Mic dejun cu oua de prepelita

Ingrediente:2felii de paine taiate mai gros,2felii de pastrama de curcan sau ori ce alt preparat,2felii de cascaval,1rosie,1ceapa rosie,4oua de prepelita,1lingura unt,sare,piper
Feliile de paine unse cu unt,deasupra cate 1felie de pastrama,apoi 1felie de cascaval,o rondea de rosie pudrata cu putina sare o rondea de ceapa taiata mai lata o pui deasupra in asa fel ca rosia sa intre in ceapa iar deasupra spargi cate 2ousoare,le pudrezi cu piper,pui feliile in tava pe hartie de copt si le lasi 10min cat se fac ouale;servesti micul dejun cald,alaturi de o ceasca cu ceai.E super delicios!!
0

Prajitura cu fructe 2

Ingrediente:2oua,5linguri zahar,9linguri ulei,9linguri lapte,10linguri faina,1praf de copt,sare,vanilie,visine
Se freaca ouale cu un praf de sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul,se adauga ulei cate putin,faina amestecata cu praful de copt,intercalata cu laptele;se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra fructele,se da la cuptor pana se rumeneste si se taie dupa ce s-a racit.
Sursa de inspiratie:Miha Simiuc
Multumesc draga mea,este departe prajitura mea fata de a ta,dar am incercat.
0

Budinca cu fructe

Ingrediente:2cesti cu lapte,4oua,3linguri zahar,2linguri faina,2linguri fulgi de cereale,500g fructe(am mai scos de la congelator niste resturi),arome
Fructele se aseaza intr-o forma unsa cu unt,iar peste ele se toarna compozitia facuta din:ouala batute bine cu un praf de sare,zahar,arome,lapte faina si fulgii de cereale;se coace la foc moderat pana se rumeneste si se taie dupa ce s-a racit.
0

Conopida cu smantana

Am facut aceasta reteta cand eram intr-o pana de idei;in capul meu era un vid imens;pana la urma,am zis fie ce-o fi,la urma vad ce va iesi;rezultatul a avut foarte mare succes,iar a doua zi am facut aceeasi reteta dar si cu ciuperci care a avut acelasi succes.
Ingrediente:buchetele de conopida oparita,1ceapa mica,2linguri ulei,400ml smantana lichida,1/2lamaie,sare,piper
In vasul cu ulei se caleste ceapa,taiata foarte marunt,se adauga buchetelele de conopida,dupa cateva min.putina apa,se lasa pe foc sa fiarba ceapa,se adauga rondele foarte fine de lamaie,smantana,se mai lasa pe foc sa se ingroase sosul,dupa care se poate servi.
In varianta cu ciuperci,o data cu conopida,se pun si ciupercile feliate si se continua la fel
0

Tort marmorat

Am gasit reteta intr-o revista,poza de acolo era minunata dar eu nu stiu unde am gresit ca nu mi-a iesit la fel.
Ingrediente:2pachete de biscuiti cu cacao,80g unt,1/2lingurita scortisoara,4oua,100g zahar,500g mascarpone,200ml smantana pentru frisca,100g ciocolata menaj,1lingura praf de cacao,esenta de vanilie
Forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt;biscuitii pusi intr-o punga si sfaramati cu facaletul sau mai simplu dati la blender;untul topit amestecat cu biscuitii si scortisoara,se intinde amestecul in forma astfel incat sa acopere si o margine mica.
Ouale mixate cu zahar,vanilie pana rezulta o crema pufoasa,se adauga branza,smantana si se amesteca bine in continuare pana se ingroasa;in jumatate din acest amestec se pune ciocolata topita si cacao si se rastoarna in forma;deasupra se rastoarna a doua jumatate de crema,apoi cu o furculita se amesteca usor din loc in loc cele doua creme,pentru a obtine aspectul marmorat;se da la cuptor 50min la foc mic,se lasa in forma sa se raceasca apoi se pune deasupra o glazura si se serveste;gustul este deosebit!!
3

Cod la cuptor

Ingrediente:1kg de cod,1cutie rosii in bulion(eu am folosit rosii in bulion puse de mine),1cartof mare,1morcov,3-4catei de usturoi,50ml ulei,4linguri faina,sare,condimente pentru peste,salvie,rozmarin,1pahar vin alb
Pestele curatat de solzi,intestine,taiat capul si coada,spalat,condimentat,pudrat cu faina,se prajeste in ulei,dupa care se scoate direct in tava unde se adauga rosiile,cartoful si morcovul fierte pe jumatate si taiate cuburi mari,salvia,crenguta de rozmarin,viul si se tine la cuptor 40min dupa care se serveste cald
0

Rasturnata cu mere

Ingrediente:50g unt,100g zahar brun,6-7mere,1mana de nuci taiate,150g faina,1lingurita bicarbonat,1lingurita condimente pentru prajituri(cumparate de pe sit-ul pastaidevanilie.ro),100g unt,100g zahar tos,1ou,100ml smantana
Intr-un vas rotund(eu am folosit o cratita),se topeste untul,se presara zaharul brun apoi se aseaza feliile de mar curatate pe toata suprafata vasului;intr-un bol se amesteca bine oul cu zahar,smantana si untul moale,apoi se adauga faina amestecata cu sare,bicarbonat,condimentele,nucile,se omogenizeaza totul dupa care se rastoarne peste mere;se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor la foc mic 50min dupa care se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
0

Panna cotta cu bostan

Panna cotta este una din dulciurile mele preferate si pentru ca azi m-am jucat cu bostanul,am facut si panna cotta;nestiindu-i gustul,am facut doar doua portii si-mi pare rau pentru ca au iesit foarte delicioase.
Ingrediente:400ml smantana lichida,3foi de gelatina,sos caramel,4linguri de crema de bostan,1lingura cu zahar
Crema de bostan:1felie de bostan,3cm de radacina de ghimbir,1pastaie de vanilie Tonka
Se pune la fiert bostanul curatat,taiat cubulete impreuna cu ghimbir,vanilia si un praf de sare
Dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical iar piureul obtinut se pune intr-un borcan si se poate pastra la frigider mai mult timp pentru alte retete;
Smantana cu zahar si 3-4linguri din piureul facut,se pun intr-un vas pe foc doar cat se topeste zaharul,dupa care se adauga gelatina care a stat in apa rece 10min;se amesteca bine si se portioneaza in forme care se dau la frigider;se serveste rasturnata pe farfurie iar deasupra se pune sos caramel(din comert)
SFATUL MEU:de cate ori fac acest desert,folosesc forme de silicon si ca sa se desprinda mai bine fara sa se rupa,trec formele printr-un jet de apa rece si le pun la congelator pana este gata crema;in momentul servirii se desprinde foarte usor pe platou sau farfurie.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme