Tort cu crema de branza

Am pregatit si eu cate ceva pentru aceasta zi a indragostitilor pe americaneste,pe romaneste,cum o fi;important e ca doi oameni sa se iubeasca frumos in fiecare zi,nu numai pe 14 Februarie sau de Dragobete(na ca nici nu stiu cand este daca nu a fost atat de mult mediatizat!!!)
Ingrediente blat:5oua,1cana zahar pudra,10linguri apa fierbinte,8linguri ulei,300g faina,1/2plic praf de copt
Crema:250g mascarpone,200ml iaurt,5foi gelatina,100ml frisca lichida,2linguri zahar pudra,esenta de vanilie,1borcan compot de caise
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte apoi uleiul tot cate putin,faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare;dupa omogenizare rasturnam aluatul in forma de tort;eu daca nu am forma speciala de tort(inima)am copt in tava mai mare,apoi am decupat cu inelul in forma de inima;lasam la cuptor 30-40min fara sa deschidem usa cuptorului in primele 15min.
Pentru crema amestecam bine intr-un castron branza cu iaurt,zahar,arome,iar la final frisca batuta tare
Scurgem bine caisele din compot,in 100ml zeama de compot hidratam gelatina apoi o punem pe bain-marie sa se dizolve,dupa care o incorporam in crema de branza si lasam la frigider
Blatul dupa ce s-a copt,am decupat inima cu forma,punem blatul cu tot cu inel pe un platou,intepam cu o furculita si insiropam cu zeama de compot ramasa;punem deasupra cateva linguri de crema,apoi jumatatile de caise,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi.
Scoatem inelul cu atentie,ornam tortul cu ce avem(eu am avut forme din martipan) dupa care servim.
0

Chec inel cu portocale

Cumpar regulat revista Delicii cu retete si forme de silicon;in aceasta luna a avut ca forma un inel pentru checuri si bineinteles ca l-am probat;reteta a fost foarte buna iar checul moale si pufos.
Ingrediente:150g unt,150g zahar,200g faina,3oua mari,1portocala,1lingura cacao
Glazura:125g ciocolata,125ml frisca lichida,1lingura unt
Intr-un castron facem o crema pufoasa din unt moale si zahar,adaugam ouale batute bine cu un praf de sare si coaja rasa de portocala(mai puteti adauga si alte arome),apoi faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri si intr-o parte adaugam cacao dizolvata in putina apa calda,iar in altul 3-4linguri de zeama de portocala.
In forma de inel punem cu lingura jumatate din amestecul cu cacao lasand spatii libere pe care le umplem cu aluatul alb;cu un bat de frigaruie,trasam linii peste aluat apoi continuam cu restul compozitiei dar in sens invers;aluat alb,peste cel cu cacao si aluat cu cacao peste aluat alb;trasam din nou linii cu batul apoi punem tava( in care am pus inelul de la inceputul operatiunii si eu am uitat sa va spun) in cuptor pentru 30-40min,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt si racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de portocala
Pentru glazura,punem pe foc mic intr-un vas frisca iar cand incepe sa fiarba,dam deoparte adaugam ciocolata rupta,amestecam sa se topeasca apoi incorporam untul.

0

Spuma de banane

Aceasta spuma e asemanator unui suflee si se recomanda mai ales copiilor;are un gust minunat si o aroma deosebita.
Ingrediente:350ml lapte,350g banane bine coapte,50ml sirop de artar(poate fi inlocuit pentru cine nu are,cu miere de albine poliflora),5oua,70g unt,1lingura amidon,2linguri faina,1pastaie de vanilie,6lingurite nuca de cocos
Turnam laptele intr-un vas impreuna cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lungime iar cand incepe sa fiarba,scoatem pastaia si dam vasul deoparte;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon,iar dupa ce s-a strans,adaugam cate putin lapte amestecand cu telul sa nu ramana cocoloase si dam vasul la rece;intr-un bol,facem un piure din banane,amestecam cu galbenusuri,crema de lapte racita bine,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare;
Ungem 6forme mici termorezistente cu unt,impartim compozitia si lasam la cuptor 20-30min fara sa deschidem usa cuptorului;
Servim spuma cu cate o lingurita de nuca de cocos deasupra.
0

Gogosi cu dovleac

Am facut gogosi si alta data dar mai pufoase  si mai aromate ca acestea,nu am facut;mai am bostani si voi mai face sa-s bune bune de tot!!!
Ingrediente:1cana cu piure de dovleac facut din felii coapte sau fierte dar va sfatuiesc sa le coaceti ca au alta aroma;2oua,1plic drojdie uscata,1pahar cu vin rosu(asta-i ingredientul surpriza),2linguri zahar,un praf de sare,arome(coaja rasa de lamaie,portocala,esenta de vanilie),10-12linguri faina(depinde cat de mare este cana si paharul pe care le folositi),ulei pentru prajit,zahar pudra
Intr-un castron batem bine ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul de bostan,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale;acoperim castronul si lasam sa creasca.
Punem 1l de ulei sau mai putin daca aveti un vas mic iar cand este foarte incins,luam cu o lingura din aluat si cu atentie-i dam drumul in ulei,le prajim,le scoatem pe prosoape de hartie iar dupa ce le-am terminat de facut,le pudram cu zahar.
Atentie,focul nu trebuie sa fie tare,altfel raman crude la mijloc.

1

Briose aperitiv

Ingrediente:3oua,3cani cu faina,1cana cu masline taiate,1cana cu branza feta cubulete,4linguri parmezan,1ceapa,11/2cana lapte,150ml ulei de masline,2lingurite praf de copt,1/2lingurita bicarbonat stins,1lingurita boia de ardei dupa preferinta,dulce sau iute,1lingura cimbru uscat,1lingura unt
Intr-un bol mare punem faina,sare,praful de copt,boia,cimbru,bicarbonat stins;in alt bol batem bine ouale culei cate putin,adaugam lapte,branza,maslinele,parmezanul,ceapa taiata marunt,apoi incorporam faina;amestecam usor cu telul si impartim compozitia in forme mici unse cu unt;lasam la cuptor 30min dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea.
Este un delicios aperitiv,mic dejun si de ce nu,chiar pachetelul de la scoala sau servici.

0

Briose pufoase2

Toata pufosenia la aceste briose o da laptele batut si branza din compozitie
Am vazut aceste briose pe FB iar cand am citit reteta,mi-am adus aminte ca si eu am facut-o doar ca la timpul respectiv le pusesem si cacao;am refacut reteta fara cacao si mi s-au parut mai delicioase.
Ingrediente:1cutie crema de branza Almette,100ml lapte batut,2oua,50g unt topit,250g faina,120g zahar,1/2plic praf de copt,coaja de lamaie,fructe de padure,fulgi de ciocolata
Batem ouale cu un praf de sare,zahar,pana rezulta o crema pufoasa,adaugam cate putin unt topit caldut,apoi aromele,laptele batut,branza iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt;
Punem in formele de briose cate 1lingurita de aluat,apoi fructe si cativa fulgi de ciocolata apoi acoperim cu alta lingurita de aluat si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-au racit,le pudram cu zahar.
Daca folosim forme de briose de silicon,nu e nevoie sa le ungem,doar restul formelor inclusiv hartiile necesita ungere cu unt sau ulei,pentru ca se lipesc

1

Ciuperci gratinate2

Ingrediente:500g ciuperci,200ml smantana lichida,3oua,200g bacon afumat,1leg ceapa verde,2catei de usturoi,putin cimbru,1lingurita coriandru uscat,2linguri ulei,sare,piper,100g cascaval
In tigaia cu ulei punem baconul taiat marunt,apoi ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt,cimbru iar dupa 3min.dam deoparte.
Intr-un bol amestecam ouale batute cu smantana,sare,piper si oregano
Punem ciupercile intr-un vas mare sau doua mici,unse cu unt,deasupra sosul de smantana apoi cascavalul ras;lasam la cuptor10min pana se gratineaza.
Se serveste cald.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme