Coltunasi prajiti

 Am gasit la LIDL coltunasi,am luat pentru ca-mi plac mult si ca sa-i fac eu.....imi trece pofta!!
Puteam sa-i fierb dar prajiti nu am facut,nu am mancat niciodata asa ca i-am facut prajiti,foarte buni au fost!!
AVEM NEVOIE DE
500g coltunasi din comert
200g branza Mozzarella
50g unt aromatizat cu ierburi
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tigaie pui untul iar dupa ce s-a topit,rastorni coltunasii si-i lasi sa se rumeneasca usor la foc mic,cu capac amestecand din cand in cand

 

 
La final scoti pe farfurie,deasupra pui mozzarella rasa si servesti imediat,super bun!
 

 Pofta buna si sa va fie de folos!


0

Conopida gratinata

 Nu prea-mi place conopida altfel gatita decat pane,dar cand aduce Costel de la gradina o fac mai mult pentru el!

AVEM NEVOIE DE
1conopida nu mare
50g unt
1lamaie
4catei de usturoi
10-12 rosii cherry
sare
GRATEN
6oua
200g cascaval
sare
piper dupa gust
100ml smantana lichida
1lingurita ierburi italiene
CUM SE PROCEDEAZA
Lamaia spalata apoi stearsa cu hartie de bucatarie,o tai rondele si le pui in tava unsa cu unt si printre ele,usturoiul taiat marunt apoi lasi deoparte
 
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,le pui intr-o oala cu apa si sare cand clocoteste si le lasi 5min dupa care le scoti,le pui in tava,deasupra rosiile spalate si taiate in jumatati daca sunt mai mari apoi lasi deoparte

 

 
 
Pentru graten,bati ouale cu un praf de sare si piper,adaugi smantana,la final incorporezi jumatate din cascavalul ras si ierburile,amesteci cu o paleta,rastorni in tava peste conopida si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 
Dupa ce s-a rumenit,scoti tava,opresti focul,pui deasupra restul de cascaval si lasi in cuptor pana se topeste
Scoti tava,lasi putin sa se raceasca apoi tai si servesti!
O poti taia si cubulete,puse pe platou,servite drept aperitive

 



Pofta buna si sa va fie de folos!
0

Prajitura cu mere

 Muulte retete de prajituri cu mere am pe aici,pe unde vad ceva apetisant si cu aspect,imediat o fac si daca e pe gustul meu o postez,daca nu,uit ca am facut un desert cu mere,spun asta pentru ca de multe ori mi s-a intamplat sa gasesc o reteta pe Google iar finalul sa fie oribil si tot de multe ori am mai adaugat in plus lapte sau faina pentru ca reteta era incompleta,am spus ca nu ma mai uit pe Google la retete ca doar am zeci de carti si mai vechi si mai noi daca vreau sa fac ceva,dar tentatia e mare!
 

AVEM NEVOIE DE
3oua
un praf de sare
4linguri zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingura scortisoara
160g faina
1/2lingurita praf de copt
3-4mere mari
CUM SE PROCEDEAZA
In tava rotunda de 20-22cm diametru cu hartie de copt,pui merele curatate si taiate cubulete mici si amestecate cu scortisoara apoi lasi deoparte
 

 Bati bine ouale cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat iar dupa ce a rezultat o crema fina si spumoasa,adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor
 

 
 
Rastorni apoi in tava peste mere,bati tava de masa de cateva ori sa intre bine aluatul printre mere,deasupra eu am pus fistic tocat marunt apoi la cuptor va sta 30-40min la 180de grade,depinde de cuptorul fiecaruia
 
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou,pudrezi cu zahar, tai si servesti
 

 


 


O bunatate,sa va fie de folos!

0

Placinta cu dovleac si mere

Mai am pe aici placinte cu dovleac si mere dar asta este altfel facuta fata de restul,in primul rand nu pun zahar,m-am obisnuit de ceva vreme sa nu mai folosesc zahar mai ales cand folosesc fructe sau diferite alte creme care sunt deja dulci iar rezultatul este foarte bun
 

 AVEM NEVOIE DE
1kg mere
2kg dovleac
100g unt
1pachet foi de placinta
1lingura scortisoara
100g nuca macinata
CUM SE PROCEDEAZA
Merele si dovleacul,curatate  si rase,le pui in cratita cu putin unt si amesteci, dupa ce a scazut apa din ele si s-au inmuiat,dai vasul deoparte si amesteci cu un praf de sare,scortisoara si nuca

 
 



In tava unsa cu unt topit,pui cate doua foi de placinta,jumatate din foi sa treaca peste marginile tavii pentru ca la final,acoperim placinta cu ele
Pui apoi cate 3-4linguri cu umplutura,nivelezi,acoperi cu alte doua foi dar de data asta foile sa fie indoite si sa acopere exact umplutura apoi ungi cu unt
 
Pui din nou umplutura si procedezi asa pana se termina umplutura,avand grija ca sa ramana doua foi
La final dupa ce s-a terminat umplutura,aduci foile de pe margin la interior sa acopere umplutura,ungi cu unt,si acoperi toata placinta cu cele doua foi oprite dar tot indoite,le ungi cu unt

 si la cuptor va sta30minute la 180 de grade iar dupa ce s-a racit,tai si optional pudrezi cu zahar pudra.

 
Sa va fie de folos!

 

 
0

Cozonac cu chefir

Cu ceva timp in urma,mi s-a facut pofta de cozonac si l-am facut imediat cu ajutorul dragului meu robotel!
Am folosit reteta fetelor din R.Moldova dar modificata dupa gustul meu si cu aceasta ocazie,vreau sa va spun ca am un mare,mare respect si admiratie fata de aceste gospodine dar cu adevarat gospodine,am facut multe retete de la ele dar la aluaturi nu le intrece nimeni iar acest cozonac,nu pot sa spun ca are un gust deosebit pentru ca toti cozonacii au acelas gust,in schimb iese in evidenta pufosenia!Degeaba se filmeaza unele doamne de la noi cu cozonacul care-l apasa ca sa vedem noi cat e de pufos,este adevarat ca atunci cand sunt scoase din cuptor toate aluaturile sunt pufoase,important dupa cateva zile oare tot atat de pufos e???
Ei bine acest cozonac este moale chiar si dupa o saptamana,am uitat o jumatate de cozonac in camara si am descoperit-o dupa o saptamana,am crezut ca s-a intarit dar nu,a fost foarte bun de mancat si moale! 

 

 AVEM NEVOIE DE
1kg faina de la Bunica
100g zahar(dupa gustul fiecaruia)
4galbenusuri
1lingurita rasa cu sare
2plicuri drojdie uscata
1lamaie rasa
esenta de vanilie
150g unt topit
700g chefir
lapte cald la nevoie
UMPLUTURA
3cani cu nuca macinata
2linguri cacao
2linguri zahar pudra
2plicuri zahar vanilat
lapte cald
CUM SE PROCEDEAZA
Faina cernuta de 3ori,o pui in cuva robotului apoi adaugi sare,drojdia,galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul si omogenizezi usor cu carligul de la robot,adaugi apoi chefirul si-i dai drumul la framantat 10min
Adaugi daca e cazul 2-3linguri cu lapte cald,mai framanti 5min apoi adaugi cate putin unt topit si framanti in continuare pana se incorporeaza tot untul
Rastorni aluatul intr-un vas un cu unt si incepi sa-l framanti cu mainile doar prin pliere,exact cum sigilezi toate partile la un plic
Acoperi vasul si lasi sa creasca la loc cald
 

Aluatul trebuie sa fie putin moale nu mai adaugati faina
Dupa ce a crescut,rupi sau imparti aluatul in mici sfere(eu de ani de cand fac cozonac,nu mai impart aluatul stiu cati cozonaci trebuie sa-mi iasa dintr-un kg de faina)
Intinzi fiecare sfera cu palmele unse,pui cate 2-3linguri cu umplutura,rulezi,faci a doua foaie la fel,impletesti cele doua rulouri apoi in tava cu hartie de copt
 

 Pentru umplutura,amesteci intr-un castron toate ingredientele apoi lasi deoparte
Lasi tavile cu cozonaci sa creasca,ungi apoi cu pensula cu ou bine batut,presari deasupra seminte de mac si la cuptor vor sta 45-50min la 180de grade
 

 Scoti cozonacii sa se raceasca pe un gratar apoi depozitati unde crede fiecare
 

 Nu stiu cum sunteti voi,dar eu de fiecare data cand fac cozonac,trebuie rup si sa mananc cald

 




 Sa va fie de folos!
Am uitat sa specific,atunci cand vreti sa faceti cozonac,scoateti de seara toate ingredientele sa ajunga la temperatura camerei,este foarte important!
     
0

Ficatei si cartofi la Air Fryer

 Din cand in cand mai scot acest aparat sa pregatesc micul dejun sau o friptura cand avem pofte,pentru ca foarte bine le face
Acum am avut ficatei,cartofi Noisettes iar rezultatul a fost deliciu maxim!
 

AVEM NEVOIE DE
500g ficatei de pui
sare
piper
1lingurita condimente pentru pui
250g cartofi Noisettes
5linguri ulei
salata de rosii pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Ficateiii bine curatati de urmele lasate de fiere(am patit-o pentru ca nu este taiata in totalitate si uite asa am ajuns sa arunc toata munca la gunoi pentru ca nu se putea manca de amara ce era),apoi spalati,tamponati cu hartie de bucatarie,pudrati cu condimente,piper dupa gust,adaugi ulei si amesteci
 
Dupa ce aparatul s-a infierbantat 20minute,pui ficateiii in cuva,fixezi temperatura la180de grade si timp 20minute apoi dai drumul,urmand ca dupa 10minute sa-i intorci cu un cleste
Dupa acest timp,scoti ficateiii pe un platou acoperiti si rastorni cartofii care au fost amestecati in uleiul ramas de la ficat si procedezi la fel dar dupa cele 10minute daca ti se pare ca sunt gata rumeniti,nu mai continui si-i scoti alaturi de ficat
 

 

 


Pudrezi deasupra cu sare si pofta buna,alaturi de aceasta mancare,merge si o salata de sezon iar la noi au fost rosiile!
 

Deliciu!
 
  
0

Supa de pui cu taitei

 Chiar mi-era pofta de supa de pui,nu am mai facut de mult si am cumparat un pui,am scos pieptul si pulpele pentru alta reteta iar restul bine spalat,l-am pus la fiert impreuna cu legume
La final am strecurat,puiul s-a mancat rasol cu mamaliga si mujdei,in supa am adaugat taitei fara ou cumparati si gata pofta!!

AVEM NEVOIE DE
1pui
2morcovi
1ceapa
1pastarnac
1felie de radacina de telina
sare cupa gust
1-2crengute de telina
taitei vegetali
CUM SE PROCEDEAZA
De la pui am scos pieptul si pulpele pentru o alta mancare,restul l-am spalat si l-am pus in oala impreuna cu legumele curatate spalate si taiate daca sunt mari,am umplut oala cu apa,0 lingura rasa cu sare si la fiert incet adunand spuma care se formeaza
Dupa ce totul este fiert,am scos puiul, continutul din oala am strecurat,supa am pus-o intr-o oala mai mica cu crengutele de telina spalate iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat taiteiii

Dupa ce au fiert si acestia,potrivesc de gust si opresc focul si pofta buna,mie-mi place supa fierbinte!

 

Pofta buna!


   
0

Gulas rusesc

 In cartea cu retete primita de la nepoti,am gasit aceasta reteta si cum mie-mi place mult gulasul,am facut si nu este mare deosebire intre cel unguresc si ce am facut acum,doar chimionul lipseste dar gustul e minunat!

AVEM NEVOIE DE
700g carne de vita
2cepe
1morcov
1ardei kapia
4catei de usturoi
2cartofi
1lingura faina
2linguri ulei
1frunza de dafin
500g rosii bine coapte
sare
piper
cimbru
praf de usturoi
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea spalata,portionata,uscata,condimentata cusare,piper,putin cimbru,pudra de usturoi,amesteci cu faina si lasi deoparte
In cratita cu ulei,pui ceapa si usturoiul taiate marunt,dupa 2-3minute adaugi carnea,morcovul taiat rondele si ardeiul fasii,amesteci totul bine,dupa 5minute adaugi vinul,2cani cu apa,frunza de dafin si lasi sa fiarba la foc mic 45min
 

 

Dupa acest timp adaugi cartofii cubulete,rosiile pasate,o cana cu apa fierbinte daca e nevoie iar dupa 30minute dupa ce totul este fiert,presari patrunjel deasupra,potrivesti de gust si opresti focul

 
Pofta buna!

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme