Minitarte cu pere

Ingrediente:aluat de foitaj,4pere potrivite si mai tari,200g migdale macinate,100g fulgi de migdale,300ml smantana,4oua,100g zahar+2linguri
Perele spalate,curatate de coaja si seminte,taiate sferturi,le punem intr-un vas pe foc cu 2linguri zahar si apa cat sa le cuprinda;dupa ce s-au inmuiat bine,le scoatem si dupa ce s-au racit le taiem in jumatati,le punem in formele mici de tarta tapetate cu aluat,deasupra turnam crema si presaram fulgi de migdale;lasam la cuptor 20-25min si le servim dupa ce s-au racit.
Pentru crema amestecam intr-un castron ouale cu zahar pana se formeaza o crema pufoasa,adaugam smantana si pudra de migdale.

0

Gratin de paine cu pere

Am mai facut asemenea retete dar asta este diferita;daca mancati compotul din orice fel de fructe cu paine,cam asa este gustul
Ingrediente:1franzela mai veche,5pere potrivit de mari,5oua,750ml lapte,2linguri cu zahar,50g unt,1lingurita scortisoara,1lingura zahar brun pentru decor
Perele curatate de casuta de seminte,le taiem nu prea subtiri si le lasam pe o farfurie;ouale batute bine cu zahar,scortisoara,si laptele cate putin
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam feliile de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu oua,alternand cu felii de pere;umplem golurile ramase cu bucati de pere,rasturnam laptele ramas si lasam la cuptor 30min;cand e aproape gata,scoatem vasul pudram cu zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze;dupa ce s-a racit se poate servi.

0

Prajitura cu fructe uscate

Ingrediente:1cana amestec de fructe uscate taiate marunt,1cana miez de nuca taiat si el,2linguri faina,1pachet unt,1cana cu zahar,4oua,coaja de lamaie si portocala rasa,1-2 cani faina,1praf de copt,80ml coniac
Intr-un bol amestecam fructele si nucile cu 2linguri faina;in alt vas facem o crema pufoasa din unt moale la temperatura camerei,cu zahar,adaugam pe rand ouale,aromele,faina amestecata cu praful de copt,coniacul iar la sfarsit fructele(oprim cateva pentru a le presara deasupra);amestecam totul bine,apoi rasturnam in tava cu hartie de copt,punem deasupra fructele oprite si o lasam la cuptor la foc mic 1h si mai bine,depinde de cuptor apoi o taiem dupa ce s-a racit.
Este o prajitura mai mult decat delicioasa.

7

Conopida cu ciuperci si smantana

Am mai facut conopida cu smantana de ne-am lins pe degete,acum am adaugat si ciuperci;rezultatul,excelent!!!
Ingrediente:1conopida mica,500g ciuperci,300ml smantana lichida,2linguri ulei,1ceapa mica,1cana cu lapte,sare,piper
Buchetelele de conopida le oparim 8min in apa cu sare,,le scoatem apoi si le lasam sa se scurga;in cratita cu ulei incins calim ceapa tocata marunt,adaugam conopida si ciupercile feliate amestecand mereu;dupa ce apa din ciuperci a scazut,adaugam 1cana cu lapte,1cana cu apa si lasam sa fiarba incet 30min
Dupa acest timp,condimentam,adaugam smantana,mai lasam cateva minute pe foc sa se formeze sosul dupa care putem servi.

1

Gratin de conopida cu ciuperci

Am avut o conopida mai mare si am facut din ea doua retete;
Ingrediente:1conopida mica,500g ciuperci,2-3linguri ulei,3oua,300ml smantana,1ceasca pesmet,1ceapa mica,sare,piper,1lingura faina
Buchetelele de conopida oparite in apa cu sare8min,le scoatem si le lasam sa se scurga bine;le trecem apoi prin oua batute cu sare si piper,apoi prin pesmet si le asezam intr-un vas termorezistent
separat,calim ceapa tocata marunt in ulei incins impreuna cu ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele,condimentam si le rasturnam peste conopida;in bolul cu ou ramas,adaugam faina,smantana,omogenizam totul bine si rasturnam deasupra ciupercilor;lasam la cuptor 40min iar dupa ce s-a racit servim.

0

Pastrama de oaie la tigaie

Acum pentru ca a venit toamna,vinul a stat din fiert iar noi am terminat cu treburile prin gradini,cred ca merita sa ne rasfatam cu o pastrama buna,buna de tot.
Am facut-o la tigaie pentru ca nefiind oaia mea,nu stiu cat de batrana a fost cand a taiat-o ciobanul;spun asta pentru ca sunt patita;am cumparat intr-un an,pastrama gata pregatita,am venit acasa,am pus-o pe gratar si surprize,surprize,cine a putut s-o "roada"????
Ingrediente pentru macerare:1kg de carne de oaie,miel,berbecut,batal,2linguri sare grunjoasa,1mana de cimbru uscat,1lingura piper,fulgi de chili,1lingurita rozmarin pudra sau 2-3crengute verzi,1lingurita ienibahar pisat,2-3linguri boia dulce,500ml vin rosu,1capatana de usturoi,4boabe de ienupar zdrobite(atentie,nu folositi prea multe pentru ca sunt toxice)
In plus:3linguri ulei,cartofi
Toate ingredientele pentru macerare le amestecam intr-un bol,usturoiul pisat,rasturnam peste carne,masam bine carnea,acoperim vasul si lasam la frigider 3-4zile intorcand carnea de 2ori pe zi.
Dupa acest timp,scoatem carnea,o punem in tigaia cu ulei incins,dupa ce s-a rumenit putin rasturnam tot din vasul de macerare,adaugam 1cana cu apa,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade,verificand din cand in cand,daca este fiarta
Dupa ce s-a facut,servim cu piure de cartofi si acritura de sezon;cine doreste,o poate servi simpla

5

Rata confiata cu sos de parmezan

Aceasta este o reteta frantuzeasca,este incredibil de buna dar eu sunt sincera cu voi si va spun ca am trisat putin si in loc de rata am pus piept de pui fiert din doua motive:nu am avut rata si chiar daca aveam,nu dispuneam de atata grasime de rata sau gasca cat imi trebuia pentru a realiza un confit corect,insa ingredientele puse aici sunt corecte,doar rata am inlocuit-o cu pui;asa ca aveti incredere
Ingrediente:carne de rata confiata de la pulpe,1ceapa rosie,3linguri grasime,2cartofi mari,1leg.usturoi verde,sare,piper,cimbru uscat,4linguri pesmet,1lingurita oregano uscat,patrunjel verde
SOS:200ml smantana lichida,200ml vin alb,200g parmezan ras
Carnea maruntita,o punem in vasul cu grasime si o calim putin impreuna cu ceapa tocata marunt;separat,facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,putin patrunjel verde tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine apoi lasam deoparte
Intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano;intr-o tava punem 2inele mari,in interior punem amestecul de cartofi si carne,nivelam suprafata,punem apoi deasupra pesmet,apasam putin si lasam la cuptor 40min;in acest timp facem sosul
Punem intr-un vas pe foc mic smantana,vinul,cand incepe sa fiarba adaugam parmezanul si amestecam bine apoi lasam sa se raceasca putin
Pe un platou,punem cu atentie(cu o paleta) piureul cu tot cu inel,dam de jur imprejur cu un cutit,scoatem inelul,facem o incizie in mijloc si turnam sos din belsug
Servim apoi cu salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.
Merita sa incercati,este mult prea delicioasa!!

0

Tarta cu budinca de orez si visine

Va recomand o delicioasa tarta!!
Ingrediente:1pachet de foitaj,1l de lapte,5linguri zahar,1cana orez,coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala,1baton de scortisoara,4oua,150g branza proaspata(crema de branza)visine,1plic gelatina transparenta pentru glazura
Pregatim budinca;intr-un vas pe foc punem laptele,un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat;amestecam continuu sa nu se lipeasca iar cand orezul este fiert si laptele a scazut,scoatem scortisoara,coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 20min;dupa acest timp adaugam la orez branza,galbenusurile apoi albusurile spuma,amestecand usor;
Forma de tort capitonata cu foitaj,intepam fundul cu o furculita apoi lasam la cuptor 10min,scoatem forma,rasturnam budinca,nivelam suprafata si punem visine deasupra iar la cuptor la foc mic o lasam 1h;
Pregatim gelatina transparenta dupa instructiunile de pe plic si turnam peste tarta dupa ce s-a copt apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand se taie si se serveste.

1

Pizza rapida

A postat intr-o zi Violeta Postolache pe FB aceasta reteta si mi-a facut o pofta nebuna!!!
Nu va spun dar dupa cateva ore eram si eu cu ea gata,asta pentru ca am avut ingredientele in frigider.
Simplu,rapid dar mai ales gustos.
La aspect seamana mai mult cu o tarta decat cu pizza
Mie mi-a iesit cam groasa dar s-a mancat nu a ramas nimic.
Ingrediente:200g sunca presata,200g branza proaspata,250g ciuperci,300g cascaval,1ardei gras rosu,2oua,200ml lapte,5linguri faina,sare,piper,1lingura oregano uscat
Sunca,100g cascaval,taiate cubulete;ciupercile fierte,scurse si ele de asemenea taiate marunt,adaugam in vas ouale batute,lapte,branza,sare,piper,oregano iar la urma cate putina faina,pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat smantana;impartim compozitia in doua,rasturnam in doua forme cu hartie de copt,deasupra punem ciuperci,felii subtiri de ardei rosu,si restul de cascaval ras;lasam la cuptor pana se rumeneste apoi servim cu Ketchup.

5

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme