Gem de nectarine si portocale

De cand sunt eu nu am folosit la gemuri si dulceturi GELFIX de la Dr.Oetker dar acum am primit un pliant de la ei,cu diferite retete in care se foloseste gelfix;am facut si vreau sa va spun ca a iesit o grozavie;nu stiu de ce nu am folosit eu asa ceva???si pentru ca aceasta  reteta era cu 2kg de fructe,am pus mai multe sortimente,si caise,si piersici,si grepfrut,pana am facut cantitatea ceruta!!
AVEM NEVOIE DE1500g nectarine sau se pot folosi si caise,500g portocale,2plicuri Finesse Vanilie Bourbon Dr.Oetker,2plicuri Gelfix Super3:1Dr.Oetker,4linguri lichior de portocale,700g zahar tos
CUM SE PROCEDEAZA nectarinele spalate,fara samburi,taiate cubulete apoi cantarite;portocalele fara coaja,fara pielita alba,taiate apoi cantarite;ca sa ajungem la cantitatea de 2kg mai adaugam alte fructe tot deschise la culoare;in vas,amestecam Gelfix cu zahar,fructele si vanilia pe foc moderat,pana incepe sa fiarba;se mai lasa sa clocoteasca,adunam spuma,adaugam lichiorul,apoi umplem borcanele curate,infiletam capacul,intoarcem borcanele pentru 5min,apoi le depozitam la camara.
Optional puteti pasa fructele cu blenderul vertical,pentru a obtine un gem mai fin(eu asa am facut pentru ca nepotilor mei nu le place gemul cu bucatele de fructe)
Sa va fie de folos!
0

Paste cu fructe de mare2

Am facut curatenie in congelator si la mare viteza am facut papica;cred ca mai am o asemenea reteta pe aici dar intr-un alt mod,si pentru ca am primit de la copii o sticluta cu ulei de trufe,pana gasesc o reteta mai deosebita,o folosesc aici la paste.
Ingrediente:paste vegetale,mix fructe de mare,2linguri ulei de masline,2catei de usturoi,1pahar vin alb,ciuperci pleurotus,cateva rosii cherry,busuioc verde,sare,piper,ulei de trufe
In tigaia cu ulei de masline,calim usturoiul fara sa se arda dupa care-l scoatem;adaugam fructele de mare,ciupercile taiate,rosiile intregiiar dupa ce s-au sotat,adaugam vinul,busuiocul uscat sau verde taiat iar dupa ce a scazut putin si s-a evaporat alcoolul,amestecam cu pastele fiert si scurse.
Pastele le fierbem in apa multa cu sare 7-8min,le punem intr-o sita sa se scurga,le amestecam cu 2linguri de ulei de trufe,apoi cu fructele de mare.
Le servim imediat cu busuioc deasupra.

0

Flan de portocale

Aceasta prajiturica e de fapt o crema frantzuzeasca,un fel de creme brulee,mai am retete de acest fel pe aici si sunt super delicioase.
Ingrediente:2portocale,1lde lapte,300g zahar,esenta de vanilie,6oua
Spalam portocalele,le stregem si radem una;laptele pus intr-un vas,il fierbem 10min cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie apoi dam vasul deoparte sa se raceasca;intr-un bol frecam bine ouale cu jumatate din zahar,turnam laptele cald amestecand continuu,strecuram,si punem lichidul in forme mici iar formele in tava cu apa fierbinte pana la jumatatea formelor;lasam tava la cuptor la foc mic 1h;in acest timp,curatam a doua portocala in forma de panglica si o oparim in apa 2-3min apoi o punem la scurs;stoarcem ambele portocale si punem sucul intr-un vas pe foc impreuna cu restul de zahar si lasam 4-5min dupa care-l dam la rece;dupa ce am scos flanul de la cuptor,dam la frigider pana in momentul servirii,cand punem sos deasupra si ornam cu fasii de coaja de portocala.

1

Fazan la cuptor cu sos vanatoresc

Pentru ca am avut acest frumos fazan,mi-am dorit ca sa-l fac la cuptor cu un sos specific vanatoresc;am cautat tot internetul dar nici o reteta nu m-a dat pe spate,ca sa zic asa!!
Toate sosurile vanatoresti se bazau pe aceleasi ingrediente dar facute in moduri diferite;m-am lasat pagubasa si am facut sosul cum am stiut eu.Tot pe net am gasit ca trebuie fazanul tinut afara nu stiu cat timp,ca trebuie batut,ca trebuie tinut in nu stiu ce amestec!!!!!Oare de ce se complica lumea asta??daca trec peste aceste faze,nu iese nimic??eu cred ca da si chiar foarte bun,chiar daca este vanat si nu de la crescatorie!!
AVEM NEVOIE DE:fazanul scos din supa,legumele scoase din supa,1cutie cu ciuperci,2linguri ulei de masline,200ml smantana,1frunza de dafin,2-3cuisoare,6fructe de ienupar,1pahar vin alb,500g cartofi,sare aromata,condimente,1lingura boia,1crengta de rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:Fazanul taiat pe jumatate,condimentat,il punem in tava impreuna cu 1cana cu supa,si-l lasam la cuptor 30min sa se rumeneasca.
Cartofi aurii:cartofii fierti pe jumatate,taiati in cubulete,condimentati cu sare aromata,boia,3linguri ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-un vas termorezistent cu o crenguta de rozmarin,acoperiti si lasam la cuptor 30min;dupa acest timp,scoatem capacul si mai lasam cateva minute sa se aureasca.
Pentru sos:calim ciupercile in 2linguri ulei de masline,adaugam vinul,dafin,cuisoare,ienupar,si lasam sa fiarba 15-20min incet;in acest timp,legumele scoase din supa le pasam cu blenderul vertical,amestecam apoi cu smantana si ciupercile;condimentam sosul cu sare,piper si putin zahar daca e nevoie apoi oprim focul;daca sosul e prea gros,mai adaugam supa,al meu cam gros a fost dar e super bun!
Servim fazanul pus pe farfurie,alaturi cartofii aurii si sos deasupra.

0

Tarta cu spanac

Ingrediente:1pachet de foitaj,250g spanac,1ceapa,2catei de usturoi,100g bacon afumat,2linguri ulei de masline,3oua,150g crema de branza,sare,piper,nucsoara,100ml lapte,1lingura pesmet,100g cascaval
Forma de tarta o tapetam cu foitaj,o intepam cu furculita si o lasam deoparte;ceapa si usturoiul taiate marunt le calim in ulei incins,adaugam baconul taiat marunt apoi spanacul curatat,spalat,oparit si taiat(se poate folosi si congelat);dupa ce a scazut si compozitia s-a racit,adaugam ouale batute cu branza,condimente,pesmet,amestecam bine si rasturnam in forma;nivelam suprafata,punem cascavalul ras si la cuptor lasam 40min la foc mic.
Dupa ce s-a racit o scoatem din forma si o putem servi.

0

Briose cu masline

Cu aceasta reteta particip la concursul Prepara briose si castiga o tava pentru ele,organizat de blogul Pe masa din bucatarie
Multumesc Domnului ca se gandeste si la mine cineva;multumesc Liana!!
http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o-tava-pentru-ele.html
Ingrediente:100g masline negre fara samburi,200ml ulei de masline,250ml iaurt,500g faina,3oua,50g cascaval,1praf de copt,sare,piper alb
Intr-un bol mixam bine ouale pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,iaurt,cascavalul rassare,piper,faina amestecata cu praful de copt si cernuta apoi maslinele taiate marunt si amestecam cu o lingura;punem in forme pana la treisferturi,pentru a lasa loc sa creasca;dam la cuptor 30-40min si se servesc alaturi de un pahar cu suc sau bere,fiind delicioase aperitive.
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme