Supa de fazan

Ehei dragilor,m-am capatat si eu cu ceva fazanei de la neamuri vanatori!!!
Am citit pe ici,pe colo ca trebuie un adevarat ritual pentru prepararea fazanului;nu am inteles de ce-i trebuie asa ceva!!in schimb,am inteles ca fierbe mai greu ca orice vanat;bun dar atunci pentru ce mai sunt oalele sub presiune???
Sincera sa fiu,m-a cam speriat putin,eu nefacand niciodata asa ceva,dar m-am descurcat;si va mai spun ceva;nu am urmat de loc acele sfaturi,m-am comportat cu fazanul ca si cu orice pasare de curte si a iesit foarte bun,fara un miros sau gust specific asa dupa cum am citit!!
AVEM NEVOIE DE:1fazan,4morcovi,1telina,1pastarnac,1ceapa,2cartofi,1ou,faina pentru taitei,sare,boabe de piper
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un vas am pus fazanul curatat,parlit,scoase intestinele si maruntaiele,spalat bine,am adaugat apa rece si 2linguri de otet;am lasat 30min apoi l-am spalat din nou si l-am pus la fiert cu legumele si boabele de piper;am lasat sa fiarba incet,cu capac,spumuind din cand in cand;
Dupa ce au fiert,am scos fazanul,am strecurat supa,am pus-o din nou la fiert,am adaugat cartofii cubulete,am condimentat iar dupa ce au fiert am adaugat taiteii;cand acestia au iesit la suprafata,semn ca sunt fierti,am inchis focul si s-a servit cu verdeata deasupra.
A fost super,super delicioasa!!
0

Cotlet de porc cu sos de rodie

Ingrediente:4cotlete,condimente pentru carne de porc,50ml ulei,1lingura unt,1rodie,1portocala,1pahar cu vin,1lingura amidon,sare,piper.
Intr-un bol pui cotletele condimentate,deasupra presari si putin ardei iute rosu taiat,ulei,amesteci bine carnea sa se intrepatrunda condimentele,acoperim bolul si-l tinem la figider pana a doua zi,cand il punem in tava cu tot cu uleiul din bol,adaugam zeama de portocala si zeama de la 1/2rodie cu tot cu seminte,vinul,acoperim tava si dam la cuptor 1h;dupa ce s-a facut,scurgem sosul din tava intr-o tigaie,adaugam untul,amidonul dizolvat in putina apa rece iar cand incepe sa se ingroase stoarcem a doua jumatate de rodie cu tot cu seminte(oprim 1lingura de seminte pentru ornat).
Daca se intampla ca sosul sa fie prea gros,mai subtiem cu supa de carne,facuta dintr-un cubulet de concentrat,sau suc de rodie;de aceea trebuie sa avem 2rodii,una de rezerva(eu nu am avut si am subtiat cu supa);la sfarsit condimentam si servim.
Pe farfurie punem o insula de piure de cartofi,alaturi cotlet,sos de rodie iar deasupra seminte.
0

Mic dejun cu oua de prepelita

Ingrediente:2felii de paine taiate mai gros,2felii de pastrama de curcan sau ori ce alt preparat,2felii de cascaval,1rosie,1ceapa rosie,4oua de prepelita,1lingura unt,sare,piper
Feliile de paine unse cu unt,deasupra cate 1felie de pastrama,apoi 1felie de cascaval,o rondea de rosie pudrata cu putina sare o rondea de ceapa taiata mai lata o pui deasupra in asa fel ca rosia sa intre in ceapa iar deasupra spargi cate 2ousoare,le pudrezi cu piper,pui feliile in tava pe hartie de copt si le lasi 10min cat se fac ouale;servesti micul dejun cald,alaturi de o ceasca cu ceai.E super delicios!!
0

Prajitura cu fructe 2

Ingrediente:2oua,5linguri zahar,9linguri ulei,9linguri lapte,10linguri faina,1praf de copt,sare,vanilie,visine
Se freaca ouale cu un praf de sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul,se adauga ulei cate putin,faina amestecata cu praful de copt,intercalata cu laptele;se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra fructele,se da la cuptor pana se rumeneste si se taie dupa ce s-a racit.
Sursa de inspiratie:Miha Simiuc
Multumesc draga mea,este departe prajitura mea fata de a ta,dar am incercat.
0

Budinca cu fructe

Ingrediente:2cesti cu lapte,4oua,3linguri zahar,2linguri faina,2linguri fulgi de cereale,500g fructe(am mai scos de la congelator niste resturi),arome
Fructele se aseaza intr-o forma unsa cu unt,iar peste ele se toarna compozitia facuta din:ouala batute bine cu un praf de sare,zahar,arome,lapte faina si fulgii de cereale;se coace la foc moderat pana se rumeneste si se taie dupa ce s-a racit.
0

Conopida cu smantana

Am facut aceasta reteta cand eram intr-o pana de idei;in capul meu era un vid imens;pana la urma,am zis fie ce-o fi,la urma vad ce va iesi;rezultatul a avut foarte mare succes,iar a doua zi am facut aceeasi reteta dar si cu ciuperci care a avut acelasi succes.
Ingrediente:buchetele de conopida oparita,1ceapa mica,2linguri ulei,400ml smantana lichida,1/2lamaie,sare,piper
In vasul cu ulei se caleste ceapa,taiata foarte marunt,se adauga buchetelele de conopida,dupa cateva min.putina apa,se lasa pe foc sa fiarba ceapa,se adauga rondele foarte fine de lamaie,smantana,se mai lasa pe foc sa se ingroase sosul,dupa care se poate servi.
In varianta cu ciuperci,o data cu conopida,se pun si ciupercile feliate si se continua la fel
0

Tort marmorat

Am gasit reteta intr-o revista,poza de acolo era minunata dar eu nu stiu unde am gresit ca nu mi-a iesit la fel.
Ingrediente:2pachete de biscuiti cu cacao,80g unt,1/2lingurita scortisoara,4oua,100g zahar,500g mascarpone,200ml smantana pentru frisca,100g ciocolata menaj,1lingura praf de cacao,esenta de vanilie
Forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt;biscuitii pusi intr-o punga si sfaramati cu facaletul sau mai simplu dati la blender;untul topit amestecat cu biscuitii si scortisoara,se intinde amestecul in forma astfel incat sa acopere si o margine mica.
Ouale mixate cu zahar,vanilie pana rezulta o crema pufoasa,se adauga branza,smantana si se amesteca bine in continuare pana se ingroasa;in jumatate din acest amestec se pune ciocolata topita si cacao si se rastoarna in forma;deasupra se rastoarna a doua jumatate de crema,apoi cu o furculita se amesteca usor din loc in loc cele doua creme,pentru a obtine aspectul marmorat;se da la cuptor 50min la foc mic,se lasa in forma sa se raceasca apoi se pune deasupra o glazura si se serveste;gustul este deosebit!!
3

Cod la cuptor

Ingrediente:1kg de cod,1cutie rosii in bulion(eu am folosit rosii in bulion puse de mine),1cartof mare,1morcov,3-4catei de usturoi,50ml ulei,4linguri faina,sare,condimente pentru peste,salvie,rozmarin,1pahar vin alb
Pestele curatat de solzi,intestine,taiat capul si coada,spalat,condimentat,pudrat cu faina,se prajeste in ulei,dupa care se scoate direct in tava unde se adauga rosiile,cartoful si morcovul fierte pe jumatate si taiate cuburi mari,salvia,crenguta de rozmarin,viul si se tine la cuptor 40min dupa care se serveste cald
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme