Creme brulee cu crema de castane

Cu aceasta reteta particip la provocarea Alinei pe al sau blog cu Cutia Misterelor al carei vedeta este CASTANA
Pentru cine doreste sa participe,amanunte gasiti aici
INGREDIENTE:400ml smantana lichida,4galbenusuri,30g zahar pudra,200g crema de castane,2linguri zahar brun,vanilie
Intr-un vas pe foc mic se pune smantana si vanilia doar pana se incalzeste;intr-un bol se freaca galbenusurile cu zahar,se adauga crema de castane,smantana,se omogenizeaza bine si se tine la frigider 2h;dupa acest timp se pune crema in forme mici,se pun formele in tava,se adauga in tava apa calda sa ajunga pana la jumatatea formelor,tava se da la cuptor si se tine 1h la foc mic
Dupa ce s-au racit putin,se pudreaza fiecare cu zahar brun apoi se caramelizeaza zaharul cu pistolul special si se servesc imediat


0

Clafoutis cu zmeura

Clafoutis este specialitatea francezilor si se face de regula cu cirese sau visine cu tot cu samburi dar noi cum ne pricepem la adaptari,facem asa ceva cu orce fel de fructe;gustul e acelas
 

INGREDIENTE:300g zmeura,100g faina,100g zahar pudra,4oua mari,250ml lapte,75g unt

Se unge forma de tarta cu un strat gros de unt iar restul se topeste,dupa care se pun fructele spalate si bine scurse

Se bat bine ouale cu zahar,se adauga laptele faina,untul racit

si se rastoarna peste fructe
Se lasa la cuptor 25min;consistenta acestui desert trebuie sa fie intre budinca si crema de zahar ars si tot francezii fac acest clafoutis in vase mici pentru ca le servesc direct din vase


1

Chec cu fistic si ciuperci

Este un aperitiv deosebit
INGREDIENTE:100g fistic(miez),4oua,200g faina,2lingurite praf de copt,120ml lapte,6linguri ulei de masline,200g branza Cedar,300g ciuperci pleutorus,sare,piper

In tigaia cu 1lingura de ulei se calesc ciupercile taiate julien apoi se lasa deoparte
Se bat ouale cu un praf de sare,se adauga restul de ulei,laptele,ciupercile,faina,se amesteca bine
apoi se incorporeaza fisticul taiat marunt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra se presara branza pe care eu am uitat-o si se tine la cuptor45min



Se taie doar dupa ce s-a racit.
0

Hachis parmentier

De data aceasta am scris titlul exact asa cum este,fara traducere;de fapt aceasta reteta este un fel de budinca dar facuta intr-un mod aparte;este buna,buna de tot!!!
INGREDIENTE:1kg cartofi,4linguri ulei de masline,1ceapa,1ardei iute,1morcov,4rondele de peste,50ml vin alb,1cutie rosii in bulion4catei de usturoi,1lingura unt,100g mazare congelata sau din conserva,1morcov,sare,100g cascaval ras
In tigaia cu ulei se pune la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras fin si ardeiul iute rondele

se adauga rondelele de peste si vinul
se lasa pe foc 15min apoi se adauga rosiile pasate
se amesteca si se lasa pe foc pana scade,dupa care se paseaza cu furculita daca au ramas bucati de peste mai mare,se condimenteaza cu sare si se adauga usturoiul taiat marunt sau pisat
Cat timp se raceste sosul,se pun la fiert cartofii curatati si spalat,impreuna cu al doi-lea morcov,se scurg si se paseaza dar nu fin
se amesteca  cu morcovul taiat cubulete si mazarea scursa apoi in vasul de yena uns cu unt se pune jumatate din cantitatea de piure,
deasupra sosul,
si se acopera cu restul de piure,presand usor,apoi se da la cuptor 30min,dupa acest timp se scoate si se pune cascavalul ras
iar dupa alte cateva minute se opreste focul;se taie doar dupa ce s-a racit putin


0

Somon cu legume

Pentru ca tot suntem la categoria somon,mai am o reteta super buna si usor de pregatit
INGREDIENTE:500g somon bucati,1ceapa,1dovlecel,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,2morcovi,4-5cartofi,1capatana de usturoi,100ml vin alb,sare,piper,cimbru uscat,100ml ulei de masline,1cutie de rosii in bulion
Toate legumele curatate,spalate taiate rondele se pun intr-un castron mare,se adauga si bucatile de somon

se adauga sare,piper,ulei,vin si se amesteca,dupa care se rastoarna in vasul de yena si deasupra se rastoarna rosiile
se acopera vasul si se lasa la cuptor 40min,dupa acest timp sedescopera sa se rumeneasca putin dupa care se serveste

0

Somon la tava

Acest peste,este de fapt un alt fel de peste prajit cu deosebirea ca nu se poate manca cu mamaliguta,veti vedea de ce;in rest este incredibil de bun si-l recomand tuturor consumatorilor de peste.
Ingrediente:bucati mari de peste(eu am avut somon),3linguri mustar Dijon,4-5linguri maioneza,2oua,1cana cu pesmet,sare,piper
Intr-un bol seamesteca mustarul cu maioneza,in altul ouale batute si intr-o farfurie pesmetul
Se unge pestele condimentat cu sare si piper cu amestecul de mustar si maioneza,se trece prin ou batut
apoi prin pesmet
Se pun bucatile de peste pe hartie de copt sau de aluminiu in tava si se lasa la cuptor pana se rumenesc
Se scot pe farfurie si se servesc imediat cu lamaie;datorita sosului de mustar si maioneza,nu se poate servi cu mamaliguta
Sunt crocante,si cu un gust deosebit;merita incercat!!





0

Salata aromata

De fapt aceasta salata are o denumire mai complicata care nu are traducere,asa ca am numit-o eu,aromata.
INGREDIENTE:1caserola cu rosii cherry500g cartofi,1conserva boabe de porumb,10batoane de surimi,4linguri smantana lichida(merge mai mult),2linguri mustar,1/2lamaie,busuioc verde sau uscat,1lingura otet balsamic,sare,piper,2-3linguri de capere
Se pun intr-un castron cartofii fierti si taiati cubulete,surimi de asemenea,boabele de porumb clatite cu apa rece,si rosiile intregi sau jumatati daca sunt mai mari si caperele
Intr-un bol se pregateste sosul din smantana lichida,mustar,otet balsamic,sare,piper si zeama de lamaie,se rastoarna peste ingrediente,se amesteca bine si se serveste cu busuioc deasupra


0

Muffins cu banane

Continuam seria retetelor frantuzesti;aceste briose(eu le spun briose la toate),sunt pufoase si gustoase!!
INGREDIENTE:1banana,1ou,180g unt moale,250g faina,100g pepite de ciocolata,100g zahar,1lingura ulei,2lingurite praf de copt,1plic zahar vanilat,un praf de sare
Se bate oul cu un praf de sare,zahar,vanilia,ulei,untul moale mixand energic,apoi ciocolata si banana taiata cubulete iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
Dupa omogenizare,se umplu formele de briose cu aluat,se fasa la cuptor 20min iar dupa ce s-au racit se scot,se pun pe platou si se pudreaza cu zahar


0

Chec cu pudra de alune

Mi-am cumparat cateva reviste cu retete si am inceput lucrarea pentru ca nu am avut rabdare sa ajung acasa in RO;pentru inceput am facut acest chec cu un gust minunat!!!
INGREDIENTE:2oua,100g unt,500ml lapte,200g faina,100g zahar,70g pudra de alune(la noi nu se gaseste asa ceva dar se poate face din alune puse in blender sau se poate inlocui cu pudra de migdale,asa ceva se gaseste la noi),1lingura cacao,1/2plic praf de copt,1plic zahar vanilat,un praf de sare

Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga galbenusurile pe rand,apoi laptele cate putin;se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si sare
Dupa omogenizare,se imparte aluatul in doua boluri,in primul se adauga vanilia si pudra de alune iar in al doi-lea cacao

Se bat albusurile bine cu un praf de sare apoi se imparte si se adauga la cele doua boluri,amestecandu-se usor.
Intr-o tava de chec cu hartie de copt se pune aluatul cu alune,
deasupra aluatul cu cacao,
apoi se da la cuptor 30min dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a racit se taie si se serveste.


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme