Pulpa de curcan umpluta








In ziua de Paste am facut senzatie cu aceasta reteta!!!
Ingrediente:2pulpe de cucan,6ciuperci sau 1cutie,2ardei kapia,2leg.de marar,2leg.de ceapa,200g branza proaspata bine scursa,1lingurita de seminte de chimion,condimente pentru pui,sare,piper
Am scos pielea de pe carne cu grija,carnea am tocat-o,am condimentat-o cu sare,piper,condimente de la plic,1legatura de marar,1legatura de ceapa taiate marunt,ciupercile scurse si taiate daca sunt mari si am amestecat bine totul;
branza,amestecata cu restul de verdeata tocata,sare si chimion am umplut ardeiii curatati de seminte;in piele am pus ardeiul pe mijloc apoi carne tocata in jurul lui pana am umplut toata pielea,am dat forma pulpei,apoi le-am pus in vas termorezistent impreuna cu 1/2pahar de vin si apa,apoi la cuptor 40min la foc mic;dupa acest timp,le-am scos,le-am pus in capacul de la vasul de yena si le-am mai tinut 4-5min sa se rumeneasca.
Se servesc drept aperitiv cu rosii sau salata.
Eu am ratat o piele si am taiat-o,asa ca nu arata prea bine!!!
5

Coronita de miel umpluta cu legume






Ingrediente:Coaste de miel,1plic condimente pentru miel,500ml vin rosu,praf de usturoi,salvie si rozmarin pudra,50ml ulei de masline,4cartofi,2morcovi,1dovlecel,am pus si 1/2 fenicul pentru ca-l aveam,4-5 ciuperci
Costitele condimentate din belsug,le-am pus intr-un vas,am rasturnat vinul si uleiul,am acoperit si am dat la frigider pana a doua zi;legumele curatate,spalate,taiate cubulete;intr-o tava sau alt vas am pus costitele vertical,le-am legat cu ata alimentara,in interior am pus legume,restul in tava si am rasturnat baitul;am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 1-2h
dupa ce este gata se servesc taiate coastele cu legume alaturi si salata verde.
1

Drob retro








Pentru ca ginerele meu nu mananca organe,a trebuit sa-i fac si lui un drob;nu e cine stie ce reteta,dar o trec aici poate vrea cineva sa-si aminteasca vremurile cand nu aveam voie sa sarbatorim Pastele si inventam tot felul de retete sa simtim si noi sarbatoarea!!!!
Ingrediente:1pate cutie mare,eu am pus si 2cutii mici de ton,1cutie de ciuperci,2leg.ceapa verde,4leg de marar,1ceasca orez,4oua,sare,piper,2morcovi
Intr-un bol,amesteci conservele cu verdeata taiata marunt,ciupercile,orezul si morcovul fiert in supa de pui sau de legume,3oua,sare si piper,omogenizezi totul bine apoi rastorni intr-o tava cu hartie de copt,pe mijloc pui oul ramas fiert si morcovul taiat,nivelezi suprafata si dai la cuptor la foc mic 1h.
0

Icre de crap si somon



HRISTOS A INVIAT!!!Tuturor prietenilor care-mi trec pragul,doresc multa sanatate si sarbatori luminate in suflete!!Pentru ca am adus din Italia icre de somon(naturale) si nestiind ce sa fac cu ele si mai ales pentru ca am stricat un borcan de 400g,am facut o salata de icre de crap obisnuita iar la sfarsit,dupa ce am adaugat ceapa am amestecat si 2linguri de icre de somon;le-a schimbat si gustul si aspectul.
0

Tiramisu cu mango








Ingrediente:1cutie branza Mascarpone sau Philadelphia,1cutie mica cu iaurt(125g),6linguri zahar,1/2ceasca frisca,1/3ceasca suc de mango pur,1/4 ceasca rom,piscoturi,felii de mango,1baton de vanilie
Intr-un bol amesteci branza,iaurt,semintele de la batonul de vanilie si zahar;in alt bol pui sucul si rom;pe un platou sau o forma pui piscoturile inmuiate in suc,deasupra crema de branza apoi felii de mango,iar piscoturi,iar crema si ornezi cu felii mari de piscoturi dupa care dai la frigider pana a doua zi cand se serveste.
Fructul meu (al doilea)nu a fost prea copt,de aceea am taiat suvite si in interior si la ornat,de asemenea,reteta era cu ciocolata alba rasa deasupra,dar eu am renuntat la ea.
1

Mic dejun cu ton




Ingrediente:Mini baghete cu seminte,2conserve mici de ton,1lingura zeama de lamaie,1lingura mustar de Dijon,2castraveti,salata verde,cateva picaturi de sos Tabasco
Conservele scurse se amesteca cu zeama de lamaie,mustarul,si sosul tabasco dupa gust,apoi se unge o felie de mini bagheta cu un strat mai gros de pasta de ton, deasupra rondele de castraveti,frunza de salata si se acopera cu partea taiata de baheta;fiind putin mai picant,nu se recomanda minorilor.
7

Mic dejun cu bacon






Ingrediente:2mini baghete cu seminte,50g bacon,1rosie,50g cascaval ras,salata verde,2castraveti,1ceapa rosie
Tai bagheta pe lungime,eu am stropit-o cu putin otet balsamic,am pus o frunza de salata, baconul,deasupra rondele de castraveti,rondele subtiri de ceapa, rondele de rosie,apoi cascaval ras si am acoperit cu cealalta felie de bagheta;optional se poate incalzi la microunde cateva secunde;este un mic dejun hranitor alaturi de o cana de ceai sau cafea.
1

Lapte cu orez





Va spun aici modul meu de preparare al laptelui cu orez
Ingrediente:1cana cu orez,3linguri zahar,scortisoara,putina coaja rasa de lamaie,lapte
Orezul spalat si scurs, il pun la fiert in putina apa si un praf de sare;il las sa fiarba 20-15min,dupa care adaug zaharul si incep sa pun lapte cate putin,pe masura ce fierbe orezul si scade laptele;nu pun tot laptele de la inceput pentru ca nu-mi place ca rezultatul sa fie prea zemos dar nici prea tare,asemeni unei budinci;cand este aproape gata,adaug si coaja de lamaie,apoi pregatesc cupele in care am pus cate o lingurita de dulceata,deasupra orez si iar o lingurita de dulceata sau doar lapte cu orez si deasupra scortisoara.
0

Pulpe cu leurda si bacon







Pentru ca mi-a ramas sos de capere de la reteta de somon cu sos de capere,am facut si aceste pulpe si tare bune au fost
Ingrediente:1kg de pulpe,2leg.frunze de leurda,200g bacon taiat felii subtiri,sare,piper,condimente pentru pui
Pulpele curatate,spalate,le-am dat intr-un clocot in apa cu 1lingura de sare,pentru ca la cuptor vor sta destul de putin,asa ca ele trebuie sa fie deja facute in interior,sa nu iasa sangele cand se servesc la masa;dupa ce s-au scurs bine,le-am scos pielea,le-am condimentat,le-am infasurat in frunze de leurda apoi in felii de bacon,le-am prins in scobitori,le-am pus in tava,am turnat 1ceasca de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor 15min,in ultimile 3-4min am scos folia;la servire am pus pe farfurie pulpa,alaturi cartofi cu sos de capere si salata verde.Pentru sosul de capere,amesteci 4linguri de capere tocate cu 4linguri de smantana si 100ml lapte de cocos,sare si piper;iar cartofii taiati rondele,ii condimentezi cu sare,piper,boia usturoi,3linguri ulei si-i dai la cuptor acoperiti 30min.
1

Frigarui cu mozzarella



Ingrediente:100g branza mozzarella sau alta branza,1ardei gras colorat,2castraveti,100g rosii cherry,bete de frigarui,1ceapa rosie
Castravetii taiati rondele,ardeiul,si branza cubulete,ceapa rondele mai groase,se intercaleaza pe betele de frigarui,dupa care se servesc;aici,pentru ca am facut in aceeasi zi si smothie,le-am prins in poza pe amandoua
1

Smoothie de mango



Ingrediente:1mango copt,150ml iaurt,300ml lapte,1lingura miere,semintele de la cateva pastai de cardamom
Pui in blender fructul curatat de coaja si taiat,obtii un piure,adaugi iaurtul si laptele,continui procesarea,indulcesti,torni in pahare si deasupra pui semintele de cardamom;tii paharele la frigider pana in momentul servirii
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme