Punguta cu surprize

Ingrediente(pentru 2persoane):2pulpe de pui,1pachet de foitaj,3ciuperci,1cartof,1ceapa mica,1lingura unt+2linguri ulei,seminte de marar,1legatura de marar verde,1ou,sare,piper,1/2pahar vin alb
Pulpele curatate,spalate,taiate in doua,se scoate pielea iar la ciocanele se taie tendoanelesi cu degetele se impinge carnea spre capatul opus;se prajesc si ciocanelele si partile superioare in ulei amestecat cu unt,dupa care se scot pe prosoape de hartie;in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile feliate iar dupa cateva minute se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si vinul;dupa ce cartoful este fiert se condimenteaza se adauga semintele de marar si mararul tocat;aluatul se intinde si se taie in patrate mari(o foaie taiata in patru),pe ele se pune cate o lingura de amestec de ciuperci,deasupra ciocanelul,se strange aluatul in jurul lui si se leaga cu ata alimentara;pe alte doua patrate de aluat se pun la fel ciuperci,deasupra doar carnea de la superioare si se strange aluatul,la fel legate cu ata;aceste pungute se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus si se coc 30min dupa care se servesc;sunt gustoase si interesante ca aspect
Reteta inspirata din revista Femeia de azi
1

Chec cu ceai verde

Pentru ca aveam pudra de ceai verde(matcha),am cautat pe google o reteta si am gasit la Femeia.ro;mi s-a parut interesant si gustul este minunat
Ingrediente:1cana faina,1/2lingurita praf de copt,1varf de lingurita bicarbonat,1praf de sare,5linguri zahar,2oua,3linguri unt moale,150ml iaurt,1lingurita pudra de ceai verde,esenta de vanilie
Se amesteca bine faina cu sare,praf de copt,bicarbonat
Intr-un castron se mixeaza bine 1ou intreg+1galbenus cu zahar pana rezulta o crema albicioasa si pufoasa,se adauga untul,iaurtul,amestecul de faina cernut si pudra de ceai,se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza totul,apoi se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor cu o spatula;se rastoarna compozitia in forma de chec cu hartie de copt,eu am pus deasupra cateva mure si se tine la cuptor la foc mic pana se rumeneste,facand si testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit suficient,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.
0

Dulceata de piersici albe

Ingrediente:2kg de piersici cantarite fara samburi,1,5kg de zahar,1lamaie,1steluta de anason
Se pun in vas piersicile spalate,curatate da samburi,impreuna cu zahar si anason;se lasa vasul cateva ore,apoi se pune la foc si se lasa amestecand mereu si spumuind,aproape 1h;spre final se adauga zeama de lamaie,se scoate anasonul si se pune fierbinte in borcane curate.
0

Prajitura cu paine si fructe

In fila de calendar am dat peste aceasta reteta,mi s-a parut interesanta,am facut-o si chiar este buna;eu de fapt, mai am o reteta de prajitura cu paine dar este putin altfel
Ingrediente:1franzela,4oua,200ml smantana,1cana cu zahar,1/2lingurita scortisoara,100g stafide,coaja de lamaie,zahar vanilat,fructe de orice fel
Franzela taiate cubulete,se pune in tava unsa cu unt,deasupra se pun fructele curatate,spalate,taiate in cazul in care sunt mai mari si stafidele;intr-un bol se bat bine ouale cu zahar,arome si se adauga smantana;crema obtinuta se rastoarna peste fructe si se da la cuptor pana se rumeneste.
Un sfat foarte important;aceasta prajitura este grozava abia a doua zi!!!!!
0

Snitele in sos de ciuperci

Aceste snitele sunt asemanatoare cu snitelele prahovene postate luna trecuta,doar ca sunt mai usor de facut iar gustul e la fel de bun
Ingrediente:3buc.muschi de porc(file),1ceasca cu faina,sare,piper,100g unt,3linguri ulei de masline,1oog bacon,2fire ceapa verde,400g ciuperci,2linguri suc de lamaie,200ml smantana lichida,2lingurite cu mustar
Carnea condimentata cu sare si piper,se trece prin faina apoi se pune la prajit in tigaie cu unt si ulei dupa care se scot pe prosoape de hartie;in aceeasi grasime se pune baconul cubulete,ceapa rondele fine si ciupercile cubulete stropite cu suc de lamaie;dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci,se adauga 1cana cu apa si se lasa la fiert 15-20min dupa care se adauga smantana,mustar,se condimenteaza,se adauga snitelele se mai lasa la fiert 10-15min dupa care se serveste ornata cu patrunjel.
0

Gogosari umpluti cu struguri

Nu am facut niciodata asa ceva,abia la sarbatorile de iarna voi afla care este rezultatul muncii mele
AVEM NEVOIE DE:6gogosari mari,1cana de boabe de struguri albi,1cana de boabe de struguri negri,1l otet,1cana zahar,frunze de dafin,2-3l de apa(dupa gustul fiecaruia),1lingura de sare la litru de lichid,1lingura boabe de piper,1lingura seminte de mustar,2mere,radacina de hrean

CUM SE PROCEDEAZA:Gogosarii curatati de cotoare si seminte,spalati,se lasa sa se scurga;in oala se pune otetul,apa,zahar,sare,dafin si boabele de piper si mustar;dupa ce a inceput sa clocoteasca se oparesc gogosarii 2-3min;dupa ce s-au racit se umplu cu boabele de struguri,drept capac se pune o rondea de mar,se pun gogosarii in borcan,printre ei bucatele de hrean si restul boabelor de struguri,se rastoarna otetul pana se umple borcanul,se scutura putin sa nu ramana goluri de aer,se leaga cu doua randuri de celofan sau se infileteaza capacul si se fierbe borcanul 5min din momentul in care incepe sa fiarba apa,apoi se lasa sa se raceasca tot in apa pana a doua zi.
Suntem la sfarsitul lui Noiembrie,am desfacut borcanul si gogosarii sunt super deliciosi,tot acum am desfacut si bidonul cu muraturi;mmmm,o nebunie!!!
4

Chec cu vin

Laura Laurentiu m-a inspirat pentru aceasta reteta
Ingrediente:3oua,150g zahar,100g unt,150g faina,100ml vin rosu,1fiola esenta de vanilie,1lingurita scortisoara,1/2lingurita praf de copt,sare iar pentru umplutura bucatele de ciocolata,fructe confiate,miez de nuca sau alune
Galbenusurile frecate bine cu zahar,pana rezulta o crema pufoasa,se adauga untul la temperatura camerei taiat bucati,apoi faina amestecata cu praful de copt,vanilia,scortisoara,vinul si umplutura dorita;dupa ce totul este omogenizat,se amesteca cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;se rastoarna in tava de chec cu hartie de copt si se coace la foc mic 40-50min.
0

Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente:1pachet unt,5linguri zahar,4linguri faina,100g pudra de migdale(migdale macinate fin),4oua,1lingurita praf de copt,coaja de lamaie,2linguri pesmet,2mere,1lingurita scortisoara,2linguri zahar pudra
Merele spalate,taiate felii subtiri,le pui intr-un vas cu apa cat sa le acopere impreuna cu scortisoara,zaharul pudra si le lasi sa fiarba 3-4min dupa care le scoti pe un gratar sa se scurga(feliile trebuie sa ramana intregi)
Untul frecat cu zahar pana devine cremos,se adauga cate un galbenus,mixand bine dupa fiecare,apoi se imparte compozitia in doua boluri;in unul se adauga faina si jumatate din praful de copt iar in restul,pudra de migdale si praf de copt;in cele doua boluri adaugi cate jumatate din albusurile batute spuma cu un praf de sare si de asemenea coaja de lamaie si se amesteca cu o lingura usor sau o spatula
O forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu pesmet,se rastoarna cele doua compozitii pe rand,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun feliile de mere si migdale;se coace 30min,facand testul cu scobitoarea si se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme