Chec cu iaurt

Din cartea Regala a Principesei Margareta,pentru inceput am ales acest chec,doar ca eu nu i-am pus glazura
Ingrediente:3oua,1pahar cu iaurt,1pahar cu ulei,2pahare zahar,3pahare faina,1praf de copt,1lingura cacao
Intr-un castron se amesteca iaurtul,apoi pe rand ulei,zahar,oua pe rand si faina amestecata cu praful de copt;toata compozitia se amesteca cu telul;in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,se rastoarna jumatate din compozitie iar in restul se adauga cacao apoi se rastoarna in tava;se da la cuptor la foc mic 40-45min,se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar
1

Prajitura cu mere si crema de cocos

Ingrediente:3mere,1lingura cu scortisoara,1praf de copt,100g unt,5linguri zahar,3oua,1cana cu lapte de cocos,5linguri nuca de cocos,1cana cu faina
Intr-un vas se pune laptele pe foc iar cand incepe sa fiarba se adauga cocosul iar dupa cateva min.se opreste focul si se da la rece
Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul iar cand a devenit o crema pufoasa se adauga pe rand ouale,cocosul bine racit,faina amestecata cu praful de copt si merele curatate si taiate cubulete amestecate cu scortisoara;se rastoarna intr-o tava cu hartie de copt,se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste si se taie rece.
0

Tort de menta

Acest tort l-am facut la ziua mea;pentru ca am avut cam multe de pregatit,am ales cea mai simpla metoda;foi,crema si frisca toate cumparate,eu urmand doar instructiunile de pe plic;stiu ca nu-i frumos dar cateodata suntem nevoiti sa aplicam si astfel de metode(am vazut si la case mai mari)!!
Ingrediente:1pachet foi de pandispan,1ceasca sirop de menta facut de mine,2plicuri praf de frisca,lapte,2linguri zahar
Siropul de menta fiind suficient de dulce dar putin gros,l-am amestecat cu 1ceasca cu apa,apoi am pus prima foaie pe un platou,am insiropat,am pus frisca si tot asa pana am terminat;am imbracat tortul cu frisca ramasa in care am amestecat cateva picaturi de colorant verde.
0

Salata cu surimi

Aveam prin congelator un pachet cu surimi ratacit si pentru ca nu mai aveam si alte fructe de mare pentru o reteta mai deosebita,am facut imediat o salata cu de toate
Ingrediente:1pachet surimi,500g cartofi fiert,4oua fierte,50g masline,1conserva de ton,2castraveti murati,1ceapa rosie,sare,piper,otet de mere,ulei de masline
Toate ingredientele taiate cubulete sau rondele,se pun intr-un bol si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si otet de mere;dupa gustul fiecaruia,aceasta salata merge amestecata si cu cateva linguri de maioneza sau un iaurt gros(grecesc)
0

Salau bonne-femme

Aceasta reteta am facut-o cu mult timp in urma,dupa ce am venit din Franta si nu am fost multumita de rezultat.
Am mancat acolo,nu stiu exact originea,dar dupa titlul retetei este probabil frantuzeasca.
Acasa,
l-am intrebat pe d-l Google daca stie asemenea reteta si mi l-a recomandat pe Radu cu retetele lui.
Acum am refacut aceasta reteta dar mai simplificata,nu asemeni retetei lui Radu.
Pentru ca prima reteta am pregatit-o cu file de salau congelat si a fost un dezastru,acum am cumparat un salau proaspat,un cutit pentru filetat,am vazut la tv.cum se scot fileurile si m-am pus pe treaba!!
Ingrediente:2fileuri de salau,100ml smantana lichida,6ciuperci,2linguri cu faina,1varf de lingurita cu nucsoara,1frunza de dafin,1ceapa mica,1leg.de patrunjel,100g unt,50ml ulei,100ml vin alb,sare,piper,cartofi
Ceapa si patrunjelul tocate marunt,amestecate,se pun intr-un vas de yena uns cu unt;
Fileurile de peste condimentate cu sare si piper,se pudreaza cu faina,apoi se pun in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca,dupa care se scot si se pun peste patrunjel;
Intr-un alt vas cu restul de unt se calesc ciupercile tocate marunt,se adauga vinul,dafinul,nucsoara,se lasa la fiert incet pana scade,se adauga apoi smantana,se condimenteaza cu sare si piper,se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa sosul,dupa care se rastoarna peste peste;se da vasul la cuptor 30-40min si se serveste cald cu cartofi natur,deasupra cu patrunjel.
Este super delicios!!!
4

Tocanita de pastai

Am trecut prin piata si am ramas uimita ce de pastai am vazut pe tarabe,mai ceva ca asta vara!!!
Nu am rezistat tentatiei si am luat,putine ce-i drept,doar asa de pofta,pentru ca suntem si in post!!
Va invit la modul meu de preparare.
AVEM NEVOIE DE:500g pastai,1ceapa,1/2ardei gras,4linguri ulei,2-3catei de usturoi,2cartofi,2linguri de bulion,verdeata,sare,piper
CUM SE PREGATESTE:Pastaile curatate,spalate,taiate daca e nevoie,se pun intr-un vas la fiert,impreuna cu cartofii curatati si taiati in sferturi sau cubulete iar apa si putina sare,doar sa le acopere.
Separat in tigaia cu ulei incins,se caleste ceapa si ardeiul taiate in cubulete,se adauga bulionul,dupa cateva minute 1cana cu apa si se lasa la fiert pana ce scade si ceapa este fiarta;se rastoarna peste pastai,se adauga usturoiul zdrobit,verdeata taiata iar dupa cateva minute se opreste focul si se serveste.
Un alt an 2018 o alta farfurie,aceeasi reteta gustoasa!



0

Sarmalute de post cu ciuperci cu mix de frunze

Pentru ca am intrat in Postul Craciunului,m-am gandit la niste sarmalute,dar nu oricum,ci facute cu ciuperci;sunt super delicioase,mai ales cand sunt servite cu mamaliguta cun ne place noua moldovenilor!!!
Acum eu "Gatesc sanatos pentru Concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro"
Ingrediente:1ceasca cu ulei,500g ciuperci,4cepe ,4morcovi,1telina mica,2cani cu orez,2legaturi de patrunjel verde,sare,piper,1cutie de rosii in bulion sau 500g rosii,2linguri de bulion de ardei(facut in casa),frunza de vita,1varza murata
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins impreuna cu ciupercile curatate si tocate marunt;dupa ce a scazut apa din ele se adauga radacinoasele date pe razatoare apoi cutia de rosii sau rosiile taiate in cubulete mici;se lasa pe foc mic cu capac,dupa ce s-au inmuiat toate legumele,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru,se adauga bulionul de ardei,orezul spalat si bine scurs,verdeata;se amesteca bine totul,se mai potriveste de gust apoi se lasa vasul la rece sa se odihneasca,timp in care ne pregatim frunzele;frunzele de vita daca sunt de la saramura se tin in apa rece 30min iar frunzelor de varza li se taie nervura groasa;
In vasul in care se pun sarmalutele de varza,se pun cateva crengute de cimbru uscat,se acopera cu varza tocata apoi sarmalutele;deasupra lor se pune din nou varza tocata si cateva ciuperci taiate;pentru cine doreste reteta mea,eu pun 1cana cu vin alb la fiert,in completare cu apa si suc de rosii,dar se pot fierbe si numai cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic 1h dupa care se servesc asa cum am spus si la inceput,cu mamaliguta.
Pofta buna!! 
6

Minitarte cu bostan

Pentru ca nu-i frumos ca sa va trimit la reteta de Placinta cu bostan mere si gutui,voi repeta ingredientele si pregatirea;dar stiti de ce??pentru ca mi-a ramas umplutura de la placinta si am facut aceste minitarte.
Ingrediente:1felie de bostan,1gutuie,3-4mere,1lingura de zahar,putina scortisoara,2linguri cu ulei,aluat de foitaj
Bostanul curatat de coaja,merele si gutuia se dau pe razatoare dupa care se calesc intr-un vas cu ulei si lingura de zahar;dupa ce s-a inmuiat si racit se adauga scortisoara si putin miez de nuca taiat;formele de minitarte,capitonate cu aluat de foitaj,se umplu cu pasta de bostan,deasupra se pun fasii de aluat taiat si se dau la cuptor 25-20min la foc moderat;se servesc dupa ce s-au racit presarate cu zahar pudra,
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme