Cheesecake cu menta si portocale

Am vazut aceasta reteta intr-un grup de pe FB,arata intr-un mare fel,am cerut si eu reteta pentru ca mi-a placut dar mi-a dat-o dupa lungi insistente(ce m-o fi apucat sa insist!!!!),bineinteles ca nu a dat cantitatile si modul de preparare,probabil se gandea ca nu am cum sa fac asa ceva insa surprizaaaaa!!!! am reprodus si retete mai complicate (ca sa ma laud!!!) si daca tot au fost si nepoatele venite,am pregatit impreuna
Avem nevoie de:1kg branza de buna calitate proaspata,eu am avut mascarpone si philadelphia,200g biscuiti Speculos(cu scortisoara),100g unt topit,4linguri zahar pudra,2linguri menta uscata,50ml lichior de menta,zeama de la 1portocala,coaja de portocala confiata,4foi de gelatina,colorant alimentar verde
Se pun in robot biscuitii rupti si 2linguri zahar pudra iar dupa ce s-au pisat se adauga untul topit,se rastoarna in tava mica de tort unsa cu unt,se preseaza cu palmele pana se formeaza un blat apoi se da la cuptor 10min.
Branza se freaca cu restul de zahar si putina sare,se adauga lichiorul de menta,cateva picaturi de colorant si gelatina hidratata si dizolvata pe foc in zeama de portocala
Se omogenizeaza totul bine,se amesteca cu bucatele taiate de coaja confiata de portocala,apoi se rastoarna peste blatul de biscuiti,se niveleaza si se lasa la frigider 2-3h
Dupa acest timp,se scoate din forma,se aseaza pe un platou se orneaza dupa idei apoi se serveste;se poate lasa rotund sau taiat si format un fluture la ideea Liviei si asa am facut!!




0

Tortul iernii

Acest tort este cel mai simplu si usor de pregatit;toate ingredientele sunt cumparate din comert,munca mea a fost doar de asamblat;rusinos nu??este adevarat dar cand am vazut asemenea metode si la"case"mai mari,am spus eu de ce nu,ca doar nu am valoarea acelor persoane!!!
Totusi pentru persoane incepatoare,e bine si asa,macar de idee!!!
Ingrediente:1blat de tort din comert,1plic budinca cu aroma de cocos,4linguri fulgi de cocos
1plic praf de frisca,nuca de cocos confiata
Sirop:150g zahat,300ml apa,esenta de vanilie(eu am pus cateva picaturi de esenta de ananas),25ml lichior de cirese
Se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic iar cand e aproape gata,se adauga nuca de cocos apoi se lasa la rece;se pregateste si frisca tot dupa instructiunile de pe plic apoi se lasa la frigider;pentru sirop se pune apa intr-un vas impreuna cu zahar,se lasa sa clocoteasca,se da deoparte,se adauga esenta si lichiorul.
Pe un platou se pune prima foaie de tort,se insiropeaza,se pune jumatate din cantitatea de budinca
se acopera cu a doua foaie la fel insiropata,se intinde restul de budinca apoi a treia foaie tot insiropata
Se da la frigider 20-30min apoi se imbraca in frisca, cu un pieptene pentru torturi se fac urme in frisca

apoi se orneaza cu motzuri facute cu poshul si cubulete confiate de nuca de cocos si se lasa la frigider pana in momentul servirii.


3

Bomba de ciocolata

Am cumparat revista Good food,am vazut acest desert care arata intr-un mare fel si mi-am spus,ca de obicei de altfel,ca trebuie sa-l fac si l-am facut dar pana a iesit asa cum se vede,nu va spun ca eram toata numai ciocolata,pe masa numai ciocolata,am consumat multa ciocolata dupa care-mi pare rau, in concluzie,am muncit la el 2zile;incredibil nu???a doua oara nu-l mai fac!!!!
Ingrediente:175g unt foarte moale,200g faina,200g zahar,4oua mari,2linguri cacao,1lingurita bicarbonat,11/2lingurite praf de copt,75g lapte batut,2lingurite extract de vanilie,2tuburi de cate 10g colorant alimentar rosu,2linguri otet din vin alb
Ingrediente pentru ganache si umplutura:450ml frisca lichida,coaja rasa de la 2portocale,100g ciocolata alba taiata,100g ciocolata neagra taiata,200g ciocolata cu lapte taiata,180g crema de branza,3linguri zahar pudra,50g merisoare uscate,ornamente pentru decor
Pui intr-un bol mare ingredientele pentru aluat,le amesteci cu un praf de sare si le mixezi pana obtii o compozitie omogena si cu o culoare de un rosu aprins;este adevarat,compozitia are o culoare rosie dar dupa ce s-a copt a disparut complet,de aceea-mi pare rau ca am stricat bunatate de culoare adusa din Franta;am copt aceasta compozitie in doua castronele din inox,cu diametru de 16cm,unse cu unt si tapetate cu faina apoi le-am pus intr-o alta tava mica iar tava mica in tava de la cuptor pentru ca mi-a fost teama sa nu se arda,castronelele fiind destul de subtiri si au stat la cuptor 30min

dupa ce s-au racit se scot din forme si se pun pe un gratar.
Pentru ganache,se toarna frisca intr-un vas,se adauga coaja de portocala rasa si se tine pe foc pana ajunge la punctul de fierbere apoi se da deoparte;intr-un bol se pune ciocolata alba iar in altul ciocolata neagra si cea cu lapte
Se toarna 50ml crema fierbinte peste ciocolata alba iar restul peste ciocolata neagra iar dupa 2min.se amesteca fiecare pana se obtine o crema fina si lucioasa
Se pune crema de branza intr-un bol,se amesteca cu zaharul pudra,crema racita de ciocolata alba,se amesteca bine apoi se incorporeaza merisoarele,dupa care se da bolul la frigider
Dupa ce blaturile s-au racit,se scobeste partea plata in centru facand o gaura cu o adancitura de 4cm,se umple cu compozitia de branza,intinzand si  la suprafata pentru ca jumatatile de prajitura sa se poata lipi mai usor;
se lipesc cele doua jumatati,se pun pe un gratar si se toarna jumatate din  ganache-ul de ciocolata,se uniformizeaza dupa care se da la frigider
dupa ce s-a intarit,se scoate,se acopera spatiul de la mijloc cu restul de ganache,se uniformizeaza din nou cu un cutit lat si se mai tine 3omin la frigider dupa care se orneaza;se topeste restul de ciocolata alba la microunde si se toarna peste prajitura iar in mijlocul ei se presara merisoare si se da din nou la frigider pana a doua zi(pentru siguranta)








2

Amuse-bouche cu tramezzini

Ce inseamna amuse-bouche,cred ca toate lumea stie;sunt acele mici aperitive care se mananca fara sa fie muscata iar tramezzini,pentru cunoscatorii din Italia sunt pachete cu felii mari de paine speciala pentru sandwich care asa se numesc tramezzini.
In Italia aceasta paine doar se taie in triunghiuri si se pune intre felii orice,eu aceste felii le-am intins cu sucitorul,le-am umplut cu diverse,le-am rulat,le-am taiat apoi le-am papat;simplu nu??
Ingrediente:1pachet tramezzini,bacon feliat subtire,somon afumat,1ardei gras rosu,verde,galben,1castravete,pasta de masline,mustar
Se intind feliile de paine cu sucitorul,se pune pe o folie alimentara,se unge cu pasta de masline,se ruleaza cu grija,se strange bine folia la capete si se lasa deoparte




 Alta felie intinsa,se unge cu mustar,deasupra se pun felii de bacon,se ruleaza,se strange la capete si se lasa deoparte.
Pe o alta felie intinsa se pune somon afumat iar deasupra intercalat, batoane subtiri de ardei si castravete
O alta felie caruia nu i-am mai facut poza,se pun intercalat batoane subtiri de ardei si castravete
se lasa rulourile la frigider pana a doua zi
cand se desfac de folie,se taie,se pun pe platou si se servesc.






0

Terina de pui

Am venit din Franta cu cateva reviste de specialitate in care am gasit multe retete de terine;daca tot am avut ingredientele necesare,am facut-o pe asta cu pui;urmeaza restul cu alta ocazie
Ingrediente:100g bacon feliat subtire,1piept de pui,400g amestec de ficatei,pipote si inimi,2oua,1ceapa mica,3catei de usturoi,100ml smantana lichida,50ml coniac,1lingura mustar,sare,piper
Pieptul si maruntaiele fierte se taie foarte marunt(nu tocate la robot),se amesteca cu ceapa si usturoiul de asemenea taiate marunt,se adauga apoi ouale batute cu sare si piper,smantana,mustar,coniac,se omogenizeaza totul bine,se mai potriveste de gust apoi se lasa deoparte 10min.
In acest timp se capitoneaza forma de terina cu bacon,lasand sa curga peste margini,se umple cu compozitie,se acopera cu baconul de pe margini
Se pune capacul si se lasa la cuptor 30min
Dupa acest timp,se lasa terina sa se raceasca in vas cateva ore,chiar pana a doua zi,pentru ca riscati sa se rupa fiind calda
Dupa ce s-a racit,se scoate cu grija din forma,se pune pe un platou,se feliaza si se serveste






0

Gat de gasca umplut

Am avut o gasca de la tara,am facut ce am facut din ea si m-am gandit ca ar fi bine sa-i valorific si pielea gatului ca si asa nu e mancata de nimeni;asa ca m-am pus pe treaba.
Eu care sunt foarte exigenta cu aspectul din farfurie,de data asta nu e vina nimanui ca aspectul nu e dupa asteptarile mele,asta pentru ca organele la fiert s-au inchis la culoare.Am adaugat in compozitie niste seminte de cereale in loc de orez,am crezut ca-si schimba culoarea dar nu a fost asa.
Asta e,mi-am acordat o nota mica la aspect,cu nota mare la gust si am obtinut nota de trecere!!!!
Ingrediente:gatul de la gasca,organele,pieptul sau carnea de la o pulpa,depinde la ce vreti sa renuntati,sau puteti pune 1piept de pui,1borcan cu ciuperci taiate,1ceasca amestec de seminte de cereala sau orez,,50ml vin alb,sare,piper,1ou,50g masline fara samburi
Pieptul si maruntaiele fierte se paseaza la blender dar nu de tot,sa mai ramana bucatele mici de carne
se amesteca cu ciupercile,ou,semintele fierte,vinul,sare,piper,maslinele taiate rondele;dupa omogenizare se gusta si se mai potriveste de condimente;
Se coase gatul la un capat,se umple cu compozitie,se coase si la capatul respectiv,se pune gatul intr-un vas de yena,pe langa el morcovi mici sau mari taiati rondele,putina apa,se acopera vasul si se lasa la cuptor 20min;
Dupa acest timp se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca.
Atentie daca vreti sa-l intoarceti cu furculita ca se rupe!
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou se feliaza si se serveste cu ce doreste fiecare,salata,castraveti,ardei gras,rosii,muraturi sau mustar.





0

Chefal la cuptor

Chefalul este un peste rapitor de apa dulce,este un peste fara oase si foarte bun;de vreo 4ani pe masa de revelion nu-mi lipseste pestele si pentru faptul ca asa se spune trebuie sa mananci peste dar si pentru faptul ca de Craciun se pregatesc tot felul de mancaruri grele,de Revelion ne trebuie ceva mai usor.Nu este o regula pentru toata lumea,doar pentru mine.
Ingrediente:1kg de chefal,100ml vin alb
Sos:1leg.patrunjel tocat marunt,1ardei iute ,1lingura cu boia,1lingurita coriandru macinat,1lingurita chimion,5-6linguri ulei de masline,2linguri zeama de lamaie,sare,piper,condimente pentru peste Kamis
Garnitura:1cana cus-cus,50g unt,sare,1lingura menta uscata,1cana cu apa
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat cu sare si condimente pentru peste,se lasa deoparte;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru sos,iar daca este prea uscat,se mai poate adauga ulei si putina apa
Se pune fiecare peste pe hartie de copt,se imparte sosul pe fiecare peste
se strange hartia in jurul pestelui in asa fel sa nu curga sosul,se adauga la fiecare cate 2linguri cu vin si se lasa la cuptor 20min.
In acest timp se pregateste garnitura;intr-un vas cu apa si sare pusa pe foc,dupa ce a clocotit,se adauga cus-cus-ul,se acopera si se opreste focul;dupa 10min se amesteca cu o furculita,se adauga untul,menta si se omogenizeaza.
Pestele se serveste pe platou pe pat de cus-cus.




0

Pui cu lamaie

A mai trecut un an,cu bune cu rele,cu sanatate din belsug,cu mai putina sanatate,s-a dus si aruncam cu sare dupa el!!!
Pentru ca suntem in primele zile ale lui 2015,doresc tuturor cititorilor mei un an imbelsugat,cu multe impliniri si sanatate maxima!!
Prima reteta din an este acest pui cu lamaie,o reteta draga mie pentru ca-i foarte buna,mai ales cand puiul este din curtea proprie.
Ingrediente:1pui de la curte,4-5linguri ulei,1plic cu condimente de la Kamis Piper cu lamaie,sare,1capatana de usturoi,50ml vin alb,5-6rosii cherry,1/2lamaie cu coaja rasa
Puiul curatat,spalat,portionat,condimentat cu sare si piper cu lamaie,se pune in ceaun in uleiul incins,dupa ce s-a rumenit se adauga rondele fine de lamaie rosiile si 1pahar cu apa;
Se lasa la fiert cu capac,apoi se adauga vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul usturoiul pisat  amestecat cu un pahar cu apa;dupa cateva minute se mai condimenteaza dupa gust,se opreste focul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta!!



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme