Paste cu ierburi si branza la cuptor

In alt preparat facut de care nu ma mai saturam mancand,nu stiu cu ce ierburi au fost facute pastele pentru ca au avut un gust senzational
AVEM NEVOIE DE
1punga cu paste cu ierburi aromate
6oua
200g branza telemea
200g bacon
150g smantana
2linguri ulei
1lingura unt
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Baconul taiat cubulete se pune in tigaie cu 2linguri ulei si se prajeste apoi se da deoparte
Intr-un castron se bat ouale,se adauga branza rasa,smantana,piper,baconul si cu uleiul din tigaie si se amesteca totul bine
Dupa omogenizare se amesteca cu pastele fierte si scurse
apoi se rastoarna intr-o forma termorezistenta si la cuptor va sta 30min la 200grade
Se taie si se mananca cat se poate,eu asa fierbinte am devorat-o!😅😅
Sa va fie de folos!




  

0

Tocana de vita arabeasca

Mi-a trimis Ana din Franta aceasta reteta,am facut-o si pur si simplu nu ma mai saturam de ea atat e de buna,buna rau!😅😅
AVEM NEVOIE DE
200g carne de vita
2cartofi
1ceapa
1capatana de usturoi
1linguta boia dulce
1lingura Garam-masala
sare
ulei de masline
1frunza de dafin
1fir de rozmarin
100g cus-cus
50g unt
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas se pune 3linguri de ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga carnea taiata cubulete si se lasa 5min amestecand mereu
Se adauga apoi boia,Garam masala,crenguta de rozmarin,frunza de dafin,sare,2cani cu apa fierbinte si se lasa la fiert 1h
In acest timp,cartofii curatati,taiati cuburi mai mari se prajesc in ulei mult pana se fac aurii si se adauga in vas daca este fiarta carnea

se adauga si usturoiul zdrobit,se potriveste de gust si se lasa pe foc pana scade
Scuzati aspectul vasului,trebuiau stersi peretii dar am omis,am o bila neagra pentru mine!

Pentru garnitura,cuscusul spalat se pune intr-un bol,se adauga aceeasi cantitate de apa clocotita,se acopera si se lasa deoparte 10-15min,dupa ce s-a umflat si boabele nu mai sunt tari, se adauga untul,putina sare si se amesteca cu o furculita

Se serveste pe farfurie cuscus,alaturi tocana si acritura de sezon sau salata verde
Pofta buna!
  

0

Clafoutis cu afine

Mi-am achizitionat cate ceva prin bucatarie si am inceput sa le probez;prima a fost vasul de tarta si am facut acest clafoutis care-mi place foarte mult,pentru ca tot am suficiente fructe la congelator
Problema e ca nu am dezghetat afinele sa fie bine scurse iar in cuptor si-au eliberat sucul si aluatul s-a colorat,nu-mi place ce-am facut dar s-a mancat
AVEM NEVOIE DE
4oua
400ml lapte
100g faina
esenta de vanilie
2linguri zahar
1lingura unt
200g afine 

CUM SE PROCEDEAZA
Se pune untul in forma si se intinde pe toata suprafata si pe margini,se pun afinele si se lasa deoparte
Intr-un vas se bat ouale cu zahar si vanilie,se adauga faina si se amesteca sa nu se formeze cocoloase apoi laptele si dupa omogenizare se rastoarna peste fructe
Se lasa la cuptor 30min la 180de grade iar dupa acest timp se opreste focul si nu se scoate forma pentru ca se lasa pe mijloc
Sa va fie de folos!


  

0

Prajitura televizor

Aceasta prajitura in tineretile mele,cred ca nu trecea o saptamana sa n-o fac,ei bine de atunci au trecut ani buni si nu am mai facut-o dar stiti de ce???pentru ca nu-mi place sa fac foi,am facut prea multe iar acum pur si simplu le urasc!!
Intamplarea a facut ca sa gasesc la o prietena aceasta reteta fara coacere adica fara foi,am adaptat-o dupa gustul meu si ingredientele necesare am fost o fericita iar gustul este nebunie!!😍😍😍 Multumesc Daniela!
Observati ca are si mileu dar lipseste pestele de sticla!😂😂

AVEM NEVOIE DE
1ou+1galbenus
1plic zahar vanilat
1lingura esenta de vanilie
100g zahar
65g amidon
600ml lapte
130g unt
biscuiti cu cacao,eu am avut 4pachetele mici
piscoturi
1cana cu lapte pentru insiropat
 GLAZURA
200ml frisca lichida
200g ciocolata neagra
30g unt

CUM SE PROCEDEAZA
Se face o crema din ou,galbenus,zahar vanilat,zahar si vanilie,se adauga amidonul si se mixeaza energic apoi laptele
Se rastoarna apoi intr-un vas,se pune pe foc si se amesteca continuu cu un tel pana se ingroasa
Se pune apoi crema intr-un bol,se acopera cu folie alimentara direct pe crema sa nu faca deasupra coaja si se lasa la frigider sa se raceasca
Dupa ce s-a racit se adauga untul moale si se mixeaza pana rezulta o crema fina cremoasa
Intr-o tava sau un alt vas,se pun biscuitii trecuti prin lapte
apoi jumatate din crema,se niveleaza si apoi se pun piscoturile tot insiropate in lapte
se rastoarna restul de crema,se niveleaza si se acopera cu biscuiti insiropati
se lasa la frigider1h apoi se scoate
Pentru glazura,se pun ingredientele intr-un vas pe foc iar cand incepe sa se topeasca ciocolata,se da vasul deoparte si se amesteca energic cu telul pana se omogenizeaza apoi se rastoarna peste biscuiti,se niveleaza suprafata si se lasa la frigider 2h pana se intareste
Dupa ce s-a intarit,se poate lasa asa sau se poate pune un sablon apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!








  
 
1

Sos de lamaie

Pentru ca folosesc acest super mega sos cand pregatesc peste dar si la carne sau legume este foarte bun,scriu reteta aici sa nu mai caut prin caiete pentru ca-i putin complicata pentru mine si trebuie atentie dar si pentru voi cititorii mei!
AVEM NEVOIE DE
3lamai mari cu coaja groasa
50ml ulei
50ml lapte
1/4lingurita zahar
un praf de sare
1/2lamaie stoarsa
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste doua vase cu apa pe aragaz,acestea vor sta in permanenta cu apa care fierbe,pana se termina procesul
Lamaile spalate bine,se curata coaja cu ajutorul cutitului economic,doar partea galbena si se pune intr-un vas sa fiarba
Dupa 2-3min se scoate cu un cleste si se pune in al doilea vas si se fierbe din nou,iar din primul vas se arunca apa,se pune alta si se lasa pe foc sa fiarba,pentru ca din nou se scoate coaja  si se fierbe
Se procedeaza asa de 5-6ori,pana cand coaja gustata,nu mai este amara si ajuns in acest punct,se strecoara
Se pune in blender coaja fiarta,ulei,lapte,zahar,sare,si zeama de lamaie,se mixeaza foarte bine pana rezulta sosul fin,se potriveste de gust apoi se rastoarna intr-un bol
pentru cine doreste o culoare mai intensa de galben,se poate adauga un praf mic de curcuma dar nu mult pentru ca are un miros puternic iar cine doreste o consistenta mai lichida,in blender se mareste doza de ulei,lapte si zeama de lamaie
Se foloseste in general pentru mancarurile cu peste si se poate pastra la frigider intr-un borcan cu capac ermetic pana la 3zile nu mai mult
Sa va fie de folos!


  

0

Mic dejun cald

Se mai gaseste pe aici un astfel de mic dejun dar asta e altfel,problema e ca-mi trebuiau oua de prepelita pentru ca sunt mai mici iar cel de gaina dupa 2min cand am deschis usa cuptorului nu mai era la locul lui si zic,na belea ca mi-a furat cineva oul dar era in tava!😅😅
AVEM NEVOIE DE:
2felii de paine taiate mai gros
4felii de cascaval
4felii de sunca presata,eu am avut salam
1ceapa rosie mare
1rosie
4oua de prepelita
50g unt
sare
piper
oregano


CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de paine unse cu unt,se pune pe fiecare cate doua felii de cascaval
  apoi doua felii de sunca
Ceapa rosie curatata,se taie de la mijloc rondele  mai late si una din ele se pune deasupra peste sunca,in interior cubulete mici de rosie,putina sare,se sparg cate doua oua de prepelita,se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano apoi cele doua felii se pun pe hartie de copt in tava
La cuptor va sta 10min doar cat se face oul apoi se serveste imediat
Pofta buna!

 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme