Aripioare crocante la cuptor

Vai ce-mi plac aceste aripioare!!
Am cumparat cartea prietenei noaste Elena Butuc,alias Lalena,am studiat-o si imediat mi-a atras atentia aceste aripioare,le-am facut imediat pentru ca eu in permanenta am aripioare in congelator, nu se stie in ce moment mi se face pofta de asa ceva!!😅😅😅
Ei bine vreau sa spun ca mai am aici cateva astfel de retete dar din toate,asta a fost cea mai buna!
AVEM NEVOIE DE:
1kg aripioare de pui
1plic praf de copt
3linguri usturoi granulat
1lingurita cu sare
2linguri boia dulce si iute
piper optional
SOS
1iaurt mic
4catei de usturoi
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Aripioarele taiate,varfurile eliminate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie prin tamponare, se pun intr-un castron si se lasa deoparte 
Intr-in alt castron se amesteca usturoiul,praful de copt,boia,si sare,apoi se rastoarna peste aripi si se amesteca bine cu mana 
  Se pun aripioarele in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30-40min pana se rumenesc
In acest timp se face sosul
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu usturoiul bine pisat,putina sare,2-3picaturi de ulei de masline,cateva picaturi zeama de lamaie pentru cine doreste apoi se lasa deoparte
Se servesc aripioarele cu acest sos
sau pregatite ca la Mc.Donald cu cartofi prajiti
Buuuune!!
Asta-i cartea de care va spuneam



 

0

Fasole cu ciuperci si carnati picanti

Am vazut la o prietena virtuala aceasta reteta si tare bine arata asa ca nu am stat mult pe ganduri pentru ca aveam tot ce-mi trebuie si m-am pus pe treaba iar rezultatul a fost suuper bun!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu fasole
2cepe
1morcov
50ml ulei
3linguri pasta de ardei cu rosii
50g carnati picanti
200g ciuperci
sare
putin cimbru
1frunza de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea spalata,pusa de seara sa se umfle,a doua zi se scurge,si se pune la fiert in apa calda
Dupa 30-40min,se scurge fasolea,se clateste cu apa rece de cateva ori apoi se pune din nou la fiert tot in apa calda.Cand incepe sa fiarba,se adauga ceapa curatata si taiata marunt si morcovul taiat cubulete mici sau ras(eu rad radacinoasele in orice mancare)apoi se lasa la fiert cu capac
Separat in tigaie cu ulei se prajeste carnatii taiati rondele,ciupercile curatate daca e cazul si feliate,dupa ce s-au rumenit se adauga pasta de ardei si lasi pe foc cateva minute amestecand
Se rastoarna apoi in vasul cu fasole,se adauga frunza de dafin,putin cimbru,sare daca e nevoie si se pune la cuptor pana scade in jur de 20 poate 30min
Se pune fasole pe farfurie si se mananca cu muraturi,este nebunie vreau sa zic!
Pofta buna!

  

0

Ficatei cu garnitura de legume

Mi-a fost pofta de ficatei dar nu gatiti,asa pusi pe tabla cum mancam in copilarie cand taia mama cate o pasare dar pana la urma,i-am pus in tigaie,am pus si o lingura cu unt iar pofta mi-o voi face alta data,acum i-am gatit!😅😅
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu legume congelate
1ceasca orez rosu
250g ficatei
2catei de usturoi
1lingura unt
50ml vin alb
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Garnitura de legume am postat-o in urma iar reteta o gasiti AICI 
Ficatul bune curatat,spalat,se pune in tigaia cu unt si 2catei de usturoi intregi
Dupa cateva minute se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade si ficatul este rumenit
Se serveste pe farfurie impreuna cu legume si acritura de sezon
Pofta buna!

  

0

Legume cu orez

Am avut o punga cu legume congelate,am gatit-o sa nu mai stea in congelator dar asa singure legumele parca nu mergeau si cum am orez rosu,i-am imbunatatit si gustul si aspectul.
Fiind singura la masa,cam mult a rezultat,asa ca am impartit-o in trei😂😂😂
O portie a fost mancata simpla,o portie a fost garnitura la o bucata de somon(reteta postata)iar o alta portie tot garnitura este dar la ficatei,reteta care urmeaza si uite asa am gatit pentru trei pranzuri👍👍
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu legume congelate
1ceasca cu orez rosu
2catei de usturoi
2linguri ulei de masline
sare
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Orezul spalat in cateva ape reci,se pune la fiert in apa cu putina sare iar dupa 20min se strecoara
In tigaia cu ulei se pune usturoiul intreg iar dupa ce si-a eliberat aroma,se rastoarna legumele fara sa fie dezghetate si se lasa cateva minute cu capac la foc mic apoi se amesteca,se mai lasa 3-4min iar dupa ce legumele si-au luat aroma de la ulei si usturoi,se rastoarna orezul,se amesteca totul bine,se condimenteaza cu sare,piper,busuioc uscat sau verde taiat,se opreste focul si se pue pe farfurie.
Pofta buna!
 
 

0

Somon cu garnitura de legume

Am fost la cumparaturi pe pofte!😂😂
Am luat somon,legume congelate iar restul le vedeti in retetele urmatoare😏😏
Am facut legumele respective trase la tigaie in unt dar parca mai trebuia ceva,asa ca i-am adaugat putin orez rosu fiert pe care-l aveam si uite asa am mancat de m-am lins pe degete!!😄😄
AVEM NEVOIE DE:
2buc.somon proaspat
1punga cu legume congelate
1ceasca mica cu orez rosu(50-60g)
3catei de usturoi
1lingura unt sau 2 linguri ulei de masline in post
sare
piper

CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu unt,se rastoarna punga cu legume fara sa fie decongelate,usturoiul curatat, focul mic,cu capac iar dupa 4min se amesteca
Dupa ce legumele s-au inmuiat,s-a evaporat apa din ele si au prin aroma de la usturoi,se adauga orezul fiert separat in apa cu sare si scurs
  Dupa omogenizare se opreste focul.
Somonul spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune pe gratarul bine incins iar dupa ce este bine facut,se scoate pe o farfurie.
Eu daca nu am gratar,l-am pus in tigaia Tefal cu pielea in jos, cu un strop de ulei de masline,am pus capacul,dupa 3-4min.l-am intors iar dupa alte 4min l-am scos
Pe farfurie se pun legume,deasupra somonul,alaturi 1/2lamaie pentru ca e necesara si ornata cu rozmarin/
Pofta buna!

 

0

Curry de linte cu dovleac

Am taiat un dovleac pentru supa crema si ce mi-a ramas,n-am vrut sa-l pun la congelator,am cautat pe Google retete pana am dat de asta care mi s-a parut mai increzatoare(v-am spus ca nu mai am incredere dupa cate "plase"am luat,nici asta nu e tocmai corecta dar am ajustat-o eu sa fie cat de cat)
AVEM NEVOIE DE:
1cutie de linte Sun Food
1ceapa
1vanata
1cm ghimbir ras
1ardei iute
500g dovleac
80g pasta rosie curry
200ml lapte de cocos
1cana zeama de legume
3linguri ulei
sare
1ceasca cu quinoa,eu am avut un amestec de quinoa cu bulgur frantuzesc(nu-i ca al nostru)
1lime
1lingura unt sau ulei de masline in post
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei se pune ceapa taiata marunt,vanata cubulete,iar cand au devenit aurii,se adauga ghimbirul ras,ardeiul taiat marunt,pasta de curry,se amesteca totul bine,se lasa pe foc cateva minute
Se adauga apoi dovleacul curatat si taiat cubulete,laptele si supa de legume,putina sare
iar cand dovleacul este aproape fiert,se adauga lintea scursa,2-3rondele de lime se mai lasa cateva minute pana scade apoi se opreste focul
Semintele de quinoa se spala in cateva ape reci sa dispara mirosul care predomina in ele apoi se pun intr-un vas cu 3cesti cu apa si se lasa pe foc mic sa fiarba
Dupa ce a absorbit toata apa,se pune capac,se lasa 5min apoi se amesteca cu unt si putina sare
Pe farfurie se pune un pat de quinoa,deasupra curry si se serveste
Pofta buna!






0

Cus cus cu ciuperci

Am gasit aceasta reteta intr-o fila de calendar si de la prima citire mi-am propus s-o pregatesc si bine am facut pentru ca are un gust senzational iar daca untul este inlocuit cu ulei de masline,poate fi considerata drept o reteta de post.
AVEM NEVOIE DE:
1ceasca cuscus(150g)
1ardei kapia rosu
1borcan cu ciuperci
1ceapa
1lingura unt+1lingurita
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o tigaie cu lingura cu unt,se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie,se adauga ardeiul cuburi
apoi ciupercile scurse,clatite si taiate care sunt mari iar dupa ce a scazut se opreste focul
In alt vas cu lingurita cu unt,se prajeste putin fara sa se arda cuscusul spalat si bine scurs,se adaug 4cesti cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba pana absoarbe tot lichidul
Se adauga acum si ciupercile,se amesteca totul bine,se condimenteaza apoi se serveste imediat
Pofta buna!



  

0

Rata cu portocale

In 2012 am facut pentru prima data aceasta reteta pentru ca pe atunci era la moda,la orice ora deschideam calculatorul,era imposibil sa nu vad la cineva rata cu portocale,am gatit-o perfect si a fost super buna la gust iar sotul meu a fost mandru de mine!
Acum am gasit la LIDL rate,am cumparat si nu m-am gandit sa fac nimic altceva cu pieptul,decat cu portocale si da,mi-a reusit si de aceasta data,doar ca rata a fost super grasa iar eu trebuia sa tin pieptul cu pielea in jos in tigaie sa se topeasca mai mult dar incepuse sa se innegreasca si am renuntat asa ca nu am tinut mai mult de 3min pe ambele parti si a iesit perfect.

AVEM NEVOIE DE:
1piept de rata
3portocale
sare
piper
1baton de scortisoara
50ml vin alb
50ml supa de pui
5linguri sos de soya
1lingura zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,spalat,uscat cu hartie de bucatarie,pielea crestata,condimentat cu sare si piper,se prajeste in tigaia Tefal fara ulei, 3min pe ambele parti
   se adauga sosul de soya,se lasa cateva minute sa se caramelizeze apoi se opreste focul si se scoate pieptul pe un tocator dupa care se taie pe diagonala
Separat intr-un alt vas,se pune zeama de la 2portocale si coaja rasa de la una,batonul de scortisoara,supa,vinul,zaharul brun,cateva rondele de portocala fara coaja si se lasa la fiert pana capata un aspect gelatinos,zaharul se pune in functie de dulceata vinului si a portocalelor,doar daca sunt acrisoare
se adauga feliile de piept iar dupa 2-3min se scoate batonul de scortisoara si se opreste focul
Se serveste pe farfurie cu rondele de portocala fara coaja
Pofta buna!


 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme