleiul ramas,se pun ardeiii,usturoiul pisat,se adauga cimbru,sare,piper,dafin,carnea,1cana cu apa iar dupa ce a scazut,se adauga vinul,se acopera cratita si la cuptor va sta la foc mic 1h
Dupa acest timp,se scoate capacul si se mai lasa 20min.
Se serveste dupa preferinta fiecaruia iar preferinta noastra a fost piureul!
Pofta buna!


 
0

Salata cu legume si halloumi la gratar

Am vazut la fete pe FB aceasta branza facuta in diferite feluri si daca nu am mancat niciodata nefiind curioasa si nici pofticioasa(de branzeturi nu mi-e pofta!!!),de aceasta data mi-am zis sa incerc.
Ei bine ce sa zic,nu prea m-a dat pe spate dar in combinatie cu restul legumelor,a fost buna!
AVEM NEVOIE DE:
1dovlecel
1ardei kapia
1,2rosii
200g branza halloumi
sare
ulei de masline
otet de mere(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovlecelul taiat rondele,ardeiul curatat,spalat si taiat in bucati,rosiile rondele,branza feliata,toate le pui pe gratarul Tefal,le lasi 1-2min pe ambele parti apoi le pui in castron

condimentezi salata cu sare,piper dupa gust apoi adaugi ulei de masline si otet(optional),amesteci totul bine,pui deasupra putina verdeata si se consuma imediat
 
 

0

Inghetata cu rubarba

Inghetata nu-mi lipeste din congelator,din pacate doar sotul meu o papa pentru ca-i mic si vrea si el ceva bun precum copiii!!😅😅😅😅 eu din motive de sanatate,doar o fac si o privesc!!😥😥
AVEM NEVOIE DE:
500g rubarba
1cm radacina de ghimbir
300ml smantana lichida
150ml lapte
150g zahar
5galbenusuri
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas pe foc rubarba spalata si taiata marunt,ghimbirul curatat de coaja si de asemenea taiat,2linguri zahar,50ml apa si lasi 15-20min apoi mixezi totul bine,acoperi vasul si lasi deoparte
Intr-un alt vas,pui smantana,lapte,restul de zahar,sare si lasi pe foc doar cat se topeste zaharul amestecand.
Rastorni jumatate din cantitate peste galbenusurile frecate in prealabil amestecand continuu,pui vasul pe bain marie si amesteci pana se ingroasa
Restul de amestec cu lapte ramas,amesteci cu piureul de rubarba iar dupa omogenizare cu crema de galbenus
Rastorni intr-o cutie cu capac,lasi la congelator 4ore,timp in care din 30in 30de minute scoti cutia si mixezi energic
Se consuma cu moderatie cu sos de rubarba pe care-l gasiti AICI



  

0

Panna cotta cu rubarba

V-am mai spus ca de cand am descoperit gustul rubarbei,sunt in stare s-o adaug in orice desert(am innebunit da-mi trece😅😅😅)
Acum am facut un sos de rubarba si am adaugat la panna cotta care-i desertul meu preferat.
Nebunie curata!
AVEM NEVOIE DE:
400ml smantana lichida
200ml lapte proaspat
2linguri zahar
un praf de sare
6foi de gelatina
SOS DE RUBARBA:
3tije de rubarba
sucul de la 2rodii(sa-i intareasca culoarea)
2linguri zeama de lamaie
2linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas pe foc mic smantana,lapte,2linguri de zahar si un praf de sare
  Dupa ce s-a topit zaharul dai vasul deoparte si amesteci cu gelatina hidratata in apa rece 5min
Dupa omogenizare,rastorni in forma aleasa sau cupe
apoi lasi la frigider pana a doua zi.
Pentru sos,rubarba spalata,elimini capetele apoi taiata cubulete,o pui intr-un vas pe foc mic impreuna cu zaharul,sucul de rodie si zeama de lamaie
Gustul rubarbei fiind dulce acrisor,poti pune zahar mai mult,eu am pus dupa gustul meu.
In cupe pui cate 1lingura sau mai mult si mai lasi la frigider inainte de servire iar panna din forma o rastorni pe un platou si pui deasupra cateva linguri cu sos apoi tai si pui pe farfurie


 
 

0

Placinte cu mere la tigaie

Dupa modelul placintelor cu branza la tigaie,am inlocuit branza cu mere si mi-au iesit tot atat de bune!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu faina
1cana cu kefir
1/2lingurita bicarbonat
1/2lingurita sare
4mere
1lingura scortisoara
2-3linguri zahar(optional si dupa gust,eu nu am pus zahar deloc su au fost super bune)
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron pui faina,sare,zahar,chefir,bicarbonat,amesteci totul bine,adaugi apoi merele curatate de coaja si rase pe razatoarea cu ochiuri mari
  Dupa omogenizare incorporezi si scortisoara apoi cu lingura pui gramajoare in tigaia cu putin ulei si le lasi la foc mic cu capac
De aceasta data vor sta pe foc putin mai mult pentru ca merele nu au fost stoarse,nici calite si-si elimina apa la prajit,de aceea atentie mare cand le intoarceti pentru ca sare stropi fierbinti
Le scoti apoi pe farfurie si la fel ce placintele cu branza la tigaie,se consuma reci
Sunt o nebunie!


 

0

Placinte cu branza la tigaie

Doamne,cat de bune sunt!!am vazut asa ceva la prietena mea Carmen si nu am ezitat,le-am facut imediat pentru ca sunt cele mai simple si gustoase placinte sau gogosi sau turte,cum vrea fiecare sa le numeasca.
Am facut muuulte de cand sunt bloggerita,si vazute si nevazute,unele au ramas in caiet ca fiind super bune,altele au mers la cos dar asa ceva,chiar in suflet mi-a ramas si la cererea "publicului degustator format din sotul meu" doua zile am repetat reteta!!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu faina
1cana cu kefir
1/2lingurita bicarbonat
100g branza de oaie
sare daca e nevoie
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci intr-un castron faina,kefir,bicarbonat,branza taiata cubulete
Dupa omogenizare,pui cu lingura gramajoare de aluat in tigaia cu putin ulei,pui capac,lasi focul mic iar dupa cateva secunde le intorci iar dupa alte cateva secunde le scoti pe farfurie
Se consuma imediat dar reci cunt super bune!

  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme