Paste cu sos de ardei copti

Cand vine vorba de paste,nu stiu daca e vreo reteta care sa nu-mi placa;de aceea si la aceasta spun ca-i super delicioasa.
Ingrediente:1punga paste scurte,3ardei grasi galbeni si unul rosu,8fire de busuioc,1ceapa,1catel de usturoi,200ml smantana lichida,2linguri ulei de masline,cimbru uscat
Ardeiii copti,curatati de coaja,seminte si cotoare ii taiem suvite si-i lasam deoparte
Ceapa si usturoiul tocate marunt le calim in ulei incins,adaugam fasiile de ardei galben si cateva rosii,cimbrul si lasam pe foc 5min;adaugam apoi smantana,busuiocul taiat,sare,piper,mai lasam pe foc mic cateva minute,dupa care mixam cu blenderul astfel incat rezultatul sa fie un sos fin.
Intr-un castron punem pastele fierte,deasupra sosul si decoram cu fasii de ardei si busuioc.
Aceasta reteta daca inlocuim smantana cu una vegetala,o putem considera o mancare de post.

0

Supa crema de dovlecel

Ingrediente:1dovlecel mai mare,3catei de usturoi,1ceapa,1cutie cu lapte de cocos,1lingurita condiment pentru supa,1radacina de galangal pentru un plus de savoare,sare
Punem la fiert dovlecelul curatat de coaja si seminte,ceapa,usturoiul,galangalul,1lingurita rasa cu sare;cand sunt foarte bine fierte,strecuram fara sa aruncam apa,dam deoparte galangalul iar restul le dam la blenderul vertical;piureul obtinut il amestecam pe foc mic cu laptele de cocos,daca e prea groasa mai adaugam apa de la fiert,adaugam condimentul,potrivim de gust si servim supa calda,cu crutoane.

0

Bors cu fasole rosie

Am cumparat o cutie cu fasole rosie pentru o anume reteta;nu am facut-o cand trebuia,am uitat si despre ce reteta era vorba,asa ca am facut-o bors;se spune ca cel mai bun bors de fasole este acela facut din fasole rosie,neagra sau pestrita!!aiurea.....tot fasole e!!!
Eu aici am avut o conserva cu fasole dar tot la fel de bun va iesi cu fasole boabe cumparata;se fierbe fasolea,dupa 30-45min(depinde de vechimea fasolei) se scurge,apoi se urmeaza pasii de mai jos

AVEM NEVOIE DE:1cutie mare cu fasole boabe rosii,4linguri ulei,1ceapa,1morcov,2ardei grasi,500g rosii,1leg.leustean,500ml bors,sare,1crenguta de cimbru
In olita cu ulei incins,calim ceapa si ardeiii tocati marunt,morcovul vuratat si ras fin,(eu toate radacinoasele le rad in toate mancarurile pentru ca am ramas cu traume din copilarie),adaugam rosiile de asemenea taiate cubulete mici sau date la blender,dupa ce a scazut adaugam 2-3cani cu apa,1lingurita sare si lasam sa fiarba 20min;adaugam fasolea scursa si clatita in cateva ape reci,leusteanul,borsul fiert in alt vas,potrivim de gust,adaugam si crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca oprim focul.
Inainte de servire scoatem cimbru altfel borsul ramane amar

Aceeasi reteta,dar alta farfurie!
1

Mini quiche cu rosii si masline

Ingrediente:aluat de foitaj,1conserva de ton mare in suc propriu,200g parmezan ras sau branza de capra,50g masline fara samburi,200ml iaurt cremos,3oua,rosii cherry,busuioc
Formele mici de tarte le capitonam cu aluat,in interior punem bucatele de ton bine scurs,masline taiate fin,parmezan,impartim cu lingura amestecul de iaurt cu oua,deasupra punem felii de rosii si cate o frunza de busuioc;dam la cuptor la foc mare 20-30min,se scot din forme si se servesc imediat.

6

Inghetata cu dulce de leche si ghimbir

Ingrediente:250g dulce de leche,250ml lapte,200ml frisca lichida,4galbenusuri,1lingurita rasa praf de ghimbir
Punem pe foc mic intr-un vas dulcele de leche,laptele,frisca si amestecam sa nu se prind iar cand ajunge la punctul de fierbere,dam deoparte si amestecam incet cu galbenusurile frecate cu ghimbir;punem din nou pe foc si lasam la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu(crema trebuie sa stea pe lingura)
Rasturnam intr-un vas iar dupa ce s-a racit punem la congelator pana a doua zi.
Cand voi avea o masina de inghetata,poate va merge mai usor si inghetata se va consuma imediat,dar pana atunci,e buna si de la congelator!
2

Chec cu mure

As fi vrut ca in acest chec,murele sa fie pe undeva pe la mijloc dar probabil ele fiind mai grele,au cazut la fund;in rest,delicios!!
Ingrediente:4oua,8linguri zahar,4linguri ulei,5linguri faina,esenta de vanilie,1lingurita praf de copt,1cana cu mure sau alte fructe
Batem albusurile cu un praf de sare,zahar,vanilia,galbenusurile puse pe rand,uleiul iar la urma incorporam usor faina cernuta cu praful de copt,adaugam si murele pudrate cu faina sa nu se lase la fund(dar tot s-au lasat),rasturnam in forma de chec unsa cu putin ulei,si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-a racit, pudram cu zahar, feliem si servim.

1

Prajitura cu afine si goji

Am facut prajitura asta dintr-o revista,nici nu-i mai dau numele pentru ca ma enerveaza foarte tare cand retetele nu sunt corecte;acolo-mi arata o prajitura asemeni unui tort asa era de crescuta iar mie....dupa cum se vede!!!instructiunile le-am respectat ca doar nu era cine stie ce reteta complicata,si nu e prima data cand mi se intampla asa ceva!!
Ingrediente:200g branza de vaci proaspata,2oua,40g faina,2linguri fructe de goji,100g afine,80g zahar pudra,esenta de vanilie
Branza amestecata cu galbenusurile,faina,zahar si vanilia;incorporam usor albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi fructele;intr-o forma unsa sau cu hartie,rasturnam aluatul,deasupra punem cateva afine si lasam la cuptor 40min;dupa ce se raceste o pudram,o taiem si o servim.

0

Pui cu rosii si smantana

Un preparat minunat si super delicios
Ingrediente:1pui sau orice alta parte de la pui,eu am folosit ciocanele,200g bacon(mai gras daca se poate),2cepe,3-4rosii,2linguri ulei,200g smantana fermentata,sare,piper
Portionam puiul,ceapa curatata,taiata rondele,desfacem inelele si le asezam in tava;bucatile de pui infasurate in felii subtiri de bacon,prinse cu scobitori,le asezam peste ceapa;rosiile curatate de pielita si taiate in sferturi sau mai mici le punem deasupra puiului,condimentam,stropim cu ulei,acoperim tava si lasam la cuptor la foc mic 45min;cand este gata,adaugam smantana se mai lasa la cuptor cateva minute apoi se serveste cu mamaliguta si mujdei sau cu cartofi natur.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme