Bors de miel

 Mai am o singura postare cu acest bors si face parte din primele postari de retete cand mi-am facut blogul de aceea m-am gandit s-o mai scriu odata
Borsul de miel este totul pentru mine in ziua de Paste,daca nu am asa ceva nu spun ca-i sarbatoare,nu vreau nimic altceva decat acest bors care mi-aminteste de mama,fiind reteta personala.
Am vazut ca acum toata lumea este impotriva sacrificarii meilor,de acord si mie mi-e mila de ei dar eu nu-l tai,eu cumpar carnea de la magazin,cine-l taie sa-si asume vina!!

 AVEM NEVOIE DE
carne de miel pentru bors
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1tija Apio
1cartof
3linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
2leg.stevie
2leg.loboda rosie
2leg.leustean
1lingura orez
1lingura sare
1l bors


 

CUM SE PROCEDEAZA
Carnea portionata,spalata,se pune in oala cu apa si putina sare pe foc iar dupa ce a fiert si la suprafata a iesit spuma neagra,se opreste focul,se arunca apa,se clateste carnea sub jet de apa pentru a indeparta mai bine spuma,oala se spala si ea,apoi se pune din nou pe foc la fiert
Cand apa incepe sa fiarba,se adauga ceapa,tija de Apio si ardeiul taiate cubulete iar morcovul curatat si ras(eu asa procedez)

 



 Dupa 10min de fiert se adauga stevia,loboda si o legatura de leustean curatate,spalate si taiate marunt,dupa alte 10min pasta de ardei,sucul de rosii,cartoful curatat si taiat cuburi sau sferturi,1lingurita cu sare apoi se mai lasa 10-15min sa fiarba incet
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga orezul,borsul fiert separat,se potriveste de gust apoi leusteanul ramas si dupa 2-3clocote se opreste focul.

 Se serveste cu ardei iute si pofta buna!

Sa nu va uitati dupa smantana,pentru ca eu nu folosesc la nici o ciorba,fac exceptie ciorba de burta si radauteana!
Sa va fie de folos!
Pofta buna!

0

Snitele cu cocos si sos de papaya

 Papaya denumit de Columb "fructul ingerilor" este un fruct exotic si este foarte bun pentru sanatate continand vit.C,D,acid folic,potasiu,fibre,betacaroten,flavonoide care protejeaza impotriva cancerului pulmonar,mentine sistemul imunitar sanatos si multe alte proprietati
Pentru ca am gasit acest fruct si am facut cu el diferite dulciuri,acum am incercat acest sos langa snitele dar sosul nu prea e sos care ar fi trebuit sa fie putin mai subtire,asta pentru ca l-am lasat peste timp dar nu a ramas nemancat!

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
3oua
sare
piper
100g fulgi de cocos
2catei de usturoi
1lingura faina
cimbru
oregano
ulei pentru prajit
SOS
1buc papaya
1ceapa mica rosie
1lingura ulei de masline
sare
piper
2linguri sos de soia
2linguri vin alb
1lingurita zeama de lamaie
1lingurita cu miere la nevoie
GARNITURA
1punga cu seminte de cereale,quinoa alba si rosie,boabe de fasole rosie
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul feliat,usor batut ,condimentat cu sare si piper,se lasa deoparte
intr-un castron se bat ouale cu sare,piper dupa gust,usturoiul bine pisat,putin cimbru,putin oregano si faina iar dupa omogenizare se lasa deoparte
intr-un alt castron se pune cocosul apoi se trec feliile de carne prin amestecul de oua,apoi cocos si se rumenesc in ulei dupa care se scot pe farfurie cu prosop de hartie

 
 



Pentru sos se pune uleiul in tigaie,se caleste usor ceapa taiata julien,se adauga feliile de papaya,se amesteca bine apoi sare,piper dupa gust,sosul de soia,vin,zeama de lamaie si se lasa pe foc 1-2min amestecand,se potriveste de gust,daca e nevoie se adauga si mierea iar dupa omogenizare se opreste focul




Pentru garnitura se rastoarna punga intr-un vas mic,se adauga 2linguri cu apa,se amesteca totul iar dupa ce semintele au absorbit tot lichidul se opreste focul,nu mai are nevoie de nimic pentru ca semintele sunt prefierte si au tot ce le trebuie


Pe farfurie se pun snitele,cereale si alaturi sosul de papaya
Pofta buna!


0

Pui asiatic

 Doamne ce bunatate am facut aici,nu ne  puteam satura

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1ou
3linguri faina
3linguri amidon
sare
piper dupa gust
2fire ceapa verde
1ardei kapia 
4catei de usturoi
1ardei iute
sos soia dupa gust
50ml vin alb
50ml ulei
orez pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul dezosat si fara piele,se taie fasii,se pune intr-un castron cu sare,piper,oul batut separat,faina si amidonul apoi se amesteca totul bine cu mana apoi se lasa deoparte 30min
Se rumenesc in ulei fasiile de carne apoi se scot pe o farfurie

 
 
Separat intr-o tigaie se pun 3-4linguri cu ulei de la prajit,se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul,ardeiul iute,se amesteca totul apoi se adauga carnea,ardeiul gras fasii,vinul,se amesteca totul apoi se lasa pe foc sa scada putin

 

Se adauga apoi sosul de soia dupa gust dar sfatul meu daca nu e foarte sarat,se poate adauga mai mult pentru ca pieptul fiind amestecat cu faina,absoarbe foarte repede lichidul iar dupa 4min se opreste focul

Se pune la fiert o ceasca cu orez si 4cesti cu apa si putina sare,iar dupa ce a absorbit toata apa,se pune capac si se opreste focul
Pe farfurie se pune orez in inelul de inox,alaturi carne si sos apoi se serveste 

Pofta buna,un deliciu!
0

Prajitura cu dovleac si cocos

 Am cativa bostani din toamna de la gradina,pusi undeva la racoare si nu au patit nimic,i-am facut sotului copt,fiert in lapte dar si o prajitura delicioasa

AVEM NEVOIE DE
200g faina
250g pulpa de dovleac copt
150g cocos
200g zahar
100ml ulei
80ml lapte
3oua
coaja rasa de lamaie
1plic praf de copt

 CUM SE PROCEDEAZA
Pulpa de dovleac coapta,curatata de coaja,se paseaza bine in robot,se adauga apoi ulei,lapte,coaja de lamaie si se mixeaza totul bine

 
Se adauga apoi galbenusurile frecate separat cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga cocosul,faina cu praful de copt adaugat in reprize iar dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare

 Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 35min la 180de grade
Dupa ce s-a copt,se lasa in tava sa se raceasca apoi se taie si se pudreaza

 



Sa va fie de folos!
0

Iepure cu cartofi la cuptor

 Aveam un iepure la congelator si daca am avut o reteta noua,am incercat-o si ne-a placut!

AVEM NEVOIE DE
1iepure
sare
6cartofi
MARINADA:
2cepe
4catei de usturoi
1lingurita cimbru
sare
piper dupa gust
1lingura oregano uscat
50ml ulei de masline
250ml vin alb
250ml apa
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Iepurele portionat,spalat,uscat se pune intr-un castron si se lasa deoparte
Separat se toaca marunt ceapa,usturoiul zdrobit si se pune peste carne apoi se adauga,sare,piper,oregano,cimbru,ulei de masline,vin si apa apoi se amesteca bine,se acopera vasul si se lasa la frigider pana a doua zi
Se rastoarna apoi tot continutul in tava peste cartofii curatati si taiati in sferturi,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 45min la 170de grade

 

 
Dupa acest timp se descopera si se mai lasa 30min sa se rumeneasca apoi se serveste cu salata verde

 Pofta buna!

0

Budinca de tapioca

 De foarte multe ori am facut astfel de budinca dar cu lapte,ei bine de aceasta data am pregatit-o dupa reteta unei prietene din Grecia in cadrul unui concurs dar cu apa
Am fost putin sceptica la inceput dar rezultatul a fost unul deosebit

AVEM NEVOIE DE
1ceasca perle de tapioca
31/2cesti cu apa
un praf de sare
1lingurita scortisoara
esenta de vanilie
fructe

 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune tapioca intr-un vas cu apa pe foc,se adauga un raf de sare si tapioca,cu o lingura de lemn se amesteca continuu pana se ingroasa

 
 
La final se adauga scortisoara si vanilia apoi se imparte in cupe,deasupra se pun fructe taiate sau intregi daca sunt mici si la frigider vor sta pana in momentul servirii

 Sa va fie de folos!

0

Paste cu hrisca

 Iar am gasit in fila de calendar o reteta si dupa ce am citit-o mi s-a parut interesanta iar la final a fost foarte buna si de post.

AVEM NEVOIE DE
300g paste scurte
150g boabe de hrisca
1ceapa
2catei de usturoi
1tija de telina Apio
1lingurita busuioc uscat
2frunze de dafin
1/2lingurita cimbru uscat 
4linguri ulei de masline
300ml supa de legume facuta dintr-un cub Maggi de legume
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Boabele de hrisca spalate,se pun la fiert intr-un vas cu apa,putina sare,frunzele de dafin si cimbru iar dupa 30min de fiert se scurg,se scot frunzele si se lasa deoparte

 
 

Separat se calesc in ulei ceapa taiata rondele,usturoiul marunt,telina cubulete mici,dupa ce toate s-au inmuiat,se adauga hrisca,busuiocul,putina sare,piper dupa gust,supa de legume si se lasa la fiert 10min

Se adauga apoi pastelefierte si scurse,se amesteca totul bine,se potriveste de gust iar la final se adauga verdeata


Se serveste imediat!

Pofta buna!

0

Scrumbii pe grill cu mujdei verde

 Am cautat prin congelator si am dat de scrumbii,le-am scos pentru ca nu se pot tine foarte mult,ele fiind grase vor avea un gust de ranced si le-am fript!


AVEM NEVOIE DE
scrumbii
condimente pentru peste
sare
MUJDEI VERDE
1leg.usturoi verde
1avocado
zeama de lamaie dupa gust
1iaurt Natur 
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Scrumbiile curatate,spalate,condimentate,crestete,se pun pe grill iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe platou
Eu am o tigaie care o tin special pentru peste,nu folosesc grillul pentru ca de fiecare data  ramane pielea acolo cand intorc pestele 

 Pentru mujdei,se pune in blenderul mic pulpa de avocado,usturoiul curatat si taiat,putina sare,o lingura zeama de lamaie si iaurt
Se mixeaza totul bine,se potriveste de gust apoi se scoate sosul intr-un bol



   Se serveste pe farfurie scrumbia,alaturi sos si cate o felie de lamaie

 Pofta buna!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme